meraba canim :)
cok guzel anlatmissin konuyu. benim nisanlimda annesine cok duskun anneside ona cok duskun senin nisanlin ilk cocukmu bilmem ama bu etki ediyor duskun olmalarina.
benim kaynanada istemeye geldiklerinde sozde nisanda hic yuzu gulmedi aynen senin dedigin gibi fotolardada belli.
ve simdi biz uc bucuk aydir konusmuyoruz cunku o ailesini korudu bana karsi. senin dedigin sorunlar bizdede vardi. bir dugun tarihi kararlastirmaya gittik onlarin evine (once onlar bize geldi ertesi gun biz gittik onlara) bize geldiklerinde dedilerki oglul kredi cekecek evin esyasini alcak gelinle beraber oderler dediler babam bizim evde sesini cikarmadi ertesi aksam bu konuyu konusmaya onlara gittigimizde kaynana kiyamaeti kopardi benim oglumun kiciknda donu yok siz bizden bisey isteyemezsiniz diye halbuki benim alyansimdan baska ne taki taktilar nede bisey yaptilar. neymis benim babam yatak odasi mutfak kucuk elektronik aletlerini kucuk seyleri alcakmis kendi oglu kredi cekip ikimiz odeyecekmisiz. babam aldiklarini odeyecek bu bir ikinciside ben evlenince borc odeyecem mantiga bakin siz. ve kaynana oglum biseye karisamaz dugun ayarlamasinda falan hep biz yapcaz onun bi fonksiyonu yok dedi. yani krediyi oglu cekecek ama yonetmenlikde kaynana oynayacak. senin dedigin gibi adaletsizlik bu baska bisey degil ya. ve biz uc bucuk aydir konusmuyoruz
Oysa ablasi ciksaydi disariya, daha cok musteri gelirdi. Keske oyle deseydin kizBunu kayınvalidem bana biz yalnızken söyledik ama nişanda ve sözde bile herkes bana dediki. Nişanlın senin yanına gelince kayınvaliden sararıp soldu. Dedi herkes. Nişanlımda çok sever annesini babasına hakaret eder annesine asla. Ama ben eleştirdim bu konularda hak veriyor evet diyor haklısın. Hem bide keşke sadece annesi olsa ablaları ve yiğenleride cok baglı. Hep bebeğim yavrum diyorlar. Benim yanımda hep vay be cok yakısıklısın ya kocum.
Hatta bir keresinde ablasının dükkanı var cık kapıya da az müşteri gelsin dedi ben çok kıskancım birde çok kızmıltım ama belli etmedim
Allah aşkına yapma ya. Sadece onunla evlenmiyorsun biliyorsun değil mi. Aile çok önemli. Erkekler evlenince şu an ki durumdan 2 kat daha fazla düşkün oluyor anneye belirteyim hepsi olmasa bile %90 ı öyle ki seninkinin de sonu o gibi. Kadının kurduğu cümlelere bak. Hasta ruhlu gibi . Kıskanmak başka bunun adı kıskamaktan öte. Ne acele vardı ki dağa okulun bitmemiş hemen çalıştırma telaşına düşmüsler. Oğluna acıyor ama öğrenci kıza git çalış diyor.
Kendinden 10 yaş büyük , kimse yanlış anlamasın benim eşim de lise mezunu ama kendini geliştirmiş 33 yaşında bir süre sonra o işi de yapamaz genç insan arıyorlar. Ne sorun vardı ki kendini geliştir kariyer yap ben 30 yaşında evlendim. Sülalesi rahatsızlar baksana abla yeğen ne bu. Ailesi için bizi yakmayalim diyorsun da onlarda ailen oluyor artık.
