Çok kararsızım

İnanın bana evde yasadigim sorundan daha az sorun yaşarım dışarıda benim annem bana hep üvey gibi davrandı benim için tek çözüm yolu bu ben annemle uzlaşmaya çalıştım ama o beni yine tersledi.

Kaç yaşındasın? Ona göre yorum yapmak lazım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Annem de bana kizinca halasi kilikli der :) o kizginlikla soylenen bir sey. Hic sevmez olur mu annen sonucta ama galiba sende biraz evlendigi icin asilik yapiyorsun annene belki.

Babama benzedigimi söylüyordu belkide o yüzden bu kadar nefret ediyor benden

Bitanem annem banada der babasi kilikli diye ama bu benden nefret ettigi anlamima gelmez ki.bak her anne evladini sever asla oyle dusunme seninde deli caglarin vallahi bende yasadim ayni seyleri annem pesimde oklablvayla gezerdi :) gercek kten gecti bak sabir sabir sabir.ben seni cok iyi anliyorum evde konusma evde kavgaya donusur al disari gotur disarda konus gor bak yavas yavas hersey yoluna giricek.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Keşke herşey düzelse tek isteğim bu annemi üzmek istemiyorum eğer gidersem düşman olcaz ama annem beni o yola itiyo sürekli

Ben anneme benim kararimi dinlemediği için çok kizginim sadece

Belki oda sen onu anlamiyorsun diye kizgindir sana. Belki kirgindir. Uzulmez mi sence annen? Kotulugunu ister mi? Bak kendin diyorsun 16 yil boyunca arkadas gibiymissiniz. Belli ki bir sorun var aranizda konusmak en guzel yol zorla al konus bagirsada konus anlicaktir elbet. Ama sende onu anlamaya calis. Bu kizginligini belli ki yansitiyorsun. Annene ve esine saygi duy ki onlarda sana saygi duysun. Bak gorursun biraz kizginligin gecse hersey yoluna gircek.

Dün erkenden kalktım oruc tutacak diye kahvalti hazirladim ama sofraya bakmadı bile kendine birşeyler hazırladı sonra gitti yattı ben konuşmak için fırsat ararken o hep böyle yapıyor

18 yaşındayım mayısta girdim

Aynı burcuz, seni anlayabilirim. :)
Ailevi sorunlar. İnan şurda ben de dahil millet bi anlatsa bi dökülse ne sorunlar ne sorunlar. Neler çıkar, tahmin bile edemezsin.
Bi tek sen değilsin evden kaçası gelen, emin ol.
O ağlamaların var ya mesela, hani annedir diye o sana bağırdığında senin ona söyleyemediklerin de içine attıkların var ya. Ağlayarak dökmek deniyo ona, bende de var.
Sinir hastalarında olan birşey.
Ben çözümü yuzune karşı kim olursa olsun patır patır söylemekte buldum. Birkaç aydır daha rahatım.
Sen söyle, sonra bırak o düşünsün.
Ama belli bi yaşa kadar katlanmalısın. Bi 23-24 ol en azından sonra gidersen gene git.

Evdeyken yapma. Disarda konus. Bu aralar birde oruclu ya onun etkiside vardir ama annende sana kirilmis bence. En sevdigi tatliyi yapip bi ozur dilerim anne kirdim galiba seni diye belirtirsen belki anlatir annende.

Bugün tekrar denicem akşama kadar istediği herşeyi yapicam bakalım sonuç ne olcak

Isteklerini degil. Kibarca konusup ozur dile annen o senin hic cekinme. Bak gorursun zamanla sen degisirsen hareket ve tutumlarinda annende seni anlicak. Kacmak cozum degil nasil uzulur annen kimbilir. Erkek arkadasin konusundada emin ol senin yasindayken bende oyleydim anlamaz o diyordum ama ne dediyse onlari yasadim. O yuzden kizma hic. Bir gun anlicaksin sende kendi cocugunu korumak icin neler yapicaksin kim bilir :)

Babama benzedigimi söylüyordu belkide o yüzden bu kadar nefret ediyor benden

Canim bak ben seni cok iyi anliyorum. Umarim o ev sana bit cehennem gibi geliyordur. Odandan cikip onlarla karsilasmak dahi istemiyorsun demi?

