Çok mu abartıyorum sizce..? Evlilik ..

Ah canım sen beni ben seni çok iyi anlarız desene :) ya ben nişanlımı seviyorum çocuk mahcup olmasın diye nişanda tepsiye para atılıcak (kesinlikle biz para talep edicek sekilde makas kesmiyor bile demedik) babasının cebine 50₺ koymus tepsiye koysun diye. Alyansımı bile o aldı.

Ama bu maddiyat mevzusu beni çok yordu. Çok kızıyorum dile de getirdim. Niye benim babam almak zorunda dedim ? Tamam alma ben alırım ama yeterki çok pahalımşeyler isteme dedi. Sen aldık deriz dedi. Bak bak bakkkkk... Ben de dedim ki ya ben senin ailene yaranmak için almak zorundamıyım niye yalan söylicekmişiz dedim. Sen mahçup olma diye dedi. Ya dedim eşya almayınca mahcup mu olucam, almıcaksam nişan mı atıcaksınız dedim ya hayır saçmala ben seni seviyorum sadece bu konular beni yoruyor lütfen tamam herşeyi ben alırım dedi. Ama çok kızıyorum ya bazen hem de çok. Bugünde onlardan biri mesela

Ben 31 yaşındaki halimi hatırlıyorum da
Annem bana "terledin mi, sırtına bez koyayım mı" deseydi kıyameti koparırdım.

Benim 9 yaşındaki kızım bile ona "ayağına çorap giy" dediğimde "anne benim ayağım üşüse giyerim zaten, senin söylemene gerek yok" diye cevap veriyor.

Hiç parlak görmedim bu adamla geleceğinizi.

Bence babanızın sözünü dinleyin, evlenmeyin erkenden. Nişanlılık uzun sürsün, biraz daha gözlemleyin.

Oysa ablasi ciksaydi disariya, daha cok musteri gelirdi. Keske oyle deseydin kiz

Yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim bayanlar :)...
Daha önceki konumda babamın izlediği edepsiz videolara rastlamam,hayatımın boyunca beni kukla gibi oynatması ve baskıcı bir oterite kurması sonucu bende bir an önce yuvamı kurup ayrılmalıyım diye düşündüm bu evden. Biliyorum çok sağlıklı bir karar değil ama dayanamadığım çok günler oldu buna. İnanın sıkıntılı günler geçirdim. Ve ben aileme karşı çok sessizdim babam hep ezdi çünkü sesimi çıkaramaz ve hakkımı arayamaz oldum. Şimdide bu sorunlara sesimi çıkaramıyorum. Kendim abarttığımı düşünüyorum. Ama bu konuları nişanlımla tekrar konusucam. Köle yada hizmetçi hayatı istemiyorum ben ve özgür bir hayat istiyorum. O da bunu çok iyi biliyor...

Bende senin gibi üniversite de tanıştım bütün ailemi göze aldım ki babam hala konuşmaz benimle. Eşimin ailesi bir iğne bile almadı. Hala daha istemeselerde herşeye yine kendi ailem koşar. Arada kültür farkı da var bizde. Eşimin ailesine hiç ısınamadım bu yüzden ne kadar elimizle birbirimizi sevsekte ipler gerilmeye başladı keşke en başta ailemi dinleseydim

Karşı taraftan nişanlınız alıyorsa, sizin taraftan da kendiniz alın o zaman.. Babanın ödemesine gerek yok. Madem onun ailesi karışmadı diye kendi babanızı da karıştırmak istemiyorsunuz..

Haklısınız bazen başından kopmalı kopucakda diyorsunuz. Ama ben birşeyleri kolayca yıkma taraftarı değişim. Elbette o yaşantı sizi üzücekse bitmeli ya da yaşanmamalı. Ben seviyorum ve dediğin gibi tekrar konusucam mutlaka nişanlım ve annemle...

Karşı taraftan nişanlınız alıyorsa, sizin taraftan da kendiniz alın o zaman.. Babanın ödemesine gerek yok. Madem onun ailesi karışmadı diye kendi babanızı da karıştırmak istemiyorsunuz..

Evet... Ben çalışmadığım için babam almalıymıss

Tavsiyem nişanlınla açık açık konuş ve evlenmeye karar verdiğinde olabildiğince kaynanandan uzak otur

Nişanlınız kendisi biriktirdiği 30 bin TL ile yapacaksa kendi masrafını, o zaman sizin de babanız alabilir normal.
Ama kredi çekip evlendikten sonra ödeyecekseniz eğer, o zaman babanız da birşey almasın.

Nişanlınız kendisi biriktirdiği 30 bin TL ile yapacaksa kendi masrafını, o zaman sizin de babanız alabilir normal.
Ama kredi çekip evlendikten sonra ödeyecekseniz eğer, o zaman babanız da birşey almasın.

