Çok mu çirkinim :(

Siz cirkin degilsiniz de etrafinizda cirkin zihniyetli insanlar var malesef. Arkadasim sagligin yerinde mi, yerindeyse sorun falan yok. Hiiic kafana takma. Millet elestirir.
Bir gelin vardi eskiden köyde yeni evlenmisti basenliydi. Her gören kilo ver bak basenlerden, yok esin icin ver, yok vermen lazim diyenlere esim beni böyle beyeniyor hatta daha da al askim diyor der sustururdu.
Ezme kendini bu düsüncelerle. Inan bu insanlara yansir ve yarana basarlar.
Allah askina kusur diye demiyorum ama kim mükemmel bu hayatta söyle?
Kimse kimsenin burnunu yüzüne söylecek kadar hak sahibi degil. Tövbe hatta.
Senin burnuna laf edene dön de kendi popona bak desen acaba ne hisseder. Yine de böyle cirkin davranma da sallama yani.

Cok sinirleniyorum bu tutuma gercekten. Ne olur bunlara kulak asmayin. Cirkin olan bu yapilanlar.

Çözümü vardır hepsinin. Kendinizi üzmeyin. Nişanlınız da bir zahmet adam insan olsun seviyorum dediği kadının fiziksel görünüşüyle alay etmesin.

Eğer kendinizi çok kötü hissediyorsanız estetik yaptırabilirsiniz artık herkes yaptırıyor. Dişleriniz için profesyonel yardım alabilirsiniz. Ama hepsinden önce kendinize güvenin lütfen. Çirkin değilsiniz ben hiçbir insana çirkin yakıştırması yapılmasını doğru bulmuyorum. Allah'ın size bahşettiği güzelliklere odaklanın.

Kilo almak için de yine bir diyetisyenle görüşseniz? Hem sağlıklı kilo almış olursunuz. Dediğim gibi,bunların hepsi halledilir. Önce kendinize güvenin.

Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim estetik yaptıracak veya tel taktıracak durumda değilim şu an. 2 yıl önce babam özel bir hastanede yanlış iğne sonucu sakat kaldı ve çalışamıyor. Bu yüzden aileme destek olmak zorundayım.

Dişlerin için şunu diyebilirim. Ben tel taktigimda neredeyse yaşım 30 du. 1 yıl kaldı..estetik braket taktirdim, şeffaf... o kadar sevimli olmuştum ki. Hiç çirkin görünmüyor. Bayaa sevmiştim. Toplam masraf 4000 lira idi. 1 yıl boyunca taksitle ödedim.

Şu anda (tellerim çıktıktan sonra) dislerimin görüntüsünü çok seviyorum.. dediğin gibi, dişler yamuk olunca diş taşı falan daha kolay meydana geliyor. Şimdi tertemiz dişlerim.

Ki insanlar bana tele o kadar ihtiyacın yok diyordu ama ben taktım. Önemli olan senin kendini güzel hissetmen.

Hemen diş hekimine git. Ortodontiste

Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim estetik yaptıracak veya tel taktıracak durumda değilim şu an. 2 yıl önce babam özel bir hastanede yanlış iğne sonucu sakat kaldı ve çalışamıyor. Bu yüzden aileme destek olmak zorundayım.

Çok geçmiş olsun. Söylediğim gibi ama ben asla kimsenin yüzüne bakılmayacak kadar çirkin olduğunu düşünmüyorum. Diyetisyene gitseniz 2-3 kilo alsanız da toparlarsınız.

Dişlerinizi yaptırabilirsiniz, burnunuzu beğenmiyorsanız estetik olabilirsiniz. Bence çok zayıf değilsiniz.

Ya açıkçası burun çok önemli insanın yüzünde bence. Benim burnum Allaha şükür düzgün, sadece çok etli. Ben bile bazen diyorum burnum minicik olsa ne kadar hoş olurdum diye. İnsan heves ediyor hele o estetik fotoğraflarını falan gördükçe...
Eğer çok rahatsızsan kendini iyi hissetmek için estetik ameliyat olabilirsin. Dişler desen sağlık için gerekli aslında.

