Çok öfkeliyim

Bütün bu safsatanın, en okuryazar, görmüşgeçirmiş kadının bile başını yiyip bitiren bu sorunsalın nedeni nedir arkadaş... Ben evlenince kv.bi gün yaşasın artık dört kişilik bi aileyiz inşallah yakında çoğalırız demişti. (Ay ne sevimli kadın diyeceklere şimdiden temenni ederim karşılaşmalarını böyle bi kv ile) Benim ailem hooop çöpe, benim binbir hevesle kurduğunu sandığım iki kişilik çekirdek ailem hooop çöpe... Oldum mu okeye dördüncü. Erkek anneleri başka bir aile kavramını kabul etmiyor, kendi ailesinin uzvu olarak görüyor evliliği. Oysa kız anneleri girerken bile yabancı gibi giriyor artık o eve başka bir ev olduğunu biliyor... Kız almak tabirinden bu yüzden nefret etmişimdir hep.
Kimbilir başlık sahibi de ne kadar doldu ki tuttu böyle bi yere böyle bi başlık açtı. Kurağa göze hoşgelmeyebilir yazdıkları, ama sınanmadığınız şeyle ilgili sert yazmaktan kaçının yine de...

sırf KV niz diye böyle söylemiyorsunuzdur umarım.bunları dusunebilmek için çok agır seyler yaşamak lazım yoksa sorun sizde demektir.düşünün annenize gelininiz böyle söylese ne yaparsınız boğarsınız bence

Görmeyin o zaman. Resmen eski beni yazmışsınız burada. Sırf kv yi görmemek içi eşi bırakmak.... Eşiniz neler hissettiğinizi biliyor mu?

Bir de bu durum sadece içten içe sizin sinirlerinizi yıpratıyor sadece, başka kimseye birşey olmuyor.

Ben benimkini sildim attım. .çok şükür kafam rahat şimdi. .yazsam neler yaptığını roman olur..
Artık biyerde sabır bitince siliyor insan..
Ohhhh dünya varmıs diyorum
konu sahibi değilim ama ;

ben eşinizin tepkisini merak ediyorum , o annesini görmüyormu ,görüp geldikten sonra size karşı tavırları nasıl oluyor , onu tek başına ailesine yolladıgınızda içiniz nasıl rahat ediyor , eşinizin tarafından hiçmi kimseyle görüşmüyorsunuz,
çok soru sordum kusra bakmayın ama görüşmüyorum diyen herkese sormak istiyordum

öyle canım kadınlar asla yapılanları unutmuyoruz ve hep aklımızda ,

söylediği her cümle yüz ifadesi konuşma şekli ayyyyy mundar yaaa gene sinirlendim bak

Burasini okuyan KV varsa; siz gelininizi sevmediginiz surece o da sizi sev me ye cekkkkkk. Ona saygı gostermediginiz surece o da size saygı gos ter me ye ceekkkkkkkk. Şunu kabul edin artik; oglusunuz evlendi ve bir kadına kocalik yapıyor artik. O eskisi gibj sadece size ait değil. Nasıl sizin oglunuz gelini aldiysa o gelinde sizin oglunuzu aldi.

Ne biçim laflar kullanıyoruz kaç yaşındaki insan için yahu o sizin eşinizin annesi farkında mısınız sevmeseniz bile saygı duymalısınız. Laf sokasım geliyor da yapıştırasım var da bunlar ne kötü şeyler hayır yani nefret ederek elinize ne geçecek ki geçmişte bişiler yaşandı o yüzden diyorsunuz anlattığınız bireyde yok hem olabilir geçmiş gitmiş biraz daha yakın davransanız herşey unutulur eşiniz sizin anneniz hakkında bunları düşünce ne hissedersiniz?

Ayni durum bende de var malesef ve ayni evde yasiyoruz. Kadin iyi bsy soylese bile artik kotu bsy soylemis gibi gozume batiyo. Benim bu duruma gelmemin sebebi de kendisi yuzunden yuvam yikilma derecesine geldi yatak odamin kapisinin onunde beni dinlerken yakaladim ve bu patlamama sebep olmustu cunku ondan once de geceleri odamizin onunde bizi dinlerken yakaladik esimle. Ama hep bi bahanesi vardi sonunda da yine beni yalanladi. Eltilerimle bir oldular kayinbabamda dahil hepsi uzerime geldi her yaptgm meger gozlerine batmis. Esimde beni tamamiyla savunamadi belki de istemedi bilmiyorum onun gozunde de cogu konuda ben suclu oldum. Yasadiklarim canimi acitiyo halbuki kayinbabami severdim ama hepsi birlik oldular. Allaha havale ettim. Su an yine arkamdan konusuyolar duyuyorum ama umrumda degil Allah buyuk. Allah sana bana bizim durumumuzda olan herkese bol sabir versin insallah

