cok bunaldı artık

• Konu Sahibi Konu Sahibi bex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kız... ne diyim. eşin de az değil hani de. belki de doğudaya.e şartlar da zor o da bunalmıştır kafa gitmiştir belki.. annenler o durumda sana destek çıkmaya çalışıyo eşinin yaptığına bak.. kuduruyom bex kuduruyom :D benimki de öyle olurdu kesin. biz de zor şartlarla evlendik kredilerle falan. 5 kuruş vermediler. bi gelin alışverişi bile yapmadılar. üstüne yeni evliler bi düzene girsinler demeyip habire para istediler. ben duruşumu korumasaydım biz de aynı olurduk.. eşime de ailesine de karşı duruşumu korudum. nettim. ve hep tatlı dille anlatarak çözmeye çalıştım. bak bebek olacak bak borçlarımız var.. inanır mısın inadımdan çalışmıyorum. parasızlığı görsün diye.. çalışsam parasız kalmasak yollayacak biliyorum.. ne bileyim belki benim kötülüğüm ama istemiyorum. sen de tavrını koru. de bak ben seni çok seviyorum. seninle her sıkıntıyı çekmeye razıyım. seninle bu evde ömrüm boyunca otururum yeter ki senle olayım senle olduktan sonra umrumda değil her şey. AMA bu parasızlığımız bu sıkıntılarımız kendi ailemiz içinse o zaman katlanırım de.. Başkaları için bunu yaşamak çok zor geliyo bana de. yeni gelinim bi gelin evim olmadı evlendik bişey takmadılar bana ben hiçbişey görmedim kimseden. sen de benim ne kadar ezildiğimi görmedin hiçbi zaman de.. ailen evet onları at demiyorum sana ama artık onlardan önce ailen benim BİZİZ de..

ah ah bunlar ılk basta ıse yarıyo gbiydi sonra başladı neyın eksık demeye allahın rızası ana babada saklıymış yedıgımden kesmıyomus bılmem ne dilimde tüy biiti sıka sıka ağzımda diş kalmadı anam evet aynen şimdiki müstakbel gelınleri tam onlarn istediği gibi hataylı kapalı ona yapılacakmış bıde dıyolarkı sana yapamadık ıstemıyorum artık ddim ayy bak aklıma geldi yıne gelde delırme

Arapça konuşuyorlar deyince... siirt in yerlileri de arap oluyor çünkü. Ve aman allahım tam psikopat kaynanalar ve sumsuk ogullar şehri. Etrafimda daha hiçbir istisnaya rastlamadim burada. Bütün kaynanalar manyak ve oğulları sunepe :37: allah sana sabır kocana da akıl fikir versin ne diyim :31:

hatay da da şu var bizim köylü ?? onların köyunden olmayınca gelin veya damat hemen çıkıyor adı yabancı ya en sevmediğim şey

ah ah bunlar ılk basta ıse yarıyo gbiydi sonra başladı neyın eksık demeye allahın rızası ana babada saklıymış yedıgımden kesmıyomus bılmem ne dilimde tüy biiti sıka sıka ağzımda diş kalmadı anam evet aynen şimdiki müstakbel gelınleri tam onlarn istediği gibi hataylı kapalı ona yapılacakmış bıde dıyolarkı sana yapamadık ıstemıyorum artık ddim ayy bak aklıma geldi yıne gelde delırme

beni de beğenmemişlerdi. kapalı değilim diye. olmaz bu dediler. müslüman gelin alacaz biz :) ben neysem artık... Takma canım sağı solu da istersen hiçbişey söyleme şimdilik sabret. bi durulsun eşin.. kavgasız sorunsuz eski halinize dönün. sabret ama.. bi süre sonra eşinle aranız baya düzeldikten sonra yavaş yavaş başlarsın alttan alttan söylemeye.. bi söyle kaç sonra uzatma yani. onu ya da ailesini suçlayarak değil. birikim yapalım biraz de mesela.. ne bileyim tüm sevimliliğini takınıp otur hayal edin birlikte alacak olduğunuz evi.. onun hoşuna gidecek şeyler söylersin yine evle ilgili. sonra da yavaştan birikim muhabetine başlarsın. onun da aklına sok ama şirin evinizin hayalini:)

