Adam artık "sana bakmak zorunda değilim,evliysek senin de ekonomik katkını görmek istiyorum " demek istiyorken (daha önceden de eşi konu sahibine iş aramış) sıkılıyorum,zevk meselesi diyecek durumda değil konu sahibi.Ya köyde ,ya şehirde ama birşekilde üretime katılsın istiyor eşi..bence konu sahibi bir karar verecek ..beklentiler uyuşmuyorsa da yolları ayıracaklarİyi de bu dediklerinizi 1 yapar 2 yapar 3.de sıkılır yani. Bence çok öznel düşünüyosunuz. Ben çok doğa insanı değilim mesela. Tamam piknik yapmayı,yeşilliği,temiz havayı severim de maksimum 2-3 saate sıkılırım. Herkesin zevk aldığı şeyler farklı.
Konu sahibi eşinin gitmesine bir şey demiyo ki zaten. Gidince tarlada iş falan da yaptırmıyomuş zaten eşi. Hani eşi yardım beklese konu sahibi etmese haklısınız derimde öyle bir durum olduğuna dair bir şey yazmadı konu sahibi. Bu örneği başka bir mesajda daha verdim. Konu sahibinin başta kabul edip şimdi fikrinin değiştirmesinden dolayı eleştiriyoruz madem konu sahibinin kocasıda başta çalışmayan kadınla evlenmeseymiş o zaman. Neden şimdi fikri değişti? Ekonomi,geçim derdi vs. diyebilirsiniz ama madem her şeyi bu kadar ince eleyip sık dokuyoruz,asla hata payımız yok madem o zaman aynı şekilde kocasınında bunları düşünmesi gerekirdi.Adam artık "sana bakmak zorunda değilim,evliysek senin de ekonomik katkını görmek istiyorum " demek istiyorken (daha önceden de eşi konu sahibine iş aramış) sıkılıyorum,zevk meselesi diyecek durumda değil konu sahibi.Ya köyde ,ya şehirde ama birşekilde üretime katılsın istiyor eşi..bence konu sahibi bir karar verecek ..beklentiler uyuşmuyorsa da yolları ayıracaklar
Eve katkısının evi temizlemek ve yemeği yapmak olduğunu söyleyen kadına eşinin verdiği yanıt biçimi bu ...benimle gel ve yemeğimi yap o zaman demek istiyor adam.Konu sahibi eşinin gitmesine bir şey demiyo ki zaten. Gidince tarlada iş falan da yaptırmıyomuş zaten eşi. Hani eşi yardım beklese konu sahibi etmese haklısınız derimde öyle bir durum olduğuna dair bir şey yazmadı konu sahibi. Bu örneği başka bir mesajda daha verdim. Konu sahibinin başta kabul edip şimdi fikrinin değiştirmesinden dolayı eleştiriyoruz madem konu sahibinin kocasıda başta çalışmayan kadınla evlenmeseymiş o zaman. Neden şimdi fikri değişti? Ekonomi,geçim derdi vs. diyebilirsiniz ama madem her şeyi bu kadar ince eleyip sık dokuyoruz,asla hata payımız yok madem o zaman aynı şekilde kocasınında bunları düşünmesi gerekirdi.
Fikirler,şartlar değişebilir. Bunlar biz insanlar için. Ben konu sahibini bu kadar yerden yere vuracak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bana göre bu çok büyük bir mevzu değil. Ama dediğim gibi kocası için büyük bir mevzuysa yapacak bir şey yok.
Eşinin ailesi köyde değil mi zaten? Haftanın 5 günü yemek yapılmıyor mu? Kalan 2 günde yemek yapmak mı sorun yani? Eşi gitsede gitmesede yemek yapılıyo zaten değil mi? Kadın gidipte ne yemeği yapacak onu anlamadım?Eve katkısının evi temizlemek ve yemeği yapmak olduğunu söyleyen kadına eşinin verdiği yanıt biçimi bu ...benimle gel ve yemeğimi yap o zaman demek istiyor adam.