Eskiden eşimin annesinin ile arasından şu sızmazdı..ama onunda son yıllarda anne oğul ilişkisi bozuldu..kv ağır depresyon hastası ayrıca huzursuzluk çıkarmayı seven haksızlık yapmaktan korkmayan canı istediğinde haklı çıkmak adına iftira atıp yalan söyleyebilen biri..eşim bunları kendi gözüyle gördü. .ve bazı haksızliklara kendide maruz kalınca beni anlaması hiç zor olmadı. .sukur allaha ki en sonunda kv maskesi düştü. .çünkü herkesı kandırıyor melek kv numarası yaparken beni ezip geçiyor her fırsatta eşimle aramı bozuyordu. En son bana çok ağır sözler söyledi hiç bir suçum yokken. .eşimde bunu biliyor.ben anneni sildim deyince haklısın dedi..işte durum bu arkadaşım. .buarada çok soru sormadın merak etmiş olman çok normal

Yazmayı unuttum. .eşim ara sıra annesini görüyor..buna karışamam annesidir sonuçta..ama kv benim artık ne düşündüğümü bildiği için beni sormuyor neden gelmedi vs diye..18 yil çektim artık bitti..

Biz görüsüyoruz. Fakat icimizdeki zoraki saygidan. Kötü davranamayiz kimseye, yaptiklarini bildigin sineye cekip görüsüyoruz. Esim belki de benden daha cok nefret ediyor annesinden. En cok esimin canini yakmis cünkü. Ama dile getiremiyor, onsuz daha mutluyuz. Ama iyi davraniriz, normal agirlariz. Istedigini yapmaya calisiriz, bu da bizim aptalligimiz. Aptallik diyorum cünkü esimle benim iyi niyatini bile görmezden gelen onlar, saygi duymayan onlar.
Keske cok uzak olsak da görüsemesek. Öyle huzurluyuz ki onlar yokken. Üc yildir evliyim daha bir kere olsun lafimi dinlememisler, soru daha sormamislardir bana. Insana saygilari sifir. Merak etmisiniz ya eslerimizin ne dedigini.
Esim uzun süredir onlarla yasadigindan benden cok daha kötü seyler hissediyor. Bana yaptiklarini ona senelerce yapmislar cünkü. Sadece esime derin üzüntü duyuyorum böyle bir anne babasi oldu diye. Esim dünya iyisi bir insan, hala da kimseyi incitemez. Insan kendi cocugunu bu derece nasil üzer ve ben bu kadina artik nasil acirim sen düsün.

O kadarı yok Allahtan ama ben boyle seylere izin veremem, gormezden gelemem. Esimle gerekirse kavga bile ediyorum. Yapmicaksin bidaha gozumun gordugu yerde diye. Oda dikkat etmeye ugrasiyor ama ama işte.
Yok artık..
Eşinizde amma pısırıkmıs eşim bana anneni sevme dese annemi koynumda yatırırım..
kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan anlaşılıyor kayınvalidenizden pekde altta kalır yanınız yok vallahi ilk defa bi kayınvalideye acıdım

Bazı anneler böyle işte..bencillik had safhada..
Allah eninde sonunda mazlum olanın ahını duyuyor merak etmeyin..
Ben asla bu duruma gelip onu silebilecegimi düşünmüyor ömür boyu çekeceğimi sanıyordum. .
Ama yapılan her iyilik gibi kotuluklerde insanların karşısına çıkıyor. .kayinvalidem şimdi kendi ektiğini biçiyor..

Kayınvalidene acıdım. Anlattıklarına göre hiç de masum değilsin bence. Oğlu kolundaki bantı çıkarsa ne olur, naz yapmış işte oğluna, yıllarca bakıp büyüttüğü uğruna uykusuz geceler yaşadığı bir tanecik oğlu kolundaki bantı çıkarsa ne olmuş yani...Umarım kendi gelininizden aynılarını görmezsiniz. Eşinize annesini öpmeyi nasıl yasaklarsınız yahu? Anne o anne ötesi yok....

allah yardımcımız olsun, hepimizin ,

bizde az gideriz ama asla ve asla tek başına kv gile göndermem çünkü kadın okuyup üflüyormu nedir kocam onun yanından geldikten sonra bana düşman gibi bakar , ve bu bir kaç gün sürer eli elime degmez sen düşün artık , birde cebinde ne parası varsa bir yolunu bulurlar hepsini alırlar , kuruşsuz eve gelir yokta demeyi bilmez ,
dikkat ediyorum artık oda bensiz gitmek istemiyor ,yıllar sonra çok şükür rayına oturdu evliliğimiz

