Çok çaresizim

zatenasklarhepboyle

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2020
956
3.991
63
29
Merhabalar hepinizin kafasını şişireceğim için öncelikle üzgünüm, fakat ne bir arkadaşım ne beni anlayan bir ailem yok. Sizlerden başka bana yardım edebilecek hiç kimse yok.

Konu, 3 senelik erkek arkadaşımla, ruh eşim dediğim hayatımda sahip olduğum tek insanla onsuz ölürüm dediğim canımın içiyle ayrılmayı düşünüyorum. Sebep tembelliği işsiz takılmak istemesi.(bunu kendi de kabul ediyor dünyanın en tembel en vasıfsız insanıyım diyor)

Geçen sene subaylık deneyeceğim dedi. Ardından baktı subay olmak çok zor gitti polisliği kafasına koydu ona da tamam dedim, kilo vermesi gerekiyordu çok değil 20 kilo ve 1 senede veremedi. Kâh çabaladı kâh çabalamadı.. şimdi de "yeter ki gitme babamla konuşurum dükkan açarız yapabileceğim en vasıfsız bana en uygun meslek bu sonuçta" diyor ama ben kendime soruyorum bu hayatı istiyor muyum bu insanı istiyor muyum ?? Hayatım boyunca eşşek gibi ders çalışmış imkansızlıklar içinde gitmiş en iyi 5 üniversiteden birinde psikoloji okumuş üstüne yurtdışında yl yapan biri olarak hayatımın anlamı dediğim insanın bu kadar gayretsiz olması beni mahvediyor ve bir gelecek göremememe sebep oluyor.

Ben simdi ne yapayim o kadar çaresizim ki ondan başka kimsem yok. Yeri geldi ailemin ruhumda açtığı yaraları bile bu kişi sardı. Onsuzluğa nasil dayanacağım?? Peki devam edersem onun bu pasifliğiyle ne yapacağım?? Dükkan açarım diyor ama iki güne ondan da bikmasindan korkuyorum ve haliyle bana o güveni artık vermiyor. Ne olur akıl verin. (Yaşlar 25/30)

Dükkan açmayı ve çekip çevirmeyi kolay mı zannediyor?
Onu bile babasından isteyecek insanın sizi tatmin edeceğini hiç zannetmiyorum.
İş konusundaki tembellik çok ciddi bir sıkıntı.
Yaparım ederim demekle olmuyor
Yapsın madem size kendisini ispat etsin öyle girin bir yola girecekseniz.

Tembel adamla olmaz. Adam bir kere sizi çok önemsese, bir şekilde gayret ederdi.
Ama tembellik yapmak sizden çok daha değerli gelmiş adama.
Dükkandan da iki günde bıkar. İlk önce geç açmaya başlar, sonra bazı günler hiç açmaz, sonra da kepengi indirir.
Ya bir de ortalık belli, iş kurup tutunmak öyle kolay mı?

Bu iş olmaz.

Kişisel alınmayın ama gerçekten anlamıyorum. Buraya geliyor kadınlar yazıyorlar çok iyi okul mezunuyum gelirim çok iyi çok eğitimliyim ama lise mezunu işsiz güçsüz adamı seviyorum. Höh diyorum kısaca. Dolu insanlar boş insanlara aşık olmaz ki, mümkün değil. Ya meslek edinmek kafayı doldurmuyor ya da benim bilmediğim bir şeyler oluyor Ben de PhD biriyim, hiçbir çabası olmayan bir insanla kadın olsun erkek olsun tek ortak noktam yok. yani bluluşup ne konuşucam mesela ya da neresini sevicem ?

Size gelince konunuzu okuyun:

- yurtdışında yüksek lisans yaptım
- işsiz, güçsüz, tembel biriyle ruh eşiyim

Sizce ruhunuz hiçbir çabası olmayan birininkiyle aynı mı? Bu tabloyu anlamak mümkün değil o yüzden yorum yapmıyorum.

