çocuklu kadın kariyer yapamaz mı?

xsxeremim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
797
273
333
40
Merhaba arkadaşlar, uzun yıllardır bu siteyi takip ediyorum bdv ye de sıkça takılıyorum. Burada farklı bakış açılarını okumak çok faydalı oluyor. Şimdi kendi sıkıntımı paylaşmak istiyorum. 10 yıllık evliyim. Biri 9 diğeri 3 yaşında iki çocuğum var. Öğretmenim, eşimde öğretmen. Doğuda kendi memleketimizde yaşıyoruz.

Evliliğim boyunca eşimle çok sıkıntılar yaşadık. Özellikle şu son 1 yıl psikolojim alt üst oldu. Dayak yemek dışında bir erkek bir kadına en kötü ne yapabiliyorsa hepsini yaşadım maalesef. Hakaret, aşağılanma, maddi manevi sonuna kadar sömürülme, her türlü kendimi yetersiz hissettirilme, ortak aldığımız evin benden habersiz satışa çıkarılması, eve geldiğimde emlakçı ve alıcıları görmem, öl de kurtulayım, gidişin olsunda dönüşün olmasın lafları, telefonunda bulunduğumuz ilde eskort aramalar, ailemi adam yerine koymamalar…..hep sabır çektim , artık tak etti. Ve tüm bunların sebebi benim bu yıl öğrenimime devam etmek istemem oldu.

Doktoraya başlamak istedim geçen eylül ayında, yüksek lisansımı bitirdim, dil sınavlarını geçtim, hocalarımın desteğiyle doktoraya alındım. Gittiğim üniversite evime 2 saat mesafede, kendi aracımla gidiyorum, tüm ev kamera döşeli, bakıcımız ve günlük temizlikçimizde vardı ve sadece cumartesi günleri ders var, ondada devamsızlık hakkı vs derken her dönem 8 defa ancak gittim. Ama her gidişim ve gelişim olay oldu, burnumdan geldi. Ben yeni bir şeyler öğrenmek kendimi geliştirmek isterken adam tutuştu resmen.

Zaten çok iyi bir evliliğim yoktu, şu an enkaz bile kalmadı. Bu yıl ilk yılımdı kavga dövüş gittim. Gelecek yıl sadece ilk dönem ekim ve ocak arası yine hafta sonu derslerine katılacağım. Toplamda 8 defa ancak giderim. Ondan sonrası zaten evde kendim çalışacağım yeterlilik, tez vs. eşim bu yolda asla bana destek çıkmayacağını, beni boşayacağını söylüyor. Artık hiç kaldıracak gücüm kalmadı. Yaşayan ölü oldum resmen.

Eşim Beni okuldan Vazgeçirmek için aileleri araya kattı, benim ailem arkamda, kızım sen eğitimine devam et, çocuklarına biz bakarız diyorlar. Bu yıl kullandığım antidepresanlara rağmen ağlama krizlerim hiç bitmedi. Ondan hiç bir şey istemedim şimdiye dek, ne evlenirken ne sonrasında , hep kendime yeten bir kadın oldum. Tayinim çıkmıyor, evleri ayırmak istiyorum ama bunca sorumluluğun altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Hakkı boşamak bu adamın ama aptal mıyım ben, neden onla halen aynı evdeyim bilmiyorum. Kızlar ben mi hata yapıyorum çocuklu kadın doktora yapamaz mı, bende mi suç… Allah rızası için sağlıklı düşünemiyorum lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.

Yapabilir tabiki sizi çekemiyor olabilir mi belki güçlü olmanız ona ağır geliyordur. Bence onu takınmayın eğitim gibiysi var mı ya basın gidin evden alın çocukları da madem ailemiz arkanızda boşverin öyle kocayı. Başarılar

Bal gibide yaparsiniz... Ne guzel ailenizde arkanızdaymiş bence bi cesaret ayırın evleri gitsin... Unutmayın cesaret esaretten çok daha iyidir. Mutsuz olduğunuz bir hayatı çekmeyin ömür çok kisa... Degmez... Artı anlattığımız ortam çocuklariniz içinde çok sağlıksız bir ortam ... Kendiniz için yapamasaniz bile çocuklariniz için bı adım atın...

