Çok mu anormal bir durum ?

Bencede çocuklarınıza vakit ayırabileceksiniz maddi ve manevi anlamda yetebilecelecekseniz 2. çocuğu yaparsınız. El alem onu da der bunu da der. Hep konuşur. 2 kızın olur bir tane daha yap erkek olsun da derler. Takmayın. Elaleme ne?

tek çocuk kesinlikle.

Kızınıza vereceğiniz bir kardeş ona sizin fazla ilginizden imkanlariinizdan daha iyi olacaktır... Kendinizi düşünüyorsanız yapmazsınız kızınızı dusunuyoraniz yaparsınız tek çocuk anne baba nin bencilligidir zaten çocuk duygusunu tattım mantigidir

Ayni dert bende de var. Ustelik dogumum inanilmaz buyuk travma yasatti bende. Bunu bilmelerine ragmen kardesi olacak bir de erkek olsun diyenler cok. Nefret ediyorum insanlarin ozel hayatina mudahele eden insanlardan. Evet bende tek cocuk yeristirecegim ve mumkunse once haddini bilmeyi ogretecegim cocuguma

Özür dileyerek soruyorum boşanıyordunuz en son vazmıgeçtiniz tekrar? Bu adama ikinci çocuk yapmayın bence psikolojinize yazık.

Bir insanın kardeşinin olması güzel bir şeydir. Çocuğuna hala, amca, dayı, teyze olurlar. En güzeli de kardeşlerden atayeğenlerimizlı, ballı yeğenlerimiz olur. (Yeğen sevgisi apayrı bir şeydir. ) Sırdaşı, dert ortağı olur. Paraya sıkışınca yardım eder, hasta olsan ilgilenir, anne baba haricinde en içten kardeş sever. Madem fikrimizi sordun kardeşten yana oyumu kullanıyorum.

Bence kardeş -özellikle ilerisi için- çok güzel bir şey ama kimse sizin özel hayatınıza müdahale edemez.
Sormak bile ayıp bana göre. Kararınızı verdiyseniz kimseyi takmayın

Atayeğenlerimıizlı diye bir kelime çıkmış , bilinçli yazmadım, ne yazmak istediğimide unuttum ayrıca, okudum pek bir şey anlamadım.

dunyaya onun lafı bunun lafıyla cocukmu getirilir...13 sene tek oglumla hayat gecırdım...tek cocuk fıkrıne kendimi alıştırdım ve oylede cok mutluydum...ılkonce benhıc ıstemedım...zamanla zaten olmadıda...doktora felan gitmedim...37 yasıma geldim ve oylesıne bır kadın dogum doktoruna gittim...neyse ben baska bir şikayet ıcın gittim verilen hap bır hormonun yuksekmıs onu dusurdu...ve ben hiç beklemedıgım bir anda hamıle kaldım..Allahım yas geçmiş...calışıyorum...oglum buyumus...nasıl olacak edecek derken acayıp duygusal ve guzel bir hamılelık gecirdim...suan bır kızım var...ıyıkı ama ıyıkı olmuş...ben kendime ne yapmısım dedim...oglum desenız acayıp kardesıyle arası ıyı...bu yasta kızım hepımıze yenıden bır duzen guzellık getirdi...bu yasta anne oldugum ıcın dahada bır mutluyum...bu benım sahsı yasadıklarım...suan ya kızım olmasaydı dıyorum...bıraz yas sınırım olmasaydı bır tane daha dusunurudm:)

24 yasındayim. 2 tane kız kardeşim var. Orta halli bi ailede büyüdüm. Maddi olarak bi eksikliğim olmadı babama şunu istiyorum diyip de alamadığım bir sey olmadı ama zar zor idare ettigimiz dönemleri de hatırlarım. Belki kardeşlerim olmasaydı her dönem cok daha rahat olacaktık. Belki özel okullarda okuyabilecektim. Manevi olarak bakarsak, bazen annemle yalnız vakit geçirmek istiyorum ne biliyim mesela alışverişe gitmek falan ama onlar da gelmek istiyorlar. Yani her zaman istediğim ilgiyi goremeyebiliyorum ( evet bu yaşta olmama rağmen ilgiye ihtiyacım oluyo ).

Ama bunların hiç biri kardeslerimin olmasının güzelliğiyle kıyaslanamaz bile. Canlarım benim iyiki varlar. Bana her hangi bi arkadaştan cok daha yakınlar. İlerde annem ve babam hayatta olmadığında onlar kalacaklar benimle.
Büyürken cok zor zamanlarımız da oldu hic anlaşamadık cok kavga ettik. Ailedeki maddi manevi imkanlar dogal olarak her çocuğa bölündü. Ama onlar olmasayadı ben su an daha mutlu bi insan olmazdım. Ne bileyim cocukken bi ayakkabi daha fazla aldım diye ya da özel okula gidebildim diye simdi oldugumdan daha iyi bi yerde olmazdım yani. Kardes sevgisi cok guzel ve ozel bir sey bence. Mümkünse herkes yaşamalı. Ama sizin hayatınız sizin tercihiniz kimseye laf söylemek düşmez. Siz sorduğunuz için fikirlerimi paylaştım

Ben standartlara inanmıyorum evet benim hayatımdaki en mutlu anım kardeşimin doğduğu zaman ama buna siz ne kadar hazırsınız istemediğiniz bir bebeği sırf başkaları söylüyor diye yapacak değilsiniz bence eşinizle konusun düşündüklerinizi açık yüreklilikle paylaşıp onun düşüncelerini öğrenin kusura bakmayın başkalarına hiç konuşma hakkı vermeyin sanki onlar bakacak çocuğa hem bu şartlarda İnan’ın ki bir çocuk bile çok zor

Bunu mu dert ettin?

