• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra yaşanan ekonomik sıkıntı ve çalışmak.

Asgari ücret tutarında olan tek maaşla geçinmeniz mucize olur zaten. Memlekete gitmek istememinizi anlayabiliyorum. Sorunlu bir eş ailesi + pasif bir eşiniz var evliliğiniz tepe taklak olur. Çalışmaktan başka çareniz yok. Evden müşteri temsilciliği işi yapmanız en mantıklısı küçük bebekle. Bazı projelerin vardıyası akşam geç/gece saatlerde oluyor. Yarı zamanlı çalışıp akşam saatlerini tercih edebilirsiniz bebeğin uyku saatine denk gelir sizde böylece gündüz saatlerinde bebeğinizle ilgilenebilirsiniz.

Siz bir yerde hata yapmıyorsunuz. Açlık sınırında yaşıyorsunuz İstanbul’da 33bin lira ile geçinilir mi?
Aileler nerede?

Biz ekonomik olarak kötü değildik. Ama benim vazgeçemeyeceğim bir işim vardı 7 aylık döndüm. Mecbur kalınca çalışılıyor. Yapacak bir şey yok.
Kaynanamlar yok uzaktada hiç bez alalım onu alalım muhabbetleride yok annem biraz yardım ediyor ama o da dikkat edin diyor harcamalarınıza.

İki asgarıyle ev, araba, dyson, laptop,tatil, ek altın. Taş mı kemirdiniz naptınız ? Faturalara hiç girmedim..Bu matematik kafamda oturmadı benim üzgünüm.
Evimiz kayınaileden kaldı arabayıda altınlarımızı bozup kredi çekip aldık kendi üstüme yaptırdım. Borcu sabit kalıp maaşlar artınca rahatladık ve dediklerimizi açılan alanlarla takside bağlayıp yaptık☺️

Asgari ücret tutarında olan tek maaşla geçinmeniz mucize olur zaten. Memlekete gitmek istememinizi anlayabiliyorum. Sorunlu bir eş ailesi + pasif bir eşiniz var evliliğiniz tepe taklak olur. Çalışmaktan başka çareniz yok. Evden müşteri temsilciliği işi yapmanız en mantıklısı küçük bebekle. Bazı projelerin vardıyası akşam geç/gece saatlerde oluyor. Yarı zamanlı çalışıp akşam saatlerini tercih edebilirsiniz bebeğin uyku saatine denk gelir sizde böylece gündüz saatlerinde bebeğinizle ilgilenebilirsiniz.
Eşim pasif değil ama tam bir memleket sevdalısı. Eşim annesine dur bi x le birşeye bakıyoruz kızı çağırıp durma der ama kaynanam sus be noluyor diye tersler. Karının ayarı yok.

Kaynanamlar yok uzaktada hiç bez alalım onu alalım muhabbetleride yok annem biraz yardım ediyor ama o da dikkat edin diyor harcamalarınıza.
Kayınaileniz size istanbul gibi bir memlekette ev vermiş hala bez felan alalım muhabbeti yok diyorsunuz. Uyku semesindesiniz diye yorumluyorum

O anlamda sormadım. Çalışırsanız bakım desteği verebilirler mi?
Kayınvalidenin yaşadığı yer nasıl bir yer eşiniz oralarda çalışabilir mi?
Sizin bu şartlarda İstanbul’da yaşamanız çok zor.

daha çocuğun masrafları bile başlamamış eğitim hayatı yook ergenlik başlamamış ne giydir sen onu giyiyor ne versen onu yiyor dur bakalım yolun çoooooooookk başındasın!1.yol : şikayet etmeden kıt kanaat geçinip kimseden birşey beklemeden olana razı olacaksın, 2 yol çocuğuna annen bakacak her sabah sacını toplayıp işe gidip çalışacaksın it gibi çalışıp at gibi yiyeceksin hiç olmadı üçüncü yol bir mucize olacak senin bütün bu isteklerini karşılamak iyi bir hayat süre bilmem için bütün kk kayınailen kendi ailen herkes senin yerine biz çalışacaz her birimiz çocuğunun evinin bir masrafını karşılıcaz birimiz eğitim harcamalarını birimiz giyim birim mutfak birimiz tatil birimiz benzini karşılıcaz ama çocuğunu kendini büyüteceksin hiçbir şeyden feragat etmeden rahat yaşayacaksın! Üç imkansız, bir çok zor, iki mantıklı...

