Çok mu gaddarım?

Yaş ilerledikçe böyle oluyor bence.
Bundan üç beş yıl önce değmez insanlara üzüldüğüm için şimdi ne salakmışım diyorum. Keşke o zaman gaddar olsaymışım

banabenigeriver bende sizin gibiyim hiç unutamıyorum affedemiyorum hatta itinayla herşeyi kaydediyorum.
Bir anda soğuyup elimi ayağımı çekiyorum.
Ama zararı bize dokunuyor söyleyeyim size. O kişilere hiçbirşey olmuyor.
Bir üye demişti " algılarınızın hassasiyetini azaltın " diye benim yapmam gereken bu GelenKutusu demişti sanırım tam emin değilim

Bende ayniyim ama malesef akraba olunca ister iatemez görüşüyor Sun ama asla eskisi gibi olmam sirrimi vermem meraba nassin iyisin okadar arkadas oluncada tekmeyi basarim bitti zaten yasadigimiz yer Köy gibi herkes akraba veya uzaktan akraba her dügünde cenazede karsilasiriz sevmediklerimlede selam verir gecerim

Sen en azindan iki yuzlu ve kotu insanlara karsi boylesin ben ilk tanismada uyuz oldugum zaman (uyuz olmam icin illa bana bisey yapip, kotu davranmasi bile gerekmiyor kotu enerji aliyorum ) o insanin herseyi batar gicik olurum artik ona gorusmem bile.

Ben de kinciyim biraz bana yapılanı sittin sene unutmam ama boşver deyip hayatıma kaldığım yerden devam edebiliyorum tamamen ilişkimi kesmiyorum ama samimi olmuyorum o kişiyle. Sosyal ilişkilerimi aksatmasından ortamın gerilmesinden hoşlanmıyorum çünkü.

Ben de öyleyim. Hatasini gördügüm bir insanin( yalancilik, dedikodu falan filan) bir daha isinamiyorum. Ve artik arama ciddi mesafe koyuyorum. Yalniz olsam bile bu karaktersizligi kabul edemiyorum.
Bu yüzden yalnizim. Fazla dürüst ve gercekci olmanin aci yanlari.
Esimin ailesi bile yalandan neden idare etmiyor diyor arkamdan. Gülmüyormusum da idare etmiyormusum.
Neden yahu neden?!
Neden insanlarin grursuzluklarini, karaktersizliklerini idare edeyim, hak etmeidkleri halde yüzlerine güleyim.
Bu durum bende hic degismeyecek.
Ya-pa-mi-yo-rum.

Aynen artik kendini bilene o enerji bile yetiyor.
Enerjisi uymayandan ( ki altindan hep birsey cikar) illaki uzaklasiyorum.
Bazi insanlarin fesatliklari disari yansiyor.
Ki elle tutulur bir sebep bence.

Bu gaddarlik değil ki , bende böyleyim kin tutuyorum bir nevi yanlış mi doğru mu bilmiyorum ama en iyisi allaha havale etmek herhalde bende vurdumduymaz olmak istiyorum yaaa

Ayni ben..Bence olmasi gerekeni yapiyorsun..

bende böyleyim ama söz konusu kendimin yada eşimin akrabaları olunca yılda bir iki kere mecburen katlanıyorum. ha yine hoş sohbet olmuyorum resmi davranıyorum bana kalsa hiç bakmıcam yüzlerine.

Eğer bu gaddarlıksa ben gaddardan da öteyim demekki...

İki yüzlü insanlara, dedikoducu insanlara, çirkeflere ve çirkeflerin yanında cesaretlenip çirkefleşenlere tahammülüm olmadığı gibi zerre kadar da işim olmaz...

Her ortama girdiğimde görmek zorunda olduklarım da var fakat ben onları hiç yoklarmış gibi farz ediyorum her hangi bir nesneden farksızlar benim için dışları insan görünümlü ama içleri adeta hırs, fesatlık,çirkeflik kaynayan bir canavardan farksızlar ben onları görmüyorum muhatap dahi olmuyorum ve ben çok daha mutluyum....

Karşındaki iyi insan değilse sana zararı dokunacaksa zaten yüz göz olmanın anlamı yok. Def et gitsin hayatından uğraşma hiç. Ben şimdiye kadar uğraştım da noldu hep üzülen sinirlenen taraf ben oldum ne gerek var konuşmaya sallaa

Bende senin gibiydim.
Ama ' kusursuz dost arayan dostsuz kalir" felsefesiyle biraz daha yumusaya karar verdm. Mesela en yakin arkadasim beni ekti bundan bi kac ay once. Kus kaldim konusmadim. Su an yine konusuyorum. Eskisi gibiyiz yine. Cunku icini biliyorum onun. Ikinci sansi hak eden birisiyse o sansi var. Tabi hainlik ve iki yuzluluk varsa o zmn az otede oynasinlar. Affetmem. Kardesim bana " senin ne cok dusmanin var, bak benim dusmanim yok demekki sen kotusun ben iyiyim" diyordu bi ara. Guldum cok pis. Cok dusmanimin olmasi benim hayatta saglam bi cizgimin olmasi demek. Kim o cizgiyi gecerse dusman kesilirim.. o kdr.

Gaddar değil de kindar oluyorsunuz sanırım.

Kendinizi korumak açısından faydalı olabilir ama sizi mutsuz ediyorsa zararlı.

Ben de gaddarımdır ve bu özelliğimi çok severim. Bence sen de sev

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…