beni de beğenmemişlerdi. kapalı değilim diye. olmaz bu dediler. müslüman gelin alacaz biz :) ben neysem artık... Takma canım sağı solu da istersen hiçbişey söyleme şimdilik sabret. bi durulsun eşin.. kavgasız sorunsuz eski halinize dönün. sabret ama.. bi süre sonra eşinle aranız baya düzeldikten sonra yavaş yavaş başlarsın alttan alttan söylemeye.. bi söyle kaç sonra uzatma yani. onu ya da ailesini suçlayarak değil. birikim yapalım biraz de mesela.. ne bileyim tüm sevimliliğini takınıp otur hayal edin birlikte alacak olduğunuz evi.. onun hoşuna gidecek şeyler söylersin yine evle ilgili. sonra da yavaştan birikim muhabetine başlarsın. onun da aklına sok ama şirin evinizin hayalini:)

ev alma gbi bi hayali yk ki geçen dediki altınlarını sat araba alalım hayr tbiki dedim benmkınden bi cacık olmaz bakalım kaynımın düğünü de geçsin neler olacak çok aşırı merak ediyorum. zaten ben kendımı yıyıp bitiriyorum maesef . gel kredi limitini yüksetelım yk azar azar odeyecekmıs buradada 1 sene uzatmayı düşünüyomuş taksıt anca o zaman bitermış düğünden sonra işte birikecek para işimizi görürmüş hayır anlamıyorum vallaha da bıllahada sardım sıgaraya yıne

ev alma gbi bi hayali yk ki geçen dediki altınlarını sat araba alalım hayr tbiki dedim benmkınden bi cacık olmaz bakalım kaynımın düğünü de geçsin neler olacak çok aşırı merak ediyorum. zaten ben kendımı yıyıp bitiriyorum maesef . gel kredi limitini yüksetelım yk azar azar odeyecekmıs buradada 1 sene uzatmayı düşünüyomuş taksıt anca o zaman bitermış düğünden sonra işte birikecek para işimizi görürmüş hayır anlamıyorum vallaha da bıllahada sardım sıgaraya yıne

sayende ben de sardım sigaraya :D uzatecak düğün için... oha yaaaa. seni hiç mi düşünmüyo ki... bilmiyorum canım benim de yaşım tecrubelerim öyle çok değil ki 25im ben de. çocuk da mı düşünmüyo. asker adam emekli olmadan ev düşünmüyo zaten. benimki de öyle.. sakın altınlarını verme.. bak 300 lira kalıyo elimize diyosun bizim 100 anca kalıyo. krediydi kartlardı lojman elektrik su internet derken kalmıyo bişey.. haa yapsam yaparım altınlarla krediyi de kredi kartı borçlarını da kapatırım ama olcak şey değil. rahata kavuşursa yine ailem der diye yapmıyorum. ben de sıkışıyorum çok ama olsun böyle alışsın. yeni evliyiz biz 4-5 ay oldu daha. ama bu 4-5 ayın içinde bizden kaç defa para istendi haddi hesabı yok. elinde olmayınca gönderemiyo da. o zaman sana tavsiyem borca girin.. sokabildiğince borca sok. sen de sıkışcan ama olsun.. boşa da gitse önemli değil yeter ki para gidecek bi yeriniz olsun

Ben tam olarak sorun ne anlamadım.
Eşiniz ailesine yardım ettiği için mi parasızlık çekiyorsunuz?
Görümcelerinizin paranızın hesabını yapmalarına mı kızıyorsunuz?
Yoksa genel olarak parasız kadığınızdan dolayımı daralıyorsunuz?

