- 18 Kasım 2014
- 13
- 0
- 1
- 32
Kızlarrr benimde kendimce bir derdim var ve bunu paylaşmak istiyorum... Ben yemek yapmayı bilmiyorum yapmaya çalışsamda tutmuyo sabah kalkıyorum kahvaltımı yapıyorum 10 da sonra başlıyorum düşünmeye öğlen ne yesem akşam ne yesem diye... Sonra hep patates kızartması sigara böreği domatesli biber pişiriyorum vs... Sonra oturup ağlıyorum bunlarla bebeğim besleniyor mu acaba diye çünkü okuyorum burda hamileler neler yiyor sağlıklı sağlıklımesela bugun sabah güzelce kahvaltımı yaptımbaşladım düşünmeye öğlen sigara böreği patates kızartması az öncede hamburger yedim şimdi ise ağlıyorum bebeğime bişey olur mı diye bebeğim besleniyor mudur çok üzülüyorum kırk yılda bir kaynanam çağırır yemeğe yada annem oralarda bitek biraz besleniyorum yani... Ama hergün aynı sorun aynı stres her doktor kontrolunde korkuyla giriyorum bu düşüncelerden kurtulmak için napmam gerek kızlar bebeğim besleniyormudur sizler ne yediniz nasıl beslendiniz kendimi bi türlü rahatlatamıyorum parası olmayan hamileler napıyor beslenemiyor diye düşünüp busefer onlara ağlıyorum en azından ben abur cubur buluyorm ordan burdan sokakta kalanlar yiyemiyor diye kendime kızıyorum hiç bi türlü rahatlatamıyo içim
kıyamam yaa.. sıkma canım canını, bak ben de çok bilmem yemek yapmasını. evlendikten sonra öğrendim. şööle sölim evde bikaç çorba dene. genelde aynıdır zaten. bi zaman sonra yapılışlarının birbirne çok benzediğini göreceksin. hatta kafandan çorba uydurabilirsin. mesela ben geçen gün dolapta kalan bikaç sebzeyi aldım, sebze çorbası yaptım. yağı koydum, kızınca doğradığım soğanları koydum azcık öldürdüm, sonra ne varsa elimde, (bende kırmızı biber, kabak havuç falan vardı) tek tek atıp kavurdum. su ekledim sonra kaynayana kadar karıştırdım. en son iice eriyince de blendırdan geçirdim. mis gibi oldu, hem de sağlıklı oldu.Kızlarrr benimde kendimce bir derdim var ve bunu paylaşmak istiyorum... Ben yemek yapmayı bilmiyorum yapmaya çalışsamda tutmuyo sabah kalkıyorum kahvaltımı yapıyorum 10 da sonra başlıyorum düşünmeye öğlen ne yesem akşam ne yesem diye... Sonra hep patates kızartması sigara böreği domatesli biber pişiriyorum vs... Sonra oturup ağlıyorum bunlarla bebeğim besleniyor mu acaba diye çünkü okuyorum burda hamileler neler yiyor sağlıklı sağlıklımesela bugun sabah güzelce kahvaltımı yaptımbaşladım düşünmeye öğlen sigara böreği patates kızartması az öncede hamburger yedim şimdi ise ağlıyorum bebeğime bişey olur mı diye bebeğim besleniyor mudur çok üzülüyorum kırk yılda bir kaynanam çağırır yemeğe yada annem oralarda bitek biraz besleniyorum yani... Ama hergün aynı sorun aynı stres her doktor kontrolunde korkuyla giriyorum bu düşüncelerden kurtulmak için napmam gerek kızlar bebeğim besleniyormudur sizler ne yediniz nasıl beslendiniz kendimi bi türlü rahatlatamıyorum parası olmayan hamileler napıyor beslenemiyor diye düşünüp busefer onlara ağlıyorum en azından ben abur cubur buluyorm ordan burdan sokakta kalanlar yiyemiyor diye kendime kızıyorum hiç bi türlü rahatlatamıyo içim
