• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarla oyun

havali-

Ömür sanıldığı kadar uzun değil...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
1.026
5.978
73
30
Kendinin prensesi😉
Merhaba değerli güzel hanımlar,

Bugün resmi tatil bildiğiniz üzere.
Eşim haftanın altı günü çalışıyor . Bir gün tatili var o günde birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Ama sizde biliyorsunuz ki annelere tatil yok. 😢

Sabahtan su saate kadar ev işi çocuklarla oyun derken hep ben ilgilendim Eşime gel sende biraz bize katıl dedim içeride işlerim var gereksiz kitapları kitapliktan cikaricam dedi tamam dedim. Kitaplığı boşaltıp orayı oyuncak yeri yapmış. Çok da güzel olmuş 3 kitaplık var birisi birisi iptal oldu ama fikri hoş tabi.
Buraya kadar her şey güzel. Sorun yok.

Yemeğimizi yerken dedim ki çocuklar uyusun uyansın biraz onlarla vakit geçir oyun oyna hem onlar çok mutlu olurlar hem ben dedim.
Sonra şu lafı kullandı;

Bir tatilimde de benden hic beklentin olmasın. Sadece kendime zaman ayirayim.

Ben de dedim ki onlar senin çocukların ikimizin sana ihtiyaçları var. Bu neden seni bu kadar yoruyor dedim.

Bir şey de deme bir gün böyle yapacağını bildiğim için dun aklımdan ne geçti biliyor musun yarın tatil olduğunu karıma hic söylemim akşama kadar gezim eve hic gelmim ama yine yapamadım evdeyim ama sen rahat bırakmıyorsun dedi.

O kadar üzüldüm ki. Ya ondan kendi adıma bir şey istemiyorum ki cocuklar babalarını özlüyor babaları onlarla ne zaman oynasa o gün dünyanın en mutlu çocukları oluyorlar.
Gerçekten bir erkek için çocuklarla vakit geçirmek oyun oynatmak bu kadar kötü bir şey mi ?

Düşünüyorum da ben neden kendimi düşünmüyorum ben de bir kuaföre gidebilirim çocuklara kimselere bırakamıyorum. Babalarına bile.
Bes dakika bir markete gidemiyorum. Kimseyle görüşmüyorum tek başıma.
Bunlardan şikayetçi bile olmazken çocuklarımı bugün nasıl eglendirebilirim nasıl bir oyun kurabilirim diye düşünürken onun elini ayağını çekmek istemesi zoruma gidiyor.

Hakkini da yemem Bazen çocukların uzerini değiştiriyor uyutmaya da çalıştığı zamanlar oluyor.

Hafta içi çalıştığı günlerde yorgun olduğunu bildiğim için çocuklar konusunda hic bir beklentim yok. Bazen o eve gelmeden uyutmaya çalışıyorum. O işten geliyor biz başka odada o başka odada.
Tatil günlerinde bir saat ilgilenip güzel güzel oynatsa ilgilense kendisine doyursa ...

Bu gerçekten çok mu zor ?
Çok mu yorucu ?

Sizin eşleriniz çocuklarınıza karşı nasıllar ?
Eşim şunu söyledi ben çoğu babadan iyiyim .
Doğru mu söylüyor ?

Siz bu çocukları babanızın evinden çeyiz diye getirmediğinize göre o da ilgilenmek zorunda. Babayla oyunun tadı ayrı anneyle ayrı. Hem ne demekmiş çoğu babadan iyiyim nerden biliyorsun çoğu baba evde nasıl. Siz de çoğu anneden iyisiniz o zaman. İlişki böyle mi yürütülür.

Siz bu çocukları babanızın evinden çeyiz diye getirmediğinize göre o da ilgilenmek zorunda. Babayla oyunun tadı ayrı anneyle ayrı. Hem ne demekmiş çoğu babadan iyiyim nerden biliyorsun çoğu baba evde nasıl. Siz de çoğu anneden iyisiniz o zaman. İlişki böyle mi yürütülür.
Şimdi gelmiş neye moralin bozuk diyor sana söylediklerine dedim çekti gitti diğer odaya.

herkesin kisisel zamana ihtiyaci vardir,

o yuzden oncelikle sizden baslayayim,
cocuklari babalarina bile birakmiyor olusunuz falan dogru degil, birakacaksiniz. Kendiniz kendinizle ilgileneceksiniz. Ihtiyaclarinizi gercekten gerekli degilse ertelemeyeceksiniz.

ve esiniz evet arada bir kendi kendine takilmak isteyebilir, ama zaten beyefendide bu kisisel zamandan bol bol var anladigim. Isten eve gelip cocuklar farkli odada kendisi farkli odada takilabildigine gore. Bizim cocuklar asla izin vermezler, ben kural koymak zorunda kalirim, iste su an babanizin / benim su isi yapma zamanimiz gibisinden.

