Hukuki boyutunun böyle olduğunu bilmiyordum. Ben okuduklarimdan anladigimi yazmistim. Bilgilendirme için teşekkürler milana22.sorun var
ebeveynlerden birinin ölümu halinde devlet diger ebeveyne dava aciyor ve eve celp geliyor , dava gunu gidip hakim karsisina cikiyor ve velayetin ona verilecegine hakim karar veriyor
18 yasindan kucuk tum cocuklar icin bu uygulama var
burda baba yurtdisinda yasadigi icin buyuk ihtimalle celp ginderemedi devlet ve baba hakkinda acik bir dava var su anda , baska turlusu mumkun degil
sorun var
ebeveynlerden birinin ölümu halinde devlet diger ebeveyne dava aciyor ve eve celp geliyor , dava gunu gidip hakim karsisina cikiyor ve velayetin ona verilecegine hakim karar veriyor
18 yasindan kucuk tum cocuklar icin bu uygulama var
burda baba yurtdisinda yasadigi icin buyuk ihtimalle celp ginderemedi devlet ve baba hakkinda acik bir dava var su anda , baska turlusu mumkun degil
yasal olarak babanin size verme hakki yok cocuklari , ha sizde kalir o ayri ama imza verse bile yasal olarak bi anlami yok imzanin diye biliyorumBunlar belkide okul çağına geldiklerinde , ya da Allah korusun ameliyatlik bir hastalıkları olduklarında karşıma gelecek.
Şayet baba bende kalmasına izin verirse , ondan imza mi almam gerekiyor işlemler için ?
Hala aramadı baba. Bir numara alacağım arayacağım demişti.
rica ederim , aslinda guzel bir uygulama bu , devlet bir nevi geride kalan ebeveynin yeterliligini sorguluyorHukuki boyutunun böyle olduğunu bilmiyordum. Ben okuduklarimdan anladigimi yazmistim. Bilgilendirme için teşekkürler milana22.
yasal olarak babanin size verme hakki yok cocuklari , ha sizde kalir o ayri ama imza verse bile yasal olarak bi anlami yok imzanin diye biliyorum
iyi bir avukat bulup danissaniz aslinda size yol gosterir avukat
cok istiyorum cocuklarin sizde kalmasini , bi avukat arastirin da birakmayin cocuklari
Okurken istemsiz dudagimi ısırdım.2 ve 3.5 yaşlarinda iki çocuklu bir komşum vardı. Babaları Alman bir kadınla kaçtı. " Beni bir daha arayıp sormayın " diye bir mektup bırakmış.
Bir gün sabah apartmanda bir yaygara vardı. Iceriden ağlama sesleri geliyor ama kapıyı açan yok. Neyse çilingirle açtırdık. Komşum vefat etmiş. Kalp krizi dediler.
Defin işlemlerini hepsini biz yaptık. Kadın kimsesizdi zaten. Uzaktan bir kaç akrabası vardı , telefonundan numaralarla aradığımız kimse gelmedi cenazeye.
Çocuklar o gece bende kaldı. Sonraki gece , ve her gün. Biliyorum sosyal esirgemeye haber vermeliydim ama bir türlü yapamadım. Öyle alıştım ki , öyle çok seviyorum ki ..iki sene geçti üzerinden.
Biz taşınmistik. Eski komşum aradı biraz önce.Babası gelmiş çocukları arıyormuş. Almanya' ya götürecekmiş.
Yakındır kapıma dayanması.. Ne yapacağım ben
Hiçbir çaresi yokmuş..
Bakıcıları , okulları ufff... şuan hüngür hüngür ağlıyorum...
bence böyle yap sonra da koruyucu anne ol en iyi çözüm bu. babaya mı vereceksiniz o sorumsuz adama, ortalarda mı büyüsün çocuklarÖzel bir avukatım yok, ama İzmir de yaşayan bir arkadaşım var avukat.
Ona telefonda danisiyorum .
Baba almamasini istiyorsan elindeki delillerle sosyal hizmetlere vereceksin diyor.
Babanın oradan almasını zorlastirabilirsin bu sırada da koruyucu annelik için basvurabilirsin dedi.
Ama iki kardeşi ayiracaklar orada.
Çok karışığım.
aile davalarina bakan bir avukat bulsaniz onlar daha cok bilir isin incelikleriniÖzel bir avukatım yok, ama İzmir de yaşayan bir arkadaşım var avukat.
Ona telefonda danisiyorum .
Baba almamasini istiyorsan elindeki delillerle sosyal hizmetlere vereceksin diyor.
Babanın oradan almasını zorlastirabilirsin bu sırada da koruyucu annelik için basvurabilirsin dedi.
Ama iki kardeşi ayiracaklar orada.
Çok karışığım.
Okurken istemsiz dudagimi ısırdım.
Ben olsam vermezdim hukuki olarak da alırdım babalarindan.
Öyle baba olmaz olsun ya eşi ölmüş uckuru için çekip gitmiş mikrop.
Çocuklara çok üzüldüm herşeyin farkındalar mi peki?
Cocuklardan birinin otizmli oldugunu okudum. Bir konuma da yorum yapmistin. Gercekten gonulden tebrik ederim.
Ben oz cocuklarim oldugu halde biri 5 otizmli biri 2.5 iki cocuguma bakarken olesiye zorlaniyorum. Sen baska birinin cocuklarina, kendi cocuklarina ragmen boyle sahip cikabilmissin.
Cocuklardan birinin otizmli oldugunu okudum. Bir konuma da yorum yapmistin. Gercekten gonulden tebrik ederim.
Ben oz cocuklarim oldugu halde biri 5 otizmli biri 2.5 iki cocuguma bakarken olesiye zorlaniyorum. Sen baska birinin cocuklarina, kendi cocuklarina ragmen boyle sahip cikabilmissin.
Tabii her zaman beklerimHemen hemen aynı yastalarmis.
Bu zamanı bir atlatayım bazı sorularım olacak size izniniz olursa.
Gelişimleri hakkında.
Tabii her zaman beklerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?