Şu an hamileyim ve çevremde sürekli bunu duyuyorum üzülüyorum. Çocuk olunca eşler birbirini eskisi gibi sevmiyor tahammül etmiyor, eskisi gibi aşk sevgi olmaz vs.
Sizin nasıl oldu? Hep kötü olmak zorunda mı?
Şu an evliliğimden ve eşimden çok memnunum. Bozulmasından korkuyorum.
Yani bozulma sebebi sadece çocuk değil baştan sorunlu olan evliliğe çocuk yapıp bahaneyi çocuğa bağlıyorlarŞu an hamileyim ve çevremde sürekli bunu duyuyorum üzülüyorum. Çocuk olunca eşler birbirini eskisi gibi sevmiyor tahammül etmiyor, eskisi gibi aşk sevgi olmaz vs.
Espri adı altında söylenen çoğu şeyin amacını anlamıyorum zaten. Yok evliliğin bozulur yok uykusuz kalacaksın yandın yok artık hayatın bitti filan.Nasıl tuhaf bir çevreniz var neden böyle konuşuyorlar size siz onu sorsaydiniz . Bunu soylemekteki amaçları neymiş .
Ben kendime gelirsem çok çok yorucu bir çocuktu . Uykuyu hiç sevmez . Çok zorlandigim zamanlar oldu . Eşimle ara ara tabi ki tartıştık. Genel olarak çocuk bizi daha çok birleştirdi . Çocuk evin gerçekten neşesi oluyormuş. Milyonlarca çocuğun yaptığı basit bir şeyde bile birbirimize bakıp gurur duyuyoruz . Aman ne akıllı işte vs vs. Yani bence çocuk eşleri birbirine daha çok bağlar anne baba olmaya hazirsaniz
Evlilik baştan kötüyse evet kötü oluyor ama mutlu ve sevgi dolu bir evlilikte daha da artıyor.Şu an hamileyim ve çevremde sürekli bunu duyuyorum üzülüyorum. Çocuk olunca eşler birbirini eskisi gibi sevmiyor tahammül etmiyor, eskisi gibi aşk sevgi olmaz vs.
Bekarken nasıl evlenince hayat değişiyor ise bebek gelince de artık, tek bireysel karar alan kadın erkek gider yeni bir evre başlar. Bebek en başta anneye ve babaya bağımlı bir şey, ama bu sevgi iletişim ilişkiyi değiştirmez, şeklini değiştirir. Başta bunu kabullenmek gerekiyor. Artık hayata bebekli şekilde uyum sağlama süreci yaşanır. Baştan ön yargıya gerek yok, her ailenin yaşadığını birebir yaşayacaksınız diye de kaide yok. Çok kolay değil bu süreç bebeğine ailene odaklan keyfini çıkar elalem her şeyi söyler :)Şu an hamileyim ve çevremde sürekli bunu duyuyorum üzülüyorum. Çocuk olunca eşler birbirini eskisi gibi sevmiyor tahammül etmiyor, eskisi gibi aşk sevgi olmaz vs.
Çocuk büyüteç gibidir mutlu evlilikte mutluluğu büyütür sıkıntılı evlilikte sıkıntıyı. Eğer eşinizle düzgün ve mutlu ilişkiniz varsa hiç endişe etmeyinŞu an hamileyim ve çevremde sürekli bunu duyuyorum üzülüyorum. Çocuk olunca eşler birbirini eskisi gibi sevmiyor tahammül etmiyor, eskisi gibi aşk sevgi olmaz vs.
Lohusalik gibi bir dönemde karısını ezdiren, üzen, üzülmesine sessiz kalan koca zaten hiç olmamıştır. Suçu çocuğa atmaya gerek yok.Herkes için bir değil bence. Ama hemen çocuk yaptıysanız evet çok zor bence. Benim 5 yıl sonra oldu. Kendimizi tanıdık, bildik ettik, evliliğimiz oturdu. 3 çocukla aynı aşkla devam ediyoruz. Arada tartışmalarımız elbet oluyor ama o da çok normal. Çocukların yanında tartışmıyoruz.
Çevreniz de tuhaf. Niye böyle saçma sapan şeyler söylüyorlar hamile bir kadına anlamadım.
Lohusayken kocanız sizi ezdirmesin. Hiçbir şey de olmaz o evliliğe. Çocuk sorumluluğunu beraber paylaşın.
Aynı şekilde devam etmiyor, sonuçta ciddi bir değişiklik var, evde 3. bir kişi var ve sorumlulukları var.Şu an hamileyim ve çevremde sürekli bunu duyuyorum üzülüyorum. Çocuk olunca eşler birbirini eskisi gibi sevmiyor tahammül etmiyor, eskisi gibi aşk sevgi olmaz vs.
Burdaki konularda bir sürü var. İşte böyleleri aslında baştan bellidir. Ama insanlar görmüyor ya da görmek istemiyor maalesef.Lohusalik gibi bir dönemde karısını ezdiren, üzen, üzülmesine sessiz kalan koca zaten hiç olmamıştır. Suçu çocuğa atmaya gerek yok.
Çevrem tuhaf evet. Ben de sinir oluyorum komik değil bir şey değil. Hele ki erkek olursa çocuk yandın bittin diyenler filan iyice anksiyetemi artıyor.Herkes için bir değil bence. Ama hemen çocuk yaptıysanız evet çok zor bence. Benim 5 yıl sonra oldu. Kendimizi tanıdık, bildik ettik, evliliğimiz oturdu. 3 çocukla aynı aşkla devam ediyoruz. Arada tartışmalarımız elbet oluyor ama o da çok normal. Çocukların yanında tartışmıyoruz.
Çevreniz de tuhaf. Niye böyle saçma sapan şeyler söylüyorlar hamile bir kadına anlamadım.
Lohusayken kocanız sizi ezdirmesin. Hiçbir şey de olmaz o evliliğe. Çocuk sorumluluğunu beraber paylaşın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?