Düşünüyorum da ben neden kendimi düşünmüyorum ben de bir kuaföre gidebilirim çocuklara kimselere bırakamıyorum. Babalarına bile.
Bes dakika bir markete gidemiyorum. Kimseyle görüşmüyorum tek başıma.
Bunlardan şikayetçi bile olmazken çocuklarımı bugün nasıl eglendirebilirim nasıl bir oyun kurabilirim diye düşünürken

İzin vermemişsiniz ki baba çocuk arasından özel bir bağ kurulsun hep aralarında olmuşsunuz. Şimdi de bundan şikayetçisiniz. Kusura bakmayın yanlış davranmışsınız. Babası da sorumluluk almalıydı. Siz kendinize de vakit ayırmalıydınız. Çocuklarınızı kendinize bağımlı yetiştiriyorsunuz

Ya bu kadınlar evlilik sorunlarının çoğunda hep haklı olan taraf oluyor ama nedense bunu bir tek erkekler anlamıyor. Çocukların bir anneye ihtiyacı olduğu gibi babaya da ihtiyacı var. Evet eve ekmek getiriyor, çovuklarına iyi bir hayat için uğraşıyor ama çocuklar bunu anlayamazlar ki...

İzin vermemişsiniz ki baba çocuk arasından özel bir bağ kurulsun hep aralarında olmuşsunuz. Şimdi de bundan şikayetçisiniz. Kusura bakmayın yanlış davranmışsınız. Babası da sorumluluk almalıydı. Siz kendinize de vakit ayırmalıydınız. Çocuklarınızı kendinize bağımlı yetiştiriyorsunuz
Bana çok bağımlı değiller babalarını özlüyorlar
Ama o hep dinlenmek istediği için biz başka odada oluyoruz çünkü ona göre biz hiç yorulmuyoruz helikopter anneyim bende zaten 😥

Ama o hep dinlenmek istediği için biz başka odada oluyoruz çünkü ona göre biz hiç yorulmuyoruz helikopter anneyim bende zaten 😥

Babalarına bırakıp çıkın arada. Bakmak zorunda o da. Bunu daha bebekken yapmalıydınız. Baba da sorumluluk almalı.

program yapmak ise yarar,
bir de babanin hic deneyimi yoksa birden beklenti icinde olmak da pek basarili sonuc getirmez.

cocuklarin yaslari nedir?
atiyorum alin bir maket oyuncak, bunu babanizla su gun yapacaksiniz diye cocuklara da verin gazi, babalarinin pesini birakmaz onlar o gun zaten .

ya da ne bileyim alin bir masa oyunu 4 kisilik, okeye dorduncu araniyor diye zorlarsiniz esinizi haliyle, o da katilir.

yani ilk seferler biraz sizin liderliginizle olur, sonrasinda ise sen su gun su kadar saat cocuklarla ilgilen ben de kuafore gideyim deyin,
bir saatlik kuafor isiniz olsun 2 saat,
baska hafta kiz kiza gune gidicem cocuklar sende kalsin deyin 3 saat kaybolun.
Ama tabi ki adamin tum tatilini de yememek lazim, ona da ayni oranda saat kadar kisisel zaman birakmak lazim.

benim çocukları babaya birakamayisim onun istemediğinden .
Daha önce teklif ettim bir tatilinde ben kendime zaman ayırım biraz dışarıda gezim. Sonra diğer tatilinde söz sana hiç dokunmicam diyorum kabul etmiyor.
Hangi anne yapıyor senin bu dediğini kim sana böyle saçma sapan akıl veriyor falan diyor.
O a göre bizde beyin de yok zaten düşünemez o yüzden 😡😡😡

program yapmak ise yarar,
bir de babanin hic deneyimi yoksa birden beklenti icinde olmak da pek basarili sonuc getirmez.

cocuklarin yaslari nedir?
atiyorum alin bir maket oyuncak, bunu babanizla su gun yapacaksiniz diye cocuklara da verin gazi, babalarinin pesini birakmaz onlar o gun zaten .

ya da ne bileyim alin bir masa oyunu 4 kisilik, okeye dorduncu araniyor diye zorlarsiniz esinizi haliyle, o da katilir.

yani ilk seferler biraz sizin liderliginizle olur, sonrasinda ise sen su gun su kadar saat cocuklarla ilgilen ben de kuafore gideyim deyin,
bir saatlik kuafor isiniz olsun 2 saat,
baska hafta kiz kiza gune gidicem cocuklar sende kalsin deyin 3 saat kaybolun.
Ama tabi ki adamin tum tatilini de yememek lazim, ona da ayni oranda saat kadar kisisel zaman birakmak lazim.
tüm gün ben zaten gidemem 2 saat bile bana yeter.
Ona göre ben çocukları uyutunca dinlenebilirmisim halbuki onlar uyuyunca hangi işi yapsam diyorum 🤯

tüm gün ben zaten gidemem 2 saat bile bana yeter.
Ona göre ben çocukları uyutunca dinlenebilirmisim halbuki onlar uyuyunca hangi işi yapsam diyorum 🤯

bakin yanlis anlamayin ama sizin yaptiginiz isleri esiniz hic deneyimlemedigi icin ona oyle geliyordur,
size de oyle gelir,
bana da hic cocuk bakmamis olsam ne var ki diye dusunurum.

