Çok mu anormal bir durum ?

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Merhaba. 30 yaşındayim ve hergün varlığına şükrettigim 1 buçuk. Yaşına yaklaşan bir kızım var. Eşim de bende yoğun tempoda çalışan insanlarız. Ozelikle esim .. bu stres bazen bize de yansiyor. Her neyse. Cok sukur maddi manevi yetebiliriz kızıma.
Asıl. Konu şu ;herkes 2. Yi ne zaman yapacaksın diye soruyor. Eşimle sadece bir çocuğa yetebilecegimizi düşündük. Yoğun çalışan 2 insan olarak kızımı. En iyi imkânlarla yaşatmak istedik. Evet belki maddi olarak 3 çocuğa yeterim ama manevi olarak yetemem ilgilenemem. Neyse birdaha çocuk yapmayacağım dediğim an karsidakinin gözleri pörtlüyor "ne yani kardeşsiz mi kalacak " diye. Evet kardeşsiz kalacak diyorum. Bitmiyor. Yok kötülük yapmışız yok tek çocuk neymiş. Yok eşim de bir oğlu olsun istermiş ama bana demeye utanirmis ben ona cesaret verecekmisim vs.
Tek çocuklu anneler yok mu ?
Ben tek çocuklu kendisi ile de ilgilenen bir anne olmak istiyorum çok mu ?
Benimde tek bir kızım. Olsun ne olur yani.
Ben bir çocuğu ilgi ile rahatça büyütebilirim ama 2 hem.beni hem.eşimi hem kızımı zorlar ne gerek var.
Tüm. Enerjimi kızıma harcamak istiyorum. .
Siz ne düşünüyorsunuz

birumutturyasamak merhaba..
Allah bağışlasın.

Ben de kardeş olsun isterim ama once ilki bi yapayim başıma neler gelecek bi göreyim:)
Saka bi yana düşününce çocuklar tabiki kardeşle büyüsün herkes ister. Ama bunun kararını sadece ve sadece ebeveynler verebilir. Bizim milletimizde laf çok maalesef. Insanlarin özel hayatlarina müdahale çok fazla Belki maddi gücü yok, belki sağlığı elvermiyor, belki ikinciyi çok istiyor ama olmuyor... Bunlardan kime ne.. Önemli olan sizin ve eşinizin kararı. Diğerlerine susmak düşer.

Bakabilecek olana 2.çocuk iyidir ama sizi takip ettiğim kadarıyla evliliginiz henüz oturmamış önce evliliginizi bi yoluna koyun kardeşi daha sonra düşünün bence
Düşünmüyorum zaten farkindaysaniz konu istemiyorum seklinde. Istiyorum degil
Ama farklı. Sorunlar vardı. Eşim afrin den dondu çok şükür

Bakılabilindikten sonra ben kardeş güzel şey diyorum
Amma velakin yetemeyeceğiniz konusunda karar vermişsiniz
Bu sizin kararınız diğer insanların saygı duymaları gerek. Onları ilgilendiren bir durum söz konusu değil . Kaldı ki onlara fikirlerini sormamışsınız bile
Sanki çocuğa onlar bakacak ya . ne insanlar var başkalarının hayatına karışmaya fikir vermeye bayılan

Aynen.

Ben tek çocuğum.

Bir kardeşim olmasını herşeyden çok isterdim. Hiç bir arkadaş kardeşin yerini tutmuyor. Annem ve babam da yaşlı. Onlari kaybetme düşüncesi beni cok korkutuyor.

Kendim de ya 2 çocuk yapmayı ya da çocuksuz olmayı düşünüyorum.

