Cok mu laubaliyim sizce?

Israrla canımcımm dediginiz halde arkadaşlarınız hitapta bulunmuyor.aslında bu canımckm ne alaka? Demek. Ama anlamıyorsunuz anlamak istemıyorsunuz ya da. Bence cok gereksiz ve yersiz hitaplarınız.evet ben partneri olsam rahatsız olurum. Yanı ne alaka cidden, üslubunuza hiç anlam veremedim. Yapmacık bir samımı olma çabası var.

Ben iş hayatında canım, cicim, bebişim, kankim gibi sıfatlardan hoşlanmıyorum. Doğru da bulmuyorum. Amirleri veya yöneticileri olduğunuz kişilere bu şekilde hitaplarla konuşmanızı kesinlikle önermiyorum. Hatta bazı mesleklerde ve makamlarda bu konularda özellikle uyarılarla dolu bir eğitimden geçirilir insanlar.( Ben de değişik düzeylerde bu konularda eğitimler vermiş bir yetkiliydim)

Yönettiğiniz kişiler sizin kankileriniz değildir. Yerinde bir ciddiyet, gerektiğinde hafif bir otorite her zaman iş disiplinini dinamik tutar.

Yöneticilik vasfınız haricinde de iş hayatında sınırı korumanızı öneririm. Hayatlarında birisi olup olmaması yanlış anlaşılmanızı engellemeyeceği gibi bunun dışında herhangi bir sorunda sözünüze ne kadar itibar edileceği, işle ilgili bir rica konusunda yaklaşımları bile yarattığınız gereksiz samimiyete ve insanları alıştırdığınız tarz ve üslubunuza göre çok farklı olacaktır

Laubali değil de samimiyetsiz duruo bence. Zorla dost olmaya calisio gibi. Yanlis anlasilcak hicbi durum yok ama. Sadece gereksiz hitaplar var.

Evet olabilir belki de zorlama duruyor yani bilmiyorum zorlama mi yazarken normal hissediyorum çok düşünmeden yazıyorum açıkçası. Belki de farkinda olmadan böyle bi üslup benimsedim.

Canımcım falan aşırı gereksiz ve çok laubali bence karşı tarafta bence hoşnut değil belli ki gayet kısa ve mesafeli cevaplar vermiş

Astrolog onu da bulur aslında hayatinda ki önemli olaylardan gercek saatine illaki bulunur...5 ev yetistigin ortam ve yaşadığın sürece kendi özünü falan temsil ediyordu 6 ev de sağlık eviydi galiba tabi çok daha başka seyleri de temsil ediyor da kabaca böyle bişeydi...burda bulunan burçları güneşini yukseleninin bulunduğu konumu tek tek bak ufak da olsa bir fikir edinirsin...

İkizlerim, yükselenim de ikizler iş yerinde (yılların getirdiği samimiyetimin olduğu birkaç kişi hariç) domuz gibiyimdir :)) sert vs değil aksine güler yüzlüyüm ama demek istediğim şu, bir mesafem var ve bunu hissederler, kimse canımlı cicimli konuşmaz benle. Burçla ilgili değil yani bu.

Konu sahibi kardeşim öncelikle naçizane şunu söyleyeyim, yavşak değilsin (hem estf yaw) ama pek strateji yapmıyorsun. Strateji belki yanlış kelime demek istediğim rol yapmak veya firdevs hanım olma sanatı değil. İnsan ilişkilerimizi de aynı bütçemizi yönetir gibi yönetmemiz gerek bana göre, anneyle babayla kardeşle ilişki ayrıdır, eşle partnerle ayrı, arkadaşla ayrı, iş yerinde ayrı. Bunların hepsine farklı davranmak gerek sen biraz bunları birbirine karıştırıyor gibisin. Burada da mesela konu açıp seni ve hayatını tam olarak bilmeyen insanlara seni yargılama hakkını tanımak iş yerinde altındaki insanlara olan yaklaşımınla benzer.