Ay öyleymiş ilk defa duydum onu ya boşa gitti tüm içtiğim sütlerSütun malesef besleyici özelliği ergenlik döneminden sonra kayboluyor boşa içiliyor yani hele marketten aldiklarimiz. 1 kase yogurtta ekleyelim listeye hergün için veya benim gibi yoğurt yiyemiyosan ayran :)
Bi bakiyim tariflerePatatesli yada ispanakli borek yapabilirsn cokta kolay
Ayyyy çok teşekkür ederim nasıl güzel insanlarsınız ya hepsini yazıyorum bir kenara Allah razı olsun hepsini denicemBu arada bi iki sebze de söyliyim çok kolay olan. Mesela at kabaklari suya haslansin haslaninca ez güzelce pure gibi olsun yay bi cam kaba üzerine sarımsaklı yoğurdu yay üzerine pul biberle yağ yak dok mis gibi kabak. Pırasayı rondodan geç at bi tavaya yagla kavur baharatlari ekle Salça at 1 kaşık domates 1 kaşık biber salcasi peynir at içine ezip karıştır güzelce yumusayinca hepsi al ocaktan koy yufkanin arasına ister börek ister gözleme :) ıspanak superfresh in donmus ispanagi var markette dondurulmus kesilmiş temizlenmis tavada 20 dk da oluyor :) bulgur pilavı çok faydalı normal pilav veya makarna yerine oda çok basit Pilav tencerene yağı koy Soğanları pembelesene kadar kavur yeşil biber at biraz kavur kup kup domatesleri at suyunu çekene kadar çevir onu da sonra bulgurunu at güzelce bütün malzemeler karışana kadar karıştır bulgurunu çok kavur 1 bardak bulgur koyduysan 2 2.5 bardak sıcak su ekle üstüne kapa kapagini ocağın ısısını arttir 15 dk ya göz göz olur hafif sulu bırak. Kapa ocağı tencereye peçete koy dinlensin işte sana mis gibi pilav arada sebze karıştırıp yapabilirsin sebzeli bulgur olur :)
Telefonuma bile indirdim onuhemmen nefis yemek tariflerine üye ol bence evdeysen eğer çok rahat öğrenirsin yemek yapmayı
Çook sağolunnn yaaa gerçekten buradaki insanları çok seviyorum o kadar iyisiniz ki tek dostum buradaki kardeşlerim,ablalarım oldu..Hepinizden Allah razı olsunkıyamam yaa.. sıkma canım canını, bak ben de çok bilmem yemek yapmasını. evlendikten sonra öğrendim. şööle sölim evde bikaç çorba dene. genelde aynıdır zaten. bi zaman sonra yapılışlarının birbirne çok benzediğini göreceksin. hatta kafandan çorba uydurabilirsin. mesela ben geçen gün dolapta kalan bikaç sebzeyi aldım, sebze çorbası yaptım. yağı koydum, kızınca doğradığım soğanları koydum azcık öldürdüm, sonra ne varsa elimde, (bende kırmızı biber, kabak havuç falan vardı) tek tek atıp kavurdum. su ekledim sonra kaynayana kadar karıştırdım. en son iice eriyince de blendırdan geçirdim. mis gibi oldu, hem de sağlıklı oldu.
daha basit bişey daha, tavuk al göğüs mesela, haşla. sonra bi kenarda da havuç, patates haşla. hepsi haşlanınca koy fırın tepsisine hepsini. bi kenarda da unu kavur süt ekle üstüne (beşamel sos). kaynayınca (hemen kaynar) kapat altını. sebze ve tavukların üstüne dök:) (istersen kaşar da ekleyebilirsin süper olur). üstü kızarıncaya kadar pişir. bak anlatması uzun gibi zor gelmesin valla çok kolay hem de senin ve bebişin için sağlıklı mis gibi:) takma kafaya ii beslenememek kadar etkiler yoksa bebişini.