Bunların hepsi ayrı mesele de, benimde çok kızdığım birşey varki yarama tuz basmış oldunuz bu konuyla. Konu komşu akraba her kimse, senin paranın hesabını yapmıyorlar mı deli oluyorum.
''2 kişi çalışıyorsunuz birinizin maaşını kenara atıyorsunuzdur'' yada
''kenara para atabiliyormusunuz'' sana ne kardeşim ya sana ne. Nerden biliyosun sen benim gelirimi giderimi.

Onlara göre para geliyor, ve asgari harcamaları vardır insanın onları yaparsın geriye para artar. Borcun mu var, o ay bi hastalık çıktı oraya mı para gitti, ekstra bişey var mı yok mu sen nereden biliyorsunda benim paramın hesabını yapıyorsun ki. Benimle birlikte benim şartlarımda yaşıyormusun?

Çok gıcık olduğum bir konu cidden, bende içimi dökeyim dedim :37:

özür dileyerek sormak istiyorum yanlış okumadıysam 30bin tl borç dediniz e evinizde dört dörtlük değilmiş neyin borcudur bu eşiniz bekarkenden kalan mı.?
görümceleriniz içinde ağırlığınızı koyun başta nasılsa sonuna kadar devam eder bir ömürde onları çekemezsiniz değil mi..

Düğünü istanbulda yaptık kinayla birlikte bildigin 10000 oraya gtti altinlar 15000 geri kalanida gelinlik ti damatlikti tatildi

sayende ben de sardım sigaraya :D uzatecak düğün için... oha yaaaa. seni hiç mi düşünmüyo ki... bilmiyorum canım benim de yaşım tecrubelerim öyle çok değil ki 25im ben de. çocuk da mı düşünmüyo. asker adam emekli olmadan ev düşünmüyo zaten. benimki de öyle.. sakın altınlarını verme.. bak 300 lira kalıyo elimize diyosun bizim 100 anca kalıyo. krediydi kartlardı lojman elektrik su internet derken kalmıyo bişey.. haa yapsam yaparım altınlarla krediyi de kredi kartı borçlarını da kapatırım ama olcak şey değil. rahata kavuşursa yine ailem der diye yapmıyorum. ben de sıkışıyorum çok ama olsun böyle alışsın. yeni evliyiz biz 4-5 ay oldu daha. ama bu 4-5 ayın içinde bizden kaç defa para istendi haddi hesabı yok. elinde olmayınca gönderemiyo da. o zaman sana tavsiyem borca girin.. sokabildiğince borca sok. sen de sıkışcan ama olsun.. boşa da gitse önemli değil yeter ki para gidecek bi yeriniz olsun

Amaaan Afedersin sunu anladim düşün düşün boktur işin. Bu arada mujde bugun siirte gttik ve mutfak icin kucuk kullanisli bi dolap aldik mutfagim duzene girdi vallaha

Ben tam olarak sorun ne anlamadım.
Eşiniz ailesine yardım ettiği için mi parasızlık çekiyorsunuz?
Görümcelerinizin paranızın hesabını yapmalarına mı kızıyorsunuz?
Yoksa genel olarak parasız kadığınızdan dolayımı daralıyorsunuz?

Bunların hepsi ayrı mesele de, benimde çok kızdığım birşey varki yarama tuz basmış oldunuz bu konuyla. Konu komşu akraba her kimse, senin paranın hesabını yapmıyorlar mı deli oluyorum.
''2 kişi çalışıyorsunuz birinizin maaşını kenara atıyorsunuzdur'' yada
''kenara para atabiliyormusunuz'' sana ne kardeşim ya sana ne. Nerden biliyosun sen benim gelirimi giderimi.

Onlara göre para geliyor, ve asgari harcamaları vardır insanın onları yaparsın geriye para artar. Borcun mu var, o ay bi hastalık çıktı oraya mı para gitti, ekstra bişey var mı yok mu sen nereden biliyorsunda benim paramın hesabını yapıyorsun ki. Benimle birlikte benim şartlarımda yaşıyormusun?

