Cok mu laubaliyim sizce?

Karsıdakiler kısa kestikce sen cin seddi gibi uzattıkca uzatmıssın. Burcun ne? Bi hava sezinliyorum sende iflah olmaz bi cene var gibi ikizler olabilir misin? Yada yükselenin? Ya burcun ya yükselenin ikizler gibi. Birde su elementin var, balık yengec? Bilirim yani cenelerini.
Teatral bir yaklasım hissetmedim sende düsünmeden konusuyosun. Ama yöneticilik demek ayagı bir bastım mı yeri gögü inletmek demek titretmek demek sen masallah oturup bi fal muhabbeti yapmadıgın kalmıs.

Dikkat etmeni öneririm az da olsa bu erkek zıpırtılarına canım diyosun onlar cilve sanıp düsüyor.

Burcum yengeç yükselen de yengeç ama Merkür venusum ikizler.

Ya bi de şey gibi değil mi? Karşı taraf yönetici de en büyük kk işe yeni girmiş kendini sevdirmeye çalışan, o işi hallettim bu iş bende diyen alt kademe çalışan.

Ya bunlar takımda çok yoğun sürekli yoğunuz diyorlar ben de hani yardımcı olayım filan istiyorum ki motive olsun bütün birim ama belki de geldi yine tipini ... diyorlar bilemezsin ki.

Ya bi de şey gibi değil mi? Karşı taraf yönetici de en büyük kk işe yeni girmiş kendini sevdirmeye çalışan, o işi hallettim bu iş bende diyen alt kademe çalışan.
evet aynen öyle olmuşş.hani fazla vasfı olmayan bir eleman alırsın işe de sana şirinlikler yapar iş adabını fazla bilmez sinir eder insanı.biraz öyle olmuşş.ama en büyük kk anladı hatasını değiştirir kendisini hızla.örnek vereyim iki okul arkadaşı stajda şeftik bir otelde.arkadaşım bir personelle samimi olmuş gereksiz konuşmuş canı sıkılınca katlarda.adam evliymiş yaşı da çok büyük bizlerden tabii.kızın peşine düşmüştü devamlı konuşmaya çalışıyordu yılışıyordu.ayy bilmem ne abiiii demeyeceksinn sen onun üstüsün yaşın küçük de olsa stajerde olsan.bunu da müdürümüz söylemişti ona kadar yansıyınca

Ya bunlar takımda çok yoğun sürekli yoğunuz diyorlar ben de hani yardımcı olayım filan istiyorum ki motive olsun bütün birim ama belki de geldi yine tipini ... diyorlar bilemezsin ki.
Hepinizin iş tanımı belli değil mi? Sen iş tanımının dışına çıkma bence. Onlar da o işi bilerek başvurdular ve kabul ettiler. İşlerini yapacaklar ister motive olarak ister olmayarak.

Ya öyle olmuş gerçekten ne bileyim bir şeyi dosdoğru yazınca kaba olurmus gibi geliyor özellikle bir iş isterken.
Benim burcum da yengeç ve ben de böyle düşünüyorum bazen o bakımdan anlayabiliyorum. Ama hiç bu tarz yazmadim. O canimcim kelimesini atınca hiç kaba durmuyor mesaj. Rica içeren ya da öneri içeren cümleler çünkü.

Gördüğüm kadarıyla siz sıcak kanlı birisiniz. Ama Türkiye biraz farklı. Genelleme yapmak doğru değil ancak sizin laubali olduğunuzu düşünmeseler bile amirseniz ve ekibinize gereğinden fazla sıcaklık gösterirseniz, sizin işi yürütemediğinizi, yönetemediğinizi bile düşünebilirler. Otoriteniz sarsılabilir. Nazik olun, elbette buz gibi olmayın ama mesafeyi de koruyun ki onlar da yerini bilsin.

