Çok uzak mesafe evliliği :(

Merhaba arkadaşlar eşimle ikimiz de memuruz ve o türkiyenin bir ucunda ben bir ucundayım. 6 sene sevgililik sonrası evlendik ve o da ne malesef evlenmemize rağmen yine uzaktayız. Artık kafayı yemek üzereyim. Sanki böyle uzaktayken zamanı kaçırıyorum. Değerli anları kaçırıyorum gibi hissediyorum. Son 1 haftadır çok moralim bozuk derpresyondayım kalbim sıkışıyor düşündükçe. Anksiyete gibi bir şey oluştu. Tayin işlerimiz olmuyor malesef. Ve sürekli buluşup birbirimizi göremeyecek kadar uzaktayız. Var mı ben gibi olan nasıl aşılır bu işin manevi boyutu çok yalnız ve eksik hissediyorum artık :KK43:(
Allah yardım etsin demeye geldim tayin meseleleriyle alakalı bilgim yok ama mesafe çok kötü bir his
Hisleriniz çok doğal ve normal
Evlisiniz ama uzaktasınız eşiniz asker olsa hadi göreve gidip gelecek birkaç ay ya da 3 ay en fazla beklerdiniz ama böyle çok zor 😥

Ben tekirdağlıyım ve memleketime atandım burda rahatım çok iyi çok rahat bir işim var. İstediğim zaman ailemi görme imkanım var annem babam çok yaşlı ve hastalar ben tek çocuğum diyarbakıra gidip uzun yıllar dönememe durumu canımı çok sıkıyor. Allah büyüktür elbet bugünleri de gülerek hatırlarım ilerde inşallah

Çevremdekiler aile birliği için hamile kalıp rapor alıp eşinin yanına gidiyor. Ama ben daha 24 yaşındayım ve henüz anne olmaya hazir hissetmiyorum ve hatta sırf eşle bir araya gelmek için de çocuk yapmak istemiyorum.

Merhaba arkadaşlar eşimle ikimiz de memuruz ve o türkiyenin bir ucunda ben bir ucundayım. 6 sene sevgililik sonrası evlendik ve o da ne malesef evlenmemize rağmen yine uzaktayız. Artık kafayı yemek üzereyim. Sanki böyle uzaktayken zamanı kaçırıyorum. Değerli anları kaçırıyorum gibi hissediyorum. Son 1 haftadır çok moralim bozuk derpresyondayım kalbim sıkışıyor düşündükçe. Anksiyete gibi bir şey oluştu. Tayin işlerimiz olmuyor malesef. Ve sürekli buluşup birbirimizi göremeyecek kadar uzaktayız. Var mı ben gibi olan nasıl aşılır bu işin manevi boyutu çok yalnız ve eksik hissediyorum artık :KK43:(
Biz de 5 yıllık sevgililiğin 4 yılını uzak mesafe geçirdikten sonra 1,5 yıl da evliyken ayrı kaldık. Farklı ülkelerdeydik, senede 2, 3 kez görüşebildik 5,5 yıl içinde. Çok zordu. Saçlarıma aklar düştü, depresyona girdim. Bitti ama biz de bittik. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Evlenmemiş olsanız ayrılın derdim ama artık o da olmaz. Inşallah tez zamanda kavuşursunuz. Gerekirse biri istifa etsin, yanyana gelin. Çekilecek dert değil.

Tek bir güzel yanı var, yanyana gelince hiçbir şey dert olmuyor. Biz neler atlattık, bu dert değil diyorsunuz. Ilişki çok saglam ilerliyor.

Ben tekirdağlıyım ve memleketime atandım burda rahatım çok iyi çok rahat bir işim var. İstediğim zaman ailemi görme imkanım var annem babam çok yaşlı ve hastalar ben tek çocuğum diyarbakıra gidip uzun yıllar dönememe durumu canımı çok sıkıyor. Allah büyüktür elbet bugünleri de gülerek hatırlarım ilerde inşallah
Siz aile olamamışsınız ki eşinizle .
Uzak mesafe sevgililiği bile yürütemezken evlilik nasıl olur ki .
Diyarbakır çok güzel bir şehir açıkçası böyle 3 yıl eşten uzak evlilik geçirilir mi .anlam veremedim size .

Peki ne kadar süreceği belli mi? Üniversite personellerinde çakılı kadro gibi bir durum, sizinki de öyle değildir herhalde. Evlenmeden önce ne planladınız bununla ilgili? O gelemiyorsa siz gidin. Diyarbakır’a gitmek Tekirdağ’a gitmekten daha kolaydır eminim.

