çok pimpirikliyim kızlar ablalar bı bakar mısınız?

Cikokaka

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2015
390
164
23
sole anltayım. ben her ezan vaktı fıx duam vardır onu yaparım ALLAH kabul etsın. ve kızlarcok pimpiriklıyım. Aıleme bıse olacak dıe aklım cıkıo. evlıyım ve sureklı aklım onlarda. esıme aıleme sureklı dua edıyorum. bu aralar da ıcımden Allah bılıyor cok hayır yapmak gecıyor mesela bı cuma gunu lokma dokturmek gıbı. kımsenın adına degıl sadece kazadan beladan korunmak adına. bı camı cıkısında cuma sonrası cok ısıtyorum. sıze sorum su. kazadan beladan serden korunmak için böle bıse yapan var mı? yanı bırısının adına degılde aılesı ıcın hayır yapan yanı hayatta olan kısıler ıcın yapılır mı böle bıse.cok duygusalım bu aralar.. :KK61:

Ne güzel işte bu dert değil ki allah kabul etsin"fix" dualarınızı:KK53:
AMINN CANIMMMM. bılemedım aslında alo fetfayı aramak ıstedım ama sızlere sorayım dedım bı once bu sekılde yapan var mı hayır kazadan beladan korunmak ıcın bılıyor musun canımm

Olur tabi kazadan beladan korunmak için hayır yapılmalı zaten Allah kabul etsin

tesekkur ederım cnm amınnn. nerelere ne paralar gıdıyor. o lokma yada her ne olursa yıyen ınsanın ALLAH kabul etsın demesı ne kadar hos bıse.
Ne kadar verirsen ondan fazlası geliyo inan ki insanın evinin bereketi de artıyo ben buna inanıyorum.

Ne kadar verirsen ondan fazlası geliyo inan ki insanın evinin bereketi de artıyo ben buna inanıyorum.
Aynen canımm Allah herkesın gonlune gore versın.. hayır yapmak lazım dılencılere bıle ınanmasanda nıyrt onrmlı fır dusunnuyorum bazen dıorum acaba hızır mı ondan ıcımı kırletmıorum baznde vermıorum bılmıom ya of cok zor

İçinden geliyorsa yap tabiki nedenini nasılını olurunu sorma olur mu.. o senin içine doğmuş bi nevi yük olmuş artık.. yap kurtul

Sadakanın üzerimize nasıl bir kalkan olduğunu bilseydik, ülkemizde muhtaç kimse kalmazdı

Dostlar, sadaka Allah Teâlâ'nın bizlere bir ihsanı, ikramıdır. Temizleyicidir; malı temizler, kalbi temizler, ameli temizler, dili temizler, günahları temizler. Önleyicidir: Üzerimize gelebilecek belaları, musibetleri, kazaları ve dahi günahları önler. Hastalıkları tedavi edicidir.
Ömrü uzatıcıdır. Kabir azabından koruyucudur. Belaları, musibetleri, kazaları defedicidir. Malı artırıcıdır.
Rızkı bollaştırıcıdır.
Şeytanın belini kırıcıdır. Hâsılı, cennetin anahtarlarından bir anahtardır.

Bu durumda en güzeli sadaka vermek hadislerle de belirtildiği gibi

Bir hayir yapmak istiyorsaniz ac bir cocuk doyurun. Fakir birine yardim edin. Hayvanlari doyurun. Kis vakti mama bulamiyorlar. Cami cikisi lokma dokturmekten daha hayirli bence.
haklısın aslında cnm ama ac bı cocuk doyurmak cok ıyı bı fıkır yalnız o cocugu bulup gıdıp doyurma asaması ızmırde cok rısklı cunku genelde dılendırılen cocuklar oluyor ve takıp eden adamlar oluyor. bunu da yapmayı denıcem ekstra olarak ama guenemıosun kımsye

Sadaka belâyı def eder
aynen ole..
Sadakanın üzerimize nasıl bir kalkan olduğunu bilseydik, ülkemizde muhtaç kimse kalmazdı

Dostlar, sadaka Allah Teâlâ'nın bizlere bir ihsanı, ikramıdır. Temizleyicidir; malı temizler, kalbi temizler, ameli temizler, dili temizler, günahları temizler. Önleyicidir: Üzerimize gelebilecek belaları, musibetleri, kazaları ve dahi günahları önler. Hastalıkları tedavi edicidir.
Ömrü uzatıcıdır. Kabir azabından koruyucudur. Belaları, musibetleri, kazaları defedicidir. Malı artırıcıdır.
Rızkı bollaştırıcıdır.
Şeytanın belini kırıcıdır. Hâsılı, cennetin anahtarlarından bir anahtardır.

Bu durumda en güzeli sadaka vermek hadislerle de belirtildiği gibi
sadaka ne sekilde verılır yanı mıktarı olçusu var mıdır?

Evinde kuran okut. Yap pilavını. Ne cami çıkışı ya:KK70: felak nas ayetel kursi oku
cnm ona zaman ve cevrem yok kıı bı alt komsu bıde ust komsu var tamam dıyelım hadı ından topladım ama ıhtıyac sahıbı yada ne bılımm ıste ıstedgım amaca uygun olur mu bılemedım

Ne güzel dua ediyorsunuz hayir yapmayı düşünüyorsunuz ama bu bir sey olacak korkusu dogru degil dua ediyorsaniz zaten Allah korur buna vesvese/ evham denir ama bu durumu yenmelisiniz eger zorlaniyorsaniz psikolojik destek almalısınız
Hayir yapmanın da sebebi olmaz icinizden gelmis ne mutlu, Allah kazadan beladan korusun derler ya bir sadaka bin belayi def eder

Kazadan, beladan korunmak için sadaka verilir.
Sadaka da muhtaç olan kimselere verilir.
Cami çıkışı kimin muhtaç, kimin muhtaç olmadığına bakamicağınıza göre bence daha sağlam bir yöntem geliştirmelisiniz. İhtiyacı olan kimseyi bulmak gibi...

Back
X