Çok kırgın ve üzgünüm...

Terör bölgesinde yaşıyorum ben çalışma şansım yok burda maalesef ama eski günlerimi özlüyorum çalışıp kazanıp harcıyordum birinin eline bakmak öyle zor ki. Kendim çalışıyor olsam kimseyle böyle bir konuda konuşmazdım dahi ben çoktan alırdım Annemin biletini ama şimdi eşim alırsa yiyorum almazsa o da yok. Maddi ve manevi özgürlüğünden vazgeçmemeli kimse. Bu çok büyük bir hata...

Annenin konusmasida hos degil 1000 tl masrafim olur vs. Komsudan akrabadan alirim napar eder giderim. Damadin surekli parami vermesi lazim bu aileye

Eşimin mi kalbi yumuşar ah be canım keşke ihtimal olsa. Söz konusu ben olduğumda insanlığını ödünç verir.

300 tl borc degil. O devletin dogumdan sonra verdigi dogum parasi. Siz yanlis anlamisssiniz.

Annenin konusmasida hos degil 1000 tl masrafim olur vs. Komsudan akrabadan alirim napar eder giderim. Damadin surekli parami vermesi lazim bu aileye

Alabalik bu sefer damat ikiletmeden vermeliydi .
Cocuk onun cocugu
Komsunun cocugu degil ..
Anne haksiz demiyorum
Ama koca da hakli degil..

Doğru söylüyorsun bu açıdan bakmamıştım bende hiç. ama bunu eşime söylediğimde benden önce de Annemin evladısın ne demek kızımın doğumuna gelmemek diyor

Annemin yakınında olaydık da gelseydi o zaman deyin siz de.
Gurbetlik çeken siz, hamilelikte şu saçmalıkları çeken siz.

Valla annem param yok gelemiyorum diyecek de ben oturup ağlayacağım.
Geliş dönüş biletlerini ben alırım anne yeter ki gel demesi gerek damat beyin.
Eşinize çok sinirlendim..

Bunun için sizi ağlatmasına, annenizin ve kardeşlerinizin gözünde maddiyatçı damat olmasına değiyor muymuş sorar mısınız?

Benim oğlum oluyor Rabbim in izniyle şimdiden bırak kızımı gelinimin doğumuna bile ne yapar eder giderim diyorum beni tutum üzüyor açıkçası
Benide anneniz ve kardesleriniz uzdu. Dogum paranizi borc aliyorlar vermiyorlar. Hemde iki kardes anneyi yollayacak para bulamiyorlar. Hic mahcupta degiller yani.

Cocuk onun cocugu
Komsunun cocugu degil ..
Anne haksiz demiyorum
Koca hem hakli hemde haksiz dedim ilk mesajimda zaten. Benim sinirime dokunan dogum yapacak kadinin dogum parasinin odenmemesi. Cok sinir bozucu. Ustune ustluk su kadar masraf damat versin vs. Insanda biraz utanma olur.

Cocuk onun cocugu
Komsunun cocugu degil ..
Anne haksiz demiyorum
Olan bana oluyor herkesin kendince haklı sebepleri var ama ben ne yapayım şuan doğumumu doğum sonrasını hayal edip mutlu olmam lazım değil mi ama ben hep ağlıyorum Annem kardeşlerim için benzeri durumlarda hep yanında olmak zorundayım dedi ama bana gelmediği için içim acıyor eşim ve ailem birbirlerini sevmiyor ve dediğim gibi hep eşim maddi olarak destek oldu bizimkilere artık kullanılıyorum diyor.

ama baksana evladı hala karnındayken esını uzen bır ınsan esının aılesının gozunde paragoz olup olmamayı dusunur mu ? yazık olan uyemiz hem uzuluyor hem stres yasıyor hem annesı gelemıyor yanlız manevı desteksız kalıyor..

Aranızda böyle bir konunun geçmesi bile çirkin, önce anneniz ne yani siz para gönderemiyor olsanız gelmeyecek mi annenin göstermediği şefkati merhameti el oğlu gösterir mi Buda ayrı soru işareti

canım uzme kendını dunyanın sonu degıl sen yıne konusmaya devam et oglunla gelınınden bahset falan :) esinin ailesinden kımsede gelemıyor mu yardımcı olurlar en azından sende bu stresı bıraz uzaklastırırsın kendınden.. uzme kendını sut problemı falan yasama sonra ne annen yuzunden ne esın yuzunden

oyle bırsey mı var bebek ıcın falan mı verılıyor ihtiyac vs gibi
2017 yılında belirlenmiş olan SSK doğum parası 2016 yılının son günlerinde belirlenmiş olup halka da Resmi Gazete aracılığı ile sunulmuştur. Buna göre anneler ilk kez anne olan ve ilk çocuğunu doğuran anneler 300 TL tutarında, ikinci çocuğunu doğuranlar 400 TL tutarında ve üçüncü çocuğunu doğuranlar 600 TL tutarında ödeme alacaktır.

Allah yardimcin olsun ..
Bu kadar uzulme ..
Insallah bulunur bi yolu
Ama esin biraz merhamet etsin bu kullanilmak degil ..
Belki en tatli harcama...

Benide anneniz ve kardesleriniz uzdu. Dogum paranizi borc aliyorlar vermiyorlar. Hemde iki kardes anneyi yollayacak para bulamiyorlar. Hic mahcupta degiller yani.
Eşimin maaşını söylüyor kardeşlerim hep çok iyi bi maaş alıyor eşim ama 3,500 kredi ödüyoruz ve hep destek oldum birazda onlar çaba harcasın senin için diyor. Doğum param yok hala ama abim ne var yani zor durumdalar olunca öder deseler diyo.

cok guzel bır uygulamaymıs ıhtıyacı olanlar ıocın falan yada ıhtıyacı olmasa bıle ufak tefek ıhtıyacını karsılar bebegının

Koca hem hakli hemde haksiz dedim ilk mesajimda zaten. Benim sinirime dokunan dogum yapacak kadinin dogum parasinin odenmemesi. Cok sinir bozucu. Ustune ustluk su kadar masraf damat versin vs. Insanda biraz utanma olur.

Var boyle aileler .
Konu sahibi bana gore hem kocadan hem aileden sanssiz..
Allah oglundan yuzunu guldursun ne diyim ya ...
Benim esim babamin cok borcunu odedi belki benden gizli odedikleri bildiklerimden fazla ..
Ama daha bir kere duymadim agzindan ..
Bu hanimkiz dogum yapacak herkes kendi kesesini dusunuyo ..

Allah yardimcin olsun ..
Bu kadar uzulme ..
Insallah bulunur bi yolu
Ama esin biraz merhamet etsin bu kullanilmak degil ..
Belki en tatli harcama...

Herşeyim hep zehir oldu bana nişanım kınam düğünüm doğumum. Bunca huzursuzluk üzerine gelse Annem ne olur ki eşim biletini alsa ben bu kadar yıprandım. Rabbim yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…