Cok mu laubaliyim sizce?

hemen not alıyorum:kovalar gıcık olabilerrr dikkat etttt :KK45:

Benim kardeşim kova çok süper bi insandır ama evet biraz gıcık. Dan dan her şeyi söylüyor kızamıyorum da çok komik çünkü.

uzmanıyım yaa kovanın
36 yıl biri 30 yıl diğeriyle dip dibe yaşadım
böyle gıcıklık dediğim kıskançlık, inatçılık anlamında değil, bir farklı
kıskanç ve haset olan tek bi burç var söylemiyim burada :D, ki şu ara forumda görmedim fazla.

evet çok dan dan lar
diyorum bak her ortamda her doğru her şekilde söylenmez üslubu var
yok efendim yalan mıymış
yani bir durum oluyor soruyorlar hani fikir istiyorlar sen de çözümü diyorsun
yok efendim ama doğrusu bu. of çok zor vallahi bu kısımdan çok çektim, bana dertlenmeseler yine neyse...
demin radiohead diyordum şimdi Ferhat göçerden yıllarım gitti yi dinleyeyim bari :D

uzmanıyım yaa kovanın
36 yıl biri 30 yıl diğeriyle dip dibe yaşadım
böyle gıcıklık dediğim kıskançlık, inatçılık anlamında değil, bir farklı
kıskanç ve haset olan tek bi burç var söylemiyim burada :KK70:, ki şu ara forumda görmedim fazla.

evet çok dan dan lar
diyorum bak her ortamda her doğru her şekilde söylenmez üslubu var
yok efendim yalan mıymış
yani bir durum oluyor soruyorlar hani fikir istiyorlar sen de çözümü diyorsun
yok efendim ama doğrusu bu. of çok zor vallahi bu kısımdan çok çektim, bana dertlenmeseler yine neyse...
demin radiohead diyordum şimdi Ferhat göçerden yıllarım gitti yi dinleyeyim bari :KK70:
benim evde de ikizler var bilenler bilir bu burcu

Ben sizli bizli konuşmayı tercih ederim.Alakasiz belki ama bu konu için geçenlerde çocuğumu okuldan almaya gittiğimde (kapıda görevli bir hanım var biz içeri girmeden çocukları bize teslim eden) ben ve bir bey vardı..Bizi görünce görevli çocukları anons etti.Adam kadına "sen "diye hitap ederek konuştu.Ben otomatik herkese sizli bizli konuşurum.Sen diye hitap bana artık aşırı saygısızlık ve kaba geliyor.Yani sizin konuşma tarzıniz benim için vahşet, cinnet ,cinayet diyebilirim.
anam babam kardeşim nişanlım arkadaşlarım hariç kimseyle senli benli konuşamıyorum bende. anneannem teyzem halam dayılarım dahil :KK43:

bir de şey dicem kamu kurumundaysanız mesajla iş yapmak yasak bildiğim kadarıyla. gerçi siz yöneticisiniz ama benden daha iyi bilirsiniz.

Son düzenleme:
Bunu yönetici olarak yaziyorsan, profesyonellik sifirdir demek. Hadi konuştuğunda ağiz alişkinliği dersin (ki yine olmamali), ama yazi dilinde bu tür şeyler olmasi çok yanliş. Neticede düşünerek yazmiyormusun?

Iş yerindeki samimiyet arada şakalar ile olur, ne bilim biri zor durumda olduğunda "bügün izin al, biz hal ederiz" demek. Ama iş yerindeki arkadaşlar ile sanki ergen gibi konuşmak çok saçma. Bu şekilde ben iyi arkadaşlarima bile hitap etmiyorum. Bir yönetici bu şekilde hitap etse, kimse onu ciddiye almazdi. Ben açikçasi sempatiklik değil,cehalet sezerim. Bu nasil yönetici oldu diye sorgulardim

Bence bir insana hitap şeklimiz samimiyete ve dostluğun süresine bağlı olmalı.
Liseden erkek arkadaşlarım var, ikisi ile ailece de görüşüyoruz.
Buluştuğumuzda aynı lisede ki gibi şakalaşır hatta fotoğraf çektirirken sarılırdık bile birbirimize.
Buluşmalara eşleri yada kız arkadaşları ile gelmeye başladıkları zaman daha temkinli konuşmaya başladım.
Karşı tarafın bakış açısını bilmeden, birbirimizi tanıyıp güven duymadan arkadaşımın geri planda sorun yaşamasını istemedim.
Şimdi eşiyle ara sıra telefonlaşır hal hatır sorar hale geldik, evlerimize gider geliriz, bir iki kez ailece tatillere gittik.
Şimdi ki zamanda birbirimize buluştuğumuzda sarılmamız yada "canım" diye hitap etmemiz tepki çekmiyor.
Başka bir arkadaşım evlenince direkt mesafe koydu daha resmi konuşuyor ortamlarda.
Anlıyorum ki eşi pek hoşlanmıyor bende o sınırı koruyarak sohbet ediyorum.

