Çok mu abartıyorum sizce..? Evlilik ..

İşin çok zor senin bu aileyle.

Aynen annesi öyle bişey dese bile gelip söylememesi lazım, ben gurur yapar söylemezdim. Sanki onu haklı çıkarmaya çalışıyor gibi geldi. Hayır acıyacağınıza sizde yardım edin çocuğunuza.

Harbi çok itici, oğlu tezgahtar diye acıyor, ama bu kıza okurken tezgahtarlık da yap diyorlar.

Ya arkadaş sevmiş, ailesini bile karşına almış ama çok mu aramış demeden geçemiyor insan. Yaş daha 22 ne işin var senden neredeyse 10 yaş büyük bir adamla böyle sorunlu bir ailenin içine karışmaya ....

Çalış gez toz, hayatını yaşa en az 26 ya kadar ya...

Ne okuyorsun bilmiyorum ama ilerde bu da sorun olur, atıyorum sen mühendis olmuşsun ama eşin tezgahtar, adamın gurur yapıp baskıya başlamayacağı ne malum? Ben eşlerde en azından eşitlik olması gerektiğini düşünüyorum. Aileye önem verem adam iyidir, kendi kurduğu aileye de önem verip sahip çıkar fakat bu aşırı ve inan sağlıklı değil.

Çok gençsin iyi düşün, bunlara katlanabilir miyim diye muhasebeni yap zira seni pek iyi günler beklemiyor kanaatindeyim.

hay ağzına sağlık

Oooo 10 yaş mı var arada ? Neresinden baksan olumsuz gibi.

Ben en çok babanıza üzüldüm sanırım. Bak, büyüt, okut. Yetmesin okul masrafları bitmeden evlilik diye tuttursun, istemesen de razı ol, bir de başına borç ödemesi çıksın. O açıdan şımarıksınız bence, evlenme hevesiniz yüzünden babanızı zor duruma sokuyorsunuz. Okul biter, bir iş bulup başlarsınız çalışmaya, ödersiniz kendi maaşınızla. Bu türlüsüne benim gönlüm razı olmazdı valla.

Size gelirsek; bile bile lades. Bu tür şeyleri okudukça binlerce kere daha şükrediyorum hem eşim, hem de ailesi için. Bir arayıp hatır sorayım hemen

Tatlim o adam kac yasina gelmis olmuş ana kuzusu anneside ogluna düşkün belli. Sen de çalış filan bu ne ya. Bak bizim dugunumuzu de eşim borclanarak yapti bi kuruş odemediler yatak odasini ve mutfak takimini bi kac perde 2 hali da annemler aldi. Biz bide 2 sene mobilya taksiti odedik. Düğün yeri masrafi 14bin tuttu kayinpeder elini cebine atmadigi gibi nisanliyken bide ceyreklerini alip düğün yerinin parasini oderim dedi. Aman bosver dedik annemlerle sıkıntı cikmasin. Herseyi alttan aldi ailem ben deli gibi aşık olmasam yine o kadar cekmezlerdi. Tabi bitmedi. 2 tane salona hali aldi kv hanim baska hali almadi. Araya yolluk alacaz bakıyoruz kadin sinirlenip bide demez mi ben tuvaletin önünü kaliteli hali almam diyen çüşş dedik artik. Nisanlim o zaman anne sen ne karisiyon senin evine almiyoz ki esra begenecek sen değil diye bagirdi herkesin içinde kadin sustu kaldi sonra cikti disari ağlamış duygu sömürüsu yapmis millete. Sanki ben horozlandim. Evlendik ne kavgalar ettik halada sıkıntılar var. Benim sana diyecegim su yol yakinken dön. Yasin gec es adayimi yok sana. Okulunu bitirirsin isini bulur kismetinide bulursun. Hiç ugrasma çünkü evlendikten sonra pisman olacaksin. Esinden memnun olabilirsin ama ailesinden memnun olamazsin.

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim... Destekleriniz muazzam ve benim için önemli. Herkese tek tek yazamadım telden girdiğim için. Ben normalde cok kıskanc bir insanım. Hüç aklımda yokken gürdi hayatıma. Gerçektem kişiliği oturmuş,samimi ve beni bir kere olsun kırmayan bir insan. Annesiyle bağlılıklarını bu denli bilmiyordum. Yeni yeni şahit oluyorum aslında. Ama bunlar çok küçük bir aile ve hepsi birbirine sapkın derece de bağlı. Bizde aksine çok geniş bir aileyiz ve severiz sayarız ama bu kadar da değil. Burnu kanasa birinin hepsi ayılıp bayılıyor. Mesela yiğeni estetik bir amelşat oldu hepsi ağladılar. Nişanlım bile ilk defa sesi telefonda ağlamaklı geldi şok oldum. Ki kendisinin daha bırakın ağlamayı gözlerinin bile dolduğuna şagit olmamıştım. Bir gün çok sinirlendim ve herşeyi söyledim. Beni aile ilişkiniz yoruyor dedim. Eğer bu böyle giderse biz ayrılırız dedim. Çünkü ben buna alışkın değilim ve resmen senin mutluluğunu isterken benimle paylaşamamaya başladılar dedim. Çok istiyorlarsa ömür boyu onlarla dur ama bu şekilde olursa bu iş yürümez dedim. Hak verdi onlarda beni seviyorlar işte napayım dedi. Ama kendisi de çok düşkün yani. Napayım kıyamıyorum da seviyorum da ama bazen ya ben çok mu acele ettim diyorum. Şimdi babası kanser mesela. Bugün ilk terapi günü aldık hastaneden izinliydi bütün gün onlarla gezdik. Zaten haftada bir görüşüyoruz. Kızmadım bugün için ama bunaldım bugün ve direk yazmak istedim artıkkk

