- 9 Mayıs 2018
- 1.556
- 4.151
- 83
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nas ,felak ayetel kürsi. Ben bilmediğimden telefondan açıp öyle uyurdum .Hangi dualar
Teşekkür ederimNas ,felak ayetel kürsi. Ben bilmediğimden telefondan açıp öyle uyurdum .
Cok egleniyorduk tam sen anlatacakken sevgili Mune gelmisti :))Uyku felci denilen şeyi yaşamışsınız.
Bunun benzeri bi konu açıldıydı vaktinde, ecünnülü öcülü karabasanlı hikayeler filan anlatmaya başladıydık da banlandıydım, hiç unutmam. Baya iyi banlandıydım. O günden beridir tövbeliyim, bu konulara uyku apnesi, uyku felci yorumundan başka yorum yapmıyorum.
Güzel oluyordu bahaneyle korkunçlu hikayeler anlatmak da, işte korkup altına kaçıran arkadaşlarımız olmuş, raporlamışlar filan... Gerek yok.
Uyku apnesi-felci vb hep, tamamen bilimsel.
Uyumadan önce su almaya gitmekten niye korktunuz ki?
Bu gerçekten çok mantıklı bir soru.. Ama inanın buna verebilecek mantıklı bir cevabim yok, bulamadım.. ben de düşündüm şimdi![]()
İnsanların büyük kısmı açıklayamadıkları olaylar için cin, şeytan, büyü gibi şeylere sığınırlar. Bilim insanın sığınacağı tek gerçekliktir. Ben bu anlattıklarınızdan daha korkunç şeyler, rüyalar gördüm. Evimde çeşit çeşit insanlar vardı ve onlara yatak hazırladım. Gecenin bir yarısı evden çıkmaya kalktım defalarca. Ve daha pek çok şey. Ama hiçbirini delili olmayan hayal ürünü şeylere yormadım. Durduk yere kendinizi ürkütmüşsünüz. Bilinmeyene değil de bilime sarılmak insan için her konuda daha sağlıklıdır.
Çok haklısın normalde inanmam, dalga geçerim,gülerim.. ama gece de tırıs tırıs oluyorum nedensebu arada sağol azıcık düzelmiştim rüyalarını okuyunca tekrar bir diken diken olmadım değil
![]()
Cok egleniyorduk tam sen anlatacakken sevgili Mune gelmisti :))
Yok almadım yaaa ne gibiiiiiiUyumadan önce bişey aldın mı, uyku felci gibi değil tam bu
Yaaa evet bende vardim :)) Bende cok heyecanlanmistim hatta tanidiklara link atip cagirmistim kii konu kapandi.Ha sen de vardın evet :)))
2. ye mi 3.ye mi anlatacaktım, dozu gittikçe artıyordu hikayelerin, o sıra banlandımdı.
Eğleniyorduk ve mohu da çıkıyordu yavaştan. :))
Karabasan denilen şey, vücudun uyku moduna girip kendini felç etmesi ama beynin buna uyum sağlayamayıp, algılarının hala açık olmasıdır.
Yaşadığınız tam da bu, başka anlamlar yükleyip kendinizi korkutmayın.
Yaaa evet bende vardim :)) Bende cok heyecanlanmistim hatta tanidiklara link atip cagirmistim kii konu kapandi.
Hamişler ve evde yanliz yasayanlar yuzunden birazda kapandı..
YaaNeyse o zaman şimdi anlatayım madem, hazır konusu açılmışken. Bu geceye kısmetmiş.
Bir gece, tam uykuya dalacakken, zifiri karanlık, yastığıma koydum kafayaadkljad... Hiç de banlanasım yok.
