Dediğin gibi oldu gerçekten. Ama artık farklı olacak.Hormonlar sebebiyle Alınganlık yaşıyorsunuz gibi..
Neden bu kadar fedakarlık?
Diğer gelin oraya eğlenmeye gelmiş siz hizmet etmeye ..
Yardımda bulunur insan ama siz en son kapıyı kilitleyecek kadar abartmişsiniz ..
Gittiğiniz her yerin tadını çıkarmaya çalışın cefasını çekmeye değil!
İçimden geldi tabi. Ama durup düşününce durum böyle. Birşey yapılacak önce benim adım. Diğer kıza seslendiklerini duymadım bile.Yaptığınız kahveye kadar hesap etmişsiniz , eğer bunları kendi içinizden gelerek yapmışsanız laf söylemeye hakkınız yok, eğer size iş yaptırıp da diğer geline hiç bişey dememişlerse haklısınız .
Ben geline değil. Akrabalara bozuldum. Sadece gelinin otel gibi kullanmasına sınır oldumSen de yapma bundan sonraKimsenin temizlikçisi yada kölesi değiliz. Diğer geline bozulman saçma olmuş bence çünkü o sana iş buyurmamış. Hem her şeye kendin koşturmuşsun hem de kadına gıcık olmuşsun.
Yok çocuğunu getirmemiş.Nişanda hamileydi o zaman. Hamile olduğu için öyle davranmış olabilirler mi?
İçimden geldi tabi. Ama durup düşününce durum böyle. Birşey yapılacak önce benim adım. Diğer kıza seslendiklerini duymadım bile.
Sende yapma ben yapmam pek laf sokarlar duymam çocuklarım var derim alıştılarEşimin kuzenin nişanına gittik. Ankaradan İstanbula. Cuma gittik. Bu sabah 5de Ankaraya döndük. Ve sabah 7de işe geldim. Zaten giderken plan böyleydi.
Herşeye yardım ettim. Hakkını helal et dedi giderken. Benden başka bir gelin daha vardı. Ama hanımefendi pazar sabahı geldiler. Uyandılar. Balkon keyfi yapıp direk herkesten önce kahvaltıya oturdular. Ben, kayınvalidem, anneanne mutfağı topladık. Kahve yaptım herkese. Öğlen yemeğine yardım ettim. Kuaföre gittik. Gelincede yardım ettim. Eğlence yaptık evde. Sadece kayinvalidem gel oyna dedi. Ama geriye kalan akrabalar diğer gelini çağırdı. Oynadılar. Bende çıkmadım. Akşam nişanda da öyle. Herşeye koşturan ben ama eğlenceye gelince çağırılan o oldu. Akşam nişanda da öyle oldu. Kuzenin hatırı için oynadım. Akşam yemeğinde bende oturdum. Melek gel dediler. Bahane buldum. Kimse birşey yapmadığı için çağırılan yine ben oldum. Bu duruma bozuldum. Parmağını bile kaldırmayan koltuğa kurulan o, eğlenceye çağrıldı, gözleri aradı. Ama koşturan, herşeyi bana sorulan, en son evden ben çıkıp kapılarını kilitleyen ben işleri düşünce çağırıldım. Kendimi de kullanılmış gibi hissettim. Ben mi yanlış düşünüyorum ve hissediyorum.
Ben 25 diğer kız 24 yaşında bu arada. Ve onun çocuğu var. Nişanda çocuğu yoktu.
Özel bir günde özel bir ilgi beklemiyorum tabiki. Kız gelmeden arkasından atıyorlardı. Sonra herşey farklı oldu. Bana resmen gazı verip çalıştıp. Kız hiç birşey yapmadan gel eğlenelim oldu. Hafta sonu gerçekleri gördüm. Herşey farklı olacak zaten.Oynamaniz icin illa birilerinin cagirmasi mi gerekiyor? Ayrica onlarin arasindaki muhabbeti ne biliyorsunuz siz belki sizden daha samimiler?
Sirf iş yaptiniz diye herkes full sizinle mi ilgilenmek zorunda. Şoyle ortaliga cikip biseyler yapip sonra da "ben onu yaptim, bunu yaptim" tripleriyle beklentiye giren insana acayip uyuz olurum. Yapmasaydin sende otursaydin madem, silah zoruyla yapyiriyorlar sanki hayret bisey
yoruldum biraz dinleneyim ablacım sen başkasını çağırır mısın deseydin keske.İçimden geldi tabi. Ama durup düşününce durum böyle. Birşey yapılacak önce benim adım. Diğer kıza seslendiklerini duymadım bile.
Cok alınganlık yapmıssınız dıkkat cekmek ıcın mı iş yaptınız Allah rızası ıcın yapaydınız böyle olmazdı demek kı yardım yaptın ama eglencelı bırı degılsınEşimin kuzenin nişanına gittik. Ankaradan İstanbula. Cuma gittik. Bu sabah 5de Ankaraya döndük. Ve sabah 7de işe geldim. Zaten giderken plan böyleydi.