Ben de iş dolayısıyla eşimle şu an ayrı şehirdeyim. Yaklaşık 1 yıldır böyle ayda 1 görüşüyoruz gerçekten çok kötü bir durum ben de depresyona girdim. Bir hal çare bulunması gerekiyor yoksa sağlık gidiyor elden

Gerekirse maaşınızın büyük kısmını 2 haftada bir olsa da görüşmeniz için ayırmak faydalı olabilir. İkinizin şehirleri de gelişmiş şehirler olduğu için en azından ulaşım konusunda sorun yaşamazsınız.

bu tarz konularda hemen hiç şaşmaz eşlerden biri doğu diğeri batıdadır. batıda bir araya gelmeye çalışırlar ama batı dolu olduğu için tayin çıkmaz. doğuda buluşma kimsenin aklına gelmez. muhtemelen sizde de aynı durum var. aksini hiç görmedim. arkadaşım kocaeli eşi hakkari'deydi. eşi kocaeline gelemedi. o ise hakkari’ye gitmek istemiyor hergün ağlıyordu aile birliği diye. bana garip geliyor. mevzu aile birliği ise buluşun kötü olan yerde

bu tarz konularda hemen hiç şaşmaz eşlerden biri doğu diğeri batıdadır. batıda bir araya gelmeye çalışırlar ama batı dolu olduğu için tayin çıkmaz. doğuda buluşma kimsenin aklına gelmez. muhtemelen sizde de aynı durum var. aksini hiç görmedim. arkadaşım kocaeli eşi hakkari'deydi. eşi kocaeline gelemedi. o ise hakkari’ye gitmek istemiyor hergün ağlıyordu aile birliği diye. bana garip geliyor. mevzu aile birliği ise buluşun kötü olan yerde
Hakkari’ye gidilmez de Diyarbakır olabilir ya. 😐

Sanki konunuzu hatırlıyorum. Sizin tayin hakkınız vardı ama eşinizin yoktu. Onun da yaşadığı şehre gitmek istemiyordunuz aileniz sebebiyle.
E durum böyle olunca tercihlerimizi yaşıyoruz. Hepimiz kendimize göre mantıklı olanı yaparız. Bana kalsa ben eşimin yanına gider, onun tayin hakkı geldiği zaman da birlikte batıya doğru giderdim.

Hakkari’ye gidilmez de Diyarbakır olabilir ya. 😐
ya mesele bir arada olmaksa ve alternatif yoksa hakkari ye de gidilir bence. mevzu iyi yerde birlikte olmak. hem karnım doysun hem pastam dursun olay bu. sonra da tayin yok. hayır tayin var. kaldı ki diyarbakır evet mis gibi yer.

Sanki konunuzu hatırlıyorum. Sizin tayin hakkınız vardı ama eşinizin yoktu. Onun da yaşadığı şehre gitmek istemiyordunuz aileniz sebebiyle.
E durum böyle olunca tercihlerimizi yaşıyoruz. Hepimiz kendimize göre mantıklı olanı yaparız. Bana kalsa ben eşimin yanına gider, onun tayin hakkı geldiği zaman da birlikte batıya doğru giderdim.
Aslında olması gereken o . Hiç mi şehir dışında okumadı hep mi aile yanında yaşadı .aile birliğini önemseyen eşinin yanında olur

ya mesele bir arada olmaksa ve alternatif yoksa hakkari ye de gidilir bence. mevzu iyi yerde birlikte olmak. hem karnım doysun hem pastam dursun olay bu. sonra da tayin yok. hayır tayin var. kaldı ki diyarbakır evet mis gibi yer.
Şimdi okudum, ailesi Tekirdağ’da diye eşinin yanına gitmek istemiyormuş. Daha büyümesen evlenilirse sonuç bu. 🥲

Sanırım eşiniz batı istediği için olmuyor, aile birliğine bu kadae önem veriyorsaniz siz diyarbakırı isteyeceksiniz o bölgelerde genelde her alanda personel açığı var. Doğuya gitmek isteyipte gidemeyen cok nadirdir bu sebepten. Siz gidin 3-4 sene sonra baska ile tayin istersiniz

Şimdi okudum, ailesi Tekirdağ’da diye eşinin yanına gitmek istemiyormuş. Daha büyümesen evlenilirse sonuç bu. 🥲
evet ben de okudum. kızdığım bu tayin yok değil. istediğim yere tayin yok demiyor demogoji ve manipülasyon.

Aslında olması gereken o . Hiç mi şehir dışında okumadı hep mi aile yanında yaşadı .aile birliğini önemseyen eşinin yanında olur

Böyle bir mantığı olan kişiler evlenince kadın/erkek farketmez çekirdek ailelerinin huzurunu da sağlayamıyorlar. Bugün uzaklar diye, 4 sene sonra kocası yanına gelse anneme az gittik vs diye...

Bende şuan bu durumdayım 6 aydır evliyiz ve uzağız ben üniversite personeliyim çakılı kadroyum istanbulda yaşıyorum eşimde doğuda yaşıyor bizde tam aksine doğuya gitmek istiyoruz malum istanbulda yaşam çok zor ama tayinimi kaldıramıyorum maalesef ve eşim yanıma gelecek bir ay sonra uzaktan evliliği çok iyi bilirim yaşanılan sinir krizlerini stresleri ağlama krizlerini.. Allah yardımcımız olsun ya istifa yada her değişikliği tercih sizin. Ben istifayı göze alamadım İstanbula gelecek mecbur

Back
X