- 6 Nisan 2013
- 675
- 325
- 133
Ya okudum yuh diyorumYok vallahi melek olmak icin degil.
Annem su an beni boyle gonderdiler diye sinirli. Iyice kopurtmek istemiyorum. Normal bir zamanda soyleyecegim. Bunu bana yaparken utanmadi da ben soyleyince mi sorun olacak Allah askina ? Hadi dunden onceki gece abimle onun arasindaydi. Dun bana yallah dedi resmen o da mi onlari arasindaydi insan tamam sen bilirsin diyemez miydi ?
O kadar mi insanliktan ciktik. Bi de eve gelince annem beni o halde gordu ya bi de ustune onu soylesem cildirirdi. Ben de biraz duzeleyim zaten annem surekli soruyor. Hasta insani hemen gonderirler mi bi gun dinlenseydin vs diye.
Yengenizi çok ayıpladım. İnsan misafire hiç öyle der mi? 4 güncük tatil için sizi böyle kırmaya değer mi?Hayir soylemedim. Evet daha kotu oldu.
Ben eve gittim abim tv izliyodu yengem de odasindaydi. Normal gittim. Abim sordu iste naptin nereleri gezdin hangi filme gittin vs. Ben de uydurdum
Sonra yengem cikti ona da anlattim. Normaldim. O da normaldi en azindan oyle gorunuyodu yani sonra tel caldi annem aradi abimi o onunla konusmak icin iceriye gecti. Yengem de ,ctesi pazar isim cikti kusura bakma dedi.( biz guya birlikte gezecektik bana oyle demislerdi)
Ben yine bir sey demeyecektim ki ctesi pazar isim cikti kusura bakma oh ne guzel abinle gezersin ama bu son kismi abartarak
Yani o kadar kirildim ki bir kez daha. Ben olanlari soylemeyeyim diyorum. Bosver diyorum su tavra bakin
Simdi bana bir suru alttan al diyen olmus aldim zaten ya ben ondan 10 yas kucugum beni dusunen yok
Neyse ben de o kadar siginti hissettim ki kendimi ben yarin evime doneyim yenge kusura bakmayin sizi de rahatsiz ettim dedim oyle icim buruk kaldi ki.
Kusura bakmayiz canim gule gule dedi.
Bunun uzerine denecek laf yok artik.
Canım benim anlamadığım onlar çağırmamışmıydı seni dönersin aramazsın .Hayir soylemedim. Evet daha kotu oldu.
Ben eve gittim abim tv izliyodu yengem de odasindaydi. Normal gittim. Abim sordu iste naptin nereleri gezdin hangi filme gittin vs. Ben de uydurdum
Sonra yengem cikti ona da anlattim. Normaldim. O da normaldi en azindan oyle gorunuyodu yani sonra tel caldi annem aradi abimi o onunla konusmak icin iceriye gecti. Yengem de ,ctesi pazar isim cikti kusura bakma dedi.( biz guya birlikte gezecektik bana oyle demislerdi)
Ben yine bir sey demeyecektim ki ctesi pazar isim cikti kusura bakma oh ne guzel abinle gezersin ama bu son kismi abartarak
Yani o kadar kirildim ki bir kez daha. Ben olanlari soylemeyeyim diyorum. Bosver diyorum su tavra bakin
Simdi bana bir suru alttan al diyen olmus aldim zaten ya ben ondan 10 yas kucugum beni dusunen yok
Neyse ben de o kadar siginti hissettim ki kendimi ben yarin evime doneyim yenge kusura bakmayin sizi de rahatsiz ettim dedim oyle icim buruk kaldi ki.
Hic uzulme cnm keske icine atip kndini uzecegine soyleyip yuzlesseydn ne kdr ayip yaptigi ama soylesende utanmazmis zaten hic takma kafana bsver benim de var esimin kardesi gelir gider surekli ablasi kardesleri esimle aram kotu bile olsa yansitmam onlarin sucu gunahi ne snn yengen simarik dusuncesiz biriymis senin de icinde kalmasaydi keske smdi bsver herkez kndi kotuluguyle kalsin Rabbim buyuk cnm kimse gormese o gorur yapilani Allaha havale et degmick biri icinde uzme kndini. Insan hic tanimadi birini bile misafir edip elinden geleni yapiyor 1 kere evine gtmssn yaptina bak.Hayir soylemedim. Evet daha kotu oldu.
Aynı şeyi düşünmüştüm ama siz benden daha güzel yazmışsınızHaklı olabilirsiniz ama birlikte başka açıdan bakalim mı? Siz o gün tartismayı duyuyorsunuz ama bundan habersiz bir abi ve yenge var. Ertesi gün o kırgınlıkla ben arkadaslarımla vakit geçireceğinizi söylüyorsunuz. Abi ve yenge sizin onları üzmemek adına yalan söylediğinizi de bilmiyor.. Yenge hafta sonu size dahil olmayacağını söylüyor. Belki de abinle gezersini gercekren iyi niyetli olduğu için söyledi. Ama siz duyduğunuz icin kırgınlıkla ifadeyi farklı yorumlamış olabilirsiniz. Ben gidicem diyorsunuz. Yenge de sen bilirisin noktasında yoo alinamayız güle güle demiş olabilir. Kimi insan imadan nazdan anlamaz.Sizin yaşlarınızda genç kızlarla çalıştığım için aile fertlerinize karşı daha naif oldugunuzu tahmin edebiliyorum. Daha ilk defa evine gittiğiniz yenge icin fevri karar almayın. Bir de eğer annenize anlatırsanız ve anneniz abinizi ararsa kadin tamamen hakli olacak. Evimizde odamızı dinlemis diye düşünecek ve size tavır alacak.Durun bakalım arayacak mı sizi? Ya da konuştuğunuzda ya geldin ama birdaha gel güzel vakit geçirelim falan diyecek mi zamanla..
