Çok sinirliyim

Bu konuya istinaden yazayim.
Nisanimda taki beklemiyordum, erkek tarafi cogunlukla sen bizim kizimizsin dedi ve takilari ustume igneledi. Erkek tarafi bittiginde gorumcem igneligi kardesime verdi ve yanimiza dahi gelmediler. Takilari bir yakinimiza emanet ettik, annem kosturdugu icin annemde degildi.
Annem tek kurusuna dokunmadi ve ertesi gun gidip bilezik aldik.
Dugunde biz balayi donusu aldik. o surecte erkek tarafinda kaldi. Annem kabul etmedi Dugun ve gecesi ellemedik saymadik ilgilenmedik.
Donuste bize teslim ettiler.

Gorumcemi de kayinvalidemide cok seviyorum cunku sevilecek insanlar cunku iyi niyetliler cunku beni ilk tanidiklari gunden beri hayatimi kolaylastirdilar guzel kalpliler guzel bakiyolar.
Bende burayi okudukca basimin uzerinde gezdiresim geliyor.

Esimin halasini ayri severim ama dugunumde pesimize takilip gelseydi cok itici bir goruntu olurdu ve aklima takilirdi. Hala teyze kuzen bu ise karismamali.

1. Her iki taraf da Takıları düğün esnasında almış. Onların da sizin de yaptığınız çok ayıp.
2. Sanki düğünü onlar mi yaptı derken Takıları kendiniz için aldığınız sonucu çıkıyor. Adetinizi bilmiyorum ama düğünde takılan altınları aileler alıyorsa çiftler sadece konu mankeni oluyor bu durumda. Garip bir durum. ..

3. Sac yaptırma olayı ise Türkiye nin neresine giderseniz gidin kişi sınırlaması yapılamıyor. Ben de 10 kişinin saç makyajını damat tarafina yikilmasini doğru bulmuyorum ama maalesef 3 kişi deseniz de 10 kişi çıkabiliyor. Çok Takılmayın gelin hn da gelmeyin diyememis olabilir

O zaman herşeyi onlar yapsaydı slaonu da önle tutsaydı takıların hepsi de onların olsaydı babam hiç masraf a girmeseydi

Babanız "baba olduğu için salon tutmuş borca girmiş. Durumu yoksa baştan söylemeliydi ve nikah yapılmalıydi.

Hep söylerim daha baştan iki taraf da adetini konuşacak. Sonra böyle şeyler yaşanıyor

Konu sahibi takı konusunda haksızsınız. Ailenizin tavrını benim ex eşin ailesinin tavrına benzettim. Laf edecek, problem çıkartacak yer arıyorsunuz resmen... Gelininizin annesine kızıyorsunuz ancak halanızın yaptığı, gelininizin annesinin yaptığından farklı bir hareket değil. Üstelik bir kısmını alacak olması kötü niyetli bile yapıyor halanızı... Ama gel gör ki siz kendi ailenizi masum, gelinin ailesini ise terbiyesiz olarak yaftalıyorsunuz.

Madem bu kadar durumunuz yok ya da lafını edeceksiniz, babanız en başından söyleseydi ben düğün yapamam vs diye...

Kuaför konusunda evet 10 kişi gidilmesi hoş değil, hatta çirkin ancak abinizin tavrı da bir o kadar çirkin. 'Sen benim sözümü nasıl çiğnersin' vs çok itici bir tepki.

İyi de 10 kişinşn kuaför parasını ödemek zorunda mı herkes kendi masrafını ödese götürüp getirmekte sıkıntı Yok yanlış anladınız galiba
Bencede ödemek zorunda değil ben ne kendim gittm birinin yanında nede kendi düğünümde birini çağırdım hiç gerek yok

Babanız "baba olduğu için salon tutmuş borca girmiş. Durumu yoksa baştan söylemeliydi ve nikah yapılmalıydi.

Hep söylerim daha baştan iki taraf da adetini konuşacak. Sonra böyle şeyler yaşanıyor
Baştan konuşsanda hiçbişey değişmiyo bendede kaynanam çirkeflik yapmıştı

Düğünde takılan tüm takılar hukuki olarak kadına aittir. Düğünü kimin yaptığının bir önemi yok. Bu ailelerin de düğünü para kazanma aracı olarak görmesine çok sinir oluyorum.

Bu arada kına da kim takı takıyor çok merak ettim. Kv kızın eline 1 tane çeyrek koymuştur herhalde. Onu mu geri alsaydık ne düşünürlerdi diyorsunuz.

Kız kardeşim, ben, ananem, yeğenim ve annem. Biz bile 5 kişi gitmişiz. Düğün oluyor diye bizim evde kalan insanlar bunlar.
Yakın sevdiğim 2 arkadaşım uzak ta olmasaydı onlar da gelsin isterdim. Kuzenim yok olsaydı 10 kişiyi bulurduk biz de. 10 kişi çok normal geldi bana. Özellikle çocuklar ve genç kızlar çok hevesli oluyor.

Evlerini babam kürüyor bütün herşeyi babam yapıyor takı işi olunca onlara verilecek. Zaten biz de onlara verecektik sadece salonun parası ödenecekti
Eee o zaman salon parası size mi patladı. En başta kendileri tutsunlar salonlarını. Siz niye tutuyorsunuz ki?

Takıya güvenerek düğün yapıp evlerine masraf etmiş babanız gibi yazmışsınız.Eğer öyleyse hiç yapmasaymış keşke.Kendileri yapsaydı gelin damat.
Karşı tarafı terbiyesizlikle suçlamışsınız.Benim de annemdeydi takılarımız.Bu durumda terbiyesiz mi oluyoruz biz de.
Çocuk evlendiriyor aileniz.Masraf masraf dediğiniz şeyler yapılacak tabi.Sonradan lafını edecekse aileler biz karışmıyoruz deyip çekilsin kenara.
İnsanlar adetler yüzünden birbirine giriyor yahu.Böyle zarar veriyorsa neden var bu adetler kalksın bir an önce.

Yanlış anlamışsınız halamın çantaya koyma sebebi gelin odasına kadar takılan takıların düşmemesi için zaten gelin odasına gidildiğinde paralar sayılıp saklanacaklar.
Ozaman gelinin anneside takilanlar dusmesin die almistir.bende sana sinir oldum.bunlar seni ilgilendiren seyler degil.takilarda gelin damadin size noluyo yok anlasildi simdiden boyle seylere karisan gorumce ilerde nelere karismaz.sen cok fena bi gorumce olcan belli

ne yaparak hak etmislerdir mesela, anlatsana biraz

kardeşin kadar hemde alemsin valla , nasıl olsa gorumcelerini tanımıyoruz seni de tanımıyoruz at atabildiğin kadar

ne yaparak hak etmislerdir mesela, anlatsana biraz
Hepinizi tek tek tanımıyorum ama gelin milletini çözdüm GELİN= NANKÖR. o yüzden gelin milleti erkek tarafına ne yaptıysa ona göre muamele gördüğünü düşünüyorum. Burdakilere bak kV bana böyle dedi görüncem şöyle dedi KP böyle dedi ..... böyle anlata anlata bitiremediler bi De sorun bakalım sen ne dedin sen ne yaptın diye söylemez ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…