benim esim hep sey derdi ornegin, ev hanimlari gununu planlayamiyor, yetismeyecek is yok falan filan biliyorsunuz klasik laflar,
bir donem issiz kaldi, ev isleri tamamen ona kaldi,
inanin aksam yemegini zor yetistiriyordu,
simdi hic o cart curt laflarini yapmiyor, aksam tarhana corbasi olsa yemekte laf etmiyor, eline saglik diyor.
cunku bu isleri ustlendi ve zorlugunu gordu.

sizin esiniz hic zorlugunu gormemis, sizi anlamamasi da bu sebepten.
yavas yavas sorumluluk verin, anlayacaktir.

hepsi aynı, beş dakika ilgilenince 3 saat çocuk bakmış gibi davranırlar, iş lafa geldi mi "ben elimden geleni yapıyorum hiç mi yardım etmiyorum" derler, en sonunda dayanamayıp patladım bir gün "bu kadar zor geliyorsa o yaptığın yardımı da yapma lütfen, hatta sana 3-4 hafta müsaade, git arkadaşlarınla takıl, eve 12 de gel, özüne dön" dedim. sessizce "buna ihtiyacım yok" dedi. o gün bugündür daha bir gayretli sanki. hele bir de anneyle kendilerini yarıştırmaları yok mu

biz anneyiz, eşimden beklentim yok artık benim. çocuk bakımı gibi de görmüyorum, benden kalan zamanda ilgileniyor işte, biz oğlumla iyiyiz

Çoğu erkek cocugun sorumlulugunu alacagini dusunerek cocuk yapmiyor ki. Cocuk isterim cocuk isterim diye tutturan erkekler bile cocuk olunca en fazla yarim saat sevip birakiyorlar.

Simdi desem ki eşinizin sorumluluk alacagini bilmeden cocuk yapmayin, gercekci olmayacak.
Herkes buna dikkat etmeye kalksa cocuk yapabilen çok az cift kalirdi sanirim. 😂

Biz cocuk dusunmuyoruz, eşimin cocukla ilgilenecegini de pek dusunmuyordum ama geçenlerde cocuk psikolojisiyle ilgili kitap aldi kendine, gundemimizde cocuk plani yok buarada.
Cocukla ilgilenecek olan adam bu karari pat diye veremiyor, cok inceliyor ben onu anladim.
Zorla sorumluluk aldirmak olmuyor iste

Konuşamıyoruz bile ya şimdi gittim yanına yine ayni şeyleri tekrar etti onun oturması bana Batıyormus. Nasıl böyle düşünüyor anlamıyorum.

Şeytan diyor al başını git tek başına baksın bakalım nasıl bakacaksa...

Sizin eşleriniz nasıllar?
Canım bu sorunun cevabının şana ne yararı var..
Eşin istemiyorsa zorla ilgi olmaz.
Babalarinin ilgisizliginden annelerini mesul tutmazlar.
Sen çocuklarının psikolojisini düşünüyorsun anlıyorum..
Ama yapacak çok bişeyin yok.

Son olarak eşinin elbette oynaması lazım.
Çocukların iletişim dilleri herseyleri oyun..

Benim çocuğum yok ama eşim bayılır çocuk milletine. Kendi yeğenlerine kendisi bakmış.

Mesela ablam yeğenlerimi alıp geliyor
Eşim sürekli onlarla atlayıp zıplama derdinde. Vura kıra oynuyorlar bazen ama herkes mutlu. Çocuklar eşime "oyuncu Yamacan" diye sesleniyorlar.

Kendi cocugu olsa ne yapar bilemedim ama. Gördüğüm kadarıyla sevdiği çocuklarla çılgın oyunlar oynamaya bayılıyor.

Yeğenlerim benden çok onu arıyor. Çünkü cocuklar aslında oyun arıyor.

Ben sizin yerinizde olsam bebek bakımını en başta üzerime almazdim. Birlikte yapılan şeyin birlikte buyutulecegini daha cocuk ortada yokken sik sik söylerdim.

Kabul etmeyene çocuk da yok. Bu kadar basit

Eşiniz çok bencil.
.baba olmayi biliyor ama babalik yapmayı bilmiyor. Ona iskele babasi derler. En gıcık kaptığım erkek tipi.

Back
X