Ara ara olur ama hani istisnalar var ya orda yanlarında eğreti durabiliyo lafım size değil anlattım ya gördüğümü ondan kaynaklı tuhaf geliyo artık banaİki sevgilinin yanında gezen yalnızdan ne istediniz ki şimdi? Benimde en yakın iki kız arkadaşımın sevgilisi var hep 3 kişi takılıyoruz. Gayet de eğleniyoruz ve mutluyuz. Beni de hiç bir zaman fazlalık olarak görmezler. Hatta hemen hemen her planlarına beni de çağırırlar, yalnız kalmaları için gitmek istemesem de zorla götürürler. Ne var ki bunda
Merhaba hanımlar. Ben üniversiteye bu sene başlamış ailesinden ayrı okuyan bir kızım. Geçen hafta okuduğum şehirden İzmir e arkadaşımın yanına 2 gün kalmak için ailemden izin istedim. Annemin hiç istememesine rağmen babam bir şekilde annemi ikna edip bana izin verdi . Yanına gittiğim arkadaşım KYK yurdunda kaldığı için bende orda kalırım misafir olarak diye düşünmüştüm ama yurt idaresi izin vermediğinden günlük ev kiraladık arkadaşımla beraber. Babamla telefonda konuşurken de yalan söyledim yurtta kalıyorum dedim o da böyle bir şeyin mümkün olmadığını öğrenmiş ama bana bir şey demedi.
İki gün sonra babama bir gece daha burda kalmak istediğimi söyledim ve izin vermedi "Devamsızlık yapmanı istemiyorum dön bugün" dedi. Çok ısrar ettim ve akşam bana " Baban olarak beni dinlemeyip bir gece daha kalabilirsin, keyfin nasıl isterse" diye mesaj attı. Bende salak gibi babamı dinlemeyip o gece de orda kalıp ertesi gün döndüm okuduğum şehre. Perşembe günü de ailemin yanına geldim. Hala buradayım ama babam ve annem yüzüme bakmıyor. Babam dedi ki "Anneni ikna etmek için çok uğraştım. Hatta küstük. Sırf senin istediğin olsun diye. Sen naptın beni dinlemeyip kafana göre iş yaptın. Sen beni sildiysen bende seni silerim" dedi. Çok zoruma gitti. Annemle zaten aramız soğuktu başka bir olaydan dolayı o da konuşmuyor benimle. Ve annem sanki hissetmiş gibi İzmir de yapmamam gereken, anneme ters gelen şeyleri yaptığımı biliyor. Nerden biliyor bilmiyorum ama biliyor. Aileme karşı çok utanıyorum. Söylediğim yalanlardan, İzmir de yediğim nanelerden çok pişmanım. Hatta babam beni bir daha okula göndermeyeceğini bile söyledi. Napacağım ben şimdi? Nasıl affettireceğim kendimi? Nolur yardımcı olun.
Bu nasıl bir üslup Allah aşkına? Çok iyisiniz de cami mi yaptırdınız ?Kusura bakma ama babanın ıyı niyetini suıstımal etmıssın. Haklılar. Anlatımına gore guvenılıcek biri degılsın. Ben de olsa alırım okuldan gozunün yasına bakmam okumaya diye gidip de neler karıstıyorsun Allahla senin aranda tabi. Dedigim gibi ailenede o guvenı verememıssınkı onlarda haklı olarak boyle dusunuyor.
Klasık ogrencı kaçamagı ne var bunda kızacak anlamadım. Büyük bir skandal yok yanı ortada.Hepiniz haklısınız kendimi savunacak en ufak bi nokta yok. Yediğim nanelerden kastım; ilk defa alkol kullandım ki annem çok karşıdır, arkadaşımla beraber dövme yaptırdık ve arkadaşımın sevgilisi de bizimle kaldı. Bunlar ailemin kesinlikle istemediği, hoşlanmadığı şeyler.
Öyle bir yazmışsınız ki konu sahibesi içti zil zurna sarhoş oldu bar bar gezdi tanımadığı heriflerle yattı kalktı...farkında mısınız bilmem ama 1 bardak bir şey içtim yazmış?!
Annem 55 yasında ve sizden daha anlayıslı. Gencler eglenmıs ne olacak der gecer boyle seylere. Aman diyim sizin çocuğunuz olmak ıstemezdım.Kusura bakma ama babanın ıyı niyetini suıstımal etmıssın. Haklılar. Anlatımına gore guvenılıcek biri degılsın. Ben de olsa alırım okuldan gozunün yasına bakmam okumaya diye gidip de neler karıstıyorsun Allahla senin aranda tabi. Dedigim gibi ailenede o guvenı verememıssınkı onlarda haklı olarak boyle dusunuyor.
Ben Ankara’da öğrenciyken her yılbaşı Eskişehir’de okuyan yakın arkadaşlarımın yanına gittim. Memlekete aileme değil :) O kız ve erkek şimdi evli bu arada :) bazı yıllarda başka şehirlerden katılan arkadaşlar da oldu. Sınırsız içki sunan partilere katıldım sabaha kadar dans ettim. Bunları neden yazıyorum, şimdi 35 yaşındayım evli ve çocukluyum. Her şey vaktinde güzel, şimdi haydi diyen olmaz, olsa da kabul etmem zaten :) çok çok çok güvenmediklerinin yanında sarhoş olma, yabancılara paranı yedirme. Kendini kollamayı bildikten sonra yoldan çıkmadıktan sonra korkma. Ancak babana ayıp etmişsin. Güven tazelemen lazım ama Nasıl yaparsın bilmem. Bir daha izin alabilir misin valla ben baban olsam vermem galiba
siz hiç ailenızın istemedığı bir şey yapmadıysanız kusura bakmayın da kişiliğiniz gelişmemiş derim ben buna.belli yaştan sonra insan kendinden sorumludur öncelikle .kız sanki hamile kalmış bır adamla babası basmış uyuşturucuya bulaşmış tecavüze uğramış gibi muamele görmüş burda .kızım var henüz küçük ama bu ülkede yaşayacağı için vallahi üzüldüm.ha bu arada bunu yazan ben de gayet muhafazakar yaşayan bir insanım ama insanları buyuk suçları yoksa asla yargılamamBöyle birseyin mümkün olmayacağını biliyor , bilmesine rağmen birşey demiyor. 1 gece daha kalmanızı istemiyor ama.inatla ısrarla kalıyorsunuz . sonra ben pişmanım utanıyorum. Bi zahmet utan yani . Yediğiniz haltlar sizi bağlar kimse bunun hesabını soramaz bize düşmez bu
Az çok tahminde edilebilir şeyler çocuk değilsiniz sonuçta herkesin kendi tercih ve seçimleri. Insanı çıldırtan kısmı babanızın iyi niyeti ve naifliği karşısında yapmis olduğunuz inat !! Hata demeyin ,hata değil bu inat takmamak izmirdeki atmosferden baba saygısı sevgisini üstün tutmak !!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?