• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarla oyun

Merhaba değerli güzel hanımlar,

Bugün resmi tatil bildiğiniz üzere.
Eşim haftanın altı günü çalışıyor . Bir gün tatili var o günde birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Ama sizde biliyorsunuz ki annelere tatil yok. 😢

Sabahtan su saate kadar ev işi çocuklarla oyun derken hep ben ilgilendim Eşime gel sende biraz bize katıl dedim içeride işlerim var gereksiz kitapları kitapliktan cikaricam dedi tamam dedim. Kitaplığı boşaltıp orayı oyuncak yeri yapmış. Çok da güzel olmuş 3 kitaplık var birisi birisi iptal oldu ama fikri hoş tabi.
Buraya kadar her şey güzel. Sorun yok.

Yemeğimizi yerken dedim ki çocuklar uyusun uyansın biraz onlarla vakit geçir oyun oyna hem onlar çok mutlu olurlar hem ben dedim.
Sonra şu lafı kullandı;

Bir tatilimde de benden hic beklentin olmasın. Sadece kendime zaman ayirayim.

Ben de dedim ki onlar senin çocukların ikimizin sana ihtiyaçları var. Bu neden seni bu kadar yoruyor dedim.

Bir şey de deme bir gün böyle yapacağını bildiğim için dun aklımdan ne geçti biliyor musun yarın tatil olduğunu karıma hic söylemim akşama kadar gezim eve hic gelmim ama yine yapamadım evdeyim ama sen rahat bırakmıyorsun dedi.

O kadar üzüldüm ki. Ya ondan kendi adıma bir şey istemiyorum ki cocuklar babalarını özlüyor babaları onlarla ne zaman oynasa o gün dünyanın en mutlu çocukları oluyorlar.
Gerçekten bir erkek için çocuklarla vakit geçirmek oyun oynatmak bu kadar kötü bir şey mi ?

Düşünüyorum da ben neden kendimi düşünmüyorum ben de bir kuaföre gidebilirim çocuklara kimselere bırakamıyorum. Babalarına bile.
Bes dakika bir markete gidemiyorum. Kimseyle görüşmüyorum tek başıma.
Bunlardan şikayetçi bile olmazken çocuklarımı bugün nasıl eglendirebilirim nasıl bir oyun kurabilirim diye düşünürken onun elini ayağını çekmek istemesi zoruma gidiyor.

Hakkini da yemem Bazen çocukların uzerini değiştiriyor uyutmaya da çalıştığı zamanlar oluyor.

Hafta içi çalıştığı günlerde yorgun olduğunu bildiğim için çocuklar konusunda hic bir beklentim yok. Bazen o eve gelmeden uyutmaya çalışıyorum. O işten geliyor biz başka odada o başka odada.
Tatil günlerinde bir saat ilgilenip güzel güzel oynatsa ilgilense kendisine doyursa ...

Bu gerçekten çok mu zor ?
Çok mu yorucu ?

Sizin eşleriniz çocuklarınıza karşı nasıllar ?
Eşim şunu söyledi ben çoğu babadan iyiyim .
Doğru mu söylüyor ?

Çok zor çünkü adam zaten babalık yapmıyor. Babalık yapmasını istediğinizde zor geliyor doğal olarak.

Çocukların her şeyiyle bütün hafta siz ilgilenirseniz, akşam yorgun geliyor diye hiç bir sorumluluk vermezseniz evle ve çocuklarla ilgili, üzerlerini değiştirdi diye hakkını yiyemem derseniz, çocukları kuaföre gitmek için bile babalarına bırakmazsanız zor gelir bu adama babalık yapmak, çocuklarla ilgilenmek. İlgilenen varken neden kendini yorsun?