[/QUOTE]
Kayınaileniz size istanbul gibi bir memlekette ev vermiş hala bez felan alalım muhabbeti yok diyorsunuz. Uyku semesindesiniz diye yorumluyorum

Insanlar oglu rahat etsin istiyor veriyor ama sonucu bu işte yaranilmiyor cidden. 😄 Halbuki kaynana ev vermese ömür boyu bi evi zor görürdü suan tek maasla sokakta kalmişlardi ama kaynana bez dusunmuyor hic.

daha çocuğun masrafları bile başlamamış eğitim hayatı yook ergenlik başlamamış ne giydir sen onu giyiyor ne versen onu yiyor dur bakalım yolun çoooooooookk başındasın!1.yol : şikayet etmeden kıt kanaat geçinip kimseden birşey beklemeden olana razı olacaksın, 2 yol çocuğuna annen bakacak her sabah sacını toplayıp işe gidip çalışacaksın it gibi çalışıp at gibi yiyeceksin hiç olmadı üçüncü yol bir mucize olacak senin bütün bu isteklerini karşılamak iyi bir hayat süre bilmem için bütün kk kayınailen kendi ailen herkes senin yerine biz çalışacaz her birimiz çocuğunun evinin bir masrafını karşılıcaz birimiz eğitim harcamalarını birimiz giyim birim mutfak birimiz tatil birimiz benzini karşılıcaz ama çocuğunu kendini büyüteceksin hiçbir şeyden feragat etmeden rahat yaşayacaksın! Üç imkansız, bir çok zor, iki mantıklı...
Şimdi siz deyince kabaca bir hesap yaptım, kızım devlet anaokulunda aylık 6500, jimnastik ve piyano kursuna gidiyor( tamamen kendisi çok istediği için gidiyor) aylık 6 bin ikisi, konuşmada bazen takılma ve harflerde zorluk var o sebeple dil terapisine gidiyor seansı 1500 TL, her hafta olunca aylık 6 bin de o...daha yemesi içmesi,giyimi, sineması vs bunlar yok her ay 18500 anaokulu çocuğuna gidiyor, varsın gitsin canı sağ olsun ama düşününce gerçekten büyüdükçe daha da artıyor, bunlar olmasa da olur mu tabi ki olur ama çocuk isteyince gönül el vermiyor ki, daha çocuk tatil istiyor havuz istiyor bunlar da daha yeni başlayacak masraflar...

Belki farklı bir yaklaşım olacak ama ; siz ne yardan geçmek istiyorsunuz ne serden! Hem altın bozmayım üzülüyorum, hem çocuğumu kendim büyüteyim hem çocuğun ihtiyaçlarını her şeyini en iyi şekilde tedarik edeyim hem sosyalleşeyim hem tatil yapayım hem borcum harcım olmasın! Küçük şehre taşının denildiği zaman annem yalnız demişsiniz ama babanız hayatta anneniz yalnız değil çocuğunuza bakacak bir anneniz var eviniz var Arabanız var aslında elinizde çoğu kadının olmadığı bir sürü nimet var çocuk zaten belirli bir aya gelmiş belli standartlarda yaşamak istiyorsanız Siz sadece çalışacaksınız. Her şeyin bir bedeli var bu hayatta
Kv'deden bekliyor aslında. Hiç bez alayım demiyormuş 😂

Eşim pasif değil ama tam bir memleket sevdalısı. Eşim annesine dur bi x le birşeye bakıyoruz kızı çağırıp durma der ama kaynanam sus be noluyor diye tersler. Karının ayarı yok.
Kadın kendine harcayabileceği bir paraya ev alip size vermiş. Minimum 2 milyondur orası. Hala daha gelinin ağzında bi bez almadı lafı var. Bi de karı diye bahsediliyor. Keşke o evi çekip alsalar altınızdan. Ne kadar minnetsizsiniz. Hic hak etmiyorsunuz bu rahatlığı çok ayıp çok.

