İşi bilmiyorsa evet demeyecek ikisi de kendine uygun kişilerle evlenecek. Neden bir taraf diğerini tolere edip dursun yıllarca.Konuyu ilk başta açarken fazla detay vermeyip sonradan detayların geldiği çok oluyor. O yüzden dediğim gibi de olmuş olabilir. He eğer değilsede insan yinede bir işin içine girmeden bilemiyor ki? Sonradan fikirleri değişebilir yani çok normal. Çalışmıyo bile olsa her haftasonu köye gitmek zorunda değil bence. Bilmiyorum derdi işten kaçmak mı ama adamın ailesi köyde yaşıyo sonuçta dimi? Konu sahibinin olmadığı günlerde yemek yapılıyo sonuçta o evde. Haftasonu da yapılması mı göze batıyo yani? Bilmiyorum bana çok sudan bi sebep geldi olayın buralara kadar gelmesi.
O zaman adama derler ki kadının başta çalışmadığını biliyodun neden çalışmayan bir kadınla evlenip şimdi işe sokmaya çalışıyorsun?İşi bilmiyorsa evet demeyecek ikisi de kendine uygun kişilerle evlenecek. Neden bir taraf diğerini tolere edip dursun yıllarca.
Mesela ben başta demem evet. En azından bir gün bize kalsın derim. H.içi yakın yerlere gezmeye gitmek isterim. Kalmalı da gitmek isterim.
Ya da eşimin H.sonları ayda en az iki kere benden ayrı kalmasını istemem.
İnsanlar evlenirken böyle önemli bir konuda enine boyuna düşünmüyor.
Ek işe gitmese eşinizArkadaşlar eşimle merkezde oturuyoruz ailesi köyde ve ek işide köyde o yüzden haftasonları hep gitme durumları oldu ilk başlarda sorun etmedim hep onunla gittim çok iyiydi herşey evet orada çok bunalıyordım sıkılıyordum kalmak istemiyordum haftasonları ama eşim mutluydu banada iyi davranıyordu. Ta ki ben artık seninle gelmek istemiyorum diye hep karşı çıkana kadar o zaman başladı kavgalar ben onun tek gitmesini istiyordum o beni yanında istiyordu ben gitmedim o gitti kavgalar başladı sonra zorla götürmeye çalıştı o zorladıkça ben hiç gitmez oldum soğudum. Onu anlamadım hiç beni yanında istemesini anlamadım o da beni anlamadı bu kavgalar bizi çok yordu senin dediğin benim dediğin derken su an ayrıyız ve bosanma asamasındayız çok ama çok üzgünüm hasta yatıyorum kafamda tek soru ben o köyü kabul etseydim bir hayatımızında orda olmasını kabul etseydim bu evlilik bozulmıcak mıydı neydi sorun olan? Bu arada eşim köyde doğup büyümüş işi yüzünden şehirde yaşıyoruz köyüne aşırı düşkün ve oradada ek iş yapıyor tarla hayvan vs
Tabii ki hepimiz yaptık. Sadece kendimizi ilgilendiren konularda bınu rahatça yapabiliriz ama başkasını etkileyecek konularda tamam derken iyi düşünmeliyiz. Mesela üniversiteye başlayıp bana uygun değilmiş diyebiliriz. Ki 18 yaşında seçeriz genelde bölümü normal. İşe başlayıp da bu iş uygun değilmiş deyip sektör değiştirebiliriz.Konu açan arkadas, bana hiçbir iş yaptırmıyor, kayınvalidemle evde oturuyorum dedi, o yüzden diyorum akşama kadar kayınvalide ile oturmak zorunda mi diye. : )
Kadının görevi sadece eşiyle köye gidip gelmek gibi bir şey. Görev gibi olmuş. Ben buna sinir oldum. Hepimiz geçmişte, nice kararlar verip döndük, o gün öyle düşündük, bugün bambaşka düşünüyoruz, sırf gidip gelirken yanında gelsin diye değer mi kavga dövüş yuz goz olmaya.
İş yaptirsaydi, konuyu açan arkadaş iş yapmamak için gitmiyorum deseydi hadi bir nebze anlayacaktim esinin huzursuzluk çıkartmasını ama kadın bir işte yapmiyormus ki, ne mana illa gelip gitsin.
Evet doğru diyosunuz ama bu mevzu bu kadar hayati,önem taşıyan bi mevzu değil işte. Anlatmaya çalıştığım bu. Karısı her haftasonu gelmeyince noluyo yani ölüyo mu adam? Orta yol bulunabilirdi gayet. Cidden komik ya bunun için boşanmak. Gülerler insana.Tabii ki hepimiz yaptık. Sadece kendimizi ilgilendiren konularda bınu rahatça yapabiliriz ama başkasını etkileyecek konularda tamam derken iyi düşünmeliyiz. Mesela üniversiteye başlayıp bana uygun değilmiş diyebiliriz. Ki 18 yaşında seçeriz genelde bölümü normal. İşe başlayıp da bu iş uygun değilmiş deyip sektör değiştirebiliriz.
