Çok korkuyorum :(((((

Kızlar bakıyorum bakıyorumda hiç tutturamıyorum çok sinirlerim bozuluyor tek tutturduğum şehriye çorbası oldu şimdiye kadar

Sitesini bulamamışsındır sen
Yemek yapmak sandığın kadar zor değil.
Elbette bebeğin için daha sağlıklı beslenmen gerekiyor.
Arada bir yaramazlık yapsan olur da günün 3 öğünü olmamalı bu :)

Ben sana tarif yazarım istersen.
El birliğiyle doyuralım bebişi

Valla öğrenmeye bakmanız lazım, ömrünüz boyunca bunlarla beslenemezsiniz.. Evdeymişsiniz de tarifleri deneye deneye el alışkanlığı olacak, sebze et balık tüketmeniz lazım
Et balık süt bunları hep yiyorum sürekli kızartma değil tabiki misal verdim orda.. Benim sıkıntım sebze yemeklerindeydi onuda yapmaya başladım bakalım hayırlısı

kısık ateşte ağır ağır kaynak bidahakine ki iyice herseyin tadı karissin birbirine :) bak gördün mü ama yapabildinn 2.ye çok daha güzel yapicaksin bence
İnşallah canımmmmm çokta severek yapıyorum uğraşmayı çok seviyorum ama tutmayınca sinirleniyorum

Ay çok sevinirimm tarif yazarsanız zira internnetee bulsamda hangisini yapacağıma kadar veremiyorum aynı yemeğin bir ton tarifi var bugun mercimek çorbası yaptım burdaki arkadaşların tarifiyle sizde tarif verirseniz çok sevinirim
A

Bugun mercimek çorbasını yapıcam havuç soğan patates mercimek herşeyi aynı anda kaynatıp blendrdan geçirip üstünede yap yakıp yapıcam
Tamam işte çok güzel. En önemlisi suyunu çok koyma blender dan geçirince çok kıvamlı gelirse gözüne az az kaynar su eklersin çorba yı kaynatarak. Birde yağla beraber naneyide kavurursanız daha lezzetli oluyor.

Mesela ben oğluma bu yaptığınız çorba ya ek olarak ceviz büyüklüğü kıyma bulgur ve evde varolan sebzelerden katardım. 2 günlük tabak tabak olacak şekilde dondurucuya kaldırırdım. Kalanı bizim için içine tuz biber yağ ile hazırladım ziyan olmazdı.

Canım lezzetli yemek bence salça,tereyağ ve bol baharatla doğru orantılıdır.

Ben mesela her yemeğe birazcık sıvı yağ birazcık tereyağ katarım.
Yarım kaşık salça ve bir domatesi birlikte kullanırım.

Aklında bulunsun böyle dene Şimdiiii başlayalım.

Çok kolay ve nefis bir çorba.

Erişteli Yeşil Mercimek

Önce bir su bardağı yeşil mercimeği seç, suya koy 15 dk kaynat siyah suyu çıkacak.
Dök onu bir süzgeçte sudan geçir beklet.

Bir tarafta su kaynat 5 su bardağı kadar..

Bir tencereye küçük bir soğan doğra küçük küçük. Biraz sıvıyağda kavur, yarım yemek kaşığı salça kat.
Bir küçük domates rendele. Sonra mercimekleri ekle karıştır.
Kaynamış olan suyu ilave et. Kaynasın. Biraz tuz ekle bir tatlı kaşığından az..

Çorba kaynarken Yarım çay bardağı kadar erişte ekle. Pişsin iyice.

Erişteler yumuşayınca pişti demektir.
O zaman küçük bir tavada azıcık tereyağından bir çay kaşığı pul biber, bir çay kaşığı nane erit.
Çorbaya cosss diye dök..

Yaptım çorbamıı biraz fazla kıvamlı oldu ama olsun dolaba koycam birdahaki ısıtmamda su ekleyerek kaynatıcam

Immmm süpersiniz vaallaa birdahakine bu çorbayı deneyeceğim gözümde canlandı çok sağolunn valla yazıyorum hep defterime..
Canım mercimek köftesi çekiyo tarif bakıyorum bi kaç gğne yapmak için ama yine birsürü tarif var nette

Sonra sebzeli bir bulgur pilavı yapabilirsin.

Pilav için kullandığın teflon tencerene biraz sıvıyağ, yarım kaşık tereyağını koy.
Bir küçük soğan doğra kavrulsun, İki sivri biberi küçük küçük doğra, ardından yarım kaşık salça ekle.
Bunlar iyice kavrulurken sen bir domates rendele ekle.Bir çay kaşığı pul biber ekle.
Ardından seçmiş olduğun bulgurları yıka süz ekle. Tuzunu koy.
Karıştır iyice. Kaynamış olan su ile bulgurun üstü tamamen kapanacak.
Ocağı en kısıkta olarak tencerenin kapağını kapat. Pişmesini bekle canım :)

Cnm,yemek yapmayi ogrenmelisin.sonucta cocugun oalcak onaguzel yemekler yapmalive beslemelisinn...biryerdenbasla.etrafindakomsun yokmu o her yemek yaptiginda izle ve sonra sen yap.
hangi sehirdesin...?

Yaptım çorbamıı biraz fazla kıvamlı oldu ama olsun dolaba koycam birdahaki ısıtmamda su ekleyerek kaynatıcam
Sonradan su ekleme canım çorbaya güzel olmayAbilir,kıvamlı olsun,birşey olmaz önemli olan tadının güzel olması.

Sonradan su ekleme canım çorbaya güzel olmayAbilir,kıvamlı olsun,birşey olmaz önemli olan tadının güzel olması.
Canım tadı çok yoğundu resmen sebze püresi gibi , birdahaki ısıtmamda su ekledim daha iyi oldu

Canım tadı çok yoğundu resmen sebze püresi gibi , birdahaki ısıtmamda su ekledim daha iyi oldu
Yağı ve salçasını mı az kattın,yada su ve baharatınımı az kattın yaparken bende bol sebzeli yaparımHiç püre gibi olmuyor neyse ilk denemeyi yaptın gerisi gelir,bugün ne var yemekte.

Yağı ve salçasını mı az kattın,yada su ve baharatınımı az kattın yaparken bende bol sebzeli yaparımHiç püre gibi olmuyor neyse ilk denemeyi yaptın gerisi gelir,bugün ne var yemekte.
2 kaşık terayağ kattım sonra 1 kuru soğan 1 havuç kavurdum biraz sonra patates ve mercimekleri attım üstünede 5 su bardağı su koydum sebzeler yumşayınca blendırdan geçirip baharatını kattım ama sanırım 5 su bardağı su az geldi bide tencerenin kapağını kapatın diyorlar pişerken ama taşıyor ikide bir kapağı açtım açtım kapadım cumartesi günü kıymalı domates pişirdim tarifle öğlen yemeği bugun dükkandayım canım eşimle çalışıyorum pazartesi salıları,dışardan yedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…