baban hangi sebepten sıcak bakmıyor evlenmene sence? sadece okul için olduğunu sanmıyorum,öncelikle başlığına çok değil hiç abartmıyorsun diyerek başliyim konuşmaya :)
abartan kayınvaliden ve inan evlenince daha çok gözüne batmaya başlayacak hali tavrı ve belli ki nişanlın bu durumdan çokta şikayetçi değil ha evlenince rahatsızlığını dile getirdiğinde muhtemelen annem o benim diyip işin içinden çıkıcak sanki senin bir annen yokmuş gibi, sende birilerinin evladısın sonuçta dimi ama göz var izan var tavır davranış var yani
demem o ki sorunlu bir kişilikle karşı karşıyasın zira fotoğraflara bile yansımışsa memnuniyetsizliği ilerde daha da artar bu..
ayrıca sen üni mezunusun nişanlın tezgahtar ben çok üzülüyorum biliyor musun böyle annesi babası yemeyip içeyip bulup buluşturup okutmuş evlatlarının (aşağılamak değil amacım) vasıfsız insanlarla izdivaç etmelerine sonuçta davul bile dengi dengine demişler ki bence baban biraz bu duruma içerliyor gibi
ayrıca kız tarafı beyaz eşyayı, yatak odasını alır bizim buralarda ve perde halıda dahildir çeyize
son olarak bence ya bayağı uzat bu nişanlılık sürecini ve gör sana burda yazılanları soğu uzaklaş ya da hiç vakit kaybetme derslerine yoğunlaş işte bölümün ne bilmiyorum ama bi yandan kpss hazırlan gir sınava hayatını kazan seçim senin
Bende senin gibi üniversite de tanıştım bütün ailemi göze aldım ki babam hala konuşmaz benimle. Eşimin ailesi bir iğne bile almadı. Hala daha istemeselerde herşeye yine kendi ailem koşar. Arada kültür farkı da var bizde. Eşimin ailesine hiç ısınamadım bu yüzden ne kadar elimizle birbirimizi sevsekte ipler gerilmeye başladı keşke en başta ailemi dinleseydimMerhaba KK hatunları...
Ben 22 yaşındayım ve ünv. Son sınıfta okuyorum. 4 senelik bir ilişkim vardı. Babam okulum bitmeden evlenmeme çok karşıydı ama ben gecen ay nişanlandım babamı ikna edip. Ama okulum bitmeden evlenmicegime dair söz verdim. Ki öylede olucak inşallah bu sene temmuzda diplomamı alabileceğim ve eylül de düğünüm olucak.
Nişanlımı çok seviyorum ve onun da beni sevdiğine inanıyorum. 4 yılda bir gün,bir saat bile ayrılık yaşamadık şükürler olsun. Kendisi aileme karşıda son derece kibar ve saygılı. Çokta dürüst bir insan. Kendi ailesi de çok iyi insanlar. Bu güne kadar tek bir problem yaşamadım. Şükürler olsun...
Şöyle bir iki sıkıntımı sizlerle paylaşmak ve akıl almak istedim. Nişanlım benden 9 yaş büyük ve annesi kendisine inanılmaz düşkün. Öyle böyle değil ama nişan alışverişine çıktık, "annecim çok terledin sırtına bişey koyalım, üşüttün mü, aman sen taşıma, yorulma " sürekli bu şekilde. Ben rahatsızlık duymuyorum ama beni korkutan bu kadar düşkün olması ileride kıskanır mı bizi evlenince. Çünkü 2 lafından biri nişanlımın adı... Bana da diyor işte "siz evlenince geceleri oğlumun gelmesini beklerim,gelmediğini görünce üzülür yatar uyurum" bu da beni korktuyor acıkcası. Bugüne kadar bişey yaşamadık sadece söz ve nişan günü hep güler yüzlü olan kadın 5 karış suratla geldi ve 1 kere bile yüzü gülmedi. Fotoğraflarda bile belli.
