Çok Pişmanım, Ailemden Utanıyorum.

Anne ve babalar evladının ne yapıp ettiğini hisseder. Onlar sana zor da olsa izin vermiş. Sen niye şımarıklık yapıp bunun üstüne çıkmaya çalışıyorsun. Yetinmeyi bil. Ama bunlarla kalacağını sanmıyorum. Onları yine üzeceksin belli. O yüzden nasıl affedilirsin soruna cevabım da yok.

İşte ailemin doğrularıyla bana doğru gelenler farklı. Hemen hemen her konuda bu böyle. Üniversitede farklı olur kaç yaşında insanım sonuçta dedim ama daha beter oluyor sanki her şey
Hiç bir şey için geç değil ki.Toparlarsın hata yaptığını biliyorsun önemli olan bu tekrar yapmazsın.Ailen seni herkesten çok sever ve düşünür sen hatalarını tekrarlama kısa sürede düzelir aranız

Bencede babanin iyi niyetini heder etmissin. Kredini bitirmissin artik gecmis olsun. Simdi yaptiklarindan pisman olmada.

Birde kalkip baska yere gidiyosun onceden yurt idaresine bildirim yapmiyo musunuz? O anda mi haberiniz oldu? Boyle birseyden son anda haberin oldugunu sanmiyorum

Benim de annem çok serttir babam çok anlayışlıdır o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bizim ülkede babalar sert olur, anneler anlayışlı bizde tam tersi. Millet Mersin'e biz tersine

O kadar da abartılacak bir şey yok. Yaşınızın verdiği heyecanları, abartmadan yalan söylemede yaşayın.
Anne ve babanızı karşınıza alın ve utanılacak bir şey yapmadığınızı anlatın.
Merak etmeyin affedecekler belki hemen değil ama çok sürmeden...
Benim de şimdi, yüzümde gülümsemeyle hatırladığım üniversite hatıralarım canlandı...iyiki yaşamışım.
Utanacağınız ( bu sadece yatıp kalkmak olarak algılanmasın) olaylardan uzak durup bugünlerinizin kıymetini bilin.

Günlük kiralık evler tehlikelidir aman dikkatli ol bi daha yapma ailenden önce kendin için

+10000000

Ben yurtdisina yeni geldigim zamanlar Iranli bir kizla sinif arkadasi olmustum. Iran'da baskin bir rejimde yasadigindan sanirim birden herseyi denemek yapmak istiyordu. Ilk sasirmistim sonra dusununce herhalde sebebi bu olsa gerek dedim..

Başka bir mesajınızda yalana tahammülüm yok demişsiniz ancak siz bu derece baskıcı olduğunuz sürece, çocuklarınız sizden korkacak ve yalan söyleyecek biliyorsunuz değil mi....

Ooh.. Yine bir gençlik konusu, yine "ben annen olsam ben baban olsam" diye büyük büyük laflar edilmiş.

Sevgili ablalar, kızınız/oğlunuz tek ayak üstünde yalan söyler de hiç bir şey anlamazsınız. En iyisi çocuklarınızın hata dahi olsa size yediğini, içtiğini, gittiğini anlatacağı aileler olun. Yoksa başına bir şey geldiğinde çocuğunuzu nerede bulacağınızı bile bilemezsiniz.

Her neyse...
Genç arkadaşım, konu hakkında söyleyeceğim şeylerden ilki, günlük evlere asla ama asla gitmeyin. Kesinlikle güvenli değil. Çok tehlikeli.
Her ne yapıyorsanız yapın "güvenli" olarak yapın. Güvenli yerde oturun, güvenli yerde gezin, güvenli yerde yiyip için.
Ve ailenizin de gönlünü alın. Kızı üniversiteye başlamış aileler bazen çok minnoş kalpli oluyor. Kızları kendi kararını yaşayınca bir tripli tavırlı oluyorlar. Emin olun, zamanla onlar da sizin büyüdüğünüze alışacaklar.
Bir de en önemlisi, edindiğiniz arkadaşlar sizin o şehirde "yalnız" yaşadığınız gerçeğini değiştirmez. Bir şeyi yapmadan önce iki kere düşünün, pişman olacağınız şeyleri yapmayın.