Ben bu,çocuğu eşinin baba evinden getirdiğini sanması huyunu kendi abime has bir durum sanardım ama görüyorum ki değilmiş...! Elbette kendinede zaman ayıracak ama insan bi 10-15 dk ilgilense tüm günü bitmez herhalde..O çocuklarla ilgilenirken siz de bir işinizi vs. halledebilirsiniz,sizin üstünüze yıkması çok bencilce.

benim eşimin de kafa yapisi tam olarak bu. bende sizin gibi ilk zamanlar isten geliyor yoruluyor yaziık diyordum ama baktim bana kimse acimiyor,şimdi bende ona acimiyorum işten gelince kizimi yanina yolluyorum onlar oynuyor ben yemek yapiyorum.
ha cok verimli oynadiklarini soyleyemeyecegim 3 guluyor 5 inatlastiklari icin agliyor
hic aralarina girmiyorum.
hafta sonu 2 gun izinli bir gun sabah ben uyuyorum bir gunde onu uyutuyorum
uyaninca da isime bakiyorum temizlik falan çocuk bir tek benim degil sonuçta.
oda elini taşın altına sokacak bir tek kirli don yikayip cocuk eglemek icin evlenmis oluyoruz biraz tölerans gosterdikce.

Hakkını yemeyeyim dediğiniz şeylerin üzerini değiştirip, arada uyutmak olduğu adam babalık yapmıyor demektir zaten.

Eşiniz işten gelmeden çocukları uyutmaya çalışmak, farklı odalarda durmak yanlış bana göre. Arada sırada olabilir, çok yorgun olduğu günler vs.ama 2 küçük çocuğu olan insan evde çocuklar yokmuş gibi yaşayamaz.
Baştan yanlış yapmıssınız.

Tüm gün olmasa da sizde çocukları bırakıp çıkın dışarı, bir iki saatte olsa, çocukların sorumluluğunu bu kadar üzerinize alırsanız, eşiniz evde olmasını bile lütuf sayar hale gelir.

Son düzenleme:
Babaların çocukları ile zaman geçirmesini n önemini anlatan videolar izletin eşinize bunun bir gereklilik olduğunu lüks olmadığını anlasın iyice ben öyle yaptım. Çocuğun kafasında ortadan ikiye bölünmüş bir sayfa var bir taraf anne bir taraf babadır hep anne hep anne ilgilenirse bu çocuklar babası varken babasızlık çeker resmen ve bu onları her yönden olumsuz etkiler. Siz söyleyince anlatınca dır dır olur adı ama pedagog videoları izletirseniz ya da okutursanız o zaman bişeylerin farkına varır.

Eşim haftanın altı günü çalışıyor . Bir gün tatili var o günde birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Sabahtan su saate kadar ev işi çocuklarla oyun derken hep ben ilgilendim Eşime gel sende biraz bize katıl dedim içeride işlerim var gereksiz kitapları kitapliktan cikaricam dedi tamam dedim. Kitaplığı boşaltıp orayı oyuncak yeri yapmış. Çok da güzel olmuş 3 kitaplık var birisi birisi iptal oldu ama fikri hoş tabi.

Yemeğimizi yerken dedim ki çocuklar uyusun uyansın biraz onlarla vakit geçir oyun oyna hem onlar çok mutlu olurlar hem ben dedim.
Sonra şu lafı kullandı;

Ben de dedim ki onlar senin çocukların ikimizin sana ihtiyaçları var. Bu neden seni bu kadar yoruyor dedim.

Bir şey de deme bir gün böyle yapacağını bildiğim için dun aklımdan ne geçti biliyor musun yarın tatil olduğunu karıma hic söylemim akşama kadar gezim eve hic gelmim ama yine yapamadım evdeyim ama sen rahat bırakmıyorsun dedi.

O kadar üzüldüm ki. Ya ondan kendi adıma bir şey istemiyorum ki cocuklar babalarını özlüyor babaları onlarla ne zaman oynasa o gün dünyanın en mutlu çocukları oluyorlar.
Gerçekten bir erkek için çocuklarla vakit geçirmek oyun oynatmak bu kadar kötü bir şey mi ?

Düşünüyorum da ben neden kendimi düşünmüyorum ben de bir kuaföre gidebilirim çocuklara kimselere bırakamıyorum. Babalarına bile.
Bunlardan şikayetçi bile olmazken çocuklarımı bugün nasıl eglendirebilirim nasıl bir oyun kurabilirim diye düşünürken onun elini ayağını çekmek istemesi zoruma gidiyor.

Hakkini da yemem Bazen çocukların uzerini değiştiriyor uyutmaya da çalıştığı zamanlar oluyor.

