Çok çaresizim. Fikir verin

Ne güzel anlatmışsınız. Allah Size sabrını vermiş ama ne güzel

baştakı eleştiriden sonra okumadım... bence boyle dusunenler yzuunden kadın ıkılemde

Benimde bir arkadaşım vardı kız sizin gibi çok küçükken kapanmıştı fırsat buldukca başını açıyordu. Sonra evleneceği zaman açılmak ve bir daha kapanmak istemedi. Düğünde açıktı ailesi kıza sırtını döndü. Sen bizim grurumuzu kırdın elaleme karşı rezil ettin diye. Aradan yıllar geçmesine rağmen babası hala kızı yanında gezdirmiyor utanıyorum diye ama yanına taş gibi sekreter almayı bilirler. Banada kimse namazını kıl demez herkes tesettürden bahseder.
Açılmak istiyorsan açıl çünkü içinde bu heves varken mutlu olamazsın kendini dinine tam anlamıyla veremezsin. Bırak elalem nederse desin sen kendi mutluluğuna odaklan. Şahsen kafasında avuç kadar başörtü olan biri açılsa ben ayakta alkışlarım(din için takıldığını düşünmediğim için) toplum baskısından bir insanımız daha kurtulmuş diye

baştakı eleştiriden sonra okumadım... bence boyle dusunenler yzuunden kadın ıkılemde

Nasil düşünenler?
Doğru yada yanlis insan ne yaparsa yapsın kendisinin arastirip kendi icine sineni yapması gerektigini söyleyenler mi?

Benne acil derim ne kapan.. ne de yargilarim..

Herkesin bireysel olarak verebileceği bir karar..
Bu is arkadaslari yada esiyle, anne babasıyla verebileceği bir karar değil diyenler yüzünden mi ikilemde..

Okumak faydalidir. dogru anlamayi saglar.

Kapalı biri olarak söylüyorum kı eğer içinden gelmiyorsa örtünme sonuçta örtünün bi amacı var ama senin ki zorlamadan başka birşey degil esin de sorun etmiyor ne de olsa

Bu karar esiyle dahi verebileceği bir karar degil.. yani babasi ört diye örtüp istemedigini söylediği halde esi acma dediyse yine ayni kapıda..

Hayatını başkalarına göre, başkası ne düşünecek diye yaşaman en büyük hata ve kendine yaptığın en büyük haksızlık aslında. Okulunu değiştirsen tayin isteyip, yeni başlangıçlarla beraber hayatına da istediğin gibi devam etsen daha mı az yadırgayan olur acaba??
Benim kızımın kreş öğretmeni de geçen sene kapalıydı. Hep türbanlı gördüm onu. Bu sene açıldı, hatta kullandığı sosyal sitelerdeki tüm tesettürlü fotolarını kaldırıp yeni tarzıyla dolu fotolar koydu. Gözüm hemen alıştı benim.
Evet ilk baktığında yadırgıyosun. Ben de açığım bu arada. Ama asla yüzüne vurmadım. Hatta iltifat ettim kendini kötü hisssebileceğini düşünüp. Bi göz alışkanlığı oluyor elbet ama öğretmenimiz bizi bu yeni haline hemencecik kendi alıştırdı anlayacağın.
Biraz kararlı ol. Ve azcık sabır.. Şimdi kapalı halini hatırlamıyorum inan bana

Bu karar esiyle dahi verebileceği bir karar degil.. yani babasi ört diye örtüp istemedigini söylediği halde esi acma dediyse yine ayni kapıda..
Evet ama sonuçta eşi...
Direk gidip "Ben açılıyorum" demek yerine onun da rızasını alırsa ikisi de kırılmamış olur.
Açılıp açılmamak kendi bileceği iş ama sonra eşiyle sorunlar yaşamaması adına ilk olarak eşiyle konuşması daha mantıklı diye dedim

Gelin evi diye program var ya orda çok denk geliyorum evlenmeden önce açık sözde nişanda kınada, evlendikten sonra kapanmış birçok insan var. Madem kapanacaksa evliliği neden bekler insan hiç anlamam mesela. Demek ki içten gelerek değil planlı veya dayatmalı oluyor. Nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın hatta şu an yapın bunu.