Ama tüm bunları kendin istiyorsan yapmalısın. Böyle diyen bir nişanlıyı gönder gitsin bence. Böyle saygısız bir insanla ömür geçmez. Hani çocuklar birinin kusuruyla dalga geçer de çocuk yahu ne bilsin derler ya ben ona bile karşıyım. Ben ilkokula giderken bile kimsenin fiziksel kusurlarıyla dalga geçmedim. Hiçbir şekilde normal gelmiyor bana.

Kilo konusunda da spor yapabilirsiniz aslında. Daha atletik bir fiziğe sahip olursunuz kalçalar falan daha dolgun olur. Kilolu olanların güzellik için zayıf olmak şart algısı kadar bunun tam tersi de saçma bence. Kilo almak zorunda değilsiniz ki.

Sizin neyinizi beğendide evliliğe adım attı bu adam ?
Maddi durumunuz diş ve burun yaptıracak kadar iyimi ?
Bende tel taktırmayı düşünüyorum siz neden çözüm odaklı değilsiniz ?
Estetik düşünürmüsünüz ?
Makyaj ugulamaları var burnu küçük şekkilli farkı göstermek için haberiniz var mı ?
Bu nişanlı ile evlenmeyi cidden düşünüyor musunuz ?
Spora giderseniz iyi bir kilo alma programıyla hem kilo alır hemde kas yaparsanız daha kilolu durusunuz ve zatıflığın getirdiği çelimsizlik fit olarak değişi

• Beğen
Reactions: KV_
Sizin neyinizi beğendide evliliğe adım attı bu adam ?
Maddi durumunuz diş ve burun yaptıracak kadar iyimi ?
Bende tel taktırmayı düşünüyorum siz neden çözüm odaklı değilsiniz ?
Estetik düşünürmüsünüz ?
Makyaj ugulamaları var burnu küçük şekkilli farkı göstermek için haberiniz var mı ?
Bu nişanlı ile evlenmeyi cidden düşünüyor musunuz ?

önce hayatını güzelleştirmek adına nişanı at...
sonra kendine güven..Rabbimin yarattığı taş bile harika....

• Beğen
Reactions: KV_
Merhaba,
Çok zor zamanlar geçiriyorum birkaç gündür konumu okuyan arkadaşlar bilir. Ancak yıllardır yaşadığım bu kendime güvensizlik son birkaç gündür daha fazla baş göstermeye başladı bende..
Ben 1,70 boyunda 48 kg buğday tenli bi bayanım. Herşeyden önce kilo sorunum var. Ne yaparsam yapayım kilo alamıyorum. Protein kaçağım var. Bundan önce 55 kiloydum ancak sol yumurtalığım tümör olduğu için alındı ve ameliyattan sonra ciddi şekilde zayıfladım. Birçok bayan arkadaşım benim fiziğime özenirken nişanlım ve kendi ailem alay konusu yaptılar. Ciddi şekilde de baskı uygulanıyor kilo al diye.
Haricinde ne yazık ki çok ama çok çirkin bir burnum var. Burun ucum düşük. Hafif kemer var ve gülerken burun ucum resmen dudağıma değecekmiş gibi hissediyorum (Bunu yazarken bile utanıyorum kendimden) Burun deliklerim çok büyük. Nefret ediyorum burnumdan !
Dişlerim deseniz ayrı bir sorun. Çarpık çurpuk. Alt kısımları hele delirecek gibi oluyorum onları gördükçe. Ağız ve diş bakımıma özen gösteririm ama çok çarpık olduğu için rahat temizlenmiyor ve kötü bir görüntü çıkıyor ortaya.
Evet şükürler olsun sağlığım yerinde ama ciddi derecede kendimi kötü hissediyorum. Sanki insanlar benim burnuma,ağzıma,kiloma bakıyor ve beni kınıyorlar gibi hissediyorum. Önceden bu kadar ileri derece değildi bu sorun. Şimdi bir de bunları düşündüğüm için ne bakım yapmak geliyor içimden ne dışarı çıkmak nede başka bişey. Nede olsa çirkinsin kızım diyorum kendi kendime..
Benim bu duygulardan kurtulmam gerekiyor..
Yardım edin :KK43: :KK43: :KK43:
diyetisyene git lutfen
bak nası kilo aldırıo sana
kendi kendine deneme (ben de bi ara yasamıştım kilo almak istiodum)

