• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok alındım, ben mi abartıyorum?

minicik bebeğin yaptığı şeyi büyütmeye ne gerek var ki halı yıkatma dediği de ne kadarlık şey;ben olsam verirdim parayı "al bilmem ne abla bu kadar lafını etmene gerek yoktu"der kalkar giderdim
 
Abartmıyorsunuz haklısınız, o kadar dikkatte etmişsiniz ama bir anlık olmuş ki önemli olan bebeğe bişey olmasın burda canı yanmasın .Benim halılarımda hep açık renkli,gerek gelen giden gerekse kızım hakkını verdi halıların koltukların ama yıkanınca silinince geçip gidiyor yeterki can’a gelmesin gelen.
 
Çok ayıp etmiş.
Geçen kuzenimin çocuğu bizim evin bir odasını yağlamış hep,halıya falan dökmüş.
Yağda abimin bebeği için o odadaydı.
Eee ne diyeceğiz gülüp geçtik bir şey olmaz diye teselli ettik anneyi.
Onlar gider gitmez hop halı yıkamaya gitti.
İnsanlık hali yani her şey olabilir.
 
Başımıza çok geldi ama bırak lafını etmeyi kalkıp silmeyiz bile misafir varken ayıp olur diye. Ama gidince ardından bir yandan silip bir yandan sövüyoruz açıkçası:temizlik:
 
Abartmıyorsun. Kazayla olmuş bide bebeğiniz üstüne dökülmüş, bebğinizle ilgileneceklerine halının derdine düşmüşler. Ben olsam kırıldığımı bi şekilde gostermeye çalışırdım, soğuk felan davranırdım...
 
Hiç abartmıyorsun çok ayıp etmiş ki sizin gibi birine. Bana kralı gelse uyuyan çoçuğumu uyandırmam, bence siz de o görsün bu görsün diye uykusunu bölmeyin yavrunun yazıktır. Bakın size bir halı için nasıl muamele yapıyor? Ben olsam bi daha gitmem.
 
Bence gayet haklisin! Dunya mali dunyada kalir boyle mala mulke onem verenlerin cogu bencil ve insanlikla alakalari yok ne yazikki! Cocuk yani dokerde kirarda ama orda anneyi rencide etmek, sucluluk duygusu vermek ayiptir yanii.
 
Yıkatma parasini vereyim deseydin rahatlardi kesin... ben olsam ben de alinirdim. Zaten kendimi suclanmis hissederdim bir de o yuklenince zoruma giderdi.
 
Bence gunumuzun sorunu bu kimse kimseye gitmek istemiyor yani ben istemiyorum iki 1-2 yaslarinda oglum var cocuklarim zaten yemek sorunlular doke saca dolana dolana yiyorlar yani cocuk bu dogal olarak yerken dokuluyor sirf bu yuzden gorumcelerime bile gitmek istemiyorum bisi dokulse kirinti bile kosarak siliyolar cok rahatsiz hissediyorum ay onemli degil falan diyolar ama bi yandan da kosturuyolar silmek icin
Ben kendi evimde halilarim leke icinde kirinti hep oluyo gunde 2-3 kez supurge aciyorum gelen de hali ortusu oneriyo
Ya kardesim ben bu halilar kullanmak icin aldim benim cocuklarimdan kiymetli hic kimse yok doksun sacsin
Bence milletin lux meraki artikca insanlara hosgorusu azaldi maalesef
Cok haklisiniz
 
Ay çok sinir oldum. İşte bu yüzden kimsenin evine gitmiyorum. Minicik bebekten kıymetli mi yani? Ya onun da canı yansaydı? Boşverin gerçek yüzünü görmüş oldunuz, siz yine terbiyeliymişsiniz ben kavga eder çıkardım o evden. Verin bari yıkama parasını da başınızın gözünüzün sadakası olsun.
 