Kadın kendine harcayabileceği bir paraya ev alip size vermiş. Minimum 2 milyondur orası. Hala daha gelinin ağzında bi bez almadı lafı var. Bi de karı diye bahsediliyor. Keşke o evi çekip alsalar altınızdan. Ne kadar minnetsizsiniz. Hic hak etmiyorsunuz bu rahatlığı çok ayıp çok.

Ayni seyi dusunuyorum patron sagliksiz ama isten cikmaya cekinmis, ama es ailesine ufacik hak tahammul saygi yok
Cocuga taze meyve alamadim demisti, ztn anlattigi tabloda imkansiz
Sorunun kendi calismamasi oldugunu dusunuyor oysa sorun enflasyon ve kendi gelirinin cok asagida kalmasi
Hem uzak olsun, hem laf etmesin, hem cocuga bez alsin ne guzel dunya.
Aile evi kullanin bile demis cogu aile ev bu isinize gelirse diyor ne kira ne satis izin vermiyor daha ne yapsin bu insanlar

Ee ama siz hiçbir öneriye de gitmiyorsunuz ki.. Birikmiş altınları bozmak istemiyorsunuz, eşinizin memleketine gitmek istemiyorsunuz, çocuğunuzu bakıcıya bırakmak istemiyorsunuz.. Böyle olmaz. İstanbul'da asgari ücretle bu şekilde geçinemezsiniz. Annemi tek bırakamam dediniz ben de babanız hayatta değil sanmıştım, babam eşimin memleketine gelmez dediniz. Anneniz yalnız değil işte. Eşinizin memleketine gitmemek için bahane bulmayın, istemiyorum onlarla anlaşamıyorum, aynı memlekette huzurlu olamam deyin geçin madem. Kaldı ki onlar bir bez bile almadı diye yakınıyorsunuz ama adamlar size ev vermiş İstanbul gibi bir yerde. Daha ne yapsınlar? Kaldı ki memlekete giderseniz dükkan açacaklarını hatta oradan ev alacaklarını dahi söylemişler. Bir bezden daha kıymetli bunlar gibi ama bilemedim :)
Madem gitmek istemiyorsunuz part time iş bulacaksınız, hafta sonu bebeğinize eşiniz bakacak hafta içi de 1-2 gün anneniz bakacak ve maddi olarak düze çıkacaksınız. Her anne çocuğunu belli bir yaşa kadar kendi büyütmek ister ama ona daha iyi imkanlar sunmak için de çalışmak zorundalar. Siz de en azından çocuğunuz için çalışmak zorundasınız. İstanbul gibi bir yerde elbet part time işler bulursunuz. AVM'deki mağazalara başvurarak başlayın iş aramaya.
Bu şekilde hem çalışmayarak hem altın birikimini bozmayarak düze çıkılmaz. Kaldı ki altınlar suyunu çektiğinde, bebeğiniz büyüyüp masrafları arttığında yine eksiye düşeceksiniz ve elinizde birikim de kalmayacak. Ayrıca borç öderken asgari ücretle geçinememenizin neyini anlamıyorsunuz ki :) Borç olmasa bile zar zor geçinirsiniz o parayla, her şeyden kısarak. Borçlu şekilde geçinmenin zaten imkanı yok.

