Anne ve babalar evladının ne yapıp ettiğini hisseder. Onlar sana zor da olsa izin vermiş. Sen niye şımarıklık yapıp bunun üstüne çıkmaya çalışıyorsun. Yetinmeyi bil. Ama bunlarla kalacağını sanmıyorum. Onları yine üzeceksin belli. O yüzden nasıl affedilirsin soruna cevabım da yok.Merhaba hanımlar. Ben üniversiteye bu sene başlamış ailesinden ayrı okuyan bir kızım. Geçen hafta okuduğum şehirden İzmir e arkadaşımın yanına 2 gün kalmak için ailemden izin istedim. Annemin hiç istememesine rağmen babam bir şekilde annemi ikna edip bana izin verdi . Yanına gittiğim arkadaşım KYK yurdunda kaldığı için bende orda kalırım misafir olarak diye düşünmüştüm ama yurt idaresi izin vermediğinden günlük ev kiraladık arkadaşımla beraber. Babamla telefonda konuşurken de yalan söyledim yurtta kalıyorum dedim o da böyle bir şeyin mümkün olmadığını öğrenmiş ama bana bir şey demedi.
İki gün sonra babama bir gece daha burda kalmak istediğimi söyledim ve izin vermedi "Devamsızlık yapmanı istemiyorum dön bugün" dedi. Çok ısrar ettim ve akşam bana " Baban olarak beni dinlemeyip bir gece daha kalabilirsin, keyfin nasıl isterse" diye mesaj attı. Bende salak gibi babamı dinlemeyip o gece de orda kalıp ertesi gün döndüm okuduğum şehre. Perşembe günü de ailemin yanına geldim. Hala buradayım ama babam ve annem yüzüme bakmıyor. Babam dedi ki "Anneni ikna etmek için çok uğraştım. Hatta küstük. Sırf senin istediğin olsun diye. Sen naptın beni dinlemeyip kafana göre iş yaptın. Sen beni sildiysen bende seni silerim" dedi. Çok zoruma gitti. Annemle zaten aramız soğuktu başka bir olaydan dolayı o da konuşmuyor benimle. Ve annem sanki hissetmiş gibi İzmir de yapmamam gereken, anneme ters gelen şeyleri yaptığımı biliyor. Nerden biliyor bilmiyorum ama biliyor. Aileme karşı çok utanıyorum. Söylediğim yalanlardan, İzmir de yediğim nanelerden çok pişmanım. Hatta babam beni bir daha okula göndermeyeceğini bile söyledi. Napacağım ben şimdi? Nasıl affettireceğim kendimi? Nolur yardımcı olun.
Hiç bir şey için geç değil ki.Toparlarsın hata yaptığını biliyorsun önemli olan bu tekrar yapmazsın.Ailen seni herkesten çok sever ve düşünür sen hatalarını tekrarlama kısa sürede düzelir aranızİşte ailemin doğrularıyla bana doğru gelenler farklı. Hemen hemen her konuda bu böyle. Üniversitede farklı olur kaç yaşında insanım sonuçta dedim ama daha beter oluyor sanki her şey
Benim de annem çok serttir babam çok anlayışlıdır o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bizim ülkede babalar sert olur, anneler anlayışlı bizde tam tersi. Millet Mersin'e biz tersineŞimdi birşey yazıcam ama KKnin şimşeklerini çekmek de istemiyorum...
Ben konu sahibinin yerinde olsam (ki zamanında yerindeydim) hiç aileme gidecem vs vs demezdim. Ya da sadece babama soylerdim.
Bu yaşlarda arkadaşın yanına şehir dışına gidilir. Memleket meselesi haline getirecek , kavga çıkaracak olay mi ? Anneniz gibi?
Benim.annem de öyle panik bir insandi, unide 20 şehir gezdim kendi kazandığım parayla. Belki 6sini 7sini falan soylemisimdir. Neden gereksiz yere gerileyim ki?
Babam mesela daha anlayışlıdir. Çoğunu ona söylerdim 'ama annem duymasin' diye. Hepsini de ablama söylerdim,ne olur ne olmaz. Birşey olur haber alamazlar,nerede olduğum bilinsin diye.
Hem üni cagina gelmiş çocuğu başka şehre yolluyorsun hem de herseyine müdahale ediyorsun. Bu da ayrı bir saçmalık... İnsanlar o yaşta sırt çantasını takip dünyayı keşfediyor ama bizim ülkede hala yan şehre kız arkadaşa gitmek icin yalanlar söyleniyor...
Hırsız suçlu hadi de ev sahibinin hiç mi suçu yok???
Evet tercihiniz otel olsun. Maddi olarak daha uygun seçenekler olarak öğretmen evleri, polis evleri ve uygulama otellerini düşünebilirsiniz.Günlük kiralık evler tehlikelidir aman dikkatli ol bi daha yapma ailenden önce kendin için
Bunun kız çocuğu erkek çocuğu yok.