Sonuç kaçınılmaz olmuş o zaman. Ama artık onaylanmaya ihtiyacınız yok, iş hayatınızda zaten başarılı bir insansınız. Sosyal ilişkilerinizde de durumu sizin gibi olmayan insanlar da herkes tarafından sevilmiyor. Gerçi öncelikli olan sizin bunu kabullenmeniz tabi.

Tamamdır teşekkürler

Evet güzel yakaladınız.

Ne güzel ya hep başarılarla dolu bir hayat tebrik ederim sizi . Ama işte hep derler Allah bir yerden alır bir yerden verir diye . Sizin de sosyal hayatta falan demekki imtihanınız eksiğiniz . Her şey bir arada olmuyor çoğu zaman .

Öncelikle partnerini tanımadığınız ya da çok samimi ve uzun bir arkadaşlığınız olmayan hiçbir karşı cinse bu tarz hitaplarla mesajlar atmayın. Yanlış anlaşılmaya çok müsait mesajlar. Hele hele bir yöneticinin alt birimine atacağı türden hiç değil. Mesaj içeriğine bakınca sizin karşı tarafa gereksiz bir şekilde yaranmaya ve samimi olmaya çalıştığınıza ilişkin bariz bir hava var.
İkinci olarak iyi ve yardımsever bir yönetici olmak bu değil. Onların özel günlerini resmi bir şekilde kutlamak, bir mesleki sıkıntıları olduğunda görev alanınıza giriyorsa derhal müdahil olmak ve adil davranmak yeterli. Fazlası sizi yönetici olarak başarısızlığa iter. Kaldı ki yapmacık bir sevgi kelebeği gibi hem alt kadronun hem başka birimlerin işlerine koşturmak çevreniz için çok irite edici ve sahte gelebilir. Eğer yoğun çalışıyorsanız, ona göre maaş düzenlemesi ya da ek personel talep etmeniz ya da en kötü işleri birebir denetlemeniz yeterli. Oturup işleri siz yapacaksanız yöneticilik nerede kaldı.
Bu konuyu okuyunca ben sizin özel hayatta neden başarısız olduğunuzu gördüm. Bence siz kendimize değer vermiyor ve karşınızdakinin size değer vermemesini dikkate almadam bodoslama devam ediyorsunuz. Bakın yazışmalarda bile adamların sizi kale almadan, tek bir kelime özel hitap kullanmadan , kısa cevaplarla geçiştirdiğinin bile konu açana kadar farkında değilsiniz. Bence biraz cool olmayı ve değer gördüğünüz kadar değer vermeyi öğrenmelisiniz. Onun bunun işine koşturup , tek taraflı samimiyet kurarak kimseye kendinizi ne sevgili ne arkadaş olarak sevdiremezsiniz. Biraz ağır olmayı ve sakin kalmayı öğrenin. Kendi değerinizin farkına varın ve değer görmediğiniz hiçbir insani ilişkide verici olmayın. Bakın insanların etraflarına yaydığı bir enerjisi vardır. Siz değerli olduğunuzu , değer gördüğünüz kadar değer vereceğinizi ve sizi kırmanın bir bedeli olduğunu hissettirmelisiniz. Kendinizi sevmelisiniz ki değer göresiniz. Ama ben yazdığınız mesajlardan anladığım kadarı ile verdiğiniz enerji, sen ne yaparsan yap ben hayatındayım ve hayatını kolaylaştırmaya ve yanında olmaya devam ederim tarzında. İnsanlara ilginizi , yardımınız ve samimiyetinizi bu kadar kolay vermeyin. Hayatınızdaki insanların bunu kazanmak için çabalasını bekleyin ve kendinizi sevip değer verin.
Mesajıma çok sevdiğim ve hayatımda uyguladığım duvar yazısı ile son vereyim. Sezon sonu gibi takılma Gucci gibi ol, insanlar almak için sıra beklesin, hayatında olman onlara kendini değerli hissettirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…