Herşeye yardım ettim. Hakkını helal et dedi giderken. Benden başka bir gelin daha vardı. Ama hanımefendi pazar sabahı geldiler. Uyandılar. Balkon keyfi yapıp direk herkesten önce kahvaltıya oturdular. Ben, kayınvalidem, anneanne mutfağı topladık. Kahve yaptım herkese. Öğlen yemeğine yardım ettim. Kuaföre gittik. Gelincede yardım ettim. Eğlence yaptık evde. Sadece kayinvalidem gel oyna dedi. Ama geriye kalan akrabalar diğer gelini çağırdı. Oynadılar. Bende çıkmadım. Akşam nişanda da öyle. Herşeye koşturan ben ama eğlenceye gelince çağırılan o oldu. Akşam nişanda da öyle oldu. Kuzenin hatırı için oynadım. Akşam yemeğinde bende oturdum. Melek gel dediler. Bahane buldum. Kimse birşey yapmadığı için çağırılan yine ben oldum. Bu duruma bozuldum. Parmağını bile kaldırmayan koltuğa kurulan o, eğlenceye çağrıldı, gözleri aradı. Ama koşturan, herşeyi bana sorulan, en son evden ben çıkıp kapılarını kilitleyen ben işleri düşünce çağırıldım. Kendimi de kullanılmış gibi hissettim. Ben mi yanlış düşünüyorum ve hissediyorum.
Ben 25 diğer kız 24 yaşında bu arada. Ve onun çocuğu var. Nişanda çocuğu yoktu.
Doğru söylüyorsunuz. Kahvaltıyı kayınvalidemle hazırladık. Herkesten önce masaya oturdu zaten.Evin gelini değil kızı gibi davranmışsınız. Bir daha asla böyle yapmayın. Siz gelinsiniz. Ayrıca sizi gazlamışlar sen bizdensin o değil diyerek. Çok gereksiz olmuş bu kadar koşmanız. Evi kitlemek falan. Hayır bi de eşinizin kuzeni. Kardeşi falan olsa neyse. Bence bu kadar dahil olduğunuza siz de sonradan pişman oldunuz. Yalnız şöyle de birşey var, nasıl başladıysa öyle gider.
Size edindiğim bir deneyim sunayım. Ne zaman bir mekana şık giyinip süslenip full makyaj, elimde telefon hatta saçımda gözlük falan gitsem kimse beni iş konusunda beklentiye girip ellemiyor. Ama o ortamda ev halinde iseniz o ev sizin gibi olmuştur.
Kadın o gün gelmiş, umarım kahvaltı falan hazırlamamışsınızdır ona.
Millet kıza niye taktın diyor ama ben olsam ben de takardım. Takmak değil de, imrenmek diyelim.
Haklısınız. Artık uyandım. Farklı davranacağım.yoruldum biraz dinleneyim ablacım sen başkasını çağırır mısın deseydin keske.
Ayrıca evin bu kadar kızı gibi davranırsanız kimse sizi oyuna çağırmaz ki tabi. Çünkü siz zaten söylenmeden her şeyi yapan kişisiniz. İnsanların gözündeki bu imajı silin.
Ben sizin ruh durumunuzu çok iyi anladım. Ben de çok sinir olurum kenarda oturup iş yapmayanlara. Ama onun ayıbı kendine. Sen de bu kadar yapma ama. Zamanında çok yaşadım bu durumları. çok can sıkıcı gerçekten. Ben kendi kuzenlerimle yaşadım.
Dikkat çekmek için falan yapmadım. Yardım amaçlı yaptım. Durdum baktım düşündüm. Bozuldum. Kendimi geri çekmeye çalıştığımda gün bitti zaten.Cok alınganlık yapmıssınız dıkkat cekmek ıcın mı iş yaptınız Allah rızası ıcın yapaydınız böyle olmazdı demek kı yardım yaptın ama eglencelı bırı degılsınısımı yapar otururum kım ne yapıyor umrumda olmaz bırılerı aaa ıs yapıyor dıye yardım etmem ben o evde yedım ıctım ben bana dusenı yaptım demek ıcın ıse gırısırım kımsenın hakkı bana gecmesın kımseye ezıyet olmayım dıye. Cunku aılem oyle yetıstırdı kızım kımseye yuk olma sana dusenı yap yapmayan olursa bıle sen sana ayrılan ısı yap gerısıne karısma.
Çıktım oynadım sonradan zaten. Kayınvalidem ve kuzeni çağırdı.Ya hic bir şey yapmayin ya da yaptığınızı bas kakintisi yapmayın bnce
Ona ilgi gösterilmesi ister istemez sizi üzmüş is yapanın kıymet bjlincegi yargısına kapilmissiniz
Sizde yaomasaydiniz keşke madem el diyorlar
El gbi gelip el gbi gitseydiniz anın tadını cikaraaydiniz
Şahsen oynamak istersem.kimsenin davetini de beklememn cikar piste dokerm kurtlarmi vallahi
Doğru söylüyorsunuz. Kahvaltıyı kayınvalideml
niye kayınvalidenle sen hazırladın? onlar ne yapıyordu? niye erken uyandın? o evin annesi (yani eşinin teyzesi) yok mu kızı yok mu başka kız kuzen yok mu?Doğru söylüyorsunuz. Kahvaltıyı kayınvalidemle hazırladık. Herkesten önce masaya oturdu zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?