Sizi anliyorum. is basvurusu yapacağımızda bile esimizle, ailemizle, dostumuzla istisare ediyoruz. Ancak digeri de babasi. (Ki inanilmaz kizdim adama)

Bu durumda hanimefendi zihnini iyice netlestirmeli. neyi ne kadar ıstiyor neden istiyor yada neden istemiyor.. izin almak noktasinda değil oturup birlikte sorgulamalilar. bu

Bu arada örnek olayım belki kötü bir örnek olacağım ama :) Bende kapandım 1 yıl kadar önce kendi rızamla artık değişmeliyim dedim 6 ay kadar çok güzel kapandım hemde yazın ortasıydı. Seve seve uzun kıyafetler etekler giydim örtümede dikkat ettim. Ama sonra buna tamamen hazır olmadığımı hissettim. Külfet gibi geliyordu. Dini olarak bir artısının olmadığını düşündüm zoraki olunca. Yaşadığımız şehir küçük esnaflık ve siyaset yüzünede çok fazla tanıdığım vardı ama kim ne der diye düşünmedim çünkü ben huzursuzdum. Soranlara da açıklama yapmak zorunda değilsin böyle karar aldım de geç. Ne güzel bak eşin destek. Herkesten önce o yargılasa napardın?

ÖZ kuzenim dediğin gibi zorla kapatılmış ve 40 yaşında babasını kaybetti. Aradan 2 yıl geçti kimseye aldırmadan açtı başını giyim kuşam herşeyi değişti. Kimsede yadırgamadı. Bu içten gelince yapılıcak anlamı olucak bişey.. Hiç yorma kendini eşin var kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Şanslısınki eşin seni destekliyor. Yerinde olsam bir dakike düşünmezdim. Bu babanın yada annenin hayatı değil. Senin hayatın ve kontrolü eline almak için ideal yaştasın.

Kesinlikle dayatılıyor çevremde de görüyorum. Mesela kuzenlerime alışverişe gidildi düğün sonrası giyecekleri için.Kız normalde açık ama alışverişten bi geldiler eşarplar, şallar ve pardesüler çizgisi o an belirleniyor kayınvalidesi veya eşi tarafından.

İzin alması için demedim zaten. İkimiz de aynı şeyi savunuyoruz farkındaysanız.
Açılıp kapanırken tabii ki eşinden izin almasına gerek yok ama saygıdan dolayı fikrini alıp güzel bir dille ikna ederse iyi olur.
Açıldığında çevresi laf edecek bu bariz belli. En azından eşinin desteği olur. Diğer türlü eşi de "ben zaten açılmanı istemiyordum" derse bu şekilde tekrar kapanabilir tepkilerden dolayı. Çocuk oyuncağı değil bu işler sonuçta!

Yakında kapanacağı bariz, bu hayatı o seçmiş.
Mesela etrafımda çok görüyorum kafa kapalı örtülü ama ayakta sandalet, baş kapalı ama dar pantolon kalça basen ortada, full makyaj. Asıl olması gereken hatları kıvrımları belli etmemek dikkat çekmemektir. O yüzden hakkını vererek örtünen çok az insan var.

İşte o zaman sadece başında bir bez parçası gibi duruyor tesettür gibi değil. Hakkıyla olmadıktan sonra bence örtünmenin pek bir mantığı kalmıyor.

Ki konu sahibesi de belki gereğince kapalıdır ama ruhunda baskı hisseettiği, acabaları yada keşkeleri olduğu için onun da şuan yaptığı çok da doğru değil.

Ben denedim bir iki kez eşimle açık gezdim dışarda. O kadar mutluydum ki. Esim de dedi. Senin yüzün gülüyor böyle olunca. Böyle devam et dedi. Tayin isteyelim dedik inşallah olursa yaparım.

yani nasıl insanlar açıkken kapanabiliyorsa kapalı iken de açılabilir

bizim iş yaptığımız yerlerde kızlar vardı sonradan kapandılar

sen de açılabilirsin

bir gariplik yok ki bunda

Zaten çoğu çocuk

Çok haklısınız. Kimseye hesap vermek zorunda Değiliz. Eşim de olmasa bu kadar cesaret edemezdim eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…