Hata yapan insanı yererim. Bu gayet normal. Herkesin üslubu da farklıdır. Saygı çerçevesinde tabi, tutup küfür etmiyorum. Konu benim eksikliğime nereden geldi? Zor bela uyuttugum çocuğu misafir görsün diye uyandıran ben değilim zira. Sizin teklifi ne derece ciddi verdiginizi konudan anlayamam sonuçta. İlk eleştiride konuyu karşı tarafın eksikliklerine yoracaginiz yere önce kendinize bakın ve bı sürü kisinin yorumuna açık şekilde konu açtığınızi unutmayın.
Hayır unutmuyorum tabii ama, sanki siz hiç hata yapmıyormuşsunuz da bu yüzden kimse size yaranamıyor gibi hissettim. Ayrıca ben genel anlamda dedim sadece benim şimdiki konum için değil. Siz bir çok konuda sert eleştiriler yapıyorsunuz. Hata yaptığınızda kendiniz için de aynı şekilde sert yorumlar yapabiliyor musunuz merak ettim. Ya da birisi bebeğinizin istemeden döktüğü kahve yüzünden size böyle davransa "hasta sonuçta verdiği teoki normal" deyip geçecek miydiniz? Kaldı ki burada yorum yapmanız gereken kısım benim çocuğu uyandırmam falan değil. Dikkat ettiyseniz kimseye bu konuda fikir sormadım. Hata yahut değil, o benim bileceğim iş. Ki ben zorla uyutmuyorum bebeğimi çok şükür. İki dk gösterebilirdim bebeğimi uyanırsa da geri uyutabilirdim onun annesi benim sonuçta onun dilinden ben anlıyorum. kimse hesap soramaz. Konu içinden en alakasız kısımları cımbızla çekip eleştiriyorsunuz. Burada asıl konu bebeğimin bilinçsizce döktüğü kahveye şuursuzca söylenen komşu. Bu konuda istediğiniz kadar yorum yapabilirsiniz. Titizlik hastasıysa verdiği tepki normal demişsiniz. Nasıl bir hastalıkmış ki bebeğin bilinçsizce yaptığı bir şey üzerinden insanı yerin dibine sokuyor? Akıl mantık işi değil. Bebeğe kızmak nedir yani? Normal görmenize inanamıyorum. Yerim onun hastalığını ben...
Neyse ya...
 
Sizin yerinizde olsam ‘ben yıkatırım halınızı, gerekirse aynısından alırım, bebeğimle gelmem bir daha’ der, çeker giderdim.
Hiç sevmem malı kıymetli insanı.
Bir eşya kullanılmaz hale gelir, işlevini yitirir de ancak o zaman az da olsa hak verebilirim, yoksa herkes malı kadar dostluk yapsın.
Hele sizin komşumuz hiç yapmasın!
 
Sen niye bebeğini elalemin evine götürüyorsun ki görsünler diye ? Görecek olan uyanınca 5 dk uğrar görür .. bu kadar görgüsüz insanla bir arada olmak sabır işi. .
 
Elmaemma Elmaemma geçenlerde arkadaşım gelmişti. bebeğini dizine yüzüstü yatırıp gazını alıyordu, çocuk koltuğa kustu. arkadaşım da bi utanmalar sıkılmalar kalkıp silmeye çalışmalar. ben eşyaya o kadar önem vermem normali de budur zaten. dedim bebeğinden önemli mi bi koltuk alt tarafı. sileriz geçer, geçmezse de geçmesin dedim. ha böyle düşünmeseydim bile misafire asla yansıtmazdım, ayıp ya. titizlikleri batsın.
 