Gülün hanımefendi. Burda konuyu açan gelin olsa bu defa da o gaza getirilecekti. Olayın bilmediğimiz bir arka planı var belli ki, araları gayet iyi olan bireyler arasında üstelik davet edilmiş biri arasında bu tarz soğukluk olmaz. Durduk yerde olmaz yani bu. Başka bir iş var diyorum, 19 yaşındaki kızımızla bu durumun alakası olmadığını düşünüyorum, o sadece bu tersliğe rastlamış. Zamanlaması şanssızmış. İnsanlarla konuşup halletmek lazım. Galeyana getirmemek lazım. Aşağıdaki arkadaşın belirttiği şekilde düşünüyorum yanı. Kaldı ki hata yapmış kocaman insanlar, evleri barkları ayrı. Herkes yerinde iyi olsun. Onların evine bomba bırakmanın da alemi yok. Kaç yıllık abisi ve yengesi, hata yaptıklarını anlayıp telafi edeceklerdir. Etmezlerse bile iki yılda ilk defa gitmiş daha da gitmez olur biter. Aile birlikleri idare ederek ilerlemiyor mu zaten? Kaçınız görümcenizle gelininizle vıcık vıcık istediğiniz gibi yaşıyorsunuz ki? Üzülme sevgili konu sahibi, bunlar tecrübe hep. Keşke güneş altında kendine eziyet etmeseydin geçmiş olsunOlur yengeden özur de dilesin mi rahatinizi bozdum diye:)))))hiç güleceğim yoktu
Haklı olabilirsiniz ama birlikte başka açıdan bakalim mı? Siz o gün tartismayı duyuyorsunuz ama bundan habersiz bir abi ve yenge var. Ertesi gün o kırgınlıkla ben arkadaslarımla vakit geçireceğinizi söylüyorsunuz. Abi ve yenge sizin onları üzmemek adına yalan söylediğinizi de bilmiyor.. Yenge hafta sonu size dahil olmayacağını söylüyor. Belki de abinle gezersini gercekren iyi niyetli olduğu için söyledi. Ama siz duyduğunuz icin kırgınlıkla ifadeyi farklı yorumlamış olabilirsiniz. Ben gidicem diyorsunuz. Yenge de sen bilirisin noktasında yoo alinamayız güle güle demiş olabilir. Kimi insan imadan nazdan anlamaz.Sizin yaşlarınızda genç kızlarla çalıştığım için aile fertlerinize karşı daha naif oldugunuzu tahmin edebiliyorum. Daha ilk defa evine gittiğiniz yenge icin fevri karar almayın. Bir de eğer annenize anlatırsanız ve anneniz abinizi ararsa kadin tamamen hakli olacak. Evimizde odamızı dinlemis diye düşünecek ve size tavır alacak.Durun bakalım arayacak mı sizi? Ya da konuştuğunuzda ya geldin ama birdaha gel güzel vakit geçirelim falan diyecek mi zamanla..
19 yasinda kiz cocugunu niye bindirip yollar insan aksam vakti kal sabah ben bindiririm der yani surda en kotu abiyi sorsak herkes der koymaz aksam diye birde hasta ustelikYengeden banane.Ben o evde askılık gorevindeki abiye bakarim.Adam olsaydi da hayirdir sen kardesime nedir bu surat,afra ,tafra diyebilseydi.Abin ,basiretsizin teki !
Bazı yerlerde hakli olsanız bile sadece görmezden gelmek yeterdi. Ona gülmek işine yardım etmek falan terbiyesiz insana kendini haklı hissettirir. Kız iki sene sonra dört günlüğüne gitmiş dört gün ara verselerdi triplerine. Ki yengenin terbiyesizliğinu tekrar da yazmış. Yani bazı kadınlara bişey yapmana bile gerek yok daha olmayan damat adayının olmayan ailesine bilenen insanlar var cidden artık etraflarında nasıl örnekler varsa.Gülün hanımefendi. Burda konuyu açan gelin olsa bu defa da o gaza getirilecekti. Olayın bilmediğimiz bir arka planı var belli ki, araları gayet iyi olan bireyler arasında üstelik davet edilmiş biri arasında bu tarz soğukluk olmaz. Durduk yerde olmaz yani bu. Başka bir iş var diyorum, 19 yaşındaki kızımızla bu durumun alakası olmadığını düşünüyorum, o sadece bu tersliğe rastlamış. Zamanlaması şanssızmış. İnsanlarla konuşup halletmek lazım. Galeyana getirmemek lazım. Aşağıdaki arkadaşın belirttiği şekilde düşünüyorum yanı. Kaldı ki hata yapmış kocaman insanlar, evleri barkları ayrı. Herkes yerinde iyi olsun. Onların evine bomba bırakmanın da alemi yok. Kaç yıllık abisi ve yengesi, hata yaptıklarını anlayıp telafi edeceklerdir. Etmezlerse bile iki yılda ilk defa gitmiş daha da gitmez olur biter. Aile birlikleri idare ederek ilerlemiyor mu zaten? Kaçınız görümcenizle gelininizle vıcık vıcık istediğiniz gibi yaşıyorsunuz ki? Üzülme sevgili konu sahibi, bunlar tecrübe hep. Keşke güneş altında kendine eziyet etmeseydin geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?