Çok gıcık olduğum bir konu cidden, bende içimi dökeyim dedim :37:

Ayy hic sorma sinir oluyorum genel olarak . Ihtiyacim var alamıyorum ihtiyaç larimi karşılayacak para cok küçük bi miktar calistigim gunler aklima geliyo deliroyorum. Gorimceler im evlendigimden beri karışıyor ortaya karisik ne ararsan var yani

Ev benim evim, kazanç benim kazancım, hesap benim hesabım.. Tamam kayınpederin hastalığından dolayı ona yardım etmesini anlarım hatta öğrenci olan kardeşine de yardım etmesini anlarım ki abisi sonuçta. Amaaa evlenecek olan kardeşi abisine güvenipte mi evlenmeye kalkmış he takacağı takıyı vazifesi gereği zaten yapar fakat her ay düzenli para ayırması kabul edilir değil en azından ben etmezdim :19: Gelelim görümcelere hayatınıza en son karışacak insanlar bile olamazlar çünkü hepsi yuvasını kurmuş evlenmiş gitmiş (durumlarının iyi olmasından bahsetmiyorum bile). Senin evine karışıp senin hesabını tutma hakkını nerden buluyorlar? Sabırlıymışsın vesselam, benim kocam ailesine yağdıracak paraları ben bişey almak istediğimde durum yok diyecek .. Tek kuruş göndermesine müsade etmem ki öyle bi durum olsa ya benden kısmayacak yada onlara saçmayacak :ssz:

siz biraz pasif kalmışsınız eşiniz pek size danışıp beraber karar alan biri değil sanırım

Canım eşinin maaşı böyle iyi olduğuna göre jandarma sanırım benim eşim piyade ancak bunun yarısını alabiliyor. Ben de sağlık memuruyum ığdırdayız bize de kimse yardım etmedi etmiyor ikimiz de kredi çektik yaklaşık 45 bin de bizim borcumuz var bu olaydan ancak eşinin ailesine para göndermesini engelleyerek kurtulursun, paranın çar çur edilmesi bahanesine gelince çalışan biziz parayı da gönlümüzce yeriz diyemiyomusun ben kimseye dedirtmem öyle bişey sıkıntıyı bizimle mi çekiyolar ki hesabı yapmak onlara kalmış eşin rest çekecek sıkıntı mıkıntı kalmayacak bizim borcumuz var ama kimse ağzını açamıyor kafamız rahat dişli ol biraz laf ettirme kendine

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

7 tane evladı var diyo bu kadar borca girdiğine göre herşeyi kendileri yapmışlar kendilerini doğrultacaklar önce yoksa herkesin ihtiyacı var eşimin ailesine sorsan onların da ihtiyacı var düğün paramızdan para almaktan filan bahsettiler sorsan benim ailem de zor durumda e biz yemeyip yaşamayıp dağıtalım mı ailenin enayisi olmayın herkes elini uzatsa sizi bu kadar sıkıştırmaz zaten. Zamanında benim eşim yüz verseydi şimdi kp nin borçlarını ödüyoduk, kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kendimi o kadar degersiz hissediyorum ki
Kaynimin düğünü icin ne hayaller kuruyolar görümcelerim kaynanalarim cildirmak uzreyim allahim ne salakmisim .o zaman aklim nerdeymis dye soranlara bn herkes bu sikintiyi cekecek diyordum malesef tek çeken bn oluyorum. Ne yapmalıyım haziran da düğün var gtmek bile istemiyorum

Gecmisteki olaylar ayyuka çıkıyo yeminle kafayi yememe az kaldi. Bu anlattiklarimin disinda daha cooook sey var bakalım düğünde neler olacak sizce düğünü mu bekleyeyim. Son zamanlarda bosanmak süre kli aklimda. Ben bu adamla yaslanabilirmiyim bu aileyle yasayabilirmiyim bilmiyorum. Komsularim diyoki cocuk yap ua cocuk ortada kalirsa kafam bi dolu oldu. Bazi geceler o uyurken bakıyorum ve biz ne zaman evlendik diyorum benim burada ne isim var diyorum. Ama esimi de seviyorum.Sizce bn hangi asamadayim ne yapmaliyim. Bu dugun beni allak bullak etti esime cok kızıyorum bana yapmadıği seyler icin.