bu aradaaa, aşçı değilsin kendini üzme, herkes yapa yapa öğrenir. hatta annelerimiz demez mi ben evlendiğimde yemek yapmayı bilmezdim diye:)) zamanla olur.
hadi bakalım üzme kendini kalk başla denemelere:))
brokoli mercimek çok kolay canım ölçülerince koyarsan birebir tutar.internette kevserin mutfağı diye bir yer var tariflerindeki ölçüler birebir tutuyor ordan dene istersen bnde 6 aylık evliyim bu zamana kadar yemek yapmak nedir bilmezdim ama çok şükür yapınca oluyor merak etme üzülüpte bebişide üzme :)hadi kolay gelsin bakalım denemekten vazgeçmeKızlar bakıyorum bakıyorumda hiç tutturamıyorum çok sinirlerim bozuluyor tek tutturduğum şehriye çorbası oldu şimdiye kadar
Telefonuma bile indirdim onu
Telefonuma bile indirdim onu
Oooh afiyet olsun canım :) ben koyu yapıyorum hep çorbayı beceremeyip koyu olduğunda üstüne koyuluguna göre kaynar su ekleyip karistirabilirsin bende mercimek yapiyim canım çekti :) bekliyorum fotoğrafınııKızlaaaarrr hepimizin yüreğine sağlııkkk,yardımcı olduğunuz için hepinize çook çook teşekkür ediyorumm..Beni yüreklendirdiniz ve şuan bol sebzeli mercimek çorbaam ocakta son halinin fotoğrafını atarım inşallah tutarr hepinizden Allah razı olsunn
Benimkide çok koyu olduOooh afiyet olsun canım :) ben koyu yapıyorum hep çorbayı beceremeyip koyu olduğunda üstüne koyuluguna göre kaynar su ekleyip karistirabilirsin bende mercimek yapiyim canım çekti :) bekliyorum fotoğrafınıı
benimde böyle oluyodu sakin çok kolay çözümü :) şimdi tekrar yiceksen su kaynatip ekle 1 bardak falan yeterli olur. Dolaba koyucaksan cikartinca normal su ekleyip isit çözülür :)Benimkide çok koyu olduyedim böyle ama dolaba koycam birdaha ısıttığımda su mu eklemem lazım?
Çook sağolun yaa dolaba koycam birdaha yiyeceğim zaman normal bi bardak su koyup ısıtıcam dimi :) inşallah kıvamında olurbenimde böyle oluyodu sakin çok kolay çözümü :) şimdi tekrar yiceksen su kaynatip ekle 1 bardak falan yeterli olur. Dolaba koyucaksan cikartinca normal su ekleyip isit çözülür :)
Evet normal 1 bardak su koy kaynayana kadar isit karissin içine iyice :) az gelirse biraz daha eklersin karistirirken farkedersin onu zaten :) onun dışında bence gayet tadı tuzu yerinde gözüküyor corban :)Çook sağolun yaa dolaba koycam birdaha yiyeceğim zaman normal bi bardak su koyup ısıtıcam dimi :) inşallah kıvamında olur
Soğan havuç ve patates koydum mercimekle kaynayana kadar sonrada karabiber pul biber tuz ekledim blendrdan çektim ama çok koyu oldu ve tadı da yoğun sebzeEvet normal 1 bardak su koy kaynayana kadar isit karissin içine iyice :) az gelirse biraz daha eklersin karistirirken farkedersin onu zaten :) onun dışında bence gayet tadı tuzu yerinde gözüküyor corban :)
kısık ateşte ağır ağır kaynak bidahakine ki iyice herseyin tadı karissin birbirine :) bak gördün mü ama yapabildinn 2.ye çok daha güzel yapicaksin benceSoğan havuç ve patates koydum mercimekle kaynayana kadar sonrada karabiber pul biber tuz ekledim blendrdan çektim ama çok koyu oldu ve tadı da yoğun sebzebirdahakine daha iyi olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?