Hafta içi çalıştığı günlerde yorgun olduğunu bildiğim için çocuklar konusunda hic bir beklentim yok. Bazen o eve gelmeden uyutmaya çalışıyorum. O işten geliyor biz başka odada o başka odada.
Tatil günlerinde bir saat ilgilenip güzel güzel oynatsa ilgilense kendisine doyursa ...

Çok mu yorucu ?

Doğru mu söylüyor ?
Vallahi normalde aşırı ilgili bir baba olan eşimle bugün sırf bu konuda kavga ettik. Küstük çocukları önüne koydum yatak odasında takılıyorum

Esim de cok farkli degil. Cocuk bakimiini tamamen ustume yikmis olusuyla ilgili konu da acmistim. Esim genel olarak tembel. Sadece cocuk bakimini degil ev islerini de ustune yikmis durumda. Ustelik ben de calisiyorum. Hem iste hem evde cift kat yoruluyorum ama ona sorsan coookk yoruluyor kendi. Arada ben is yaparken 10 15 dk cocukla oynadigi icin kendini cocuk bakiyor varsayiyor. Bana "yardimci oldugunu" , tum sorumlulugu paylastigini saniyor ama asla cocugun oz bakimiyla ilgilenmez, yemegini isitamaz yediremez uyutamaz, uzun sure zaman geciremez, elinden tutup parka goturemez vs vs...ben artik esimle acikca konusmaktan bi fayda gormuyorum. Cocugu birakacaksam direk birakiyirym istedigi kdr itiraz etsin. Siz de cocuklatla oynasan ne kdr mutlu olurlar demek yerine direk hadi cicuklar babaniz sizle oynayacakmis deyin yanina gonderin. Bu adamlar sorumluluktan kaciyorlarsa zorla verecegiz yapacak bsy yok maalesef

Konu sahibi benim eşimle biz neredeyse eşit ilgileniyoruz. Emzirme haricinde her işi yapıyor. Evde olduğu günlerde uyuduğu zamanlar hariç hep ama hep kendisi ilgileniyor. Oğlum 20 aylık.
Yatmadan önce muhakkak kitap bakıyorlar. Kesinlikle yıkamasını da kendisi yapıyor yatmadan önce. Eve geldikten sonra tamamen babasıyla vakit geçiriyor, zaten kendisi istiyor. Ben hiçbirini talep etmedim, tamamen eşimin yapısıyla alakalı. Ben alıştırılmış lafına hiç inanmıyorum yani. 1 aylıkken de böyleydi 2 yaşına geldi hala aynı. Hatta büyüdükçe birlikte geçirdikleri zaman daha da artıyor. Sizin eşiniz çok ilgisiz bence. Hiç de çoğu babadan iyi değil. Eve gelmeyi babalıktan saymasın.
Daha geçen hafta 2 tam gün oğlumu babasına bırakıp gezdim ben.
Hatta geçen sabah ben uyuyayım diye kahvaltı hazırlayıp alıp parka götürüp kahvaltı ettirmiş oğlumuzu. Ekmek alıp eve gelip kahvaltıyı hazırlayıp uyandırdı beni mesela. Ben eşinize hayret ettim yani,pişkinliğine özellikle.

Konu sahibi benim eşimle biz neredeyse eşit ilgileniyoruz. Emzirme haricinde her işi yapıyor. Evde olduğu günlerde uyuduğu zamanlar hariç hep ama hep kendisi ilgileniyor. Oğlum 20 aylık.
Yatmadan önce muhakkak kitap bakıyorlar. Kesinlikle yıkamasını da kendisi yapıyor yatmadan önce. Eve geldikten sonra tamamen babasıyla vakit geçiriyor, zaten kendisi istiyor. Ben hiçbirini talep etmedim, tamamen eşimin yapısıyla alakalı. Ben alıştırılmış lafına hiç inanmıyorum yani. 1 aylıkken de böyleydi 2 yaşına geldi hala aynı. Hatta büyüdükçe birlikte geçirdikleri zaman daha da artıyor. Sizin eşiniz çok ilgisiz bence. Hiç de çoğu babadan iyi değil. Eve gelmeyi babalıktan saymasın.
Daha geçen hafta 2 tam gün oğlumu babasına bırakıp gezdim ben.
Hatta geçen sabah ben uyuyayım diye kahvaltı hazırlayıp alıp parka götürüp kahvaltı ettirmiş oğlumuzu. Ekmek alıp eve gelip kahvaltıyı hazırlayıp uyandırdı beni mesela. Ben eşinize hayret ettim yani,pişkinliğine özellikle.
Derin bir iç çektim ne diyeyim. Allah bizim eslerimizin kalbine de bu merhametten nasip etsin diyorum sadece 🥰

