Çok bunaldım:(

ballos

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
221
0
296
Kahramanmaraş
Eşime maddi manevi tazminat davası açtım. neredeyse 4 ay geçti ama daha dava günü bile belli değil. Pişman olur ümidi beni bitiriyor. Ruh sağlığım o kadar bozuldu ki.daha 18 gün olmuştu ya evleneli. belki daha uzun süre geçmiş olsaydı çabuk atlatırdım ama 8 ay geçti hala çok mutsuzum. kızlar ben artık dayanamıyorum. derdimi paylaştığım insanlar da bıktı. sen kendine yapıyorsun. unut hayatına bak diyorlar. yapamıyorum. kafayı yiyeceğim. her gün ya birini bulmuşsa diye düşünmekten içim içimi yiyor. bunu biriyle paylaşınca sanane artık o senin hiçbir şeyin değil cevabını alıyorum dua ediyorum kurtulayım artık bu durumdan diyorum tık yok. sanki kafamı, kalbimi bir şeyle sıkıştırıyorlarmış gibi. gez toz unutursun, başka şeylerle ilgilen diyorlar olmuyor. Ben artık böyle yaşamak istemiyorum, ben artık yaşamak istemiyorum. Artık karşıdan karşıya geçerken şu araba beni ezse keşke diye dua ederken buluyorum kendimi. insanın elinin kolunun bağlı olması o kadar kötü ki. Bi de sana bunları yapanların mutlu ve rahat olduğunu görmek. biliyorum siz de aynı tavsiyelerde bulunacaksınız. şükret, gez toz, kafanı dağıtacak başka şeylerle ilgilen falan filan. herkes aynı şeyleri yaşıyor. kurtulmuşsun. 8 aydır bunları duymaktan bıktım. ne yapacam ben. niye hiçbir şey düzelmiyor. benimle aynı zamanda evlenen insanlar gayet mutlu, bütün arkadaşlarım ya nişanlanıyor ya evleniyor onların fotoğraflarını falan görüyorum. ben neden böyle olamadım diyorum kıskançlıkla suçlanıyorum. ailemden kimseye derdimi anlatamıyorum. arkadaşlarım artık dinlemekten bıktı beni. ablama derdimi anlatmak istiyorum anlatma bana artık canımı sıkma, sen kendine yapıyorsun diyor. diğeri ise sen bilerek yapıyorsun bi tek senin mi derdin var diyor. kendimi çok yalnız hissediyorum. niye kabullenemiyorum.

Tek başına sorunların üstesinden gelemiyorsanız bir terapistle görüşün.Artık bitmiş bir evliliğin ardından ağlamak sizi hayattan soğutur.

Bana kalırsa kolay kabullenmem sorun olurdu. Tabi ki bocalayacaksın, üzüleceksin, düşüneceksin. Nedenini bilemiyorum ayrılığızın ama insan ne umutlarla veriyor evlilik kararını. Ne hevesler oluşturuyor evini.Ne hayallerle dolduruyor geleceğini.Tam evlendim derken 18 gün gibi kısa bir süre de küt diye bambaşka bir hayatla kucaklaşmak tahammül edilemeyecek kadar zor olmalı zaten. İnsan evinde beslediği kuşu, kedisi, köpeği kaçtığında haftalarca kendine gelemiyor. Siz eşinizden ayrılmaktan bahsediyorsunuz. Diyelim ki ona karşı sevginiz bitti ama kadınların gurur savaşı ne yazık ki bu kadar çabuk bitmiyor. Onun sizsiz mutsuz olmasını istiyorsunuz. Hayatına devam etmeyi beceremeyip bocaladığını öğrenmek ve bu inanın çok normal. Çok kısa sürede verilmiş bir karar. Umarım yanlış değildir her ikiniz içinde. Netice de daha karı koca olmayı beceremeden ayrılma kararı almışsınız. Allah yardımcınız olsun ve bu sancılı dönemi çok çabuk atlatabilmeniz için yolunuza ışık tutsun inşallah.