Yani olmaz. Bu adam sirtiniza kambur olmaktan baska birsey olmaz. Ve bunu da sakin unutmayin: Sadece es secmiyorsunuz. Ilerde cocuk düsünüyorsaniz onlara da ayni zamanda baba seciyorsunuz. Ben böyle birinin cocuklarima örnek olmasini istemezdim. Herkes okuyacak diye bir kural yok, ama bu adam tembelligi gecmis, parazit gibi baskalardan gecinir. Birde Allah rizasi icin 20 kilo verecek az mi?!

Yanlis anlamayin ama terzi kendi sokugunu dikemez derler. Psikologlar da yardim alabilir bir deneseniz mi acaba? Cunku sizin gibi bir insanla tembel hayvan gibi yatip duran birisi nasil uyumlu olabilir? Ten uyumu disinda bir uyum aklima gelmiyor acikcasi. Cok rahat, huzurlu vs. olabilir ama bu hali de bu adamin hic sorumluluk almasindan kaynakli. Ben de hep yatsam ben de cok sakin huzurlu bir tip olabilirdim

İleride çocuk sahibi olmak istiyor 3 4 tane istiyorum diyor bir de, şaka gibi. Annem k*çını kaldırıp çocuğu parka bile götürmez diyor.

+10000

Arkanıza bile bakmadan kaçın, emeğinize, eğitiminize yazık. Bu iş salt para kazanma konusu değil adam bildiğin Oblomov. Kendisine saygısı olmayan biri ile güzelim senelerinizi harcamayın. Bir üzülür iki üzülürsünüz ama illa geçer.

İnanır mısınız kendi mesleği benimkiden daha iyi, zamanında bir şekilde gidip nasil yaptıysa iyi bir eğitim almış ve bir çok erkek için güzel sayılan mesleğe sahip olmuş. Tek sorun bu mesleği yapmak istememesi.

Genellemenize hak veriyorum

Kolunuza takmaktan gurur duyacağınız, kendinizi şanslı hissedeceğiniz biriyle birlikte olun. Şahsen birileriyle tanıştırırken utanacağım, kendimi ezik hissedeceğim birini yanımda istemezdim. Yaşınız ilerledikçe hayatın da kriterlerinizin de artık farkına varıyorsunuz. Sizde mantık gördüm ben. Hisleriniz de azalarak biter merak etmeyin. Zaten hep biraz geriden gelirler :) Kendinize yakışanı yapın.

Mesleği ne?

İleride çocuk sahibi olmak istiyor 3 4 tane istiyorum diyor bir de, şaka gibi. Annem k*çını kaldırıp çocuğu parka bile götürmez diyor.

Annenizin ellerinden öperim gayet de hakli. Adam acaba evlat sahibi olmanin ne kadar zahmetli ve masraflari birsey oldugunu biliyor mu. Birde 3-4 tane istiyor pasa. Kim bakacakmis onlara? Ben mesela isten ayrildim cocuklari kendim büyütmek icin. O size bu imkani verebilir mi? Üstünüzde evi gecindirmek, evi cekip cevirmek ve cocuklari büyütmek olacak. Bu konuda hic yalnis hayallere kapilmayin. Bir insan daha kesini gecindiremiyorsa asla bir aileyi gecindiremez.

Canım konu sahibesi eğer öyleyse durum daha da vahim. Adamın mesleği var ama yapmak istemiyor, yan gelip yatıyor?? Saçmalık baştan aşağı. Liseyi zor bitirmiş biriyse yine anlarım ama meslek sahibi birinin bu kadar çabasız olması inanılmaz. Kaç bu adamdan, net.

Adam poposunu çekmekten aciz, 20kg fazlası var bedeninde taşıyor. Sizce 3 çocuğa bakar mı bu adam?? Anneniz yerden göğe haklı, akıllı kadın vesselam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…