çok mu acele ediyorum

be00ste

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2013
350
26
118
35
Fikirlerinize ihtiyacım var..
6,5 yıllık bir ilişkim var. son 2 yılımı ailelerimizin de bilgisinde,erkek arkadaşımla birlikte 3. bir ev arkadaşımızla geçiriyorum. sevgililiğin yanında çok iyi bir arkadaşlığımız var.Çoğu zaman birbirimize her konuda destek çıkıyoruz ve çok eğleniyoruz.Kendisi çalışıyor ve benim üniversite yılımın son senesi. Her şey yolunda gidiyor gibi ancak..
Bu yıl çoğu arkadaşımız ( hepsi de iş sahibi oldular ) evleniyorlar ve ben de kendimi gerçekten evliliğe hazır hissediyorum. onun da tek korkusu maddi durum ve benim bir an önce iş sahibi olup para kazanmamı istiyor. gelecek ile ilgili konuştuğumuz tek şey bu. ben onun benim hakkımda ne düşündüğü konusunda hiçbir şey bilmiyorum. Evlilikle ilgili bir şey konuşmama izin vermiyor ve bu durum giderek benim sinirimi bozuyor. Konuyu açmamaya çalışıyorum ama kendi kendimi yiyip bitiriyorum sürekli ve böyle düşündüğüm zamanlar ona karşı çok soğuk davranıyorum. bana söylediği tek şey okulumu zamanında bitirip iyi bir iş sahibi olmamı istediği. tek bildiğim bu..
ben hayal kurmak istiyorum ve artık bir şeylerin resmileşmesini istiyorum..
sizce bencilce mi davranıyorum? ve sizce de benimle bir gelecek düşünmüyor mu?

keşke erkeklerın zihninden geçenleri okuyabilsek hayat ne güzel olurdu ... Size tek tavsiyem acele etmemenz ısrarla çalısın dıyosa ve sizde işe girerseniz ondan sonrakı tavırlarını gözetin bence hem böylece hakkınızda ne düşünüyo ortaya çıkar...

:) keşke bilebilsek neler düşündüğünü.. arkadaş ortamında konuşurken anlatıyor birkaç şey.. araba aldı, evlenirken satmayı planladığını vs anlatıyor ama işte benimle konuşmaması beni düşündürtüyor.. tavsiyelerinizi dinlemeye çalışacağım, teşekkür ederim:)

Çok mantıklı bir erkek arkadaşın var helal olsun dıyorum. Ne kadar guzel once zamanında okul bıtsın sonra ışını bul diyor. Seni engellemiyor. Helal olsun. Herşeyi sırasına koymuş gıbı. Bıraz sabret ve dediklerini yap

:) kendisi başak burcu tüm özelliklerini de taşıyor :) teşekkür ederim görüşleriniz için ben de sizin gibi düşünüyorum çok mantıklı gerçekten ama işte korkum benimle ilgili bir şeyler düşünmemesi.. çünkü kaç sene oldu bizim dışımızda herkes hakkında bu tarz şeyleri konuşabiliyoruz ancak ikimizin geleceği ilgili malesef neredeyse hiçbir şey bilmiyorum gibi bir şey..
Dediklerinizi dinleyip hiçbir şekilde baskı yapmamaya ve konuşamamaya çalışacağım umarım başarabilirim

Bak bnm nişnlımda başak biz hep uzaktık birbirimize adam okulun son senesi diplomayı almadan geldi istedi nişanımızı yaptı, askerlgne gitdi işine girdi çok şükür evlenmk bir an önce kavuşmak için elinden geleni yptı, siz birazda aynı evde yaşamamnın verdigi samimiyetden olsa gerek adam evlenmeyi pek düşünmüyor olabilir böyle bi dezavantajı var malesef 24 saat beraber olmanın, çünkü evlnsede beraber yaşıyosnz evlenmesenizde o yüzden bi heycan bi farklılık görmüyor da olabilir

Iliskideki en önemli şey sorunları paylasabilmek değil midir. Ona bu durumun seni üzdügünu okulun ve iyi bir is için elinden geleni yapacağını fakat senin de bir bayan olduğunu yani ondan farklı isteklerinin de olduğunu belirtmen. Bu konuları konuşup hayal kurmak istedigindenn bahsetsen ve bunları nazli bi dille söylesen işe yarar diye düşünüyorum. Bi kaç küçük hayalden sonra da aile arasında söz mü kessek diyebilirsinn mesela:))