Bana kalırsa yaşadığınız adamla şuan beraber olmak bütün hallerden en kötüsü
Bunlara katlandığınıza göre daha sade daha nezih bir hayatta neden yapamıyasınız
Çocukların böyle bir evde bunca sorunla nasıl büyüyeceğini bir düşünün
Ne olursa olsun iyi birşey yapmaktan sakın vazgeçmeyin yapmanız gereken hayatınızda size zarar veren durumlardan kurtulmak

Biz kadın milleti yeter ki isteyelim yapamayacağımız şey yok.
Ne tutuyorsunuz ki bu kamburu sırtınızda.
Hele bir atın sırtınızdan bu kamburu bakın nasıl rahatlayacaksınız.
Başarılar dilerim
Lütfen vazgeçmeyin.

Sizi manipüle ediyor,tabi ki doktora yapabilirsiniz,kaldı ki bu süreçten önce de problemli bi evlilikmiş sizin yaptıklarınızla alakası yok,evliliğiniz yanlış bi evlilik sadece. Bu evlilikte gözünüzün üstünde kaşınızın olması bile suç olabilir.

bu arada asla evimi ve çocuklarımı ihmal etmedim. evde hiç ders çalışmadım korkudan kavga çıkacak diye, okulda öğle araları, teneffüs araları ve gece herkes uyuduktan sonra kaçak çalıştım. her gün düzenli yemek yaparım, büyük kızın ders ve ödevleri bende, kız bir defa denemede 2 yanlış yapmış diye yemediğim hakaret kalmadı, nasıl olur da 2 yanlış yaparmış. en basiti market alışverişi bile bende, adam aldıklarımı bile gelip arabadan eve taşımaktan aciz bir adam. hiç yoruldum bile diyemedim ,bir yandan okuldaki öğrenciler, bir yandan doktora öğrenciliği, kendi çocuklarım. eşimi şimdiye kadar yeterince tanıdığımı düşünüyordum ama adam öyle bir kendini gizlemiş ki yıllardır. şu an yaşadıklarımı aklım hayalim almıyor.

şu an 3 yaşındaki oğlum babasından nefret ediyor, babam korkunç diyor. babasıyla hiç vakit geçirmek istemiyor. babasına kızıyor o küçücük boyuyla sen neden hep anneme kızıyorsun diye.

Sizi kıskanıyor belliki. Hem egitim almanızı hem de eğitim alınca onu beğenmeme ihtimalinizı kendi ayakları üzerinde durmanizi kıskanıyor. Sorunuzun cevabına gelince zaten siz o evde tek kişılık yaşıyorsunuz. Çalışmaktan başka sorumluluğu yokmuş ki. Boşanın tabiki herşeyi yapabilirsiniz.

Eşinizin sizi yıldırmasına izin vermeyin .İsterseniz her şeyi başarırsınız . Kıskanıyor sizi de aşağı çekmeye çalışıyor . Kaldı ki size bu kadar laf sayan adamla ömür geçmez...

Kızının denemede 2 yanlış yapmaması için babasının nasıl bir çabası olmuş? Yoksa eşiniz çocukları size zimmetli mi sanıyor?

Burada bile kendinizi savunmaya çalışıyorsunuz evimi çocukları ihmal etmiyorum diye. Eşiniz sizi hep ihmalkarsın diye manipule ediyor sanıyorum ki. Süper kadın olmak zorunda değilsiniz. Her işe yetişmek zorunda değilsiniz. Kocanız olacak kişi evde köşe yastığı olmak harici bir işe yarıyor mu çok merak ettim.

Yapabilir tabi ki
Ben 2. Universitemi bitiricem seneye insallah. Sonra da mastera yurtdisina gitmeyi planliyorum. Okullarla gorusmeye bile basladim.

Bu kadar emek vermişsiniz neden devam etmeyesiniz. Evliliğiniz sizin de dediğiniz gibi bitmiş doktoranıza devam edin yolunuza bakın.

Boşanın ve kurtulun lütfen...

Her erkek kaldıramaz güçlü bir kadını...

Aileniz arkadanızda, ayakları üzerinde durabilen ve en önemlisi kendini geliştirmeye devam eden birisiniz...

Siz ona mı layıksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…