Hepinizin iş tanımı belli değil mi? Sen iş tanımının dışına çıkma bence. Onlar da o işi bilerek başvurdular ve kabul ettiler. İşlerini yapacaklar ister motive olarak ister olmayarak.

Evet benim gorevlerim belli ama sanki onlara da yardım etmem gerekiyormuş gibi geliyor.

Ya öyle olmuş gerçekten ne bileyim bir şeyi dosdoğru yazınca kaba olurmus gibi geliyor özellikle bir iş isterken.

Yok, neden olsun ki. Ben bir örnek yazayım misal şirket içi yazışmada tüm takım üyelerinden bir şey isterken:

Hello herkes, repodaki bazı kodlara yorum yaptım. Yorum yaptıklarım yorumları uygulayıp cuma gunüne kadar tamamlayabilirler mi?

Ya da tek bir kişiye yazacaksam

Hello XX
Bu kod iyi olmuş, beğendim. Testler de iyi görünüyor, biraz daha test ekleyebilir misin? Edge caselerden bazılarını koyabilirsin, boş liste ve boş dosya gibi.

Konuşurken de
Bu satırı sil lütfen, kalan satırlara farklı bir şey yapıciz şimdi

Bu kadar. Ufak bir selam, sonra ne istiyorsan/diyorsan direkt o. Kibar ve düzgün bir dille söylemen yeterli, az ve öz, profesyonelce ne istediği söyle. Karşı taraf anlamadıysa, soru soruyorsa daha da açıklama yap o kadar.

Evet benim gorevlerim belli ama sanki onlara da yardım etmem gerekiyormuş gibi geliyor.

Takım lideriysen junior elemanlara tabi ki bir miktar yardım etmen gerekiyor. Ama yardım etmek için de samimi hitaplara ihtiyacın yok, biraz yol göster, yapacakları iş için bir miktar ipucu ver ama işi tamamlamayı onlara bırak. Kendileri bulmazlarsa öğrenemezler :KK76:Junior birini desteksiz/süpervizyonsuz bırakmamalısın tabi ki, takımında başka senior varsa her juniora bir supervisor düşecek şekilde bir gruplama yap. Dediğim gibi, ne yapılacaksa çıkış noktasını göster ki junior bebe kaybolmasın, ara sıra biraz itele, biraz ipucu ver takip etmesi için ama işi kendi yapsın.

Takım lideriysen junior elemanlara tabi ki bir miktar yardım etmen gerekiyor. Ama yardım etmek için de samimi hitaplara ihtiyacın yok, biraz yol göster, yapacakları iş için bir miktar ipucu ver ama işi tamamlamayı onlara bırak. Kendileri bulmazlarsa öğrenemezler :KK76:Junior birini desteksiz/süpervizyonsuz bırakmamalısın tabi ki, takımında başka senior varsa her juniora bir supervisor düşecek şekilde bir gruplama yap.
bir süre sonra bu juniorlar:en büyük kk çay almaya mı gidiyorsun bize de birer tane kap getir be bile derler :KK45:

Biz bu kişilerin yaşını mizacını vs bilemeyiz ki . Ama gördüğüm kadarıyla benim pek hoşuma gitmedi . Ben de böyle konuşmam eşime yada sevgilime de böyle konuşulsun istemem . Eşimden isterse 20 yaş büyük olsun yöneticisi olsun bana farketmez . Eşimin gözünden bakacak olursam kusura bakmayın ama eşim laubali derdi.

Yöneticilik yaptığınız için bu kelimeler samimiyet oluşturur bunu fırsat bilip sizi ciddiye almadıkları zamanlar olabilir. Bende kurumumun yöneticiliğini üstleniyorum çalışma arkadaşlarımdan yaşça büyük veya yaşıtım olanlarla bey hanımdan öte geçmiyoruz sosyal hayattada görüşsek aynı sadece küçük personellerin bazılarına ve stajyerlere en fazla naber kuzu filan demişliğim oluyor insan bazen kendini tutamıyorum.

Back
X