Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu yorumun altına imzamı atmaya geldim

seni hatırlamdım yaşım 22 2018 eylül ayında evlendim yaptırmadığım bişey yok canım hala da kıskançlık seziyorum özenticim

Kaçarak evlenmişsin küçücük yaşında. Evliligi kaçış yolu olarak görmüşsün. (Üniversitede ailenin yanindan ayrılmak için zaten bir kaçıstı ya neyse) 18 yasında evlenip, evlenir evlenmez bebek yapmışsın. Alkışmi tutalım ne yapalım anlamadım ki. Aferin iyiki kaçmışsın mı diyelim.

Bak ne güzel tavsiyeler vermişler sana. Ama burada gerçekler yüzüne çarpıldığı için zoruna gidiyor duymak. O yüzden neredeyse tum kk kadınlarını kötü ilan etmişsin. Burada bişey paylaştığımda benimde bazen üstüme geliyorlar cunku herkesin fikri ayni değil ki, e napıyım bende içerlenip kadinlara mı saydırıyım. Ha evet illaki hep kötü yorum yapan bir kaç kişi var ama emin olun bu kadar. Geri kalan herkes gayet güzel yorumlar yapiyorlar.

Bence üniversite sınavlarına tekrar gir. Oku çalış, bak gor o zaman nasil mutlu olup bu kötü ruh halinden çıkacaksın.

Son düzenleme:
Tüm yükü ailenize atmak kadere suç atmak bunlar yaptığın hataları kabullenmemek anlamına gelir. Bu senin kaderin değil senin yanlış tercihlerin. Ailenin rolünü bilmiyoruz ama sokağa atmadıkları sürece okuyabilirdin. Önce hatalarını kabullen. Yoksa devam edersin hatalarına. Madem okuyacaksın çocuk nereden çıktı? Şimdi de suçlayacak biri var değil mi? Onun yüzünden okuyamadım vs dersin. Gerçekten istesen bebek yapmazdın. Biz daha geç evlensek bile bizde bilmiyorduk yemek ütü çamaşır. Herkes artık evlenince öğreniyor. Çok zor şeylerde değil zaten. Özveri olunca hepsi oluyor. Cahil değilim diyorsun ama dinen eşe saygı vardır sadece erkeğe değil. El öpmekle saygı olmaz davranışla olur. Eşin büyük olması el öpmeyi gerektirmez. Bunu çok saçma buldum. Bir insan eşinin elini öpmez. Öpülecekse bir kadının eli öpülür.

Keşke siz olmsanız bu ülkede seviyorum ülkemi avrupai özentilerde olmasa ne güzel olcak sizin gibi çok şükür
bu ülke 1923'den beri Cumhuriyet. Ve siz hala bitmediniz. Neyse canım bizene kimin neresini öpüp yalamanızdan diyymi ama Sonuçta özgür iradeniz.

Onceki konuyu okudum. Senin neden fiyat yazdigini anladim ve art niyet gormedim seni anladim belki biraz rahatlarsin diye yaziyorum. Ailenin dediklerini takma annen dahi olsa usulunce cevaplarini ver yapistir laflari gerekirse onceden dusun ne demeliyim diye ki zamanla agizlari kapansin. Esinin iyi birisi olmasi senin sansin her evlilikte sorunlar vardir burdaki her elestiriyede cok takilma. Esimin elini opmem ama sen opebilirsin sakinca yok burdaki insanlarin senin el opmeni anlamasini bekleme anlamaz burdaki cogunluk o senin esinle aranda olan bisey.
İlk cocugunu buyutup okul okumaya calis ve takintilarin icin istersen psikolojik destek al alamiyosan kafani dagit takma kimseye yaranamazsin insanlar kotu niyetli kimse aa kaçtı ama evi esi cok iyi soyle boyle demezler hep kulp takarlar bosver diyeceklerim bukadar.

Askim senin annen bile senin istediğin şeyleri sana söylemiyor burdaki hatunlar neden söylesin dünyanin kanunu bu herkes aynı fikirde degil

Yav neden bir konuyu tartışırken, mevzu bir şekilde ırka, ülkeye inanca geliyor ben anlamıyorum ki. Bunları karıştırmadan sebep sorulmuyor mu? Bana da saçma geliyor eşin elini öpmek ve hatta bunun saygıyla ilgisi yok diye fikrimi de belirtiyorum. Lakin hemen mevzu Arabistan'a cumhuriyet kadınlığına bilmem neye geldi. Ne alakası var yahu.

