- 3 Şubat 2018
- 25.886
- 111.381
- 598
- Konu Sahibi monarosa352
-
Kadıncağız kendini anlatmaya çalışmış , burda yine bir münakaşa olmuş .El öpülür/öpülmez yok arabistan bilmem ne ... Burda ahkam kesmek yerine ilk önce saygıyı öğrenin snra yorum yapın. Her konuda aynısınız, kelimeyi cımbız ile çekip sündürebildiğiniz kadar sündürmek.
Konu sahibi sana yorumum bir kadın olarak kendi ayaklarının üzerinde durmalısın kesinlikle ve abzürt şeyleri kafana takma.
seni hatırlamdım yaşım 22 2018 eylül ayında evlendim yaptırmadığım bişey yok canım hala da kıskançlık seziyorum özenticimburda çok az üyeyi hatırlarım ama siz aklımda kalmışsınız
hani erkekler evde iş yapmasın muhabbeti vardı bi ara
eşine yardım ettiği için utanan erkekler vardı
siz orda bas bas erkekleri ezdirmem propagandası yapiyordunuz
eşinize iş yaptır(a)madığınız!! için sizi kiskanmakla suçlamıştınız hepimizi
küçük yaşta evlenmiştiniz dünyadan haberiniz yoktu vs.
evet hatırladım şimdi
sizin bu zihniyetinize şuan şaşırmamak gerekiyor bu yüzden
Hıııı ne güzelmişsin kız sen böyle fotonda mı varbuda bile elini öpmek isteyen no thnx, kalsın diyor.
bu ülke 1923'den beri Cumhuriyet. Ve siz hala bitmediniz. Neyse canım bizene kimin neresini öpüp yalamanızdan diyymi amaKeşke siz olmsanız bu ülkede seviyorum ülkemi avrupai özentilerde olmasa ne güzel olcak sizin gibi çok şükür
Ah birde taniyormus gibi konusmasiHı hı sen de git özentlik yappp
Oda öper neden öpmesin ki benim dediğim özenti gurup var kadın oturur kadın bişey yapmaz sırf özenti içinde oldukları için
Saygıyı göstermek icin kocalarinin elini operler ama o yetistirdikleri erkek cocuklari ana avrat duz giderler. Saygi ise ana babaya saygi, hanima saygi.Bazı toplumlarda ata diye tabir edilen babadan sonra, ikinci ata olarak koca kabul edilir. Soy sürdüren, evi geçindiren pipili. Hanenin atası. Dolayısıyla ataya gösterilen hürmet, kocaya da gösterilir. Sadece Türk toplumunda değil, başka toplumlarda da var bu kocaya hürmet meselesi. Türk toplumunda da ataya hürmetin en belirgin sembolü el öpmek. Dolayısıyla hürmeti bu şekilde ifade ediyorlar. Doğuda, güneydoğuda pek yaygındır eşin elini öpme durumu. Ben o yüzden şaşırmadım. Beni şaşırtan, 2020 yılında hala bu geleneği istikrarla savunup bir de saygı ile bağdaştırmak.
Canimm tam benim durumu anlatmissin 7 yil once olan durumu anlattim gecmiste yasanan mesele adam o zaman 20lerin basinda inkar edilemez cok buyuk hata yapti anlatmaz olaydim ve bende yaptigi kisiye inanilmaz doluyum devamini getirmeye calistigi icin lunc edildim.Iyi tmmda 7 yil gecmis evlenmisiz 3 cocugumuz olmus sukur cok buyuk sorunlarimiz yok adam tovbe etmis.Simdi hee sen 7 yil once bunu yaptin bende salaklik ettim evlendim ama bak kk boyle diyorla adama saldirayim bosayayim mi?Hala begenmedi geliyor aka fikir sormadim ki.Ayrica bosanmak basit bir sey degil eminim yazanlarda mukemmel insanlarla degil ve bosanmak icinn bin dusunuyorlardirDiğer konunu bilmiyorum ama buradaki insanlar genelde her olay sonrası boşan diyen tipler. Yada bir sorunun olur anlatırsın, hatta düzelir onların tahminin aksine. Ama başka bir sorun için konu açtığında anında arayıp tarayıp onu bulurlar, oraya da yazıp sabote ederler konunu. Burda yaptıkları klavye delikanlılığını da hayatlarında uyguladıklarını hiç zannetmiyorum. Azınlık olsa da iyi niyetle tavsiye veren bir kesimde mevcut. En azından yalnız değilsin mesajı veriyorlar. Ben burayı anlatıp rahatlama aracı olarak kullanıyorum genelde.
Sana tavsiyem ise kocan melek dahi olsa oku ve çalış. Ekonomik özgürlük çok mühim. Dünyanın bin bir yürlü hali var
peki ben diyorum ki ben eşimi sevdiğim için öpüyorum ha saygıdan be demek istediğim şu bazı insanlar var eşimin elini öpersem nasıl olurum ne cahilliğim kalıyo ne eğitimim ne arabistanlığım saygıda sevgide evliliğin temeli tabikiYav neden bir konuyu tartışırken, mevzu bir şekilde ırka, ülkeye inanca geliyor ben anlamıyorum ki. Bunları karıştırmadan sebep sorulmuyor mu? Bana da saçma geliyor eşin elini öpmek ve hatta bunun saygıyla ilgisi yok diye fikrimi de belirtiyorum. Lakin hemen mevzu Arabistan'a cumhuriyet kadınlığına bilmem neye geldi. Ne alakası var yahu.
