- 3 Eylül 2012
- 21.895
- 57.813
- 798
Kızlar bakıyorum bakıyorumda hiç tutturamıyorum çok sinirlerim bozuluyor tek tutturduğum şehriye çorbası oldu şimdiye kadar
Et balık süt bunları hep yiyorum sürekli kızartma değil tabiki misal verdim orda.. Benim sıkıntım sebze yemeklerindeydi onuda yapmaya başladım bakalım hayırlısıValla öğrenmeye bakmanız lazım, ömrünüz boyunca bunlarla beslenemezsiniz.. Evdeymişsiniz de tarifleri deneye deneye el alışkanlığı olacak, sebze et balık tüketmeniz lazım
İnşallah canımmmmm çokta severek yapıyorum uğraşmayı çok seviyorum ama tutmayınca sinirleniyorumkısık ateşte ağır ağır kaynak bidahakine ki iyice herseyin tadı karissin birbirine :) bak gördün mü ama yapabildinn 2.ye çok daha güzel yapicaksin bence
Ay çok sevinirimm tarif yazarsanız zira internnetee bulsamda hangisini yapacağıma kadar veremiyorum aynı yemeğin bir ton tarifi varSitesini bulamamışsındır sen
Yemek yapmak sandığın kadar zor değil.
Elbette bebeğin için daha sağlıklı beslenmen gerekiyor.
Arada bir yaramazlık yapsan olur da günün 3 öğünü olmamalı bu :)
Ben sana tarif yazarım istersen.
El birliğiyle doyuralım bebişi
Tamam işte çok güzel. En önemlisi suyunu çok koyma blender dan geçirince çok kıvamlı gelirse gözüne az az kaynar su eklersin çorba yı kaynatarak. Birde yağla beraber naneyide kavurursanız daha lezzetli oluyor.Bugun mercimek çorbasını yapıcam havuç soğan patates mercimek herşeyi aynı anda kaynatıp blendrdan geçirip üstünede yap yakıp yapıcam
Ay çok sevinirimm tarif yazarsanız zira internnetee bulsamda hangisini yapacağıma kadar veremiyorum aynı yemeğin bir ton tarifi varbugun mercimek çorbası yaptım burdaki arkadaşların tarifiyle sizde tarif verirseniz çok sevinirim
A
Yaptım çorbamıı biraz fazla kıvamlı oldu ama olsun dolaba koycam birdahaki ısıtmamda su ekleyerek kaynatıcamTamam işte çok güzel. En önemlisi suyunu çok koyma blender dan geçirince çok kıvamlı gelirse gözüne az az kaynar su eklersin çorba yı kaynatarak. Birde yağla beraber naneyide kavurursanız daha lezzetli oluyor.
Mesela ben oğluma bu yaptığınız çorba ya ek olarak ceviz büyüklüğü kıyma bulgur ve evde varolan sebzelerden katardım. 2 günlük tabak tabak olacak şekilde dondurucuya kaldırırdım. Kalanı bizim için içine tuz biber yağ ile hazırladım ziyan olmazdı.
Immmm süpersiniz vaallaa birdahakine bu çorbayı deneyeceğim gözümde canlandıCanım lezzetli yemek bence salça,tereyağ ve bol baharatla doğru orantılıdır.
Ben mesela her yemeğe birazcık sıvı yağ birazcık tereyağ katarım.
Yarım kaşık salça ve bir domatesi birlikte kullanırım.
Aklında bulunsun böyle deneŞimdiiii başlayalım.
Çok kolay ve nefis bir çorba.
Erişteli Yeşil Mercimek
Önce bir su bardağı yeşil mercimeği seç, suya koy 15 dk kaynat siyah suyu çıkacak.
Dök onu bir süzgeçte sudan geçir beklet.
Bir tarafta su kaynat 5 su bardağı kadar..