Ve ikinci olarakta; biz sevgiliyken hep ailesi şöyle yapıcaz düğününüz nerede isterseniz orada olucak diye sözler verdiler. Nişanda,sözde bile taktıkları takıları yaptıkları bohcaları iğnesine kadar nişanlım aldı. Ve ev konusunda da 1 kuruş yardım görmüyoruz. 2 beyazeşyayı ve yatakodası takımını benim babama aldırıyorlar. Halbuki neden böyle?! Elbette ben yardım ederim ama onun ailesinin 1 kuruş bile 1 iğne bile almazken benim babam neden almak zorunda ?! Halbuki benim babam memur ve evde bir tek o çalışıyor. Bizi çok zengin görüyorlar heralde. Ben elbette calısmayı düşünüyorum evlenince. Ama durmadan ailesi bana iş bul olmadı gecici olarak tezgahtarlık yap diyorlar. (Yanlış anlamayın lütfen aşağılamak adına söylemiyorum not:benim nişanlımda tezgahtar) bende iyi bir iş bulmak istiyorum yoksa o çok ağır bir iş derslerime ağırlık veremem diyorum. Nişanlıma söylüyorum bana acıdıkları için öyle söylüyorlar diyor. Ama acımak sözle mi olur ? Ben de tabiki yardım edicem ama bazı şeylerin adaletsiz olduğunu düşünüyorum.
Lütfen yardım edin. Nasıl düşünmeliyim ve nasıl davranmalıyım
İnanın bilmiyorum. Bugüne kadar kimseyi kırmadım ama düşündükçe bazen sinirleniyorum sadece. Haksız olabilir miyim acaba ?
Uzun oldu okuyan ve yardımcı oşanlara şimdiden çol teşekkürler :)
Bende senin gibi üniversite de tanıştım bütün ailemi göze aldım ki babam hala konuşmaz benimle. Eşimin ailesi bir iğne bile almadı. Hala daha istemeselerde herşeye yine kendi ailem koşar. Arada kültür farkı da var bizde. Eşimin ailesine hiç ısınamadım bu yüzden ne kadar elimizle birbirimizi sevsekte ipler gerilmeye başladı keşke en başta ailemi dinleseydim
Karşı taraftan nişanlınız alıyorsa, sizin taraftan da kendiniz alın o zaman.. Babanın ödemesine gerek yok. Madem onun ailesi karışmadı diye kendi babanızı da karıştırmak istemiyorsunuz..
Tavsiyem nişanlınla açık açık konuş ve evlenmeye karar verdiğinde olabildiğince kaynanandan uzak oturHaklısınız bazen başından kopmalı kopucakda diyorsunuz. Ama ben birşeyleri kolayca yıkma taraftarı değişim. Elbette o yaşantı sizi üzücekse bitmeli ya da yaşanmamalı. Ben seviyorum ve dediğin gibi tekrar konusucam mutlaka nişanlım ve annemle...
Evet... Ben çalışmadığım için babam almalıymıss
Nişanlınız kendisi biriktirdiği 30 bin TL ile yapacaksa kendi masrafını, o zaman sizin de babanız alabilir normal.
Ama kredi çekip evlendikten sonra ödeyecekseniz eğer, o zaman babanız da birşey almasın.
Canım bak öyle bir mantik yok. Ozaman oturup nisanlinla konusacaksin benim ailemde almayacak. Beraber alacağız bende çalışacağım beraber ödeyeceğiz diye. Yok öyle yağma. Bak ben evlilik sürecine kadar kimse üzülmesin diye ne de dilerse tamam dedim ailem üzülse bile. Şimdi kayinvalidemi çok sevmeme rağmen keşke herşeye evet demeseydim biraz ellerini taşın altına koysalardi dedim. Seninde ailenin kıymetli. Sakin ama sakin taviz verme. Şimdi nisanlin sana hak verir evlendikten sonra annem der çok git ozaman der. Neye uğradığını sasirirsin. Ben sana ayrıl diyemem. Ama ailenin biraz da olsa ezdirirsen evlendikten sonra daha çok ederler. Herkesin aile kıymetli. Akıllı ol. Sonradan üzülme canimEvet... Ben çalışmadığım için babam almalıymıss
Biz öyle konusmustuk hazır paraya dokunmayıp herşeyi taksitli alıp beraner ödemek.. Ama onun ailesi böyle olsun istedi işte