:) onu da denedim ama dediğiniz gibi nazik bir dille değil sanırım biraz emrivaki bir şekilde hayal kurmayı sevmediğini ve olur da böyle bir şey yaşanmazsa ikimiz için de çok büyük hayal kırıklığı olabileceğini söylemişti 1 sene önce. ben de o günden sonra hayal kurmayı bıraktım
öyle şeyler söyleyip kendimi bbuna çok hevesliymişim gibi göstermek de istemiyorum ama söylediğiniz gibi bu düşüncelerimi paylaşamıyorsam bu nasıl bir ilişki olabilir ki?
bu dönem okulumda son dönemim. eğer birkaç ay daha bu muhabbetler olmazsa artık gerçekten karşıma oturtup konuşayım en iyisi

evet dediğiniz gibi de olabilir. ama hakkında emin olduğum tek şey,her şeyi garantiye almak istediği. bir gün annesiyle hesap yapmışlar düğün masrafları ve ev kurmak için gereken masrafları hesaplamışlar. işte ondan sonra bana gelip okulunu zamanında bitirip bir an önce iş bulmamı istedi. şu anda da para biriktiriyor arabası var evlenirken onu satacağını söyledi ama işte çoğu konuşmalar benimleyken yapılmıyor malesef arkadaş arasında konuşurken bunları öğreniyorum

peki bi öneriniz var mı bi heyecan, farklılık yaratmam için?:)

ben anlayabiliyorum erkek arkadaşını bu burçdakilerin en belirgin özelliklerinden biridir garanticilik, ayaklarının yere basması. Annesiyle düğün masraflarını hesaplamış demişsiniz aklında bir düşünce olmasa böyle birşey de yapmaz diye düşünüyorum. Şu bir gerçek ki okuldan çıkar çıkmaz iş bulmak kolay olmuyor. O işin oturtulması da bir zaman gerektirir. Bende yıllardır birlikteyim ama borçları min. yapabilceğimiz bir zamanda evlenmek istiyorum. Hadi evlenelim diyip birçok borcun altına girmeyi kesinlikle istemem. Ev kurmak hele de erkeğin yapacağı harcamalar malum burda da çok okuduk borçlardan dolayı evliliklerini yaşayamadıklarını, tartıştıklarını söyleyenleri. Bence de bekleyin derim zaten aynı evdeymişsiniz onu zaten en iyi sizin tanıması gerekir. Başak insanı sizin tahmin edemiceğiniz kadar ayrıntıları düşünür, hesaplar kendini garantileyip hazır olmadan sizinle bir yola çıkmaz, hayaller kurup gerçekleştirememektense hayal kurmayı erteleyebilirler. Siz de bir işe girin çalışmaya başlayın ondan sonra daha farklı olucaktır herşey bence. Sizin de çalışmanız ona bir destek bir güç olucaktır çünkü

Var cnm biraz ayrı kalmak özlemek mesela :)

2 haftadır ayrıyız. zaten aynı evde olduğumuzda da birbirimizi pek göremiyoruz ki kendisi işten 7de geliyor erken uyuyor ben arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum vs.. hani öyle düşündüğünüz gibi dip dibe de yaşıyo değiliz aslında. haftasonlarını ayırıyoruz birbirimize

çok haklısınız mantıkla oturduğumda ben de böyle düşünüyorum. Dediğiniz gibi çok garantici,küçücük konularda bile her şeyi planlamadan hareket etmiyor ama.. Aslında ne istediğimi ben de bilmiyorum..mutsuz muyum? hayır çok mutluyum. Ama bir heyecan gelsin de istiyor olabilirim

Olabilir tabiki ama önünüzü göremeden atıcağınız bir adım sonrasında daha sıkıntı yaratabilir. Ben şöyle düşünüyorum şu an sevgiliyiz 8 yılı aşkın beraberiz. Evlenmeyi istemiyo muyuz ? herseyden çok hatta şöyle söylim evlenmesi beklenen ilk çiftken biz nişan bile yapamadık iş ,maddiyatla ilgili sıkıntılardan. Nişanlanmak çok büyük birşey değil maddiyat olarak ama ya sonrası ? Önümüzü göremezken şu an böyle birşey yapmak, aileleri de işin içine katmak bana doğru gelmiyor. Böyle rahatım sadece sevgilime karşı sorumluyum. Nişan düğün arasının 3-5 aydan fazla tutulmaması kanaatinde olanlardanım. Aileleri tanıştırmayı da ciddi bir adım atılacağı zaman düşünüyorum. Sonuçda nişan , söz oldukdan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmuyor malesef. Şunu anlarım işiniz hazırdır , düzen kuruludur okul bittikten sonra hemen düğününüzü yapma imkanınız vardır o zaman olabilir tabiki ama herşey belirsizken böyle bir riski göze alamam.

zaten şu an mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz en fazla bekliyeceğiniz 2 yıl olucaktır. hani denir ya geç olsun güç olmasın diye o kanaatdeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…