Çok çaresizim. Fikir verin

eylulcmre

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
9.854
32.255
748
Henüz 8 yaşında iken babamın baskısı ile kapandım. Öyle bir şey sıkıntı ki. Saçlarımin rüzgarda savrulmasi nasıl bir şey bilmiyorum. Ya da istediğin şeyi giymek nasildir bilmiyorum hiç. En çok yaşamak istediğim duygudur saçlarımın rüzgarda savrulması. Babam elalem ne der diye örttu bizi. Evden kapalı çıkar ama servise binerken açardim. Düşünün daha 8 yaşındaki çocuğum ve çevremde herkes açık. Sürekli ne giydiğime karıştı laf soktu. Su an işim var eşim çok iyi kalpli.
Öğretmenim ve 3 yıldır insanlar beni boyle gördü ama işe her girişimde istemeye istemeye örtüyorum başımı. Bazen ağlamak istiyorum hatta. 24 yaşındayım ve yıllardır kapalıyım. İstemiyorum arkadaşlar. Örtünmek istemiyorum. Ama insanların tepkisinden korkuyorum. Kardeşim de aynı baskı ile kapandı ve su an açık. Ama o işe açık başladı. Ve akrabalar biraz garipsese bile ses çıkarmadilar. Eşim nasıl istersen öyle yap diye çok destekliyor beni. Benim mutsuz olduğumu biliyor çünkü. Başıma her gün ağrılar giriyor. Bazen sokakta yürürken kafamdan atmak istiyorum esarbı. Şimdi Size sorum. Ne yapmalıyım. Nasıl davranmalıyim. İnanın psikolojik tedavi gördüm. Antidepresanlar kullandım epey bi süre ama işe yaramıyor. Lütfen bana akıl verin.

neyi takıyosunuz bu kadar anlamaıdm antidepresan kullanacak kadar. istemiyosanız çıkarın gitsin. insanlar bi gün konuşur iki gün konuşur üçüncü gün susar. siz de mutlu mesut yaşarsınız. örtünürken de açılırken de insanların en düşündüğünü neden bu kadar öenmsiyo insanlar anlamıyorum. kaldı ki siz tedavi görecek adar mutsuzsunuz bu durumdan.

Siz öyle mutlu olacaksanız acın basınızı. Allah ile sizin aranızdaki mevzu bu.

İnsanlar da bir iki kez söylerler sonra sizin mutluluğunuzu görünce susarlar. Kimin ne deediğini cok fazla önemsediğiniz icin bugün mutsuzsunuz, artık kendiniz icin yasayın.

Bir babanın yaptığı en büyük hata.malesef istediği olmamış.iste birine zorla birşey yaptırmaya kalkarsanız böyle nefret ettirirsin.cocugu kapatmak ne ya of çok kizdim babana.her neyse açılmak istiyorsan hiç dusunme acil diycem ama haklisin çevre için garip olabilir.yani iş hayatın için.insanlar senin gerçekte ne yaşadığını bilmez özenti gibi gorunebilirsin.keske ise başlar başlamaz acsaydin başını .peki o okulu değiştirme imkanı var mı yani tayin döneminde tayın olma şansınız var mı.t abi yine de istediğini yap derim

Babana sorsalar sana iyilik yaptı sanar ah şu çocuklar ne travmalar yaşıyorlar aileleri yüzünden böyle şeyler içten gelmeli bence namaz kılmak kapanmak falan Allah rızası için yapmıyor da zorla yapıyorsan bana anlamsız geliyor tabii Allah bilir ama içten geldiği gibi olmaz yani Bence milleti dert etme ama öğretmenler odasında falan hafif cıtlatabilirsin o zaman seni gördüklerinde şok olmazlar

bizim bir komşumuz vardı aynı baban gibi bütün ailesini kapattı , kızı buyuyunce hristyan olacam dıye yemınler ederdi , sonra kadın kanser oldu o kızı almanyaya gelin gitti bu arada adam kadını aldattı ve boşandılar , kızıda almanyaya aldı annesini tedavi ettirdi , ama oranın dr tedavi boyunca bu hastalıgın sadece psikolojik olduguna karar vermişler ve kadın en sonunda açıldı , ve sonra kısa bir süre sonra iyileşti , şimdi iyiymiş çok şükür ,

yani herşey psikolojik kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle yap ,

Ya gerçekten insanların sizin ne giydiğinizi umursadığını mı sanıyorsunuz? En fazla 1 hafta konuşurlar, sonra alışırlar. Çok gördüm, yıllarca tessettürlü olup, sonra acayip değişim geçirenler.

Herkesin kendi hayatında bir çok kendine dair önceliği, derdi var. Emin ol, başınızdaki örtü kimsenin umurunda değil... Eee madem Allah rızası için de değilmiş; sadece millet ne der diye bu kadar eziyet çekmenin ne manası var?