Bugün çok içerlediğim bir olay yaşadım.
Annemin kardeşi gibi sevdiği bir komşusu var. Dostlukları çok eskiye dayanıyor. Beni de hep öz kızı gibi sevmiştir. Aşırı titiz bir kadın. Bana göre hastalıklı derecede. Olaya geçiyorum;
Dün üniv okuyan kızıyla beraber bebeğimi görmeye geldiler. Nazlı teyze çok gördü gerçi, haftada bir kez sırf kızımı görmek için gelir ya da kendi davet eder. Ama kızı üniv okuduğu için çok göremedi. Dün görmeye gelmişlerdi ama tam da uyutmuştum çocuğu. Uyandırayım mı geri uyuturum falan dedim ama yok uyandırma dediler. Kız da göremediği için üzüldü. Bugün de okul için geri gidiyormuş. Dedim ki isterseniz akşam 10 dk getiririm Alçin'i. Misafir gelebilir falan kem küm ettiler. Yarın gitmeden önce gelin öğleden sonra dediler. Ben de tamam dedim.
Bugün çağırdılar 12 gibi gittik. Kahve yaptılar falan. Çocuğu yere oturtuyorum, oraya buraya gidiyor o yüzden kucağıma aldım etrafı kurcalamasın diye. Kalabalıkmış bir de tanımadığım, dedikoducu koca koca kadınlar var sevmem böyle ortamları bunu bildiği halde çağırmış beni. Kadınlar habire bana soru soruyor "nerede oturuyorsun"
"şunu tanıyormusun bunu tanıyor musun o böyle şu böyle..." Kafamı bunalttılar anlayacağınız. Hiç sevmediğim dedikoducu, yüzüne gülüp arkadan sövecek tipler hepsi.
Bir yandan çocuk kucağımda durmak istemiyor inmeye çalışıyor masaya uzanıyor elini atıyor fincanlara vs. Elini tutuyorum uzaklaştırıyorum ama çenelerine yetiştim derken bir anlık dikkat dağınıklığıyla elini fincana attı. Son anda tuttum elini ama fincan düştü ve halı kirlendi. Bebeğimin üstüne sıcak kahve dökülmüş ama umurlarında olan çocuğun yanmış olabileceği değil. Halının kirlenmesiyle ilgilendi herkes. Benim evimde olsa canınız sağolsun derim kaza bu sonuçta kimse isteyerek sebep olmaz. Hemen kalktım silip temizlemek için bez falan sordum ama ne desin? "Sen bir şeyin yerini bilmiyorsun kızım sana bez yetiştirene kadar kendim de silerim zaten." Rengi gitti kadının sırf bir kahve döktük diye. Senelerce titizlikle oturup kalkmışım evindeyken tek bir hatam olmamış ama kaza hiç mi olamaz. Canın sağolsun diyeceğine suratını astı halıyı sildi.
"halımın başına ilk defa böyle bir iş geliyor"
"Bu yıl yıkamacıya vermeden temiztemiz kaldıracaktım ama vermek zorundayım artık"
Bunları dedi durdu. Ben normalde çocukla bir yere gitmem. Oraya da keyfimden değil bebeğimi görsünler diye gittim. Onlar için gittim ama gördüğüm muameleye bak. Bir daha çağırsa da gitmeyi düşünmüyorum. Abartıyor muyum?
Kesinlikle abartmiyorsun. Bunu bana kv yapti biliyor musun hem de defalarca oglum ne kirsa cocugun elinr koluna batmasin demekten önce kirildi diye soylenmeye basladi ve hep odeyin dedi. Hicbirseyini odemedim ama bir gun canima tak etti ve madem oyle bundan sonra evine adim atmam sen de torun yerine biblolarina sarilirsin dedim ciktim geldim. Kayinbabam ve gorumcem esim falan cok kizdi ben de bir sure gitmedim hic simdi normale döndü kirilinca aman oglum sana bisey olmasin deyip cocuga yonelebiliyor en azindan.
Size de tavsiyem ilk gorusmede o gun o kadar milletin icinde uygun olmaz diye sust x teyze ama korkma yıkama parani ben veririm o kadar karalari baglamana gerek yok 3 5 kurusluk sey icin derim. Hem bak fena mi cocugum sayesinde halin da pasaktan arindi der cikarim.
 
senın yerımde olsam asla görüşmem. senın gıbı bebeklı mısafıre can kurban ki mahcup olmussun bez sormussun. gecen sene hamıleyken karnım burnumda. bıde ıkız gebelık. apartmanımdakı 3 daire ama coluk cocuk ve eslerle bırlıkte tanısma maksatlı bize geldıler. guzel hazırlıklar yaptık esımle. neyse geldıler salon halım bembeyaz mısafır cocukları saks mavısı oyuncak suyunu halıma doktuler. ıcerı bı gıttım kadınlar bana ahahahahhaaaayyy ay döküldü ya dedıler. nezakaten sılmek ıcın bez sorsalar zaten sildirmem verıcem yıkamaya sankı kac kurus :KK57: ben cocuklara hıc bıse demedım ama kadınlar hıc sahıp cıkmadı perdem koptu 4 odamı savas alanına cevırdıler kırılan salon aksesuarları. halılar hep meyvesuları yaglı boreklerle dolu:KK57: ondan sonra sevıye koydum gidiş geliş yapmadım mrb mrb sadece. işin özetı ben bunlar oldıgu halde bıle o kadının sana soyledıklerını soylemedım mısafırlere suratta asmadım. keske senın gbı mısafırlerım olsada hergun halıma kahve dökse. benımkıler gbı pişkin olmalarından iyidir.
 