Aile baskı kurup yasaklar getirirse kendi eliyle çocuğu yalan söylemeye iter. Siz gençliğinizde böyle heyecanlar duymadınız diye sizin çocuğunuz veya başkalarının çocukları duymayacak değiller.
Yalan söylemesine fırsat yaratmak yerine arkadaşça yaklaşılsa en azından kötü bir durum olduğunda çocuğunu nerede arayacağını bilir ailesi.
Çocuk yapıyorsunuz diye onu kendi kurallarınızla oynatabileceğiniz bir kukla yapmıyorsunuz. O da bir insan ve kendi iradesi var.
Genelleme yapmak istemiyorum ama daha muhafazakar ailelerin çocukları sanki böyle şeylere daha yatkın gibi. Büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın. Yarın òbur gün sizin çocuğunuzda sizden habersiz onaylamadıydınız şeyleri de yapabilir
Kusura bakma ama babanın ıyı niyetini suıstımal etmıssın. Haklılar. Anlatımına gore guvenılıcek biri degılsın. Ben de olsa alırım okuldan gozunün yasına bakmam okumaya diye gidip de neler karıstıyorsun Allahla senin aranda tabi. Dedigim gibi ailenede o guvenı verememıssınkı onlarda haklı olarak boyle dusunuyor.
Şimdi babam olsaydı derdi kiİşte ailemin doğrularıyla bana doğru gelenler farklı. Hemen hemen her konuda bu böyle. Üniversitede farklı olur kaç yaşında insanım sonuçta dedim ama daha beter oluyor sanki her şey
Valla ben katı biri degılım de arkadas kendısı demıs yedıgım naneleri bilseler diye daha fazla nane yememesı ıcın önünü kesmek lazım. Kendiside hemfikir bu konuda sizin avukatlık yapmanıza gerek yok.Bu nasıl bir üslup Allah aşkına? Çok iyisiniz de cami mi yaptırdınız ?
18 yaşında birinin okuldan alınmasına kim bilir neler karıştırıyorsun diyebilecek kadar vicdanı katı biri misiniz ?
Herkes sizin yaşadığınız hayati yaşamak zorunda mı?
Kim bilir ne zorluklarla,streslerle kazandı okulunu. Belki çok istediği bir bölüm. Bunu alkol aldı,dövme yaptırdı diye silebilecek zihniyette misiniz?
Madem Allah ile onun arasında yanında mıydınız da neler karıştırıyorsun diyorsunuz ?
Bura sizin mahkemenizi kurup cellatlık yapabileceğiniz bir yer değil. 18 yaşında genç bi kıza hitap ederken de sözlerinize dikkat edin.
Ben gayet anlayşlı biriyim ama cocugum benim ıyı niyetimi suistimal edıpde bana yalan soylerse onun devamı gelir. Genctır kanı kaynar alkol alması yada dovme konusundan bahsetmiyorum ama yalan oldumu tahammulum yok. Üzgünüm.Annem 55 yasında ve sizden daha anlayıslı. Gencler eglenmıs ne olacak der gecer boyle seylere. Aman diyim sizin çocuğunuz olmak ıstemezdım.
Beni tanımadan yorum yapmıssiniz ama olsun. Neden bana yalan soylesinkı ben onunla konuşmayı bildikten sonra onu anladıktan sonra buna gerek varmı. Arkadas gibi onu anlayabılıyorsam yalan soylemesıne gerek olmaz, buna ıhtıyac duymaz baskı nedir hıc bısey ızın verilmez, herseye yasak getirilir cocukta gider yapar. Saklar ama ben her ne olursa olsun bana anlat benimle paylas derşm cocugumu kaybetmemek ıcın. Genctır tabiki siteleri olacak kanı kaynıyor sonucta ama konu sahibinin yaptigi dogrumu sizce babası izin vermıs dön demıs donmemıs. Bu iyi niyeti suistimal etmek ve yalan soylemıs bu sizce ne kadar dogru.Başka bir mesajınızda yalana tahammülüm yok demişsiniz ancak siz bu derece baskıcı olduğunuz sürece, çocuklarınız sizden korkacak ve yalan söyleyecek biliyorsunuz değil mi....
Bu tek seferlik bisey degıl konu sahibinin annesıde Baska olayları yuzunden kendisi ile konusmuyormus. Babası dön dedıgı halde dinlemeyip donmemıs. Babası ızın almıs ıkı gün sanırım ızın vermıs zTen. Sanırım cocugunuz yok olsa bu kadar rahat konusamazdınız zaten bu mesajımı alıntılayıp cevap verenlerde cocugu olmayanlardır eminim.Abartmasanız mı acaba? Kızın yaptığı tek şey ailesinden habersiz gece dışarı çıkıp alkol almak ailesinden de habersiz izmire gidebilirdi ama gitmemiş kız kykda kalırım demiş ama olmamış o kadar gittikten sonra dönse miydi? Böyle bi şey yüzünden bir insanın eğitim hakkını almak ne demek ya? Geleceğini elinden almak ne demek? Bi anlık kızgınlıkla geri dönüşü olmayan şeyler yapmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?