Çok Pişmanım, Ailemden Utanıyorum.

Ben Ankara’da öğrenciyken her yılbaşı Eskişehir’de okuyan yakın arkadaşlarımın yanına gittim. Memlekete aileme değil :) O kız ve erkek şimdi evli bu arada :) bazı yıllarda başka şehirlerden katılan arkadaşlar da oldu. Sınırsız içki sunan partilere katıldım sabaha kadar dans ettim. Bunları neden yazıyorum, şimdi 35 yaşındayım evli ve çocukluyum. Her şey vaktinde güzel, şimdi haydi diyen olmaz, olsa da kabul etmem zaten :) çok çok çok güvenmediklerinin yanında sarhoş olma, yabancılara paranı yedirme. Kendini kollamayı bildikten sonra yoldan çıkmadıktan sonra korkma. Ancak babana ayıp etmişsin. Güven tazelemen lazım ama Nasıl yaparsın bilmem. Bir daha izin alabilir misin valla ben baban olsam vermem galiba

Universite de cesitli naneler yemeden okunmaz ki be Yedik biz de yani zamaninda. Bir kızım olacak Allahin izniyle. Bana cekerse yandik Babası simdiden dertli dertli dusunuyor Gerci benim kiz tilkiyse ben kuyruk olurum onun naneler bana sökmez bakalim o ne nanaler yiyecek Uzulme evladini atıp satamaz kimse. Bu da geceer.

Bende bu sene üniyi bitirdim
Yurt bana göre değildi.
Ev de kaldım.
Ailem Türkiye dışında yaşıyor.
Ben 2. Üniversite için İstanbula geldim.
Annem babam 1 kez geldi. Beni bir akrabamıza emanet etti arada bak vs.

Babam hiç karışmaz, annem çok karışır.
Çok sefer dışarıda kaldım.

Hiç bişi demediler, aile farklılığı olsa gerek.

Siz gene az çok ipleri tutun , yarın öbür gün okul biter , başka şey olur. Biraz büyüdüğünüzü gösterin.

Ailelerimiz bizim kötülüğümüzü istemez elbette. Yalan iyi bir şey değil.

Ara ara olur ama hani istisnalar var ya orda yanlarında eğreti durabiliyo lafım size değil anlattım ya gördüğümü ondan kaynaklı tuhaf geliyo artık bana

Hiç üzmeyen gençlik görmedim sadece zaman meselesi bazısı lise de çektirir, bazısı üniversitede bazısıda evlendikten sonra,

Hep kuşak çatışması
Ama sonunda baba ve annenle tekrar ilişkin düzelir, zor anne olmak sorumluluk sahibi olanlara
Olmayanda çok

Babani ezip gecmemeliydin, adam alinmakta hakli.

Bu nasıl bir üslup Allah aşkına? Çok iyisiniz de cami mi yaptırdınız ?
18 yaşında birinin okuldan alınmasına kim bilir neler karıştırıyorsun diyebilecek kadar vicdanı katı biri misiniz ?
Herkes sizin yaşadığınız hayati yaşamak zorunda mı?
Kim bilir ne zorluklarla,streslerle kazandı okulunu. Belki çok istediği bir bölüm. Bunu alkol aldı,dövme yaptırdı diye silebilecek zihniyette misiniz?
Madem Allah ile onun arasında yanında mıydınız da neler karıştırıyorsun diyorsunuz ?
Bura sizin mahkemenizi kurup cellatlık yapabileceğiniz bir yer değil. 18 yaşında genç bi kıza hitap ederken de sözlerinize dikkat edin.

Klasık ogrencı kaçamagı ne var bunda kızacak anlamadım. Büyük bir skandal yok yanı ortada.

Öyle bir yazmışsınız ki konu sahibesi içti zil zurna sarhoş oldu bar bar gezdi tanımadığı heriflerle yattı kalktı...farkında mısınız bilmem ama 1 bardak bir şey içtim yazmış?!

Yorumumda kendimi iyi ifade edemedim galiba ama siz cok yanlis anlamissiniz. Dagitmaya gerek yok derken konu sahibinin turlu turlu naneler yedim cumlesine istinaden yazdim. Yorumumun gerisini okusaydiniz karsilikli guven ortami saglamanin onemli olduğunu yazdim. Ailesi ona guvenirse bu kadar sıkmazlar kendisini. Sonucta konu sahibi babasinin guvenini sarsmis. Ve de o guveni kotuye kullanmis. Size gore alt tarafi bir bira icmis olabilir ama konu sahibinin ailesi de hafife alacak diye bir kural yok. Herkesin yaşam tarzi bakis acisi farkli. Konu sahibi kendi yasam tarzini olustururken ailesine yalan soyleyip duramaz ya? Bir orta yolunu bulmasi lazim. Yorumumun acilimi buydu.

Annem 55 yasında ve sizden daha anlayıslı. Gencler eglenmıs ne olacak der gecer boyle seylere. Aman diyim sizin çocuğunuz olmak ıstemezdım.

Böyle birseyin mümkün olmayacağını biliyor , bilmesine rağmen birşey demiyor. 1 gece daha kalmanızı istemiyor ama.inatla ısrarla kalıyorsunuz . sonra ben pişmanım utanıyorum. Bi zahmet utan yani . Yediğiniz haltlar sizi bağlar kimse bunun hesabını soramaz bize düşmez bu
Az çok tahminde edilebilir şeyler çocuk değilsiniz sonuçta herkesin kendi tercih ve seçimleri. Insanı çıldırtan kısmı babanızın iyi niyeti ve naifliği karşısında yapmis olduğunuz inat !! Hata demeyin ,hata değil bu inat takmamak izmirdeki atmosferden baba saygısı sevgisini üstün tutmak !!

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama yahu nedir bu Eskişehirin albenisi? Gecesi ayrı gündüzü ayrı eğlendim her gittiğimde

Naneler yedim diye yazınca dönüşü zor olan hata yapmışsın sandım. Ben de gençken gezdim tozdum, arkadaşlarla partiler alkol vs hepsini yaşadık, sadece şu dövme olayından son dakka da döndüm Babana karşı evet ayıp olmuş biraz ama ilerleyen günlerde gönlünü almaya bak adamın.

siz hiç ailenızın istemedığı bir şey yapmadıysanız kusura bakmayın da kişiliğiniz gelişmemiş derim ben buna.belli yaştan sonra insan kendinden sorumludur öncelikle .kız sanki hamile kalmış bır adamla babası basmış uyuşturucuya bulaşmış tecavüze uğramış gibi muamele görmüş burda .kızım var henüz küçük ama bu ülkede yaşayacağı için vallahi üzüldüm.ha bu arada bunu yazan ben de gayet muhafazakar yaşayan bir insanım ama insanları buyuk suçları yoksa asla yargılamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…