Bugün çok içerlediğim bir olay yaşadım.
Annemin kardeşi gibi sevdiği bir komşusu var. Dostlukları çok eskiye dayanıyor. Beni de hep öz kızı gibi sevmiştir. Aşırı titiz bir kadın. Bana göre hastalıklı derecede. Olaya geçiyorum;
Dün üniv okuyan kızıyla beraber bebeğimi görmeye geldiler. Nazlı teyze çok gördü gerçi, haftada bir kez sırf kızımı görmek için gelir ya da kendi davet eder. Ama kızı üniv okuduğu için çok göremedi. Dün görmeye gelmişlerdi ama tam da uyutmuştum çocuğu. Uyandırayım mı geri uyuturum falan dedim ama yok uyandırma dediler. Kız da göremediği için üzüldü. Bugün de okul için geri gidiyormuş. Dedim ki isterseniz akşam 10 dk getiririm Alçin'i. Misafir gelebilir falan kem küm ettiler. Yarın gitmeden önce gelin öğleden sonra dediler. Ben de tamam dedim.
Bugün çağırdılar 12 gibi gittik. Kahve yaptılar falan. Çocuğu yere oturtuyorum, oraya buraya gidiyor o yüzden kucağıma aldım etrafı kurcalamasın diye. Kalabalıkmış bir de tanımadığım, dedikoducu koca koca kadınlar var sevmem böyle ortamları bunu bildiği halde çağırmış beni. Kadınlar habire bana soru soruyor "nerede oturuyorsun"
"şunu tanıyormusun bunu tanıyor musun o böyle şu böyle..." Kafamı bunalttılar anlayacağınız. Hiç sevmediğim dedikoducu, yüzüne gülüp arkadan sövecek tipler hepsi.
Bir yandan çocuk kucağımda durmak istemiyor inmeye çalışıyor masaya uzanıyor elini atıyor fincanlara vs. Elini tutuyorum uzaklaştırıyorum ama çenelerine yetiştim derken bir anlık dikkat dağınıklığıyla elini fincana attı. Son anda tuttum elini ama fincan düştü ve halı kirlendi. Bebeğimin üstüne sıcak kahve dökülmüş ama umurlarında olan çocuğun yanmış olabileceği değil. Halının kirlenmesiyle ilgilendi herkes. Benim evimde olsa canınız sağolsun derim kaza bu sonuçta kimse isteyerek sebep olmaz. Hemen kalktım silip temizlemek için bez falan sordum ama ne desin? "Sen bir şeyin yerini bilmiyorsun kızım sana bez yetiştirene kadar kendim de silerim zaten." Rengi gitti kadının sırf bir kahve döktük diye. Senelerce titizlikle oturup kalkmışım evindeyken tek bir hatam olmamış ama kaza hiç mi olamaz. Canın sağolsun diyeceğine suratını astı halıyı sildi.
"halımın başına ilk defa böyle bir iş geliyor"
"Bu yıl yıkamacıya vermeden temiztemiz kaldıracaktım ama vermek zorundayım artık"
Bunları dedi durdu. Ben normalde çocukla bir yere gitmem. Oraya da keyfimden değil bebeğimi görsünler diye gittim. Onlar için gittim ama gördüğüm muameleye bak. Bir daha çağırsa da gitmeyi düşünmüyorum. Abartıyor muyum?
O an kalkıp gitmediğin için hatalısın. Ya bebeğime bir şey olsaydı kıymetli halının üzerine kahve dökülmesinden daha mı önemliydi? demediğin için hatalısın. Tavra bak terbiyesiz kadın.
 
Back
X