Sizin sayenizde biraz olsun rahatladım teşekkür ederim :) gerçekten herşeyi içime atmaktan o kadar yoruldum ki

Canım benim daha 18 yaşındasın daha yolun o kadar cok basindasin ki. Bunu söyleyince biliyorum kızıyorsun hepimiz geçtik o dönemden 18 yaşıma ilk girdiğimde bende herşeyin değiştiğini düşündüm ama öyle değil bu hayat.
Aslında Asi bir insandım kendimce üniversite yıllarında hep ben gidebilirim yapabilirim yaşım kaç özgür bir insanım dedim durdum 😊 okul bitti çalışma hayatı başlıcak daga özgür olucak başka şehirde yaşıcaktın Planıma göre beklediğim gün geldi izmirde iş görüşmesi Sonrası işim oldu
Bir gün annem rahatsızlandı bel ameliyatı oldu ağrılar geçmedi iyice işin boyutu değişti meğer kansermiş... O gün ne olduğumu şaşırdı evden kurtulmayı düşünen ben annemin yanından bir an ayrılmak markete gitmek dahi istemedim... Kaybetme korkusunu bir kez yaşayınca insan dönüp arkasına bakınca meğer ne büyük hatalar yapıp üzmüşüm annemi dedim... Meğer benim en kıymetlimmiş canımmış... Çok şükür Allah'ıma tedavisi güzel gitti ben o arada evlendim bir kızım oldu... Anne oldum annemin dediği gibi anne olunca anladım onu... Hasta oluyor aklım çıkıyor geceleri uyku girmiyor gözüme ateşlenmesin diye nöbet tutuyorum başında daha neler neler... Ne büyük emekler ne göz yaşlarıyla büyüttüler bizi kim bilir... Biz neler yapıyoruz gençlikle...
Canım benim anneciğinin kıymetini bil sağ iken ... İnan bana ne sevgililer gelir geçer ama o anneciğinin acısı bi düşerse kalbine hiç geçmez...

Evet aynen öyle

Peki simdi istersen seninle tum ihtimalleri degerlendirerek ilerleyelim. Sen 18 erkek arkadasin 21 yasinda. Suan sen calismiyosun ama erkek arkadasin xalisiyor mu bilmiyorum. Ama calisip size bakabilecek bir geliri olsa hemen evlenirsiniz zaten degil mi? Bu ihtimalleri düşününce evi terk edince nerede kalmayi planliyorsunuz?

Dün erkenden kalktım oruc tutacak diye kahvalti hazirladim ama sofraya bakmadı bile kendine birşeyler hazırladı sonra gitti yattı ben konuşmak için fırsat ararken o hep böyle yapıyor

Anneler de bunalıma depresyona girebiliyor. O da insan. Hele ki kötü travmalar yaşadıysa. Ki yaşamış. Başlı başına boşanmak bile sadece bi travma.
Psikolojik tedaviye ihtiyacı var gibi görünüyor. Ona biraz zaman ver. Ona empati yapmaya çalış.
Yaşadığı psikolojik sorun her neyse aynı evde olduğunuzdan bi sana yansıtıyor besbelli
Ona zaman ver. 2-3 hafta değil ama. Ciddi psikolojik sorunları olan insanlar anca 1-2 senede toparlanabiliyorlar.
Sen kafe açmayı ertele şimdilik. Bir iş bul çalış. Sabah git gece gel eve, evde fazla zaman geçirme yani.
Bu arada hem para biriktiriir hem uzaklaşırsın kafan dağılır.
Bahsi geçen kişi abi kardeş hala teyze koca filan olsa tamam da. Anne başka bişey. Sen onun canından çıktın düşünsene. Annelik içgudusu diye birşey var doğada. Kedilerde bile var. Doğada olan birşeyi annen tek başına yok edip tarihe geçemez.
Yani teknik olarak mümkün değil senden nefret etmesi.
Kötü davranıyorsa altında başka şeyler vardır bozuk bi psikoloji vs.
Bol bol şirinlik yap, tatlı tatlı konuş. Ama sürekli. Yumuşatmaya çalış.
Onu hasta gibi gör, isyan edip köstek olmaktansa destek olup iyileştirmeye çalış.
Bu konuları da konuşmaya çalışma, bırak.
Belli ki konuşası yok konuşmaya çalıştıkça üstüne gitmiş oluyorsun çünkü. Bırak.
Birşey yokmuş gibi davran. Bi sabah kalk, melek ol.
Mutlaka zamanla yumuşayacak o kadar tatlı dile.
Misal sahur hazırladım diyosun. Hazırlayıp öylece bıraktın mı? Annecim sana bişeyler hazırladım bak gel hadi canım annem falan yap ne bileyim işte durup dururken git öp filan. Bırak senin delirdiğini düşünsün. Dün somurtup bağırıyordu bugun niye öpüyo manyak desin.
Böyle bi anda bi melek ol. Ve birkaç ay da öyle kal. Etkisini anca birkaç ayda görebilirsin çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…