Insanın zoruna gidiyor değil mi?
Ona olan sevginizi ön plana koyarak pek çok hayalinizi ertelediniz belki vazgeçtiniz..
Siz ondan olan çocuklarınızı büyütüp evde onu beklemeye can atmışken o bugün size baş ağrısı gibi davranıyor.

Yüz verildiğinde erkek milletinin çoğu böyle davranır bence.
Yüz vermeyen kadınlar rahat eder.

Küçük demedim bebek demedim. Çocuğun bana bağlı ihtiyaçlarını giderdikten sonra al babası diye verdim kucağına.
Uykusuzum deyip uyumaya gittim.
Hava alcam deyip markete de çıktım.
Isim var deyip onların başına da geçtim.
Hepsinde de kuzu kuzu baktı.
Ben de bu iyi hallerine karşılık arkadaşlarıyla çıkmasını hoş gördüm.
Kendim gönderdim çok ihtiyacın var diye.
Beni cocuk bakımı konusunda yalnız bıraksaydı asla huzur vermezdim ona.

Bizim yavru genelde iyi huyludur çok şükür.
Aşı yüzünden bir kaç gündür huysuz.
Akşamları chucky bebek gibi oldu.
Bugün diyor ki bize bir çocuk yeter dimi aşkım.
Onu güzel yetiştirelim yeter :)
Dedim ne oldu rahatın bozuldu dimi? Hani kardeşi olsun diyordun. Daha dur dedim bunlar kolay zamanları.
Tabi hakkını veremeyeceksek bence de tek çocuk yeter.

Yani bence kişi kendini bilmeli kapasitesi kadar anne baba olmalı.
Keşke tek çocukla bıraksaymış bari..
Yazık çocuklar babaya hasret büyüyor.

Eşimle ben aynı kurumda çalışıyoruz oğlumu kurumun kreşine vermiştik eşimde hiç ilgilenmiyordu sürekli aynı bahane yorgunum sanki ben çalışmıyorum sürekli çocukla ilgilen demekten bıkmıştım bende kreş öğretmeniyle konuştum eşimi uyarması yönünde aile görüşmesi vardı o zaman eşimle konuştu sanki çocukta bu eksikliği görmüş gibi anlattı ondan sonra baya düzeltti kendini sizde böyle bisey yapabilirsiniz

En son araştırmalarda baba ilgisinin çocukta iq puanını arttırdığı ortağa kondu diye biliyorum. Kendisi de babasından ilgi görmemişse normal sanıyordur, kendini geliştirme sıfır 😒

Eşim de benim gibi ilgilenir, emzirme dışında yapmadığı yok yine ben de bugün bir ogununu kendim yedirdim bir ogununu de eşim yedirdi mesela; çocuğun annesi kdr babasına güvenmesi ve güvenli bağlanması da önemli. Eşiniz çocuklarla ilgilenmeyecekse ev işlerini bari devralsın vicdansız, paşa torunu muymuş kendisi bi de iyi babaymış bak sen (sinirlendim)...

Oglum 3 aylikti babasinin kucagina verdim banyoda al sen yikayacaksin, ben suyunuzu dökerim diye. 6 aylikti tek basina oglunu yikamaya basladi. Sadece yikamak degil 1 saate yakin oyun oynatmak. Ellerinin burustugunu gormeden cikmalarina izin vermezdim(tabii oglum suyu seviyor sukur) ek gida zamani dışarıda isim varsa babasi uygun sekilde yedirdi icirdi. Bezledi giydirdi uyuttu( ki normalde emerek uyur ben olsam, babasinin kucaginda uyur direkt) bunlari dogdugu andan itibarek yapti.