Üyeyi tanımam etmem de dürüsttür,yalancıdır beni hiç bağlamaz da ergen tavırları ile insanları yıpratmanın mantığı nedir yani?
Ben kıskanmam da başka birinin eşi bozulsa hoş mu yani evlerinde huzursuzluk olması?
Bunu bilmemesi ergenlik ya da psikolojik sorunlu olduğunu göstermez bence.
Onaylanma ihtiyacı vs. demişler oldu ben kocamla kavga edeyim kadın onaylanmak istermiş.
Herkes hareketlerine dikkat edecek,o kadar zor değil yani.

katıldım herkes hareketlerine dikkat etsin tabi.
tecrübe ile mi sabitlediniz?

Başka ülkelerde kaldırabilir bir durum mu bilmiyorum da konu sahibi Türk değil mi?
Bu tarz konuşmalardan rahatsız olunacağını bilemeyecek kadar psikolojik hastaysa nasıl yönetici olmuş?
Bilmiyorum bir tek bana tuhaf geldi galiba.
Lale abla konu sahibi kardeşimizin ruhsal durumundaki bir takım zayıf noktaları (ki bunlar az veya fazla hepimizde var) bir kenara bırakırsak çocukluğundan beri genel ülke profilinden farklı bir ortamda büyümüş, buna lise ve üniversite eğitim hayatı da dahil. Hatırladığım kadarıyla yüksek lisansını da yurt dışında yaptı. Hem Afrika'da hem Türkiye'de bulunduğu iş ortamı da ülkemiz genel profilinden farklı, yabancı çalışanı çok olan, uluslararası bir kurum kültürü hakim. Türkiye'de çoğu iş yerinde olmayan bir kültür (daha iyi veya kötü demiyorum farklı diyorum). Geçmişte ben de benzer bir yerde çalıştığım için biliyorum. O yüzden önceki yorumumda konu sahibine forumda konu açarak insanların kendisini yargılamalarına izin vermese mi acaba dedim, çünkü eminim ki herkes -haliyle- kendi iş yerini kendi ortamını düşünerek yorum yapıyor.

Konu sahibi de belli ki iş yerindeki bazı davranışlarından rahatsız ve bunları geliştirmek istiyor, eminim geliştirecektir de. Ama bulunduğu yerde ayrık otu olduğunu sanmıyorum.

Evet sorun şu ki ben sanırım is ve sosyal ortamımda hemen hemen aynı davranıyorum. Kardeşimle nasıl konuşuyorsam işte de öyle konuşuyorum bazen ki hoş değil.
İşyeri veya sosyal yaşam, konuşma tarzını durumu ve ortama göre ayarlamalısınız bence.
İşyerinde senli benli canımlı cicimli konuşmak laubalilik bir yana, otorite sorunu yaşamanıza neden olabilir, sizinle aynı pozisyondaki kişiler dahil ciddiye alan olmaz.

Yanlış hatırlamıyorsam şu an çalıştığınız yerde yeniydiniz, birlikte çalıştığınız kişilerin size, sizin onlara alışma süreciniz olmuştu diye hatırlıyorum, kendinizi sevdirmek için de samimi olmak istemiş olabilirsiniz lakin her ne kadar çalışma tecrübem olmasa da işyerlerinin bir ciddiyeti olması, ast-üst ilişkilerinin iyi ayarlanması gerektiğini, eskilerin tabiriyle Babacan yönetici profilini yanlış anladığınızı düşünüyorum ablacım.

Lale abla konu sahibi kardeşimizin ruhsal durumundaki bir takım zayıf noktaları (ki bunlar az veya fazla hepimizde var) bir kenara bırakırsak çocukluğundan beri genel ülke profilinden farklı bir ortamda büyümüş, buna lise ve üniversite eğitim hayatı da dahil. Hatırladığım kadarıyla yüksek lisansını da yurt dışında yaptı. Hem Afrika'da hem Türkiye'de bulunduğu iş ortamı da ülkemiz genel profilinden farklı, yabancı çalışanı çok olan, uluslararası bir kurum kültürü hakim. Türkiye'de çoğu iş yerinde olmayan bir kültür (daha iyi veya kötü demiyorum farklı diyorum). Geçmişte ben de benzer bir yerde çalıştığım için biliyorum. O yüzden önceki yorumumda konu sahibine forumda konu açarak insanların kendisini yargılamalarına izin vermese mi acaba dedim, çünkü eminim ki herkes -haliyle- kendi iş yerini kendi ortamını düşünerek yorum yapıyor.