Benim iki cocugum var ama yinede bu konuda en iyi karari anne ve baba verir diye düsünüyorum. Siz kendi hayatinizi herkesten iyi bilirsiniz. Ikisine yetisemeyiz diyorsaniz bu böyledir. Bana 2. Oglumun dogumundan bir iki hafta gecmeden 3. Sorulmaya basladi. Sonu gelmez yani

Çocuklarımız akran ve aynı soruları, tavsiyeleri(!) almaya başlayalı baya oluyor, hatta şöyle bir konum da var:
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...basindaydi-hayatimi-planlamalardaydi.1054075/

"Sana fikrini sormadım." dedim birkaç kez denk gelene, onlardan soran olmadı bir daha.
Annemi de bi güzel tersledim. Geçen bi tanıdığa davetliydik, orada da kibarca "Düşünmüyorum yok" derken aynen "Tek çocuk kalmaz" öğüdü geliyordu ki "Ay daraldım ama kusura bakma da senin çocuğun mu sana noluyor ya?" dedim. O da elendi.
Ben millete sıradan azarla gidiyorum ya bakalım, hayırlısı

Ayni durumu yasiyoruz sizinle.. benimde 5 yasinda bi kizim var ve yasim 37.. tek cocuk olsun maddi manevi ona yeteyim diyorum.. herkes gözünü pörtletiyor olur muuuu oyle şey sanki dunyanin sonumuymus yada dunyanin en buyuk hatasını yapiyormus gibi ciks cikslar yapiliyor...

kardesi olan birbiriyle iyi gecinen insan sayisi gittikce azalıyor... el oğlu el kızı girince ister istemez kardes bagida azaliyor...

Ya niye uzun uzun izahat veriyorsun ki en güzeli yuvarlak olarak cevap verin. Hayırlısı bakalım nasip filan de geç bence.

Tek çocuğum.

Kardeşi olanlara öyle özeniyorum ki... çok ama çok isterdim bir abim , ablam ya da kardeşim olsun, olmamış... Allah nasip etmemiş 5 aylıkken erkek kardeşim vefat edip melek oldu , yaşasaydı şimdi 24 yaşında olacaktı bazen gidiyorum yanına ve diyorum ki “ keşke hayatta olsaydın sana öyle ihtiyacım oluyor ki.. “ Eş , dost , anne baba bir yere kadar kardeş gibisi yoktur diyorum. Anneme babama birşey olsa ya da başlarına birşey gelse ikimiz mücadele ederdik ama ben tek edeceğim...

Çocuğumun teyzesi ya da dayısı olmayacak, bayramlarda eşimin kardeşleri geliyor bize ama benim gelecek ya da gidecek bir kardeşim yok..

Çok isterdim...

Sizin kararınız herkes saygı duymalı kararlıysanız zamanla alışırlar emin olun, düşünmemeye duymamaya Çalışın derim kimseyi ilgilendirmez..

bende bir tuhaflık var çok suratsız falanım zaar.
ilk çocuğumu evlendikten 4 sene sonra doğurdum o 4 senede bile çocuk yok mu? çocuk yap diyen olmadı.
ilkinden sonra da kimse ikinciyi yapmayacakmısınız kardeşi olsun demedi.
yalnız ikinciden sonra kv me bir haller oldu üçüncüyü yap belki kız olur diye :))

ha bu arada tek çocuğum.
kimsenin kardeşine ablasına abisine vs özenmedim.
kardeş sahibi olmak nasıl bir duygu bilmiyorum. bilmediğim şeye neden hasret olayım isteyeyim özeneyim vs.

Ben tek çocuk büyüdüm. Hep isterdim bir kardeşim olsun. Ben evlat sevgisini tadıyorum, kızım da kardeş sevgisini tatsın istiyorum. İkinci çocuğu istiyorum ama henüz bunun için kendimi hazır hissetmiyorum. Belki sizin de fikriniz değişir ilerde düşünürsünüz.

Kardeşiniz olsaydı belki düşman gibi olurdunuz. Ben tek çocuk değilim, ama tek olmak isterdim. Maddi manevi anne babamla daha iyi zaman geçirebilirdim. 2 çocuk bile olsa her sey ikiye bölünüyor. Ve her şeyden önemlisi bazen arkadaşlar kardeşten öte olabiliyor. O yüzden tek çocuk olmak kötü değil demek için geldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…