• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok bunaldım çok sıkıldım evlenmeye 1 ay kala ipler kopuyor

iki aile bir türlü anlaşamadılar sürekli zıt gidiyorlar o onun yaptığını beğenmez öbürü de onun ikiside uyanık akıllılar ben çalışmıyorum düğün masrafını aileler karşılıyor ailem çeyizimi aldı 10 bin tl ye mobilyalarımızı beğendik 3 binin ailem ödedi ama başıma kakarak söylenerek işte bize kakaladın bunu bize ödettiriyorsun kendi kzına değil de el kızına alır gibi davrandılar iki ayrı şehirdeyiz erkek tarafındaki düğün salonu 4.5 bine tutuldu kız evinde ki salon olması dedi erkek tarafı sadece burda olsun kına gecesi olsun dedi evde evin önünde dediler bizim taraf yok düğün salonu tutacaksınız dedi sonra karşı taraf gücümüzün yetmeyeceğini onu ödeyemiyeceklerini söylediler ailemde altınlarla karşılarız o zaman bizim de durumumuz yok diyor bizde altınlarla araba alacaktık en başta iki tarafta almasın altınları dedik ama ailem altınları almak nişanlım da vermek istemiyor zaten çoğu masrafı biz yapıyorz düğün salonu tutulmasın evin önü müsait orada yapılsın ne gereği var diye karşı çıkıyor nişanlımın ailesi 140 milyar kredi çekip nişanlıma ev aldıkları için ayrıl bin lira kredi ödüyorlar ama altın talep etmiyorlar off nişanlımla benim aram bozuluyor

ben sana üzüldüm açıkcası
ailen seni çok mahçup etmiş bu konuda
:(
ayrıca haksızlar
erkek tarafı evinizi bile almış
altınları istemek oldukça yüzsüzlük
dulmu evlendiriyoruz diyeceklerine
evladımızı evlendiriyoruz
birazda bizim elimiz taş altına girsin diye düşünmeleri lazım
aldıkları mobilyaları bile yüzüne vurmuşlar
çözüm kaçmak da değil
ailende laf anlamayacaklar anlaşılan
nişanlını ikna et yavrum sen
salon parasını da biz ödeyelim
tatsızlık olmadan girelim yuvamıza de
ve rica et erkek tarafına duyrulmasın konu
düğün sonrası altınların bir kısmı ile ödeyin saolunu
ailene de altın filan verme sakın
daha beter bozulur aranız
çünki nişanlın ve ailesi sonuna kadar haklı
güzel başlamamış ama ,umarım güzel bir evliliğin olur
mutluluklar

Canım, annen niye herşeye bu kadar müdahil oluyor ki anlamadım. Sonuçta sen ve eşin nasıl istiyorsa öyle olmalı bu işler. Çok rahat imkanı olduğu halde düğün yapmayan bir sürü insan tanıyorum. Ben de istemezdim mesela, hem o kadar para vericem, hem de bitmek bilmez bir işkence gibi gelecek bana.

Sen annele uygun bir dille konuşmayı dene, millete gösteriş olacak diye istemediğin halde niye masraf yapasın ki? Ne yani, sadece nikahla evlenenler hep dul mu? Hayır dul olmak değersiz olmak mı, ikinciye evlenmek ayıp mı? Ne basit bir zihniyet bu... :19:

.

babamı ikna etmek çok zor zamnında elimden geleni yaptım ama olmadı benimle ilgili hiçbir şey umurlarında değil ben kirada oturmıcam evimi aldılar diyorum bende kirada oturdum evlenince ne var almışlarsa ben mi alın dedim banane karşılasınlar herşeyi diyor

peki salonu ödeyince baban kına da takılanları baban aldı mı yoksa sende mi kaldı ?

kinada takilanlar kiz tarafinda kalabilir. kalmali hatta. bizimkini bi türlü anisayamadim valla. ama sanirim bana verilmisti. evet evet. dugun Takıları ile birlestirip kasaya koyduk.

kina masrafini ailen yapacaksa kinaya gelen takilari senin rizanla alabilir.sonucta geline ait olan bir sey.

