Çok bozuldum ben.

Aselkocak

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2019
410
167
23
31
Eşimin kuzenin nişanına gittik. Ankaradan İstanbula. Cuma gittik. Bu sabah 5de Ankaraya döndük. Ve sabah 7de işe geldim. Zaten giderken plan böyleydi.
Herşeye yardım ettim. Hakkını helal et dedi giderken. Benden başka bir gelin daha vardı. Ama hanımefendi pazar sabahı geldiler. Uyandılar. Balkon keyfi yapıp direk herkesten önce kahvaltıya oturdular. Ben, kayınvalidem, anneanne mutfağı topladık. Kahve yaptım herkese. Öğlen yemeğine yardım ettim. Kuaföre gittik. Gelincede yardım ettim. Eğlence yaptık evde. Sadece kayinvalidem gel oyna dedi. Ama geriye kalan akrabalar diğer gelini çağırdı. Oynadılar. Bende çıkmadım. Akşam nişanda da öyle. Herşeye koşturan ben ama eğlenceye gelince çağırılan o oldu. Akşam nişanda da öyle oldu. Kuzenin hatırı için oynadım. Akşam yemeğinde bende oturdum. Melek gel dediler. Bahane buldum. Kimse birşey yapmadığı için çağırılan yine ben oldum. Bu duruma bozuldum. Parmağını bile kaldırmayan koltuğa kurulan o, eğlenceye çağrıldı, gözleri aradı. Ama koşturan, herşeyi bana sorulan, en son evden ben çıkıp kapılarını kilitleyen ben işleri düşünce çağırıldım. Kendimi de kullanılmış gibi hissettim. Ben mi yanlış düşünüyorum ve hissediyorum.
Ben 25 diğer kız 24 yaşında bu arada. Ve onun çocuğu var. Nişanda çocuğu yoktu.

Ben hiç yorum yapmayayım çünkü diğer gelin gibiyimdir :)
Öyle kıymetin oluyor

Bunun yaptığınız yardımla alakası yok ki, belki daha önceden tanıyor ve daha çok seviyor olabilirler diğer gelini.

Gittiğim, kaldığım evde yardımcı olurum ama bunun için farklı bir beklentiye girmem. Kendimi de heder etmem yardım için, olması gerektiği kadar.
Beklentiye girecekseniz bir daha biraya geldiğinizde diğer gelin gibi yapın.

Bir iş yapılacaksa daha önce yapmış olanlar hep ilk akla gelir, bu birçok yerde böyledir malesef.

Bu kadar bozulacaksaniz kimseye yardım etmeyin. Malum hep kendini başkaları icin harcamayan birileri olacak hayatınızda. Siz herseye koşturuyorsunuz ve kendinize eziyetli bir dönüş planı yapıyorsunuz diye, diger gelin eğlenceden uzak mı duracaktı?

Herkes işine geldigi gibi davranir. Bende oyle yapiyorum. Karsilik beklemeden yaparim yaparsam. O anda canim isterse yaparim canim istemezse yapmam. Kendimide kullandirmam. Sizde bundan sonra izin vermezsiniz

Bu nişan düğün işleri herkesin yoğun ve yorgun olduğu dönemler
Çok da anlam yüklemeyin onu çağırdılar beni çağırmadılar
Muhtemelen farkında bile değiller

Hormonlar sebebiyle Alınganlık yaşıyorsunuz gibi..

Neden bu kadar fedakarlık?
Diğer gelin oraya eğlenmeye gelmiş siz hizmet etmeye ..

Yardımda bulunur insan ama siz en son kapıyı kilitleyecek kadar abartmişsiniz ..

Gittiğiniz her yerin tadını çıkarmaya çalışın cefasını çekmeye değil!

Rahatsız hissettiyseniz yapmayın. Sizi yapmanız için çağırıyorlarsa da onuda çağırmalarını söyleyin. Bazen fazla fedakar davransanız bile yaranamazsınız. Kullanıldığınızı size mesafeli davranıldığını düşünüyorsanız sizde mesafe koyun. Ne demişler ne kadar ekmek o kadar köfte

Yaptığınız kahveye kadar hesap etmişsiniz , eğer bunları kendi içinizden gelerek yapmışsanız laf söylemeye hakkınız yok, eğer size iş yaptırıp da diğer geline hiç bişey dememişlerse haklısınız .

Sen de yapma bundan sonra Kimsenin temizlikçisi yada kölesi değiliz. Diğer geline bozulman saçma olmuş bence çünkü o sana iş buyurmamış. Hem her şeye kendin koşturmuşsun hem de kadına gıcık olmuşsun.

Hamileymişsinizde yapmayın. Oturun dinlenin. İş yapan daha çok sevilecek diye bi kural yok ki. Nişanlıyken yaptım o hatayı şimdi içtiğim bardağı kaldırırım o kadar. Ailede başka bi gelin var teyze gelini bişey yaptığı yok ortada dolanır ama yaptığı bişey yok. O övülür ay gelinimiz şöyle hizmetli böyle hizmetli benim kv de dahil Hatta karnım burnumda hamileyim pasta yapıp çağırmıştım yaptığım pastadan o gelinde yapmış onda yemiş almış tarifini eline sağlık demek yok bana. Daha çağırdım mı hayır Sen de yapma kendine değer ver.

O gelin hakkında sen bizimsin. O el dedi. Teyzesi. O gelininde kayınvalidesi de öyle zaten. Evde babaanne sen evin yerini bilmiyorsun elleme Asel biliyor dedi. O dakikadan sonra dokunmadı zaten.
Bir beklentiye girmedim. Özel bir gün için toplanıldı. Herkes benimle ilgilenecek değil zaten.

Karşılığında birşey beklediğim için yapmıyorum. Bozuldum sadece. Ben diğer geline birşey demiyorum zaten. Ama insan geldiği eve az da olsa yardım eder bence. Otel gibi kullanmaz. Benim tepkim akrabalara.

Herkes işine geldigi gibi davranir. Bende oyle yapiyorum. Karsilik beklemeden yaparim yaparsam. O anda canim isterse yaparim canim istemezse yapmam. Kendimide kullandirmam. Sizde bundan sonra izin vermezsiniz

Karşılık beklemiyorum zaten. Bozuldum duruma. Ama bundan sonra farklı olacak.

Oynamaniz icin illa birilerinin cagirmasi mi gerekiyor? Ayrica onlarin arasindaki muhabbeti ne biliyorsunuz siz belki sizden daha samimiler?
Sirf iş yaptiniz diye herkes full sizinle mi ilgilenmek zorunda. Şoyle ortaliga cikip biseyler yapip sonra da "ben onu yaptim, bunu yaptim" tripleriyle beklentiye giren insana acayip uyuz olurum. Yapmasaydin sende otursaydin madem, silah zoruyla yapyiriyorlar sanki hayret bisey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…