Konu sahibi de belli ki iş yerindeki bazı davranışlarından rahatsız ve bunları geliştirmek istiyor, eminim geliştirecektir de. Ama bulunduğu yerde ayrık otu olduğunu sanmıyorum.
İmzamı atarım bu yoruma

İmzamı atarım bu yoruma

Ben her yerde biraz garip ve gereksiz sevimli olmaya çalışan biri olarak algılanıyor olabilirim (yaşım ilerledikçe daha da batıyor olabilir) ve yoneticilik stilimin muhtemelen hiçbir sektörde karşılığı yok yani ama insanı yardım alanında biraz daha toleranslı daha rahat oldukları doğru. Avukatlık yasamimla bu sektöre girdigimden beri davranışlarım arasında çok fark var. Özellikle bizim alanda Turkiyede o kadar olmasa da Afrikada vb zor koşullarda herkesin bir evde kalması ve günde 20 saat kamplara yardım yapması ile oluşan profesyonel kültürler var bu yüzden mihalin bi yorumunda dediği yatay hiyerarşi mevcut daha çok yani biz kurumun başındaki adam turkiyeye geldi geçen gün ona bile mr demedik adini söyledik hiyerarşi çok katı değil. Ama buna rağmen insanlar benim gibi de değil yani benim gibi davranan çok az kisi var çoğu insan bir şekilde sinir ve mesafe koruyabiliyor. Bu yüzden ben de mihailin yorumuna katıldım.

Kızlar ben de yengeç burcuyum ve asla drama queen bir insan değilim ya. Her yerde bizi kötülüyorsunuz, valla yıldım he. Ne yengeç burcuymuş. :kahve:

Yengec burcu drama Queen değildir ya bence drama Queen değiliz yani siz değilsiniz de ben de o kadar dramaci diilim şimdi.

Yengec burcu drama Queen değildir ya bence drama Queen değiliz yani siz değilsiniz de ben de o kadar dramaci diilim şimdi.
Drama queen, mız mız, kindar hep görüyorum bunları. Ben yengeç değilim heralde ya. Şüpheleniyorum kendimden. :KK14:
Metres burç diyenler bile oluyor ya ben 15 yıldır aynı insanlayım. Neyse konunuzu sabote etmeyeyim.:KK52:

Drama queen, mız mız, kindar hep görüyorum bunları. Ben yengeç değilim heralde ya. Şüpheleniyorum kendimden. :KK14:
Metres burç diyenler bile oluyor ya ben 15 yıldır aynı insanlayım. Neyse konunuzu sabote etmeyeyim.:KK52:

Şeyma subaşı yengeç ama kendisiyle hiçbir ortak noktamız yoktur yani belki karın kaslarimiz diyeceğim ama o da yok

Az çok tanıdım sizi konularınızdan, bunun etkisiyle mi bilmiyorum ama bana laubali gelmedi mesajlar.
Hiç tanımadığım bir üye açsaydı konuyu o zaman da aynı şeyi mi düşünürdüm hiç bilmiyorum.
Sonuçta yazıştığınız insanlar da sizi az çok tanımışlardır ve garip gelmiyordur. Öte yandan partnerleri tanımıyorsa o tarafın rahatsız olma ihtimali var.

Onlar işvemizi cilvemizi kıskanıp, çeyreğimiz olamayanların uydurduğu laflar :63:

Ben her yerde biraz garip ve gereksiz sevimli olmaya çalışan biri olarak algılanıyor olabilirim (yaşım ilerledikçe daha da batıyor olabilir) ve yoneticilik stilimin muhtemelen hiçbir sektörde karşılığı yok yani ama insanı yardım alanında biraz daha toleranslı daha rahat oldukları doğru. Avukatlık yasamimla bu sektöre girdigimden beri davranışlarım arasında çok fark var. Özellikle bizim alanda Turkiyede o kadar olmasa da Afrikada vb zor koşullarda herkesin bir evde kalması ve günde 20 saat kamplara yardım yapması ile oluşan profesyonel kültürler var bu yüzden mihalin bi yorumunda dediği yatay hiyerarşi mevcut daha çok yani biz kurumun başındaki adam turkiyeye geldi geçen gün ona bile mr demedik adini söyledik hiyerarşi çok katı değil. Ama buna rağmen insanlar benim gibi de değil yani benim gibi davranan çok az kisi var çoğu insan bir şekilde sinir ve mesafe koruyabiliyor. Bu yüzden ben de mihailin yorumuna katıldım.

Ben de yurtdisinda ekip lideriyim, global bir firmadayim. Bizde de herkes herkese ismiyle hitap eder, benim ekibimdekiler de bana ismimle hitap ediyor, ben de ustlerime ayni sekilde. Hiyerarsik duzeni hissettirmiyoruz birbirimize ama bir sinir var. Sanirim sizin kurumda sinirlari koruma konusunda bir problem var herkes boyle davraniyorsa.

Back
X