Öper ama öpmüyor. Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu tür saygı gösterileri sadece pipililere gösterilir. El öpmek bir gelenektir. Eski zamanlarda ata olarak kabul edilen eşin eli de öpülürken, zamanla sadece yaşlılar ve ebeveynlerin eli öpülmeye başlandı ki son dönemlerde bu bile yapılmıyor. Aynı şekilde eskiden gerdek gecesi sonrasında çarşaf göstermek çok olağan bir gelenek olarak kabul edilirken günümüzde bu saygısızlık olarak görülüyor.
Daha da eski zamanlarda kadının kocası öldüğünde kocasının kardeşi ile evlenmesi çok normal ve olması gereken bir durum iken, şimdi namussuzluk olarak kabul ediliyor. Size binlerce şekil değiştirmiş, yok olmuş gelenek sayabilirim. Bunların yok olması, insanların özenti olmasından kaynaklanmıyor. Çağ değiştikçe, düşünceler ve davranışlar değişir. Hatta inançlar bile değişir.
Ben sadece sizin bu manasız eylemi saygı ile bağdaştırmanıza ve bunu anlamayanları da özenti olmakla suçlamanıza şaşırıyorum. Bu durumda siz de özenti olmuyor musunuz? Eski çağlarda uygulanan, nasıl ve neden ortaya çıktığı bilinmeyen, herhangi mantıklı bir sebebi bile bulunmayan bir eyleme bugün özenip uyguluyorsunuz.
Mevzu inanın eşinizin bir yerini öpmeniz değil. Ayak baş parmağı bile öpülebilir sıkıntı yok. Öpmenin de sınırı yok, organlar arası geçişin de. Ancak bunu yaparken sevgi, mıncırma isteği değil de hürmet ve saygı için yapılınca tuhaf kaçıyor. Neye hürmet? Hürmet bununla mı ölçülüyor?
tamam canımAtatürk kadinlar a bu kadar hak ozgurluk vermisken neden bir Kadin kole olmayi tercih eder hangi vitaminin eksikligi
Siz bitmediniz sürece bende benimgiler de bitmiyecek inşallahbu ülke 1923'den beri Cumhuriyet. Ve siz hala bitmediniz. Neyse canım bizene kimin neresini öpüp yalamanızdan diyymi amaSonuçta özgür iradeniz.
tırlamdım
Yav neden bir konuyu tartışırken, mevzu bir şekilde ırka, ülkeye inanca geliyor ben anlamıyorum ki. Bunları karıştırmadan sebep sorulmuyor mu? Bana da saçma geliyor eşin elini öpmek ve hatta bunun saygıyla ilgisi yok diye fikrimi de belirtiyorum. Lakin hemen mevzu Arabistan'a cumhuriyet kadınlığına bilmem neye geldi. Ne alakası var yahu.
Öper ama öpmüyor. Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu tür saygı gösterileri sadece pipililere gösterilir. El öpmek bir gelenektir. Eski zamanlarda ata olarak kabul edilen eşin eli de öpülürken, zamanla sadece yaşlılar ve ebeveynlerin eli öpülmeye başlandı ki son dönemlerde bu bile yapılmıyor. Aynı şekilde eskiden gerdek gecesi sonrasında çarşaf göstermek çok olağan bir gelenek olarak kabul edilirken günümüzde bu saygısızlık olarak görülüyor.
Daha da eski zamanlarda kadının kocası öldüğünde kocasının kardeşi ile evlenmesi çok normal ve olması gereken bir durum iken, şimdi namussuzluk olarak kabul ediliyor. Size binlerce şekil değiştirmiş, yok olmuş gelenek sayabilirim. Bunların yok olması, insanların özenti olmasından kaynaklanmıyor. Çağ değiştikçe, düşünceler ve davranışlar değişir. Hatta inançlar bile değişir.
Ben sadece sizin bu manasız eylemi saygı ile bağdaştırmanıza ve bunu anlamayanları da özenti olmakla suçlamanıza şaşırıyorum. Bu durumda siz de özenti olmuyor musunuz? Eski çağlarda uygulanan, nasıl ve neden ortaya çıktığı bilinmeyen, herhangi mantıklı bir sebebi bile bulunmayan bir eyleme bugün özenip uyguluyorsunuz.
Mevzu inanın eşinizin bir yerini öpmeniz değil. Ayak baş parmağı bile öpülebilir sıkıntı yok. Öpmenin de sınırı yok, organlar arası geçişin de. Ancak bunu yaparken sevgi, mıncırma isteği değil de hürmet ve saygı için yapılınca tuhaf kaçıyor. Neye hürmet? Hürmet bununla mı ölçülüyor?
o zaman gidip yaşayın.arabistanda yaşamayı tercih ederdim sizin gibiler Avrupai özenti içinde oldukları için utanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?