Sen benim kızım olsan aşkından ölsen de çeker alırdım seni
Oğlu mıymıy bi tip annesi de tek kendi evladını düşünen saplantılı bi kadın
Mesaim bitti gidiyorum
Gıcık oldum şunlara
ben de göz göre göre ne kızımı ne kardeşimin böyle bir aileyle evlenmesini isterim adam tezgahtar kızdan yaşça büyük daha şimdiden ailecek bir şey yapmamaya çalışıp yüklerini konu sahibine ve babasına atmanın derdindeler
daha okuyan kıza çalışıp çalışmamasına karışıyor evlenince doğumdan bir ay sonra daha çalışmaya başlamadın sen ,işe git ben bakarım diye vızıldayacak
konu sahibi yorgun argın işe gidecek büyük ihtimal her akşam da kaynana hazretlerinin huzuruna gitmeleri gerekecek
öff öfff
kaç kişinin konusu oldu her akşam gidiyoruz evimin işini yapamıyorum sosyal hayatım sıfırlandı kendi anneme bile gidemiyorum diye
şu ana oğul birbirine sevdalı olanlar başka kimseyle evlenmese ömür boyu diz dize otursalar da kimseyi mutsuz etmeseler

hiç abartmıyorsun konu sahibi
belki ben de bekarım çok bilemem ama bu anasına aşırı düşkün oğlancıklarla terminatör kaynanaları olan kadınların ya hepsi boşanmış ya hepsi mutsuz

Acele etme ölç tart mezun olur olmaz kostura kostura evleniyorsn ne acelen var yahu bir işe gir hayata adim at heleki anlattklarina gore bu aile seni cok zorliyicak ben pek parlak göremedim gelecegini k.bakma

Ben bazı yorumlara çok şaşırdım yahu ortada kavga yok Tartışma yok Saygısızlık yok neden yol yakınken dön denilmiş anlamadım, her evlilik Döneminde Sıkıntılar olur ki bunlar Nişan atacak sıkıntı bile değil, belli ki akıllı kızsın saygılısın orta yolu bulacağını düşünüyorum, iş konusunda önceliğim okulum deyip susturacaksın, ailene aldırılacaklar konusunda iki tarafada bişey yaptırmak istemiyoruz de kapat konuyu ailende Yük binmemiş olur.

Allah aşkına yapma ya. Sadece onunla evlenmiyorsun biliyorsun değil mi. Aile çok önemli. Erkekler evlenince şu an ki durumdan 2 kat daha fazla düşkün oluyor anneye belirteyim hepsi olmasa bile %90 ı öyle ki seninkinin de sonu o gibi. Kadının kurduğu cümlelere bak. Hasta ruhlu gibi . Kıskanmak başka bunun adı kıskamaktan öte. Ne acele vardı ki dağa okulun bitmemiş hemen çalıştırma telaşına düşmüsler. Oğluna acıyor ama öğrenci kıza git çalış diyor.
Kendinden 10 yaş büyük , kimse yanlış anlamasın benim eşim de lise mezunu ama kendini geliştirmiş 33 yaşında bir süre sonra o işi de yapamaz genç insan arıyorlar. Ne sorun vardı ki kendini geliştir kariyer yap ben 30 yaşında evlendim. Sülalesi rahatsızlar baksana abla yeğen ne bu. Ailesi için bizi yakmayalim diyorsun da onlarda ailen oluyor artık.

baban hangi sebepten sıcak bakmıyor evlenmene sence? sadece okul için olduğunu sanmıyorum,öncelikle başlığına çok değil hiç abartmıyorsun diyerek başliyim konuşmaya :)

abartan kayınvaliden ve inan evlenince daha çok gözüne batmaya başlayacak hali tavrı ve belli ki nişanlın bu durumdan çokta şikayetçi değil ha evlenince rahatsızlığını dile getirdiğinde muhtemelen annem o benim diyip işin içinden çıkıcak sanki senin bir annen yokmuş gibi, sende birilerinin evladısın sonuçta dimi ama göz var izan var tavır davranış var yani

demem o ki sorunlu bir kişilikle karşı karşıyasın zira fotoğraflara bile yansımışsa memnuniyetsizliği ilerde daha da artar bu..
ayrıca sen üni mezunusun nişanlın tezgahtar ben çok üzülüyorum biliyor musun böyle annesi babası yemeyip içeyip bulup buluşturup okutmuş evlatlarının (aşağılamak değil amacım) vasıfsız insanlarla izdivaç etmelerine sonuçta davul bile dengi dengine demişler ki bence baban biraz bu duruma içerliyor gibi

ayrıca kız tarafı beyaz eşyayı, yatak odasını alır bizim buralarda ve perde halıda dahildir çeyize
son olarak bence ya bayağı uzat bu nişanlılık sürecini ve gör sana burda yazılanları soğu uzaklaş ya da hiç vakit kaybetme derslerine yoğunlaş işte bölümün ne bilmiyorum ama bi yandan kpss hazırlan gir sınava hayatını kazan seçim senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…