İlk hamileliğinde bile tereddütlüydün.

Bilmiyorum, bence alıngansın son zamanlarda,
Öyle farklı dertler var ki, çevrenin 2. Çocuk baskısı komik geldi bana. Dert bile değil.

Bakabileceksen doğur, hep bebek kalmıyorlar

Benimde 14 aylık oğlum var o kadar hareketli ve nazlı ki 2.çocuğu şuan ne ben ne eşim düşünüyoruz.Daha sa erken zaten etrafınızdakilerde bu acele ne şimdiden daha kızınız küçücük başlamışlar ikinci diye.Onlara hiç açıklama yapmayın.Şuan erken şimdilik düşünmüyoruz,biraz büyüsün o zaman bakarız,deyin

İstemiyorsun anlayabiliyorum etrafta ağzı olan konuşur; mesele seni neden bu kadar düşündürdüğü!Evliliğinle ilgili bazı sorunların vardı, biraz zamana ihtiyacın var bunu biliyorsun acaba 2. bebeği evliliğinin teminatı olarak mı görmeye başladın yani kafanı kurcalama nedeni bu mu?Gayet iyi niyetli düşünüyorum yanlış anlamanı istemem ama iyice emin olmadan bu soruların kafanı meşgul etmesine izin verme,eminim her şey düzelecektir ya da düzelmiştir de sadece iyice netleşsin derim....

Ben aynen senin gibi düşünüyorum. Şimdiden buna kararlıyım hatta.
Kardeş kardeş diye diretenleri anlamıyorum.
Neden bi tane olmasın ki? Dünyada 8-9 milyar insan var yalnız kalmaz

Yanlış neden anlaşılıyor anlamadım.
Bakın ben zaten çalışan bir insanım. Rahatıma da düşkün biriyim. Ben kendim istemiyorum bebek.
İstesem neden istemiyorum diyeyim.
Teminat filan ne ilgisi var çok çirkin düşünceler bunlar.
Kaldı ki BEN ZATEN İSTEMİYORUM.
Normalde hobilerimë geri dönmek dusuncesindeyim.
Kızıma da çok büyük bir sevgi duyuyorum.
Ona harcamak istiyorum tüm enerjimi

İstemediğini anladım zaten sadece kafanı neden meşgul etti dedim konuyu açan ve yorum bekleyen sensin!Yalnız teminat sözünü ben çirkince değil oldukça politik bulurum yani bazı durumlarda baş vurulan bir yöntemdir,eğer öyleyse de bu konu da zaten yanlış diyorum,değilse de sorun yok...Özellikle eşinin bir erkek bebek istediğini ima eden kişinin sözleri de acaba dedirtmiş olabilir diye düşündüm.Bu yaklaşımı süzgeçten geçirirsin farklı bir bakış açısı! iyi niyetliyim yine belirteyim....

Bir kızım var 5 yaşında. Annem dahil ve dahi kızım dahil baskıları görseniz inanamazsınız. Dediklerinizin aynısı ve daha fazlası başımda. Diyene " Allah isteyene versin " diyorum bitmiyor. Geçen arkadaşım ısrarla isteyene de versin sana da versin bencilce düşünüyorsun gibi şeyler söyledi. Böyle diyene " sen mi bakacaksın" demek istiyorum.
Çocukları ve özellikle bebekleri seviyorum ama uzaktan bakması gerçekten zor,eşim bebek bakımı konusunda da pek yardımcım sayılmazdı. Annemle yanyana oturuyoruz,o hep yanımdaydı sağolsun. Ama birkaç seneye tayinciyiz sonrasında yanımda da olmayacak,tek başıma o sorumluluğu almak istemem tekrar aynı şeyleri yaşamak korkutuyor açıkçası. Enerjim yok.
Bir de kızımın geleceği konusunda bile bu denli endişeliyken bir ton pisliğin olduğu bir dünyaya ikinci masum getirilir mi?

İşyerinde tanıdığım tek çocuklu çok arkadaşım var. Onlar da düşünmüyorlar. En yakınımda teyzemin tek oğlu var. Kuzenim de kardeşimi ve beni kardeşleri gibi görüyor. Çok anlayışlı olgun bir çocuk. Yani kardeşsiz de oluyor. Rabbim gönlünüze göre versin.

Benim bi kardeşim var
5 yaş aramız var
Bana kardeşin olsun ister misin demişlerdi hayır demiştim (ama zaten annemler yapmış bile)
Aradan 24 sene geçti hala düşüncem aynı bugün ister misin deseler gene hayır derim
Erkek kardeşim var şu an da beni ziyarete geldi bizim evde
Kendisini tabiki seviyorum ama öyle düşkün de değiliz. Annemiz ölünce de öyle çok kenetlenmedik.
Üstelik annemin 2 kardeşi var. Annem bakmış büyütmüş onları ve çok severdi kardeşlerini. 5 sene yatağa bağlı yaşadı aynı şehirde ayda bir gelip 1 saat oturup doğru dürüst yüzüne bile bakmadan gittiler. Üstelik annem sağlıklıyken çok iyi olan dayım teyzem annem ölünce bizi de unuttular, kuzenlerim başsağlığı bile dilemedi. bayramlarda ben aramasam kimsenin bizi aradığı yok. Eşimin de 3 kardeşi var ikimiz de abla abiyiz, ben ekstra sorumluluktan başka bi getirisini göremiyorum. Başları sıkışınca arıyorlar, kardeşi büyük çocuğa mı yaptılar yoksa biz küçüklerin sponsoru muyuz anlamıyorum.

O yüzden kardeş neden şart olsun bir türlü anlayamıyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…