Oda öper neden öpmesin ki benim dediğim özenti gurup var kadın oturur kadın bişey yapmaz sırf özenti içinde oldukları için

Öper ama öpmüyor. Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu tür saygı gösterileri sadece pipililere gösterilir. El öpmek bir gelenektir. Eski zamanlarda ata olarak kabul edilen eşin eli de öpülürken, zamanla sadece yaşlılar ve ebeveynlerin eli öpülmeye başlandı ki son dönemlerde bu bile yapılmıyor. Aynı şekilde eskiden gerdek gecesi sonrasında çarşaf göstermek çok olağan bir gelenek olarak kabul edilirken günümüzde bu saygısızlık olarak görülüyor.

Daha da eski zamanlarda kadının kocası öldüğünde kocasının kardeşi ile evlenmesi çok normal ve olması gereken bir durum iken, şimdi namussuzluk olarak kabul ediliyor. Size binlerce şekil değiştirmiş, yok olmuş gelenek sayabilirim. Bunların yok olması, insanların özenti olmasından kaynaklanmıyor. Çağ değiştikçe, düşünceler ve davranışlar değişir. Hatta inançlar bile değişir.

Ben sadece sizin bu manasız eylemi saygı ile bağdaştırmanıza ve bunu anlamayanları da özenti olmakla suçlamanıza şaşırıyorum. Bu durumda siz de özenti olmuyor musunuz? Eski çağlarda uygulanan, nasıl ve neden ortaya çıktığı bilinmeyen, herhangi mantıklı bir sebebi bile bulunmayan bir eyleme bugün özenip uyguluyorsunuz.

Mevzu inanın eşinizin bir yerini öpmeniz değil. Ayak baş parmağı bile öpülebilir sıkıntı yok. Öpmenin de sınırı yok, organlar arası geçişin de. Ancak bunu yaparken sevgi, mıncırma isteği değil de hürmet ve saygı için yapılınca tuhaf kaçıyor. Neye hürmet? Hürmet bununla mı ölçülüyor?

Kızzz belliki üyeler seni kırmış incitmiş ben cepimi çekirdek doldurdum parka gidicem sende gel boşver sen zaten olan olmuş

Saygıyı göstermek icin kocalarinin elini operler ama o yetistirdikleri erkek cocuklari ana avrat duz giderler. Saygi ise ana babaya saygi, hanima saygi.

Canimm tam benim durumu anlatmissin 7 yil once olan durumu anlattim gecmiste yasanan mesele adam o zaman 20lerin basinda inkar edilemez cok buyuk hata yapti anlatmaz olaydim ve bende yaptigi kisiye inanilmaz doluyum devamini getirmeye calistigi icin lunc edildim.Iyi tmmda 7 yil gecmis evlenmisiz 3 cocugumuz olmus sukur cok buyuk sorunlarimiz yok adam tovbe etmis.Simdi hee sen 7 yil once bunu yaptin bende salaklik ettim evlendim ama bak kk boyle diyorla adama saldirayim bosayayim mi?Hala begenmedi geliyor aka fikir sormadim ki.Ayrica bosanmak basit bir sey degil eminim yazanlarda mukemmel insanlarla degil ve bosanmak icinn bin dusunuyorlardir

peki ben diyorum ki ben eşimi sevdiğim için öpüyorum ha saygıdan be demek istediğim şu bazı insanlar var eşimin elini öpersem nasıl olurum ne cahilliğim kalıyo ne eğitimim ne arabistanlığım saygıda sevgide evliliğin temeli tabiki

bu ülke 1923'den beri Cumhuriyet. Ve siz hala bitmediniz. Neyse canım bizene kimin neresini öpüp yalamanızdan diyymi ama Sonuçta özgür iradeniz.
Siz bitmediniz sürece bende benimgiler de bitmiyecek inşallah

çok güzel yazmışınız. Çok beğendim ama keşke bukadar uzun olmasaydı
arkadaşın algı kapasitesini geçiyor bu tarz yorumlar, en fazla 1-2 cümle olmalı
malum kendisi sizin nikinizden geçiriyor. Acil şifalar diliyorum kendisine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…