Çok teşekkür ederimHanfendiye katılıyorum tabi ki , bilimsel açıklamalarına. Ancak yaşanılan sürecin çok korkunç olduğunu biliyorum (Senede 3-4 kez aşırı strese/yoğunluğa/anlayışsızlığa/yalnızlığa maruz kaldığım zamanlarda ben de bunu yaşayıp çok korkuyorum). O süreci yaşamanın çok zor olduğunu söyleyebilirim...Böyle durumlarda aynen hanfendinin dediği gibi bir beyin oyunu olduğunu ve belirli bir sürede geçeceğini kendinize idrak ettirmeye çalışabilirsiniz (O süreçte tabi ki kolay olmuyor bu da) ya da evet inanın/inanmayın (mesele bu değil/kısmen bir inancı olanlar için), psikolojik açıdan bazen kısa bir dua da işe yarıyor (Gayet seküler bir yaşam tarzım var ve bilim insanıyım, burada başka birşey amaçlamam söz konusu değil, psikolojik analiz harici, boş yere kritikte bulunmaya çalışacaklar için dipnot olarak düşüyorum) . Bu durumu yalnız yaşayanlar çok daha ağır tecrübe etmek zorunda kalıyor çünkü, o yüzden yazmak zorunda hissettim. Beyin oyunu olduğunu idrak edemiyorsanız kendinizi bir şekilde rahatlatma ihtiyacı bulmanız gerekiyor. Cünkü o süreçte insanın eli-kolu-bacağı kilitlenebiliyor, uykudan uyanıp uyandığınızın farkına varıp konuşamadığınızı farkedebiliyorsunuz bazen çok uzun dakilarca vs....Hafifsenemeyecek, kritik, psikolojik açıdan tahribat yaratabilecek bir süreç oluyor, dolayısıyla bireylerin o süreçte herhangi bir yöntemi denemesine asla karşı değilim. Ancak tabi ki lütfen kendinizi korkutmayın, bunun geçici olduğunu vurgulamaya çalışın kendinize...İnsan hep bir şeylerle mücadele halinde oluyor işte, tek siz değilsiniz, huzurlu uykular herkese...
Bir anda yazdım bir daha olursa inşallah olmaz ama öyle yazarımBoyle konular olunca basligi uyku apnesimi diye yazsaniz az gerilimli konussakruyali ecuslu bucuslu falli yasakta :))
Ben uzun süre uyku tedavisi gördüm, ram evrelerimde sorun var ve sıkça yaşardım tuhaf şeyler.Hanfendiye katılıyorum tabi ki , bilimsel açıklamalarına. Ancak yaşanılan sürecin çok korkunç olduğunu biliyorum (Senede 3-4 kez aşırı strese/yoğunluğa/anlayışsızlığa/yalnızlığa maruz kaldığım zamanlarda ben de bunu yaşayıp çok korkuyorum). O süreci yaşamanın çok zor olduğunu söyleyebilirim...Böyle durumlarda aynen hanfendinin dediği gibi bir beyin oyunu olduğunu ve belirli bir sürede geçeceğini kendinize idrak ettirmeye çalışabilirsiniz (O süreçte tabi ki kolay olmuyor bu da) ya da evet inanın/inanmayın (mesele bu değil/kısmen bir inancı olanlar için), psikolojik açıdan bazen kısa bir dua da işe yarıyor (Gayet seküler bir yaşam tarzım var ve bilim insanıyım, burada başka birşey amaçlamam söz konusu değil, psikolojik analiz harici, boş yere kritikte bulunmaya çalışacaklar için dipnot olarak düşüyorum) . Bu durumu yalnız yaşayanlar çok daha ağır tecrübe etmek zorunda kalıyor çünkü, o yüzden yazmak zorunda hissettim. Beyin oyunu olduğunu idrak edemiyorsanız kendinizi bir şekilde rahatlatma ihtiyacı bulmanız gerekiyor. Cünkü o süreçte insanın eli-kolu-bacağı kilitlenebiliyor, uykudan uyanıp uyandığınızın farkına varıp konuşamadığınızı farkedebiliyorsunuz bazen çok uzun dakilarca vs....Hafifsenemeyecek, kritik, psikolojik açıdan tahribat yaratabilecek bir süreç oluyor, dolayısıyla bireylerin o süreçte herhangi bir yöntemi denemesine asla karşı değilim. Ancak tabi ki lütfen kendinizi korkutmayın, bunun geçici olduğunu vurgulamaya çalışın kendinize...İnsan hep bir şeylerle mücadele halinde oluyor işte, tek siz değilsiniz, huzurlu uykular herkese...