Allah yardımcın olsun kardeş ama arkadaşın dediği gibi bir terapistten yardım al.ve hayatına yeni şeyler edin kursa git çalışmıyorsan işe gir çalış bol,bol dua et buda seni rahatlatacaktır.ve sürekli niye ben deme senin gibi yaşayan binlerce kadın var sadece şanssızlık de ama bu hep böyle devam etcek hali yok belkide bu senin imtihanın eğer isyan etmeden bunu aşabilirsen Allah sana ne mutluluklar vericek.bence hayata karamsar bakma ve en kısa zamanda destek al.

sorun şu ki ben istemedim boşanmayı. sevemedim dedi olmadı dedi. bu bir imtihansa ben sınavı geçemedim. geçemiyorum. burası da bana yardım etmiyor, terapist de yardım etmiyor. bana yardım edebilecek kimse yok. artık her şeyden nefret ediyorum. hayattan da. her şeyden.

biraz zamana ihtiyacın var sanırım. bi anda düzlüğe çıkamazsın zaten. acını yaşa üzül ağla ama zamanla bunların azalacağını da bil. seni oyalayacak bişeyler yapsan çalışıyomusun bilmiyorum kursa filan gitsen kafanı dağıtsan biraz.

terapistle görüşüyorum ilaç da kullanıyorum. işe yaramıyor. ilaçların dozunu arttırdıkça arttırıyor.

Bu dönemi atlatabilmek için ilaçların dozu arttırılabilir,sakın bırakmayın terapisti,belki uzun sürecek ama yenersiniz bu ruh halini.Siz istesenizde beyin kabul etmiyor demekki ayrılığı.

seni çok iyi anlıyorum. içindekileri buraya uzun uzun yaz. bizler seni tanımasakta okuruz belki aynı öğütleri vereceğiz ama anlatmak çok önemli bilirim. insan bazen sadece içindekini boşaltmak istiyor. anlat burada mutlaka okuyan ve yanıtlayan olur.
dini yönün nasıl bilmiyıorum. ama dua etmeni önere bilirim. esmaül hüsna ile tesbih çek. insanı rahatlatıyo. bir de kendinle uğraşmayı bırakmak istiyorsan. kendini birşeylere ada onlar için uğraş derim. mesela hayvan sebviyorsan onlarla ilgili kampanyalara katıl çocuk seviyorsan çocuk esirgeme kurumuna gir haftada 1-2 gün gönüllü çalış. körler için kitap okuma klupleri var mesela. benimkiler örnek sadece internette gez mutlaka seni cezbedecek bir yardım kurumu ve faaliyeti bulursun. başka insanlara doğaya hayvanlara yardım et. başkalarına yardım etmek senin kendi sıkıntılarını atmanda inan çok yardımcı olacak.
doktora da gidebilirsin tabii. ama ilaç verip yollayacak. bence kendi kendinin psikoloğu ol. ölüm falan gibi düşünceleri at kafandan tek sen misin ayrılan. sana sayfalar ca acıklı hikaye yazabilirim. insan ların ne dertleri var inanamazsın. boşanırsan boşan ya. hayat bitti mi daha ne fırsatlar çıkacak önüne üzme kendini.
SENİ SENDEN DAHA FAZLA DÜŞÜNEN VE ÖNEMSEYEN İNSAN YOKTUR HAYATTA SAKIN UNUTMA

okurken içim burkuldu.''eğer siz gülerseniz bütün dünya sizinle güler,ağlarsanız yalnız başınıza ağlarsınız''....hayatta bazı gerçekler değişmez.herkes dert anlatmaya bayılır ama dinlemekten hoşlanmaz.geriye kalan şey sizin kendinizi düşünmeniz.hepimizin hayatında çok zorlu dönemler geçiyor fakat tek çare ayakta kalmak ne yazıkki.delirseniz ne olacak düşünmekten bir akıl hastanesinde yatmak mı istiyorsunuz yada ölünce çok mu iyi olacak.yada intihar edince hadi felç kaldınız ne olacak o zaman...hayat böyle iştee...bende diyorum bazen şu mutlu ben niye değilim diye.ama herkesin imtihanı ayrı bu dünyada.