Canım bak öyle bir mantik yok. Ozaman oturup nisanlinla konusacaksin benim ailemde almayacak. Beraber alacağız bende çalışacağım beraber ödeyeceğiz diye. Yok öyle yağma. Bak ben evlilik sürecine kadar kimse üzülmesin diye ne de dilerse tamam dedim ailem üzülse bile. Şimdi kayinvalidemi çok sevmeme rağmen keşke herşeye evet demeseydim biraz ellerini taşın altına koysalardi dedim. Seninde ailenin kıymetli. Sakin ama sakin taviz verme. Şimdi nisanlin sana hak verir evlendikten sonra annem der çok git ozaman der. Neye uğradığını sasirirsin. Ben sana ayrıl diyemem. Ama ailenin biraz da olsa ezdirirsen evlendikten sonra daha çok ederler. Herkesin aile kıymetli. Akıllı ol. Sonradan üzülme canim
canm bnm eßimin anneside esime baqlı nisanlıykn diyordu tek o oglum var kaynanamin 3 oglu var hersey sözde evlenince eşini sen kendine baqlarsn ama valla eşine soyle bnm aileme hunah borc ederim evlenince birlikte öderiz yuk olmadim olmayacam bu saaten sonra o esyalari bizimkilerin almasi yanlis de uygun bi dille anlat
ben maddiyat konusunda erkeğin ailesin bir şey diyemem 31 yaşında -kazık kadar- adama ailesi eşya alacak değil ya
sizin de eşyaları kendiniz almanız lazım erken evlendiğiniz için babanıza kalmış, bu nişanlınızın ailesinin suçu değil bir kaç yıl çalışıp öyle evlenseydiniz.
ancak annesinin oğluşuna düşkünlüğü patolojik, siz bundan çok çekersiniz. kayınvalide ile fazla yüzgöz olmayın kesinlikle çok uzak yerde oturun -bunu şart koşun ve bastırın. Çalışmaya başlayın ve iş-güç yoğunum diyin fazla gidip gelmeyin evlenince.
Kuzum Allah yardımcın olsun. Geceleri annesinin yaninda ne işi varmış ya, bi tanıdık vardı gelince oglu kendisiyle yatardı, eşiyle yatmasına izin vermezdi vallahi. Ben de senin düşündüğünü düşündüm onun ailesi birşey almayacak ve biz onu borç olarak ödeyeceksek benim babam da birşey almasın onu da biz ödeyelim dedim. Ama sonunda kendilerine aldırdım maddiyatları çok iyi zaten. Zaten düğün salonu parası takılanlarla ödendi.Merhaba KK hatunları...
Ben 22 yaşındayım ve ünv. Son sınıfta okuyorum. 4 senelik bir ilişkim vardı. Babam okulum bitmeden evlenmeme çok karşıydı ama ben gecen ay nişanlandım babamı ikna edip. Ama okulum bitmeden evlenmicegime dair söz verdim. Ki öylede olucak inşallah bu sene temmuzda diplomamı alabileceğim ve eylül de düğünüm olucak.
Nişanlımı çok seviyorum ve onun da beni sevdiğine inanıyorum. 4 yılda bir gün,bir saat bile ayrılık yaşamadık şükürler olsun. Kendisi aileme karşıda son derece kibar ve saygılı. Çokta dürüst bir insan. Kendi ailesi de çok iyi insanlar. Bu güne kadar tek bir problem yaşamadım. Şükürler olsun...
Şöyle bir iki sıkıntımı sizlerle paylaşmak ve akıl almak istedim. Nişanlım benden 9 yaş büyük ve annesi kendisine inanılmaz düşkün. Öyle böyle değil ama nişan alışverişine çıktık, "annecim çok terledin sırtına bişey koyalım, üşüttün mü, aman sen taşıma, yorulma " sürekli bu şekilde. Ben rahatsızlık duymuyorum ama beni korkutan bu kadar düşkün olması ileride kıskanır mı bizi evlenince. Çünkü 2 lafından biri nişanlımın adı... Bana da diyor işte "siz evlenince geceleri oğlumun gelmesini beklerim,gelmediğini görünce üzülür yatar uyurum" bu da beni korktuyor acıkcası. Bugüne kadar bişey yaşamadık sadece söz ve nişan günü hep güler yüzlü olan kadın 5 karış suratla geldi ve 1 kere bile yüzü gülmedi. Fotoğraflarda bile belli.
