Sizi çok iyi anlayanlardanım. Yıllarca dedem ve babam tarafından bu konuda hatta kız çocukları okumaz konusunda baskılarla büyüdüm. 3 ay okul tatilinde başımı kapatmam konusunda baskı yaparlar ve tatillerim hep bu sıkıntılarla geçerdi. 50 yaşıma geldim nerdeyse hala düşündükçe boğazıma bir yumru takılır. Sebeb mi yıllarca dedemin sunduğu öneriye göre dedemin biri hacı diğer dedemin ise hoca olmasıydı. Liseye başlayacağım sene sırf kapanmam için okula dahi gönderilmedim . Ailemi karşıma alarak zar zor okudum.Ve daha çocuk yaşta aynı baskılara maruz kalmasın diye bir kızım olmasın diye dua bile ettiğimi dün gibi hatırlarım. Hiçbir şey içten gelmediği sürece verimli değildir. Başınızı istemeden kapatıyor ve mutsuzsanız hatta antideprasana varan sonuçlar doğuruyorsa bunun daha günah olduğunu düşünüyorum .Çünkü bu canda bize emanet ve değer vermeliyiz. Size küçücük bir örnek saçınız koyu renktir ve siz sarı yaparsınız tanıyan tanımayan herkes bakar geçer ama siz hep size bakıyorlar sanarsınız ve zamanla alışırsınız. Konuşurlar dedikodunuzu yaparlar kimi ılımlı yaklaşır. Mühim olan ne biliyor musunuz beyniniz ve gönül gözünüz kapalı olmasın. Tüm mesele önce iyi insan olabilmekte. Ayrıca kapalı olmamanız kulluk görevlerinizi yapmanıza engel olacağı anlamınada gelmez. Allah ve kul arasına girilmez. Kalın sağlıcakla.
Ailem dindar ben de kapalıyim. 8. sinifa giderkendi hatirliyorum o günü.. başımı örtüp çıktım evden. kimse başını ört demedi. Aksine babam da annemde kendin araştır öğren dediler..
Hala ilk gün nasil severek isteyerek örttuysem o şevkle örtüyorum basimi..
Siz bunca yıl sahiplenememissiniz.
Nedenini kendinize sorun..
Yanlis bir yolla baslamissiniz..
Peki basinizdaki örtüyü doğru bulmadiginiz icin mi çıkarmak istiyorsunuz..
Derinlerinde cok sıkıntı oldugunu hissediyorum. her hevesinizin yarim kalmisligi gibi..
Aslında söyle bir şey.. başörtüsü örtmek herseye engel olacak bir sey degildir.
Ben bisikletimi de surerim sokaklarda kosarim da en sevdigim istediğim tarzda kiyafette arar bulurum..
Sorun çözmek icin önce sorunu tespit edin.
Bu sizin hayatiniz.. Sizin dini alginiz.. mesela başınızi örtüp namaz kilmiyorsaniz kesintiye ugramis bir noktadadir. Bu Allah ile ilişkiniz..
Dini yorum vs yapmak icin degil. Derdinizi anlıyorum. Akil yolunu burda el birligi ile acmak lazim..
Basortunuz olur yada olmaz.. bu sizin vereceginiz bir karar tamamen..
baştakı eleştiriden sonra okumadım... bence boyle dusunenler yzuunden kadın ıkılemde
Canım zorla kapanmışsın zaten. Eşin açılman konusunda bir şey demiyorsa açıl bence.
Elalemi düşünme artık. Bunca sene onlar ne der diye istemediğin şekilde yaşamışsın, artık kendi istediğin şekilde yaşa.
Yani bu aslında ince bir çizgi bunu sana söylemem belki doğru değildi ama sonuçta istemeyerek kapanmanın bir faydası olacağını düşünmüyorum.
Evet ama sonuçta eşi...Bu karar esiyle dahi verebileceği bir karar degil.. yani babasi ört diye örtüp istemedigini söylediği halde esi acma dediyse yine ayni kapıda..
Evet ama sonuçta eşi...
Direk gidip "Ben açılıyorum" demek yerine onun da rızasını alırsa ikisi de kırılmamış olur.
Açılıp açılmamak kendi bileceği iş ama sonra eşiyle sorunlar yaşamaması adına ilk olarak eşiyle konuşması daha mantıklı diye dedim
Kesinlikle dayatılıyor çevremde de görüyorum. Mesela kuzenlerime alışverişe gidildi düğün sonrası giyecekleri için.Kız normalde açık ama alışverişten bi geldiler eşarplar, şallar ve pardesüler çizgisi o an belirleniyor kayınvalidesi veya eşi tarafından.Gelin evi diye program var ya orda çok denk geliyorum evlenmeden önce açık sözde nişanda kınada, evlendikten sonra kapanmış birçok insan var. Madem kapanacaksa evliliği neden bekler insan hiç anlamam mesela. Demek ki içten gelerek değil planlı veya dayatmalı oluyor. Nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın hatta şu an yapın bunu.
İzin alması için demedim zaten. İkimiz de aynı şeyi savunuyoruz farkındaysanız.Sizi anliyorum. is basvurusu yapacağımızda bile esimizle, ailemizle, dostumuzla istisare ediyoruz. Ancak digeri de babasi. (Ki inanilmaz kizdim adama)
Bu durumda hanimefendi zihnini iyice netlestirmeli. neyi ne kadar ıstiyor neden istiyor yada neden istemiyor.. izin almak noktasinda değil oturup birlikte sorgulamalilar. bu
Yakında kapanacağı bariz, bu hayatı o seçmiş.Kesinlikle dayatılıyor çevremde de görüyorum. Mesela kuzenlerime alışverişe gidildi düğün sonrası giyecekleri için.Kız normalde açık ama alışverişten bi geldiler eşarplar, şallar ve pardesüler çizgisi o an belirleniyor kayınvalidesi veya eşi tarafından.
İşte o zaman sadece başında bir bez parçası gibi duruyor tesettür gibi değil. Hakkıyla olmadıktan sonra bence örtünmenin pek bir mantığı kalmıyor.Yakında kapanacağı bariz, bu hayatı o seçmiş.
Mesela etrafımda çok görüyorum kafa kapalı örtülü ama ayakta sandalet, baş kapalı ama dar pantolon kalça basen ortada, full makyaj. Asıl olması gereken hatları kıvrımları belli etmemek dikkat çekmemektir. O yüzden hakkını vererek örtünen çok az insan var.
ÖZ kuzenim dediğin gibi zorla kapatılmış ve 40 yaşında babasını kaybetti. Aradan 2 yıl geçti kimseye aldırmadan açtı başını giyim kuşam herşeyi değişti. Kimsede yadırgamadı. Bu içten gelince yapılıcak anlamı olucak bişey.. Hiç yorma kendini eşin var kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Şanslısınki eşin seni destekliyor. Yerinde olsam bir dakike düşünmezdim. Bu babanın yada annenin hayatı değil. Senin hayatın ve kontrolü eline almak için ideal yaştasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?