💑💓

Burada sizin ailenizden baska bir suclu goremedim. Karsi taraf iyi sabretmis.

ben sana üzüldüm açıkcası
ailen seni çok mahçup etmiş bu konuda
ayrıca haksızlar
erkek tarafı evinizi bile almış
altınları istemek oldukça yüzsüzlük
dulmu evlendiriyoruz diyeceklerine
evladımızı evlendiriyoruz
birazda bizim elimiz taş altına girsin diye düşünmeleri lazım
aldıkları mobilyaları bile yüzüne vurmuşlar
çözüm kaçmak da değil
ailende laf anlamayacaklar anlaşılan
nişanlını ikna et yavrum sen
salon parasını da biz ödeyelim
tatsızlık olmadan girelim yuvamıza de
ve rica et erkek tarafına duyrulmasın konu
düğün sonrası altınların bir kısmı ile ödeyin saolunu
ailene de altın filan verme sakın
daha beter bozulur aranız
çünki nişanlın ve ailesi sonuna kadar haklı
güzel başlamamış ama ,umarım güzel bir evliliğin olur
mutluluklar

inşallah evliliğim çok güzel olur bunlar benim karşıma çıkacak biliyorum evlendikten sonra unutulmayacak şeyler aileme anlatmaya çalıştım ama olmadı nişanlım çok sinirli çok kızgın zaten bişi yapmıyorlar diyor nasıl altınları isteyebiliyorlar diyor şuan aklıma hiçbir şey gelmeyor arada kaldım

inşallah evliliğim çok güzel olur bunlar benim karşıma çıkacak biliyorum evlendikten sonra unutulmayacak şeyler aileme anlatmaya çalıştım ama olmadı nişanlım çok sinirli çok kızgın zaten bişi yapmıyorlar diyor nasıl altınları isteyebiliyorlar diyor şuan aklıma hiçbir şey gelmeyor arada kaldım

zaten bunu söyle
bende arada kaldım canım
beni üzme benim için yapalım bunu de
başka yapacak birşeyin yok
:50:

kinada takilanlar kiz tarafinda kalabilir. kalmali hatta. bizimkini bi türlü anisayamadim valla. ama sanirim bana verilmisti. evet evet. dugun Takıları ile birlestirip kasaya koyduk.

kina masrafini ailen yapacaksa kinaya gelen takilari senin rizanla alabilir.sonucta geline ait olan bir sey.

💑💓

ya bizim düğünümüze fazla gelen olmayacak fazla altın da olmayacak bizde dedik kenarda dursun üstüne birikim yapıp ya araba alırız yada yatırım olur diye kötü gün parası olsun diye düşündük düğün parasınıda ilk ay ramazana denk geliyor yeni düğünden çıktık fazla bir mmaaşı da yok ben işe girene kadar idare ederiz parayı kullanırız diye düşündük nişanlımla ama ailemin almak istiyeceği aklıma gelmedi

babamı ikna etmek çok zor zamnında elimden geleni yaptım ama olmadı benimle ilgili hiçbir şey umurlarında değil ben kirada oturmıcam evimi aldılar diyorum bende kirada oturdum evlenince ne var almışlarsa ben mi alın dedim banane karşılasınlar herşeyi diyor

Çok sinir bozucu gerçekten. Umarım sen, eşin ve ailesi ile kötü olmazsın bu süreçte. Sonuçta senin bir suçum yok. Herşey gönlünce olsun inşallah.

.

Erkek tarafi ev aliyor, esyalari aliyor, dugunu yapiyor, bir de sizin orada salon tutmasini istiyorsunuz. Senin ailen cok fena cok.. Karsi taraf yani nisanlinin ailesi cok sabirliymis.. Helal olsun

hayır salonun parasını ödemiyorsanız düğünde takılan takıları alır onunla salonu öderim dedi ama oda bizim olacaktı biz ödemiş oluyoruz yani ama biz düğün salonunu tutmayı istemedik hiç hatta masraf yapmayalım millet oynayacak diye nikah olsun paramızı altın yaparız düğüne harcayacağımız masraf olmasın dedik ki artık böyle dde yapıyor gençler ama ona da gelmediler dul kız mı veriyorum düşüncesiyle yaklaştılar

Dul olunca ne oluyomus? Senin duldan ne ustunlugun var? Koylu zihniyeti iste

Bence de kınayı kız tarafı yapar.
Ailenizin bunu erkek tarafına yıkması hoş olmamış.
Sonuçta onlar eve kadar almışlar.