Bu arada tüm gün eşinin köyde iş yapacağına inanmıyorum. Kahveye gidiyorsa o ayrı ama o elektriği de almadım. Ya da H.içi tüm işleri biriktirip oğullarını bekliyor bu aile.
Diğer seçenek de konu sahibi tüm gün derken abartıyor
İlla gir mi demiş. Yoksa çalışmak sana iyi gelir mi demiş. Konuyu okumam lazım.O zaman adama derler ki kadının başta çalışmadığını biliyodun neden çalışmayan bir kadınla evlenip şimdi işe sokmaya çalışıyorsun?
Yaaa fikirler sonradan değişebiliyomuş değil mi?
Ayda iki H.sonu gelmese çok bence. H.içi az görüşülüyor zaten. Ben konu sahibine de haksız demiyorum ili tarafta da hata var ama konu sahibinde daha çok.Evet doğru diyosunuz ama bu mevzu bu kadar hayati,önem taşıyan bi mevzu değil işte. Anlatmaya çalıştığım bu. Karısı her haftasonu gelmeyince noluyo yani ölüyo mu adam? Orta yol bulunabilirdi gayet. Cidden komik ya bunun için boşanmak. Gülerler insana.
Olayın buralara gelmesi bence de doğru değil.Konuyu ilk başta açarken fazla detay vermeyip sonradan detayların geldiği çok oluyor. O yüzden dediğim gibi de olmuş olabilir. He eğer değilsede insan yinede bir işin içine girmeden bilemiyor ki? Sonradan fikirleri değişebilir yani çok normal. Çalışmıyo bile olsa her haftasonu köye gitmek zorunda değil bence. Bilmiyorum derdi işten kaçmak mı ama adamın ailesi köyde yaşıyo sonuçta dimi? Konu sahibinin olmadığı günlerde yemek yapılıyo sonuçta o evde. Haftasonu da yapılması mı göze batıyo yani? Bilmiyorum bana çok sudan bi sebep geldi olayın buralara kadar gelmesi.
İşte şartlar sonradan değişebilir. Düşünceler de öyle. Kız gidince köyde sıkılıyorum diyor. Ne yapsın yani? Kafayı yiyecek gibi oluyosa,darlanıyosa ne yapsın yani bu kız? Kaldı ki bu köye gitme mevzu önemli bi mevzu değil. İşe girsen para kazanırsın,daha rahat geçinirsin,yaşam kaliten artar. Ama bu kızın köye gitmesinin ya da gitmemesinin hayatlarına etkisi nedir? Bir şey de istemiyomuş eşi sadece süs gibi yanında taşımak istiyor. Ee gelse ne gelmese ne her haftasonu?İlla gir mi demiş. Yoksa çalışmak sana iyi gelir mi demiş. Konuyu okumam lazım.
Kadın da girmemiş zaten konu orda kapanmış mı yoksa kavga sebebi olmaya devam mı etmiş. Bunlar lazım bana:)
Bir de çalışmak kısmı hayat şartları ile alakalı. O zaman maaş yetiyordur. Şimdi standartlar düşmüştür pahalılıkla ee bu da hoşa gitmezse-kimin gider- çalışılır yani.
Ben şahsen kocamla ayda iki haftasonu ayrı kalmayı çokta dert etmem mesela. Bunlar çok kişisel durumlar işte.Ayda iki H.sonu gelmese çok bence. H.içi az görüşülüyor zaten. Ben konu sahibine de haksız demiyorum ili tarafta da hata var ama konu sahibinde daha çok.
Oraları detaylı yazmamış o yüzden bilmiyoruz. Ben zaten kocası haksız,konu sahibi haklı demiyorum. İki tarafında kendince haklılıkları,yanlışları var. Sadece emin olduğum bir şey varda o da şu mevzunun çok saçma olması. Bunun için yuva yıkmak ne bileyim ya.Olayın buralara gelmesi bence de doğru değil.
İlk yorumumda da yazdım. Bir hafta gidip bir hafta gitmeyecek şekilde bir düzen kurabilirlerdi. Başka bir problemleri yoksa idare edilebilir birşey bu. Konu sahibi direkt ben gelmiycem şeklinde diretmiş gibi geldi bana. Tek taraflı, birşeyi istiyorum ya da istemiyorum demekle olmuyor bazı konular evlilikte. Eşi de orta yol bulmak yerine illa direttiyse o da haksız. Kendimize ev yapalım, senin düzenin ayrı olsun dediğine göre öyle dediğim dedik bir değil.m diye düşünüyorum.