Bakin sikayetiniz cok hakli ama ennn bastan babalik sorumlulugunu esinize vermeliydiniz. Daha dogar dogmaz emzirmek disinda bebek bakımına dair babanin yapamayacagi hicbir sey yok, hic bir seyin altini ciziyorum.
Bez değiştirmek, banyo yaptirmak, kiyafet giydirmek, beslemek, uyutmak... daha bebebekken bunlari uzerine dusen kadar yapmamissa 2 yasina geldiginde oyun oynamak, kitap okumak bile kulfet gelir. Uzgunum ama bizim toplulumumuzda bu yonlendirmeyi anne yapmak zorunda, babalar bu gorgu ile buyumuyor cunku...

Bebek yasina gelmeden babayla 5dk bile yalniz kalmazsa 5 yasinda da kalamaz.

Sonra şu lafı kullandı;

Çok mu yorucu ?

Doğru mu söylüyor ?

Sonra şu lafı kullandı;

Çok mu yorucu ?

Doğru mu söylüyor ?
Arkadaşlar anneye kabahat bulmuş birazda ama atın ayağı öyle değil o iskele babalarından bende de var adamlar anlamıyorlar maalesef ya evde patırtı huzursuzluk çıkacak siz bunu belirttiğiniz de yada böyle kabul edeceksin ben böyle kabul ettim mesela ama ezikliğimden değil patırtı çıkmasından yorulduğum için

Eşim banyo yaptırır, altını değişir, üstünü giydirir ,yemek yedirir süt ısıtır. Bana birşey olsa benim kadar bakabilir. Neden? Doğduğundan beri üstüne attımda ondan. Altını değiş dediğimde ilk başta kavga ediyordu benimle. Herşeyde. İnat ettim. İşten geliyor yemek vs saat 8 hadi sen kızla oyna işim var diyorum,hop kızı alıp odaya oynamaya gidiyor. Çünkü yapmazsa çirkef bir kadın olacak karşısında, kaç gün beynini yiyip huzur bırakmayacak, gık demiyor. Artık otomatik oldu, balkonda kıyafet varsa toplar, katlar, kızın dolabına koyar. Biberon yıkar sterile koyar vs. Bazı erkekler kendi kendine böyle oluyor çocukla ama bazılarınıda yapmak gerekiyor.

Hiç cevap verme, direkt çocukların nüfus cüzdanında baba adı yazan yeri okumasını iste. 😒

Sizin eşleriniz nasıllar?
Ne çok sorumluluk yüklemişsin ki kendine çocuk bakmak hem fiziken hem ruhen çok yorucu arada dinlendirilmek bizimde hakkımız sanirim sizinde bizim gibi yakininizda buyukanneler,dedelerr yok
Eşim bazen evdeyken daha çok yoruldugundan bahseder e kolay değil 3 kucuk çocuk var eve gelince babaya sarıyor hepsi
Ben eşime güvenmesem tek çocukta kalırdım kesin net tek başıma altından kalkamıyorum
Sizinkilerin yaşları kac karışmak elbet bana düşmez ama yerinizde olsam bir daha çocuk düşünmem biraz daha büyütüp ise girmeye çalışırım benim niyetim bu yönde

Ne çok sorumluluk yüklemişsin ki kendine çocuk bakmak hem fiziken hem ruhen çok yorucu arada dinlendirilmek bizimde hakkımız sanirim sizinde bizim gibi yakininizda buyukanneler,dedelerr yok
Eşim bazen evdeyken daha çok yoruldugundan bahseder e kolay değil 3 kucuk çocuk var eve gelince babaya sarıyor hepsi
Ben eşime güvenmesem tek çocukta kalırdım kesin net tek başıma altından kalkamıyorum
Sizinkilerin yaşları kac karışmak elbet bana düşmez ama yerinizde olsam bir daha çocuk düşünmem biraz daha büyütüp ise girmeye çalışırım benim niyetim bu yönde
2 buçuk- 4 yaşında

Sizin eşleriniz nasıllar?
Kararınca diyebilirim. Dün arabayla 10 dakika oyun oynadılar okadar . Eşimin çocuk bakma huyu hemen telefondan çizgi film açmak. Oğlumda aşırı hareketli hiç durmuyor yerinde. O da kosturmamak için eline telefonu dayiyor. Bizimki de bu çeşit baba😂 Pazar günleri sağolsun götüruyor 2 sata falan kapılarda oynatıyor. O konuda rahatım bi

Back
X