Şu vakitten sonra eşin pişman olup sana gelse bile bu onun sana bu güne kadar çektirdiği azabı yok eder mi. Ailesi tarafından kolayca dolduruşa getirilebilir bir kişilik olduğu, 18 günde seni kapı dışarı ettiği gerçeği senin tarafından nasıl yadsınabilir. Eski konularına şöyle bir baktım da sen babasıyla konuşmaya çalışırken senin için ne kadar dengesiz ben size demedim mi diyormuş annesine gülerek. Onun bu gülüşünü unutturabilir mi hiçbirşey...

Belki sen onu kafanda bambaşka şekillendirdin. Onu olduğundan farklı bir yerlerde görüyorsun. Ama şunu unutma Bu insan hiç yere sana bu acıları çektirdi ve bu kadar zamanı gözyaşları içinde geçirmene sebep oldu. Hakketmediği halde ona bu değeri vermekten biran önce kendin için vazgeçmelisin. Terapiste gitmeyi de sakın bırakma. Şu an içinde bulunduğun psikolojik durum bunu gerektiriyor. Bırak evleniyor mu ne yapıyorsa yapsın. Ama ben onun evleneceği insana da acırım. Sen kendine bak. Hayatını ona odaklamaktan vazgeç. Herşeyden önce de Allah'a sığın bol bol dua et. Allah yardımcın olsun...

peki çevrenizdekilerin tavsiyelerini dinlediniz mi? bir günü nasıl değerlendirirsiniz birşeylerle uğraşarak mı yoksa sürekli düşünmekten kendinizi alıkoyamıyor musunuz?

Son düzenleme:

Pembekrizanteme katılıyorum.
Eski eşin aklına geldiğinde alaycı sırıtması da gelsin aklına ve tiksin ondan
Umarım başarabilirsin

atlattığın şey kolay değil. bence bir imtihan. Allah insanları değişik şekillerde imtihan ediyor. benim de imtihanlarım oldu, halen de oluyor.bu kadar zor olmasaydı adı imtihan olmazdı zaten. ben de dünyanın gözyaşını döktüm,hayat kolay değil.ama atlattığımız her badire bizi daha güçlü kılıyor. aslında şimdi biz sana ne desek boştur çünkü senin acını sen kendin dindireceksin. bizler burda elimizden geldiğince destek veririz.sıkıntını içtenlikle paylaşırız seni dinleriz. ama senin zamana ihtiyacın var. Allaha güven, daraldıkça dua et, ben öyle yaptım, halen de yapıyorum. özelden sana bazı güzel dualar gönderebilirim istersen. hiç değilse sağlığın var, biz bugün kanser hastası bir ablamızı görmeye gittik. terminal döneme girmiş. ölmeyi bekliyor. demek istediğim, sağlıkla nefes aldığın sürece umudun da var bence. Allah karşına ne kapılar açacak bilemezsin ki. ama şu anda sabırlı olmalısın. neyseki işin gücün var. aklını işine gücüne verebilirsin. bu arada meslektaşız. daha iyi olacağın günler gelecek. ne günler atlatmışım diyeceksin.

canım terapist derken
sana direk ialç veren psikiyatristten bahsetmiyorsun değil mi?
bu konuda psikologlar daha başarılı
hangi şehirde olduğunu bilmiyorum ama
nette tavsiye siteleri var
çok tavsiye edilen isimlerden seçim yaparak
ilaçlarla beraber bir terapi programı iyi gelebilir
ve hayata tutunmalıyız cidden
Allah en kısa zamanda yardım eder inşallah sana

işin mahkeme süreci tam belli olmuyor.davaların nezaman sonuç bulacağını artık avukatlar bile kestiremiyor.Hepimiz dua edelim.Allah çok çooook daha mutlu olacağın günleri sana verecek buna inancım herşeyden çok.sadece biraz sabır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…