Biz öyle konusmustuk hazır paraya dokunmayıp herşeyi taksitli alıp beraner ödemek.. Ama onun ailesi böyle olsun istedi işte

Canım bak öyle bir mantik yok. Ozaman oturup nisanlinla konusacaksin benim ailemde almayacak. Beraber alacağız bende çalışacağım beraber ödeyeceğiz diye. Yok öyle yağma. Bak ben evlilik sürecine kadar kimse üzülmesin diye ne de dilerse tamam dedim ailem üzülse bile. Şimdi kayinvalidemi çok sevmeme rağmen keşke herşeye evet demeseydim biraz ellerini taşın altına koysalardi dedim. Seninde ailenin kıymetli. Sakin ama sakin taviz verme. Şimdi nisanlin sana hak verir evlendikten sonra annem der çok git ozaman der. Neye uğradığını sasirirsin. Ben sana ayrıl diyemem. Ama ailenin biraz da olsa ezdirirsen evlendikten sonra daha çok ederler. Herkesin aile kıymetli. Akıllı ol. Sonradan üzülme canim

canm bnm eßimin anneside esime baqlı nisanlıykn diyordu tek o oglum var kaynanamin 3 oglu var hersey sözde evlenince eşini sen kendine baqlarsn ama valla eşine soyle bnm aileme hunah borc ederim evlenince birlikte öderiz yuk olmadim olmayacam bu saaten sonra o esyalari bizimkilerin almasi yanlis de uygun bi dille anlat

ben maddiyat konusunda erkeğin ailesin bir şey diyemem 31 yaşında -kazık kadar- adama ailesi eşya alacak değil ya
sizin de eşyaları kendiniz almanız lazım erken evlendiğiniz için babanıza kalmış, bu nişanlınızın ailesinin suçu değil bir kaç yıl çalışıp öyle evlenseydiniz.

ancak annesinin oğluşuna düşkünlüğü patolojik, siz bundan çok çekersiniz. kayınvalide ile fazla yüzgöz olmayın kesinlikle çok uzak yerde oturun -bunu şart koşun ve bastırın. Çalışmaya başlayın ve iş-güç yoğunum diyin fazla gidip gelmeyin evlenince.

Teşekkürler bayanlar...
Maddiyat konusu beni çok yoruyor. Evet herkes eşini taşın altına koymalı eğer kimse koymuyorsa bizi başbaşa bırakıp kararı bize bırakmalılar bence... Ya bunlar ne alırsa beraber alıp ödesinler. Ama yok onun ailesi acıyor ona hepsini beraber de olsa ödetmek istemiyorlar bende terbiyesiz bir insan olmayayım diye susuyorum ve ailem benim için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyorlar. Hatta annem zaman gecsin biz size ev alırız diyor ama istemiyorum. Hayır biz alıcaz diyorum. Alamassakta böyle gitsin diyorum. Zoruma gidiyor böylede olunca. Kayınvalidemle mesafemi koruyorum. Çok sık aramam ve gelip gitmem. Bulusunca da elimden geldiği kadar nazik bir şekilde fikirlerimi sunmaya çalışırım.
Ama bugün yemek yedik dışarıda hep beraber. Babası hasta diye neşelendşrmek için komik şeyler yapıp sordular. Sonra kayınvalideme en çok bu dünyada kimi seviyorsun dediler kayınvalidem tabiki oğlumu dedi (2 büyük kızı daha var) ve torunumu dedi (kız olan torunu onun dışında 2 erkek torunu daha var) sonra bana döndü seni de severim dedi benim de zoruma gitti acıkcası

Kuzum Allah yardımcın olsun. Geceleri annesinin yaninda ne işi varmış ya, bi tanıdık vardı gelince oglu kendisiyle yatardı, eşiyle yatmasına izin vermezdi vallahi. Ben de senin düşündüğünü düşündüm onun ailesi birşey almayacak ve biz onu borç olarak ödeyeceksek benim babam da birşey almasın onu da biz ödeyelim dedim. Ama sonunda kendilerine aldırdım maddiyatları çok iyi zaten. Zaten düğün salonu parası takılanlarla ödendi.
Oğlunun en mutlu gününde suratı beş karışsa sana sabır diliyorum.

Sırtına bez koyma meselesi düşündürüyor hala

Hahah :) vallahi ilk duydugumda ben de şok olmuştum. Afedersiniz yuh kazık kadar herif be demiştim. Hatta bir keresinde nişanlımla bunu tartıştık. Annem benim her gece öper ve suyuma kadar koyar dedi. Annem gibi bana bak. Ben de dedim benimde babam bir dediğini iki etmez (ki gerçekten öyle özellikle maddiyat konusunda nişanlım bu durumu içerliyor hava atmak gibi olmasın yanlış anlaşılmasın marka meraklısı değilim ki 5₺ ye bile t-shirtum var her zaman en markaşı şeyleri almıştır bana) sen de bana babam gibi bak o zaman dedim. Kaldı öyleee

İleri dönemlerde problemler yaşayabilirsiniz allah yardım etsin benimde herşeyimi ailem aldı ama sorsan onlar daha iyi daha fedakar.. bize bişey almalarından geçtim onlar gelip bizden götürüyo zor valla

Bak canım burada iş esin olacak şahsa bağlı birazda. seni koruyup kollamasi lazım. Ama gerçekten aranızda statü farkı olabilir. Benim eşim kayinvalideler gidince yüzüm düştüğünde gözünün içine bakar bisey mi oldu ne canını sıktı diye. Canımı sikan bisey varsada annesine bisey diyemesede sarılır öper idare et annem böyle işte der gönlümü alır yüzümü düzeltir ve tekrar yanlarına döneriz. Onlar bunu farketmez bile. Yanı anlayacağınız eşinden bitecek herşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…