Zorla kapatılmak insanın ruhunda açtığı yaraları sarmak zordur elbette..
İç huzurunuz nasıl rahat edecekse öyle davranın,madem eşinizde sizin tarafınızda açın başınızı.
Savurun saçlarınızı rüzgarda,yıllardır yaşamadığınız o duyguyu doya doya yaşayın derim..
Mutluluğu şu andan itibaren yaşamaya başlayın..

Kimse önemli değil sen önemlisin , kimsenin düşüncesi önemli değil senin düşüncen önemli ! Zaman o kadar kısıtlı ve hızlı akıyor ki bir kez uğradığımız şu dünyada , Gönlünden geçtiği gibi yaşa arkadaşımm...

Sordum öğretmenler odasında. Hepsi beni destekliyor. En büyük destek ise eşim. Her yerde savunurum seni diyor. Ama bazı arkadaşlar insanlarin düşüncelerini önemseme demiş ama burda açılan bir arkadas var. Çok üzülerek söyluyorum hakkında her türlü yakıştırmayi yaptilar. Üzülmem hiç. Neden bu kadar çok abarttım bilmiyorum bu meseleyi derseniz gerçekten bilmiyorum. Babamın çok etkisi var elbette bunda. Dini boyutunu geçtim artık. Çünkü şu halimle dini olarak bir Sey kazanmiyorum zaten

Ailem dindar ben de kapalıyim. 8. sinifa giderkendi hatirliyorum o günü.. başımı örtüp çıktım evden. kimse başını ört demedi. Aksine babam da annemde kendin araştır öğren dediler..
Hala ilk gün nasil severek isteyerek örttuysem o şevkle örtüyorum basimi..
Siz bunca yıl sahiplenememissiniz.
Nedenini kendinize sorun..
Yanlis bir yolla baslamissiniz..
Peki basinizdaki örtüyü doğru bulmadiginiz icin mi çıkarmak istiyorsunuz..
Derinlerinde cok sıkıntı oldugunu hissediyorum. her hevesinizin yarim kalmisligi gibi..
Aslında söyle bir şey.. başörtüsü örtmek herseye engel olacak bir sey degildir.
Ben bisikletimi de surerim sokaklarda kosarim da en sevdigim istediğim tarzda kiyafette arar bulurum..

Sorun çözmek icin önce sorunu tespit edin.
Bu sizin hayatiniz.. Sizin dini alginiz.. mesela başınızi örtüp namaz kilmiyorsaniz kesintiye ugramis bir noktadadir. Bu Allah ile ilişkiniz..

Dini yorum vs yapmak icin degil. Derdinizi anlıyorum. Akil yolunu burda el birligi ile acmak lazim..

Basortunuz olur yada olmaz.. bu sizin vereceginiz bir karar tamamen..

çevresel baskıyı kaldırabilecekseniz buna hazır iseniz açılın. açıldığınız da herkes bin tane soru soracaktır size. eşin mi istedi kapalıyken daha güzeldin, her gören aaa sen açıldın mı kız diyen arkadaşlarınız. bu kapanmada cocuk ısıne dondu canı ısteyen acılıp kapanıyor diyen tonton nineler. bunların hepsini duyacaksanız çünkü. nereden biliyorum yaşadım çünkü ani bir kararla kapanmıştım. sonra tekrar açıldığımda herkes aşırı üstüme gelmişti. en sonunda faceden yazdım. evet acıldım arkadaşlar benim kararım lütfen burnunuzu hayatıma sokmayın diye. dediğim gibi kendinizi hazır hissettiğinizde açılın.

Canım zorla kapanmışsın zaten. Eşin açılman konusunda bir şey demiyorsa açıl bence.
Elalemi düşünme artık. Bunca sene onlar ne der diye istemediğin şekilde yaşamışsın, artık kendi istediğin şekilde yaşa.
Yani bu aslında ince bir çizgi bunu sana söylemem belki doğru değildi ama sonuçta istemeyerek kapanmanın bir faydası olacağını düşünmüyorum.

8 mi... valla canım akrabayı komşuyu onu bunu boşverip, ne istiyorsan onu yapacaksın, hayat senin ve bir tane, ne yapacağına sadece sen karar verirsin, öğrenilmiş çaresizliklerini bırak... yaş 24... genceciksin şimdi yaptın yaptın, yaşın ilerledikçe daha da zor olur, tüm hayatını yapmak istemediğin bişey yaparak çürütme..
diğer arkadaşlar yanlış anlamasın herkesin düşüncesine saygım var, konu sahibi zoraki bişey yaptığı için söylüyorum, bu bence çocukluktan beri psikolojik şiddet demek ve malesef bu şiddet ilerde fiziksel hastalıklarada yol açabilir

bir arkadaşım evlenince açıldı..hiçte garipsemedik..kimse karışmadı..şu an hala açık..en olmadı insanlar iki gün konuşur üçüncü gün unuturlar..sen mutsuz olduğunla kalıyorsun şu an..

Mutsuz olduğun halde devam etmenin ne dini ne de manevi bir faydası yok sana. İçinden ne geliyorsa onu yap. Keşke baban zamanında baskı yapmasaydı belki rızanla seve seve olurdu böyle bişey zamanla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…