Bir tencereye küçük bir soğan doğra küçük küçük. Biraz sıvıyağda kavur, yarım yemek kaşığı salça kat.
Bir küçük domates rendele. Sonra mercimekleri ekle karıştır.
Kaynamış olan suyu ilave et. Kaynasın. Biraz tuz ekle bir tatlı kaşığından az..
Çorba kaynarken Yarım çay bardağı kadar erişte ekle. Pişsin iyice.
Erişteler yumuşayınca pişti demektir.
O zaman küçük bir tavada azıcık tereyağından bir çay kaşığı pul biber, bir çay kaşığı nane erit.
Çorbaya cosss diye dök..
Immmm süpersiniz vaallaa birdahakine bu çorbayı deneyeceğim gözümde canlandıçok sağolunn valla yazıyorum hep defterime..
Canım mercimek köftesi çekiyo tarif bakıyorum bi kaç gğne yapmak için ama yine birsürü tarif var nette
Bulgur pilavıda çok kolaymış onuda yapabilirim valla süpersiniz, bu siteyede bir göz atayım çok teşekkür ederim yardımlarınız içinBunu deneyebilirsin canım. İlk yapışımda süper oldu düşün.
Yemek ölçülerine güvendiğim tek sitedir.
http://cahidejibek.com/2011/06/02/mercimek-koftesi/#more-8824
Bulgur pilavıda çok kolaymış onuda yapabilirim valla süpersiniz, bu siteyede bir göz atayım çok teşekkür ederim yardımlarınız için
Cnm,yemek yapmayi ogrenmelisin.sonucta cocugun oalcak onaguzel yemekler yapmalive beslemelisinn...biryerdenbasla.etrafindakomsun yokmu o her yemek yaptiginda izle ve sonra sen yap.
hangi sehirdesin...?Komşum arkadaşım vs yok malesef çünkü daha bu şehre taşınalı 3 sene oldu ve ben okulum nedeniyle sürekli iki şehir arası mekik dokudum düzenli olarak 1 bucuk senedir bulunduğum şehirdeyim ve tek arkadaşım eşim.. Annem ve kv de çalışıyorlar anneme sadece cumartesileri gidiyorum oda arada sırada çünkü uzak mesafe aramız
İstanbulhangi sehirdesin...?
Bana yakinsinnn..gelbende yeeee...İstanbul
Hahaha olur valla siz hangi şehir?Bana yakinsinnn..gelbende yeeee...
Sonradan su ekleme canım çorbaya güzel olmayAbilir,kıvamlı olsun,birşey olmaz önemli olan tadının güzel olması.Yaptım çorbamıı biraz fazla kıvamlı oldu ama olsun dolaba koycam birdahaki ısıtmamda su ekleyerek kaynatıcam
Canım tadı çok yoğundu resmen sebze püresi gibi , birdahaki ısıtmamda su ekledim daha iyi olduSonradan su ekleme canım çorbaya güzel olmayAbilir,kıvamlı olsun,birşey olmaz önemli olan tadının güzel olması.
Yağı ve salçasını mı az kattın,yada su ve baharatınımı az kattın yaparken bende bol sebzeli yaparımCanım tadı çok yoğundu resmen sebze püresi gibi , birdahaki ısıtmamda su ekledim daha iyi oldu
2 kaşık terayağ kattım sonra 1 kuru soğan 1 havuç kavurdum biraz sonra patates ve mercimekleri attım üstünede 5 su bardağı su koydum sebzeler yumşayınca blendırdan geçirip baharatını kattım ama sanırım 5 su bardağı su az geldi bide tencerenin kapağını kapatın diyorlar pişerken ama taşıyor ikide bir kapağı açtım açtım kapadımYağı ve salçasını mı az kattın,yada su ve baharatınımı az kattın yaparken bende bol sebzeli yaparımHiç püre gibi olmuyor neyse ilk denemeyi yaptın gerisi gelir,bugün ne var yemekte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?