Bu evi kaynanam almadı ki ? Zamanında eşimin dedesi yapmış amcalarıyla. Köyden arsa alıp eşim evlenince burda otururum diyip ev yapmışlar eşimin desteğiyle. Baya haftasonu eşim günlüğe gitmiş okurken senelerce bu evin parası kadar yardımı olmuş. Takas gibi düşünün. Eşime altınlarımla ev alalım araba değil dediğimde burası zaten benim resmi olmasada babam karışmıyor kardeşime de evlenirken ev alındığında yardım edildi dedi.
Durduk yere bez mi almıyorlar dedim ? Destekleri soruldu uzaktalar öyle muhabbetleri de yok dedim yok çünkü. Kayınpederim bebek görmeye geldi 100 lira bile vermedi. Kaynanam 40 günlükken gitti birşeye ihtiyaç varmı diye de sormadı. Köydeki ev 3 katlı alt katı 0. İç dizaynı dudak uçuklatır. Eşimin maddi desteğini tahmin edebilirsiniz. Açıklama gereği duydum bilip bilmeden kimsenin açığını aramayın lütfen.

O anlamda sormadım. Çalışırsanız bakım desteği verebilirler mi?
Kayınvalidenin yaşadığı yer nasıl bir yer eşiniz oralarda çalışabilir mi?
Sizin bu şartlarda İstanbul’da yaşamanız çok zor.
Destekleri olmaz eşimin memleketinde de kayınvalideme bırakamam 30 günün 35 günü misafir gelir kaynanama. Misafirim var diye işe bile girmiyor. Onca iş arasında bayramda millete çay demliyip saatlerce çağırıp oturuyorlar. Yoksa bende isterim daha rahat bi şehirde olmayı ama memleket kafamı karıştırıyor.

Insanlar oglu rahat etsin istiyor veriyor ama sonucu bu işte yaranilmiyor cidden. 😄 Halbuki kaynana ev vermese ömür boyu bi evi zor görürdü suan tek maasla sokakta kalmişlardi ama kaynana bez dusunmuyor hic.
[/QUOTE]
Evin parasını eşim ailesine ödedi :)

Ayni seyi dusunuyorum patron sagliksiz ama isten cikmaya cekinmis, ama es ailesine ufacik hak tahammul saygi yok
Cocuga taze meyve alamadim demisti, ztn anlattigi tabloda imkansiz
Sorunun kendi calismamasi oldugunu dusunuyor oysa sorun enflasyon ve kendi gelirinin cok asagida kalmasi
Hem uzak olsun, hem laf etmesin, hem cocuga bez alsin ne guzel dunya.
Aile evi kullanin bile demis cogu aile ev bu isinize gelirse diyor ne kira ne satis izin vermiyor daha ne yapsin bu insanlar
Konu konudan uzaklaşıp sapıtılmaya başlandı. Evi bedava vermediler. Köydeki arsa ve ev 10 milyondan fazla eder. Eşimle babası yapmışlar bu evden daha fazla. Eşim bu evde evlenince otururum demiş anlaşmışlar. O yüzden kimsenin satmaya ses çıkardığı yok.

Şimdi siz deyince kabaca bir hesap yaptım, kızım devlet anaokulunda aylık 6500, jimnastik ve piyano kursuna gidiyor( tamamen kendisi çok istediği için gidiyor) aylık 6 bin ikisi, konuşmada bazen takılma ve harflerde zorluk var o sebeple dil terapisine gidiyor seansı 1500 TL, her hafta olunca aylık 6 bin de o...daha yemesi içmesi,giyimi, sineması vs bunlar yok her ay 18500 anaokulu çocuğuna gidiyor, varsın gitsin canı sağ olsun ama düşününce gerçekten büyüdükçe daha da artıyor, bunlar olmasa da olur mu tabi ki olur ama çocuk isteyince gönül el vermiyor ki, daha çocuk tatil istiyor havuz istiyor bunlar da daha yeni başlayacak masraflar...
Siz çalışıyormusunuz çocukla nasıl yapıyorsunuz ?

Back
X