- 11 Aralık 2018
- 41.917
- 260.550
- 598
Merhaba değerli güzel hanımlar,
Bugün resmi tatil bildiğiniz üzere.
Eşim haftanın altı günü çalışıyor . Bir gün tatili var o günde birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.
Ama sizde biliyorsunuz ki annelere tatil yok.
Sabahtan su saate kadar ev işi çocuklarla oyun derken hep ben ilgilendim Eşime gel sende biraz bize katıl dedim içeride işlerim var gereksiz kitapları kitapliktan cikaricam dedi tamam dedim. Kitaplığı boşaltıp orayı oyuncak yeri yapmış. Çok da güzel olmuş 3 kitaplık var birisi birisi iptal oldu ama fikri hoş tabi.
Buraya kadar her şey güzel. Sorun yok.
Yemeğimizi yerken dedim ki çocuklar uyusun uyansın biraz onlarla vakit geçir oyun oyna hem onlar çok mutlu olurlar hem ben dedim.
Sonra şu lafı kullandı;
Bir tatilimde de benden hic beklentin olmasın. Sadece kendime zaman ayirayim.
Ben de dedim ki onlar senin çocukların ikimizin sana ihtiyaçları var. Bu neden seni bu kadar yoruyor dedim.
Bir şey de deme bir gün böyle yapacağını bildiğim için dun aklımdan ne geçti biliyor musun yarın tatil olduğunu karıma hic söylemim akşama kadar gezim eve hic gelmim ama yine yapamadım evdeyim ama sen rahat bırakmıyorsun dedi.
O kadar üzüldüm ki. Ya ondan kendi adıma bir şey istemiyorum ki cocuklar babalarını özlüyor babaları onlarla ne zaman oynasa o gün dünyanın en mutlu çocukları oluyorlar.
Gerçekten bir erkek için çocuklarla vakit geçirmek oyun oynatmak bu kadar kötü bir şey mi ?
Düşünüyorum da ben neden kendimi düşünmüyorum ben de bir kuaföre gidebilirim çocuklara kimselere bırakamıyorum. Babalarına bile.
Bes dakika bir markete gidemiyorum. Kimseyle görüşmüyorum tek başıma.
Bunlardan şikayetçi bile olmazken çocuklarımı bugün nasıl eglendirebilirim nasıl bir oyun kurabilirim diye düşünürken onun elini ayağını çekmek istemesi zoruma gidiyor.
Hakkini da yemem Bazen çocukların uzerini değiştiriyor uyutmaya da çalıştığı zamanlar oluyor.
Hafta içi çalıştığı günlerde yorgun olduğunu bildiğim için çocuklar konusunda hic bir beklentim yok. Bazen o eve gelmeden uyutmaya çalışıyorum. O işten geliyor biz başka odada o başka odada.
Tatil günlerinde bir saat ilgilenip güzel güzel oynatsa ilgilense kendisine doyursa ...
Bu gerçekten çok mu zor ?
Çok mu yorucu ?
Sizin eşleriniz çocuklarınıza karşı nasıllar ?
Eşim şunu söyledi ben çoğu babadan iyiyim .
Doğru mu söylüyor ?
Çok zor çünkü adam zaten babalık yapmıyor. Babalık yapmasını istediğinizde zor geliyor doğal olarak.
Çocukların her şeyiyle bütün hafta siz ilgilenirseniz, akşam yorgun geliyor diye hiç bir sorumluluk vermezseniz evle ve çocuklarla ilgili, üzerlerini değiştirdi diye hakkını yiyemem derseniz, çocukları kuaföre gitmek için bile babalarına bırakmazsanız zor gelir bu adama babalık yapmak, çocuklarla ilgilenmek. İlgilenen varken neden kendini yorsun?