Ayy içim şişti okurken.
Herşeyi geçtim 21 yaşında genç bir kadın bir başına oralarda yaşıyor, bebeğini düşürüyor, morali bozuk. Tüm bunların üzerine bir de kocasının ailesinin dengesizlikleri ile uğraşıyor.
Aynı yaştayız biliyor musun? Ama ben kaldıramazdım.
Annemden, babamdan kopup ülkenin bir ucuna gidip, üstelik çok kötü şartlarda yaşayarak üzerine de benim rızkımı ailesine bağışlayan bir eşle ne yapardım bilemiyorum.
Ama sanırım sakin kalamazdım, ama boşanmazdım da. Zaten eşinin ailesi için boşanman birşeyi etkilemez. Onlar kopardıkları paraya bakarlar. Olan senin yuvana olur.
Nasıl yaparsın bilmiyorum ama o eşini avcunun içine alman lazım kızkardeşim:26: Hep derler ya düşman sevindirme diye, sen de yuvanı dağıtarak sevindirme.
Herşey çok yeni oturmamış düzenin, bırakıp gitmek kolay gibi görünüyor ama mutluluğa bazılarımız kolay ulaşamayabiliyor.
Ben şimdi sana kendi şartlarımı anlatsamyuh dersim. Bak şükret senin babaevinde rahatın yerindeymiş:26:

Ayy içim şişti okurken.
Herşeyi geçtim 21 yaşında genç bir kadın bir başına oralarda yaşıyor, bebeğini düşürüyor, morali bozuk. Tüm bunların üzerine bir de kocasının ailesinin dengesizlikleri ile uğraşıyor.
Aynı yaştayız biliyor musun? Ama ben kaldıramazdım.
Annemden, babamdan kopup ülkenin bir ucuna gidip, üstelik çok kötü şartlarda yaşayarak üzerine de benim rızkımı ailesine bağışlayan bir eşle ne yapardım bilemiyorum.
Ama sanırım sakin kalamazdım, ama boşanmazdım da. Zaten eşinin ailesi için boşanman birşeyi etkilemez. Onlar kopardıkları paraya bakarlar. Olan senin yuvana olur.
Nasıl yaparsın bilmiyorum ama o eşini avcunun içine alman lazım kızkardeşim:26: Hep derler ya düşman sevindirme diye, sen de yuvanı dağıtarak sevindirme.
Herşey çok yeni oturmamış düzenin, bırakıp gitmek kolay gibi görünüyor ama mutluluğa bazılarımız kolay ulaşamayabiliyor.
Ben şimdi sana kendi şartlarımı anlatsamyuh dersim. Bak şükret senin babaevinde rahatın yerindeymiş:26:

Inanin burada psikolojim bozuldu. Dusundukce cildiriyorum.bakalim kaynimin dugununde kopacak dananin kuyruğu.

siz biraz pasif kalmışsınız eşiniz pek size danışıp beraber karar alan biri değil sanırım
Aslina bakarsanız zamanında cok fedakarlik yaptım sozluyken nisanliyken vs. Esime harclik gonderirdim ama zor durumda olurdu . Simdi de ben cingar cikardigim zaman degistin diyor.

''biz daha çok genciz, yolun başındayız, emekliliğiiz gelmedi ki para saçalım. daha çocuklarımız olacak kısmetse, bisiklet isteyecekler, okuyacaklar, özel ders aldırmamız gerekecek. para saçacak durumda değiliz. senin karakol görevin bittiğinde maaşın azalacak, burdan ayrılınca lojman bulamayıp kiraya çıkmak zorunda kalacağız belki. daha çoook harcamalar yapmamız gerekecek. bizim her ay belli bir miktarı bankaya koymamız lazım. hayat bu her şeye hazırlıklı olmalı insan. '' bunları söyle.

Back
X