Cidden şuradaki yorumları okudukça hayret ettim. Yok yatalak olursa altını temizlermiş de bilmem ne!?! Yok artık yani. O kıymetli oğluşlarınız yıkasın altlarınızı hayatta da yıkamam. Siz çocukları yaşlılığınıza güvence diye yapıyorsunuz heralde, tam bencillik. Bu kadar olmaz ya.
Oğlan analığında var bu herhalde, annem ve anneannem Allah kimsenin eline düşürmesin insan eti ağırdır der, benim kayınvalidemde ileride bana bakarsınız "şakasını" yapıyor. Ben de aynen söylüyorum. Kusura bakmayın ben yalan söyleyemem kimseye de bakamam, aynı evde de yaşayamam. Bizim çevremizde bu tip durumlarda iyi bir bakıcı kadın tutulur dedim, ciddiyim de.
Beni annem el bebek gül bebek büyütsün elin sorunlu anneleriyle uğraşıyım diye değil.
Annem eşimin yanında beni öyle mıncıklamazken nedense kayınvalidem koca dana oğlunu mıncık mıncık mıncıklıyor. En son eşime de bundan rahatsızlığımı belirttim hak verdi sağolsun artık annesine kendini mıncıklatmıyor.
Annelik bana gelin bakacak ben oğlumu öperim de severim de demek değil bana göre, evinde yuvasında huzurunu olmasıdır. E kayınvalide gelinini mutsuz ettiğinde emin olun evde de oğlu mutsuz oluyor.
Kız anneleri ondan daha seviliyor, anneanneler ondan daha seviliyor ciddiyim kendinize çeki düzen vermeniz lazım ya.
Benim anneannem mesela oğlu görevlendirmeyle bir yıl yurtdışında kaldığında da döndüğünde mıncıklamadı oğluşum demedi, karısını çocuğunu özlemiştir yarın gelsin dedi. Artık oğlunun yeni ailesini kabul etmişti. Ne vıcık vıcık öper gelini sinir ederdi ne de gelin bana bakacak derdi. Ondan da ama gelini çok sevdi anneannemi.
Gelinler de manyak değil yani kayınvalideyle geçinemeyelim demiyor, niye huzurumu kaçırayım.
Valla inşallah benim gibi geline denk gelmezsiniz. Kayınvalidem oğlum türlü sever türlü pişir mi diyor, anne kusura bakmayın lütfen ama benim de düzenim benim de sevdiğim yemekler var. Dolayısıyla istediğimiz zaman pişiriyoruz lütfen diyorum. Benim evime geldiğinde oğluşum sever ben pişiriyim mi diyor size geldiğimizde yapın lütfen burası benim düzenim karıştırılmasını sevmem diyorum. Şimdi alıştı o da mesafeli davranıyor annem gibi. Benim annem nasıl ayarını yerini zamanını biliyor ona göre davranıyorsa o da öğrenecek.
Eskidendi o gelin aldım bakar eder. Benim annem de el bebek gül bebek büyüttü, uykusuz kaldı okuttu, yok öyle kız anası erkek anası ayrımı. Erkek anaları da bunu kabul edecek

Siz de mesela bir zamanlar gelindiniz. Kayınvalideniz sürekli kocanızı sıkıştırsa bozulmaz mısınız? Empati lütfen ya...
Benim kayınvalidem de biraz vıcık vıcık ilişki sever. Allahım utanmasa kucağına çıkacak poposuna saplaklar, mıncık mıncık etmeler sinir kalmıyordu bende. Ben nasıl başkasının yanında kocam diye mıncıklamıyorsam annesi de kendine hakim olacak yani. Kızınızı kocanız yani babası mıncıklasa herkes nasıl rahatsız olursa annelikte de bu böyle.
Hiç hoş olmuyor.
Bizim ailede belli bir yaştan sonra kimse bebek gibi mıncıklanmaz yani sarılınır öpülür bitilir illa her santimetrekaresinde ıslaklık kalmasına gerek yok yani.
En son kayınvalidem bana geldiğinde kocamı sıkıştırmış köşeye şap şup öpüyordu ben sahipsiz gibi kenarda kalmıştım. Aynısını benim annem yapsa kızarsınız oğlum niye garip gibi kalsın diye değil mi aynı hislerdeydim. Ben de o gece uyardım eşimi ve rahatsız olduğumu empati yapmasını söyledim. Kocam da makuldür hak verdi ve artık annesine izin vermiyor. Annesi de adabıyla sevmeye başladı. Otuz yaşında adam çocuk gibi mıncıklanmaz yani her şeyi de abartmamak lazım.
İki erkek annesi olarak bence siz de çocuğunuzun sevdiği kadına ve yuvasına saygı duymalısınız. O yuva yıkıldığında sadece annesiyle kalması bir şey ifade etmiyor. El kızı gider demek ne kadar yanlış. O da ailesi o da yuvası, siz bir gün gittiğiniz de o kadına emanet ediyorsunuz. Ona da saygı duymak ve o varken sinirlendirmemek gönlünü kırmamak gerektiğini de düşünmelisiniz.

Eminim eşimden yüz bulsa beni çekiştirir zaten.ama eşim eskisi gibi değil çok şükür. .
Ama siz sakın dediğiniz gibiyse yalnız göndermeyin kontrol altında tutmak bazen esnasında doğrusu

Gel bi de deger ver , problemlerini cozmeye calis , guler yuzu ,aramayi ,gitmeyi ihmal etme... vee sonuc : Yilin fitneci gelini secil !!!! Ve yine sus. Saygini bozma. Onun tarafindan bakmaya calis. Herkes icin paralan. İcinde zerre fesatlik olmadigindan Rabbin kadar emin oldugun halde,suclana suclana kendini sorgula ,kendini bile haksiz gor. Beterin beteri var arkadasim , bazen bilmek sukur'e vesile. Rahman herkesin gonlune gore versin ...

Sözün özü bu bence :/
Herşey karşılıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…