Ve ikinci olarakta; biz sevgiliyken hep ailesi şöyle yapıcaz düğününüz nerede isterseniz orada olucak diye sözler verdiler. Nişanda,sözde bile taktıkları takıları yaptıkları bohcaları iğnesine kadar nişanlım aldı. Ve ev konusunda da 1 kuruş yardım görmüyoruz. 2 beyazeşyayı ve yatakodası takımını benim babama aldırıyorlar. Halbuki neden böyle?! Elbette ben yardım ederim ama onun ailesinin 1 kuruş bile 1 iğne bile almazken benim babam neden almak zorunda ?! Halbuki benim babam memur ve evde bir tek o çalışıyor. Bizi çok zengin görüyorlar heralde. Ben elbette calısmayı düşünüyorum evlenince. Ama durmadan ailesi bana iş bul olmadı gecici olarak tezgahtarlık yap diyorlar. (Yanlış anlamayın lütfen aşağılamak adına söylemiyorum not:benim nişanlımda tezgahtar) bende iyi bir iş bulmak istiyorum yoksa o çok ağır bir iş derslerime ağırlık veremem diyorum. Nişanlıma söylüyorum bana acıdıkları için öyle söylüyorlar diyor. Ama acımak sözle mi olur ? Ben de tabiki yardım edicem ama bazı şeylerin adaletsiz olduğunu düşünüyorum.
İnanın bilmiyorum. Bugüne kadar kimseyi kırmadım ama düşündükçe bazen sinirleniyorum sadece. Haksız olabilir miyim acaba ?
Sırtına bez koyma meselesi düşündürüyor hala
İleri dönemlerde problemler yaşayabilirsiniz allah yardım etsin benimde herşeyimi ailem aldı ama sorsan onlar daha iyi daha fedakar.. bize bişey almalarından geçtim onlar gelip bizden götürüyo zor vallaMerhaba KK hatunları...
Bak canım burada iş esin olacak şahsa bağlı birazda. seni koruyup kollamasi lazım. Ama gerçekten aranızda statü farkı olabilir. Benim eşim kayinvalideler gidince yüzüm düştüğünde gözünün içine bakar bisey mi oldu ne canını sıktı diye. Canımı sikan bisey varsada annesine bisey diyemesede sarılır öper idare et annem böyle işte der gönlümü alır yüzümü düzeltir ve tekrar yanlarına döneriz. Onlar bunu farketmez bile. Yanı anlayacağınız eşinden bitecek herşey.Teşekkürler bayanlar...
Maddiyat konusu beni çok yoruyor. Evet herkes eşini taşın altına koymalı eğer kimse koymuyorsa bizi başbaşa bırakıp kararı bize bırakmalılar bence... Ya bunlar ne alırsa beraber alıp ödesinler. Ama yok onun ailesi acıyor ona hepsini beraber de olsa ödetmek istemiyorlar bende terbiyesiz bir insan olmayayım diye susuyorum ve ailem benim için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyorlar. Hatta annem zaman gecsin biz size ev alırız diyor ama istemiyorum. Hayır biz alıcaz diyorum. Alamassakta böyle gitsin diyorum. Zoruma gidiyor böylede olunca. Kayınvalidemle mesafemi koruyorum. Çok sık aramam ve gelip gitmem. Bulusunca da elimden geldiği kadar nazik bir şekilde fikirlerimi sunmaya çalışırım.
Ama bugün yemek yedik dışarıda hep beraber. Babası hasta diye neşelendşrmek için komik şeyler yapıp sordular. Sonra kayınvalideme en çok bu dünyada kimi seviyorsun dediler kayınvalidem tabiki oğlumu dedi (2 büyük kızı daha var) ve torunumu dedi (kız olan torunu onun dışında 2 erkek torunu daha var) sonra bana döndü seni de severim dedi benim de zoruma gitti acıkcası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?