Eğitim hayatınızda başarılar ve iyi eğlenceler. :)

Hangimiz yemedikki o naneleri.
Eğer gerçekten üzgünsen git özür dile ve o naneleri bidaha yeme...

Böyle anne babanın kıymetını bil bence sana sahip çıkıyor özellıkle babanın annenı karsısına almış uniye gıtmen bırşey değiştirmez bu yaslar en çok hata yapılan yaslar unutma bunu ilerki yaslarda gençlik hatası deyip geçiştiremeyeceğin olayların pişmanlığını yasamak istemezsin değilmi

İşte ailemin doğrularıyla bana doğru gelenler farklı. Hemen hemen her konuda bu böyle. Üniversitede farklı olur kaç yaşında insanım sonuçta dedim ama daha beter oluyor sanki her şey
Şimdi babam olsaydı derdi ki
"Kaç yaşında olursan ol cebine parayı koyan bensem patron benim" :)

Büyük konuşmamak gerekli evet,ama sen araya yalan sıkıştırmamalısın ki anne babanın gönlü de ferah etsin senin de.

Özür dile ve bir daha yalan söyleme tekrar güvenlerini kazanırsın bence o zaman. Büyük ihtimal babanın aklına başka şeyler geldi ki kimin olsa gelir. Çok çok çok haklılar.

Aslında anlayışlı insanlarmış
Merak etme öyle ya da böyle affederler
Bizim çocuğumuz olunca anladık ki kızımız ne yapsa aslında affederiz
Çünkü evladımız yani :)
Atacak değiliz
Biraz gönül al, güven sarsmadan yap yapacaklarını.

Valla ben katı biri degılım de arkadas kendısı demıs yedıgım naneleri bilseler diye daha fazla nane yememesı ıcın önünü kesmek lazım. Kendiside hemfikir bu konuda sizin avukatlık yapmanıza gerek yok.

Annem 55 yasında ve sizden daha anlayıslı. Gencler eglenmıs ne olacak der gecer boyle seylere. Aman diyim sizin çocuğunuz olmak ıstemezdım.
Ben gayet anlayşlı biriyim ama cocugum benim ıyı niyetimi suistimal edıpde bana yalan soylerse onun devamı gelir. Genctır kanı kaynar alkol alması yada dovme konusundan bahsetmiyorum ama yalan oldumu tahammulum yok. Üzgünüm.

Başka bir mesajınızda yalana tahammülüm yok demişsiniz ancak siz bu derece baskıcı olduğunuz sürece, çocuklarınız sizden korkacak ve yalan söyleyecek biliyorsunuz değil mi....
Beni tanımadan yorum yapmıssiniz ama olsun. Neden bana yalan soylesinkı ben onunla konuşmayı bildikten sonra onu anladıktan sonra buna gerek varmı. Arkadas gibi onu anlayabılıyorsam yalan soylemesıne gerek olmaz, buna ıhtıyac duymaz baskı nedir hıc bısey ızın verilmez, herseye yasak getirilir cocukta gider yapar. Saklar ama ben her ne olursa olsun bana anlat benimle paylas derşm cocugumu kaybetmemek ıcın. Genctır tabiki siteleri olacak kanı kaynıyor sonucta ama konu sahibinin yaptigi dogrumu sizce babası izin vermıs dön demıs donmemıs. Bu iyi niyeti suistimal etmek ve yalan soylemıs bu sizce ne kadar dogru.

Bu tek seferlik bisey degıl konu sahibinin annesıde Baska olayları yuzunden kendisi ile konusmuyormus. Babası dön dedıgı halde dinlemeyip donmemıs. Babası ızın almıs ıkı gün sanırım ızın vermıs zTen. Sanırım cocugunuz yok olsa bu kadar rahat konusamazdınız zaten bu mesajımı alıntılayıp cevap verenlerde cocugu olmayanlardır eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…