Ev alıyorlar, düğün yapıyorlar. Bir de ikinci düğünü istiyorlar. Ne yaparsın bilmiyorum ama bu konuda ailenin yanında olma.

Kınayı kız tarafı yapar çok maliyetli olmuyor.
1500-2000 e haftaiçi gayet hoş düğün salonu bulabilirsiniz bence..

Gelinlik yine giyersin kınanda.
Düğün gibi olur..

Erkek tarafında ben sorun göremedim.
Ev de almışlar daha ne yapsınlar..

Ben olsam yerinde yapmıyorum burada kına da hiç bir şeyde derdim heralde.
Kız ailesi genelde yapıcı olur, evladı için daha fedakar olur.
2000 tl büyük bir para değil yani..

arkadaşlar şu altın isteme mevzusunda bir şey söyleyeceğim yeni evli taraf düğün takılarını istiyor işte damat gelin ama anne babaların haklı olduğu yerde şu işte erkek tarafı altınların hepsini istiyor yada oğlumuza sizin eve kalsın diyorlar ama şu da var o düğüne gelenlerin çoğu kızın annesi babasının zamanında gittiği düğünler işte konu komşu iş arkadaşı onlar gitmiş zamanında takmışlar veya gelecek düğünler kınalar olacak yine kızın anne babası takıcak kız veya damat o getirenlerin tarafına büyük ihtimalle gitmeyecek :44:
bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum sizin fikirleriniz neler :emir_bebek:

ama bunu konu sahibinin ailesi için söylemiyorum adamlara hem kına gecesini yaptırt hem düğünde takılanları iste birde maddi şeyler için çok yüz göz olunması taraftarı değilim

Senin ailen acik gozluluk yapmaya calisiyor. Erkek ailesi ev alsin, herseyi yapsin, sizinkiler daha hala istesin dursun. Kiz veriyoruz ayagina erkek tarafini soyup sogana cevirmek niyetindeler galiba. Karsi taraf iyi sabretmis, insallah da kendilerini ezdirmezler sizinkilere.

Sorun cikaran taraf senin ailen olduguna gore, ortayi bulmak en cok sana dusuyor. Karsi tarafa hissettirmeden evinizde halledin bence sorununuzu. Zira karsi tarafa karsi cok kucuk dusuyorsunuz. Evlendikten sonra cikabilir bunlarin acisi.

benımde ıkı ayrı şehirde düğünüm oldu esımın aılesıde orta hallı bır aılr olmasına ragmen benım memleketımdekı dugun salonunu babam ödemek ıstedı ama kayınpederım asla olmaz düğün bende dedı her ıkı dugunude onlar yaptı ve asla kabul etmedı babamın ödemesını kı zengınde deıller yani..bılemıyorum ki ne dogru ne yanlıss bence dogru yanlıs yok karsılıklı ıyı nıyet ıstek var

benımde ıkı ayrı şehirde düğünüm oldu esımın aılesıde orta hallı bır aılr olmasına ragmen benım memleketımdekı dugun salonunu babam ödemek ıstedı ama kayınpederım asla olmaz düğün bende dedı her ıkı dugunude onlar yaptı ve asla kabul etmedı babamın ödemesını kı zengınde deıller yani..bılemıyorum ki ne dogru ne yanlıss bence dogru yanlıs yok karsılıklı ıyı nıyet ıstek var

kesinlikle katılıyorum iyi niyet çok önemli benim amcam kızına düğünden sonra o ailelere benim tekrar gitmem gerek altın toparlayamam durumum yok dedi senin arkadaşlarının ve karşı tarafın düğün takıları sizde kalsın veya ne yaparsanız yapın dedi bundan bahsediyorum işte

Back
X