Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arabistanda yaşamayı tercih ederdim sizin gibiler Avrupai özenti içinde oldukları için utanıyorum
tabiki tercih ederdin, zaten amacınız burayı da oraya çevirmek değil mi? Cumhuriyet kadınları koca eli öpmez hanımefendi. Siz ülkeyi kendinize uydurmaya çalışmak yerine, kendinize uygun bi ülkede yaşasanız keşke

Daha cok gencsiniz. Hem kendinizi ispatlamaya calisiyosunuz hemde insanlar dogruyu gosterince kiriliyorsun. Kimse annesinin karnindayken cocuk tutmayi yemek yapmayi ogrenmedi. Herkes yasadikca biseyleri öğrendi zaten. Kendinizi egitime okumaya verin. Kisisel gelisim olmadikca hep eksik hissedecek hep kirilacaksiniz.

bende el öpmeye karşıyım
birtek bayramlarda belirli kişilerin elini öperim onun dışında asla
bi ara benim kp dede vardı beni her gördüğünde elini uzatıyordu, bende aynı eşiniz gibi tokalaşma pozisyonuna alıp yanaktan öperek hoşgeldin diyordum
artık yapmiyor akıllandı adam

Aaa neden banlanacaklar ki?

Vayy be beyaz bir isik yandi tepem de didee opmicem elini saka bir yana gercekten Haklisiniz kavramini amacini yitirmis Hersey dedikodu yapip yüzüne gulerler mal calip haram yiyip namuslu dersi verirler halbuki insan olmak bambaska birsey saygiyi once kendimize sahsimiza gosterelim ben nie iliski yasadigim adamin elini babamin Eli gibi opim ne alaka ask Sevgi bumu ya yok kocanin elini opmuyon sen saygisizssin iste boyle ogretilmis asimile olmamis ondan sonra ORF anene boyle diyor elini optugun kocis belki boynuzlicak belki dovecek eee nerde saygi hadi oradan Kari koca arasinda El opmek ayak yikamak gibi sadece kadinin ezildigi sacmaliklar olmaz olursa adi belli dir suistismal sen opersen o herif uzatir elini

Eşiniz de sizin elinizi öpüyor mu saygıdan? Bulaşık yıkadıktan sonra mesela. Ne bileyim çamaşırı asınca evi süpürünce? Kim için yapıyorsunuz bunları?

Eşinizin istediğiniz uzvunu öpün sorun o değil de, bunu saygıya bağlamanız ve hatta işe gittiği için saygı duyup öpmeniz de pek garipmiş. Mesela niye el? Ben eşime saygımdan adem elmasını öpsem olmuyor mu? Uzva kim karar veriyor? Mesela şu an aşırı saygımdan meme ucunu öpmek istedim, bu sizce saygısızlık mı olur?

Bir de merakımdan soruyorum "el öpmek" sizce, sizin fikrinizce nasıl ortaya çıkmış olabilir? İlk eli kim öptü mesela?

Bu arada ben bu koca eli öpme meselesini ilk defa duydum ve şok oldum. Dalga mı geçiyorlar yoksa cidden var mı böyle bir şey??
bende burda kk da duydum ilk kez
benim ailemde böyle birşey hiç görmedim
çevremdede görmedim
burda bazı kadınlar el öpermiş üstüne birde harçlık alırlarmış (bayramlarda)

Duymak ıstedıgınız seyler soylenmeyınce insanları alaycılıkla itham etmeniz de ne bileyim...
Dimi, aslında kalem kalem aldığı tüm eşya vs vs parasını yazar, yazdığı kadarı yetti.
Bizi ne ilgilendiriyor, e insanlar yorum yazınca da vay şöylesiniz vay böylesiniz.
Tamam kk da ki ler öyle böyle peki siz nesiniz....!!!

bende burda kk da duydum ilk kez
benim ailemde böyle birşey hiç görmedim
çevremdede görmedim
burda bazı kadınlar el öpermiş üstüne birde harçlık alırlarmış (bayramlarda)

Ya bu bana garip gelmiyor. Hani ister elini öper, ister harçlık alır. Bana ne herkesin kendi tercihi de bunu saygıya bağlamak tuhaf. Hani eşimin elini öpmek istiyorum, seviyorum elini öpmeyi dese amenna. Eş onun yalasın tutsun isterse. Lakin işe gidiyor elini saygımdan öperim demek. Gerçekten çok tuhaf. İşe gitmeyip ne yapacaktı ki. Camış gibi yatıp açlıktan mı ölecek. Bunun için hürmet mi göstermek gerekiyor. İyi valla ben de lavaboyu her ciflediğimde elimi öptüreyim kocişime. Lavabo ciflemek de yoruyor çünkü.

Tam bilmesem de,
ağaların eli opulur ya o bakımdan.sen benim agam, yiğidim, erimsin gibi gibi...

Gereksiz bilgi lutfen yaymayalim.

Bazı toplumlarda ata diye tabir edilen babadan sonra, ikinci ata olarak koca kabul edilir. Soy sürdüren, evi geçindiren pipili. Hanenin atası. Dolayısıyla ataya gösterilen hürmet, kocaya da gösterilir. Sadece Türk toplumunda değil, başka toplumlarda da var bu kocaya hürmet meselesi. Türk toplumunda da ataya hürmetin en belirgin sembolü el öpmek. Dolayısıyla hürmeti bu şekilde ifade ediyorlar. Doğuda, güneydoğuda pek yaygındır eşin elini öpme durumu. Ben o yüzden şaşırmadım. Beni şaşırtan, 2020 yılında hala bu geleneği istikrarla savunup bir de saygı ile bağdaştırmak.

Şuan saçma bişey okudum 1 dkm çalındı ben eşimi işe gidiyo diye öpüyorum içimden geldği için öpüyorum sonra elini de bayram da öpüyorum buda saygıdan ve sevgiden bunu anlamanızı beklemiyorum zaten

Kadıncağız kendini anlatmaya çalışmış , burda yine bir münakaşa olmuş .El öpülür/öpülmez yok arabistan bilmem ne ... Burda ahkam kesmek yerine ilk önce saygıyı öğrenin snra yorum yapın. Her konuda aynısınız, kelimeyi cımbız ile çekip sündürebildiğiniz kadar sündürmek.

Konu sahibi sana yorumum bir kadın olarak kendi ayaklarının üzerinde durmalısın kesinlikle ve abzürt şeyleri kafana takma.

Tamam işte ben de diyorum ki eşiniz sizin elinizi öpmüyor ise ki anladığım kadarıyla öpmüyor. Bu size yeterince saygı duymadığı anlamına mı geliyor ç?

Keşke siz olmsanız bu ülkede seviyorum ülkemi avrupai özentilerde olmasa ne güzel olcak sizin gibi çok şükür

Tamam işte ben de diyorum ki eşiniz sizin elinizi öpmüyor ise ki anladığım kadarıyla öpmüyor. Bu size yeterince saygı duymadığı anlamına mı geliyor ç?
Oda öper neden öpmesin ki benim dediğim özenti gurup var kadın oturur kadın bişey yapmaz sırf özenti içinde oldukları için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…