Bulsun bir ağacın altını alsın termosunu 3 saat kitap okusun ne keyif ama.İşte şartlar sonradan değişebilir. Düşünceler de öyle. Kız gidince köyde sıkılıyorum diyor. Ne yapsın yani? Kafayı yiyecek gibi oluyosa,darlanıyosa ne yapsın yani bu kız? Kaldı ki bu köye gitme mevzu önemli bi mevzu değil. İşe girsen para kazanırsın,daha rahat geçinirsin,yaşam kaliten artar. Ama bu kızın köye gitmesinin ya da gitmemesinin hayatlarına etkisi nedir? Bir şey de istemiyomuş eşi sadece süs gibi yanında taşımak istiyor. Ee gelse ne gelmese ne her haftasonu?
Ben ederim mesela. 7 gün az ya da çok çalışmasını ve eve epey gelmesini de sorun ederdim. İnsana tatil lazım yani. Ama ben başta ederdim bunları sorunBen şahsen kocamla ayda iki haftasonu ayrı kalmayı çokta dert etmem mesela. Bunlar çok kişisel durumlar işte.
BelliHangi birini sayayım
Gercekten istese insan sıkılmays vakit bulamazBulsun bir ağacın altını alsın termosunu 3 saat kitap okusun ne keyif ama.
Tamam konu sahibininki değişmiş ama eşininki değişmemiş başta anlaştıkları gibi istiyor. Ee hayır tolere et alttan al diyemeyiz illa. O da değişmemiş. Çocuk da yok anladığım kadarıyla. Ee o da yokken ayrılmak istemesi bana hiç tuhaf gelmedi. Benim fikrim bu.
Bulsun bir ağacın altını alsın termosunu 3 saat kitap okusun ne keyif ama.
Tamam konu sahibininki değişmiş ama eşininki değişmemiş başta anlaştıkları gibi istiyor. Ee hayır tolere et alttan al diyemeyiz illa. O da değişmemiş. Çocuk da yok anladığım kadarıyla. Ee o da yokken ayrılmak istemesi bana hiç tuhaf gelmedi. Benim fikrim bu.
İyi de bu dediklerinizi 1 yapar 2 yapar 3.de sıkılır yani. Bence çok öznel düşünüyosunuz. Ben çok doğa insanı değilim mesela. Tamam piknik yapmayı,yeşilliği,temiz havayı severim de maksimum 2-3 saate sıkılırım. Herkesin zevk aldığı şeyler farklı.Gercekten istese insan sıkılmays vakit bulamaz
Dediğiniz gibi alsın çayını kitap okusun
Meyve toplasın
Sebze diksin kışlık hazırlık yapsın
Aç sokak kedı köpeği oluyor köydekiler bakar diye bırakıp gidiyolar onları beslesin
Köy fırınları oluyor orda iki ekmek pişirsin
Değişik yemekler öğrensın
Boşa inatlaşılmış hiç bişey yapamazsam eşimle gider dinlenme vaktı ağaç altında sohbet eder cay içerim
Eşlerin ortak noktalar da buluşması gerekir burda iki taraf kendı istediği olsun istemiş
İşte siz doğa insanı değilsiniz size böyle teklifle gelinse hayır dersiniz. İnsan kendini bilir.İyi de bu dediklerinizi 1 yapar 2 yapar 3.de sıkılır yani. Bence çok öznel düşünüyosunuz. Ben çok doğa insanı değilim mesela. Tamam piknik yapmayı,yeşilliği,temiz havayı severim de maksimum 2-3 saate sıkılırım. Herkesin zevk aldığı şeyler farklı.
Bütün yorumları oku istersen. Sen konuyu anla, dinle. Benim dar lı dirli yazmam sana problem olduHangi birini sayayım
Ben her haftasonu gitmem zaten bunu belirtirim ama başka birisi sorun olmaz ya diyip kabul edip sonradan fikri değişebilir. Ben belli bir yaşa kadar ıspanaklı börekte sevmezdim mesela ama artık sevmeye başladım :) yani insanların alışkanlıkları,fikirleri değişebilir. Şu anda çok doğa insanı değilim ama yaşlandıkça belki doğa insanı olurum,köye yerleşme fikri cazip gelebilir belkide. Kim bilir? Özetle ben bu konunun boşanmaya değecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Ama bu benim fikrim. Size göre boşanmayı gerektirecek bir konu olabilir mesela. Konu sahibinin kocasına göre de öyleymiş. Yapacak bir şey yok.İşte siz doğa insanı değilsiniz size böyle teklifle gelinse hayır dersiniz. İnsan kendini bilir.
Yazmayacaktım ama dayanamıyorumBence konu sahibini kendini biliyor gayet, hani şu evlenene kadar rol yapan, kendini gizleyen her şeye olur sen nasıl istersen özellikle erkekler var ya. Konu sahibi de onu yapmış. Evet derim sonra bakarız ya ikna ederim demiş. Sert kayaya denk gelmiş. Genelde evlendik artık orta yolu bulayım der karşıdaki çünkü.
Şurda okuyanlar cevaplasım bakalım kaç kişi böyle bir duruma evlenmeden evet der. Ben demem mesela. Siz de demezsiniz belli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?