sonuçta hayat senin hayatın onları ne ilgilendirir ki benimde kilo problemim var benimlede dalga geçiyorlar ben aldırmıyorum artık ama dişlerin için bir ortodontiyle görüşebilirsin kilon içinde diyetisyenle bence bu tarz insanlardan uzaklaş

maddi durumun nasıl?
hepimizin kendimizde beğenmediği yerleri var.
burun estetiği yaptırabilirsin,inan bana burun insanı o kadar değiştiriyor ki.
evet çok zayıfsın,55 kiloya yeniden çıkabilirsen güzel olur ama sağlıklı olarak.sağlıklı beslenip spor yaparak.bu konuda bir yardım alsan uzman birinden? diyetisyenden mesela. diyetisyenler sadece kilo verdirmek için yoklar.
ne güzel uzun bir boyun da var :)
birkaç kusurun var bence,inan benim kusurlarım senden çok daha fazla.halledebilirsin,halledebiliriz.

Eskiden bende kendimi oyle hiss ederdim benimde burnum kemerli amca kizlari hep laf ederdi ama beni hep kiskanirlardi saclarim duz uzun dogal sari gibiydi kes diyolardi sana kisa yakiwir bende kafaya takmadim duyunde falan hep en cekici ben olurdum kafana takma sana oyle soyleyenler deki sen guzelsinde ne oldu boyunmu uzadi

Guzel kardesim lutfen dert etme bunlari hele sana bu kadar bos laflarda bulunanlar kim olursa olsun dert etme hatta lafinla sen onlari ez..
Bende 1.68 boyundayim ve 40 45 kilo oldugum zamanlari biliyorum herkes oncelikle ailem surekli olumsuz seyler soylerdi...evlendikten sonra kilo aldim az bi kilo fazlaligim varken bile bu seferde kilolarima taktilar yok su kadar kili ver yik bu kadar kilo ver gaza geliyordum bir zayifliyordum bu seferde oleceksin diye soyleniyorlardi...yani ne yaparsan yap nasil olursan ol kimseyi memnun edemwn...sen kendine bak keyfine bak yeter kadin mutlu oldukca guzellesir....yine kendimden ornek mutlu oldugumda oyle guzelleseyorumki ben bile kendime asik oluyorum...mutsuz kederli oldugumdada o kadar sararip soluyorumki bu benmiyim diyorum kendimi taniyamiyorum

Beni elestirene hep sunu derim ben kendimi yaratmasim varsa sikayetin bana degil Yaratana soyle diyorum..sende dene bi daha birsey diyemezler

Babanizin durumuna cok uzuldum. Allah size guc kuvvet ve sabir versin. Bence biraz para biriktirebilirseniz eger burun estetigini dusunebilirsiniz. Gercekten insani inanilmaz degistiriyor. Benim kuzenimin ayni tarif ettiginiz gibi buyuk ve kemerli bir burnu vardi, iyi bir doktora burun estetigi yaptirdi ve inanilmaz guzel oldu. O kadar degisti ve guzellesti ki anlatamam. Eski resimlerinde taniyamiyoruz resmen. Madem kafaniza bu kadar kafaniza takiyorsunuz ve bu sizde ciddi bir ozguven eksikligi yaratiyor, bence bunu kendiniz icin yaptirin. Baskalarinin dusuncelerini bir kenara birakin ve kendi mutlulugunuz ve psikolojiniz icin yepyeni bir gorunum elde edin.

Farzedin cirkinsiniz ( Allah'ın yarattığı çirkin Diye birsey yoktur ) ne olacak? Herkesin yok mu kusuru ? Aha benim de burnum büyük kulaklarımda kepçe. Önce nasıl sıkıntı yapardım utanirdim zerre tinnamiyorum gayri. Kendinizi başka yönlerden doldurmaya çalışın okumak gezmek gibi.. O güzellikte geçici sonuçta.

Back
X