İşte ben de gitmem diyorum zaten. Gidersem keyfini çıkarmak için arada giderim. Baştan da belirtirim. Ben hala konu sahibinin enine boyuna düşünmeden köprüy geçene kadar evet deyip sonrasına bakarım diye düşündüğünü düşünüyorum. Karşıdaki de bunu anlar.Ben her haftasonu gitmem zaten bunu belirtirim ama başka birisi sorun olmaz ya diyip kabul edip sonradan fikri değişebilir. Ben belli bir yaşa kadar ıspanaklı börekte sevmezdim mesela ama artık sevmeye başladım :) yani insanların alışkanlıkları,fikirleri değişebilir. Şu anda çok doğa insanı değilim ama yaşlandıkça belki doğa insanı olurum,köye yerleşme fikri cazip gelebilir belkide. Kim bilir? Özetle ben bu konunun boşanmaya değecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Ama bu benim fikrim. Size göre boşanmayı gerektirecek bir konu olabilir mesela. Konu sahibinin kocasına göre de öyleymiş. Yapacak bir şey yok.
Eşinin ailesi köyde değil mi zaten? Haftanın 5 günü yemek yapılmıyor mu? Kalan 2 günde yemek yapmak mı sorun yani? Eşi gitsede gitmesede yemek yapılıyo zaten değil mi? Kadın gidipte ne yemeği yapacak onu anlamadım?
Kendisi bu konuda söylemiş zaten eşinin ne istediğini..zorla mı evli kalacak adamla? Uyuşmuyorsa beklentiler ortada çoluk çocuk yokken herkesin kendi yolunu çizmesi daha iyi değil mi?Tabiki öyle o tarlada çalısırken ben evde ona yemek yapcam iş yapcam annesine yük olmicak. Yaparım sorun değil o ama insan ne olursa olsun kendi evini düzenini arıyor özellikle başkasında yatmak bana rahatsızlık veriyor o alışık onun evi ama ben değildim hep evime gitmek istiyorumdum
Haftanın 5 günü yapılan yemek anneciğine yük olmuyorda haftasonu 2 gün yaptığı yemek mi yük oluyormuş? Adam olsada olmasada o evde yemek pişmiyor mu zaten? Fazladan 1 tabak koymak mı yük oluyomuş annesine? Bencede böyle bir adamla evli kalmasındansa boşanması daha iyidir konu sahibinin.Kendisi bu konuda söylemiş zaten eşinin ne istediğini..zorla mı evli kalacak adamla? Uyuşmuyorsa beklentiler ortada çoluk çocuk yokken herkesin kendi yolunu çizmesi daha iyi değil mi?
Adam ekonomik katkı bekliyorsa, çalışan bir kadınla evlenseymis. Kadının, akşama kadar yaşlı bir kadınla vakit geçirmesini dayatıyor ama daha kendi baştan daha büyük bir hata yapmış, çalışmak istemeyen, evde, evinin işini, yemeğini yapmak isteyen bir kadınla evlenerek.Adam artık "sana bakmak zorunda değilim,evliysek senin de ekonomik katkını görmek istiyorum " demek istiyorken (daha önceden de eşi konu sahibine iş aramış) sıkılıyorum,zevk meselesi diyecek durumda değil konu sahibi.Ya köyde ,ya şehirde ama birşekilde üretime katılsın istiyor eşi..bence konu sahibi bir karar verecek ..beklentiler uyuşmuyorsa da yolları ayıracaklar
Konu zor yada kolay değikiHaftanın 5 günü yapılan yemek anneciğine yük olmuyorda haftasonu 2 gün yaptığı yemek mi yük oluyormuş? Adam olsada olmasada o evde yemek pişmiyor mu zaten? Fazladan 1 tabak koymak mı yük oluyomuş annesine. Bencede böyle bir adamla evli kalmasındansa boşanması daha iyidir konu sahibinin.
Bosan demeyin, aklını karistirdigimizi, boşanmanın kolay olmadığını düşünen iyilik melekleri var : )Tarla falan bahane ya meğer adam hizmetçi arıyormuş. Karım her haftasonu benle gelsin,annemin işlerini yapsın falan. Çünkü kimse karısı onunla köye gelmiyo diye boşamaya kalkmaz. Ben o mesajları kaçırmışım gözden. Benim şu anda konuya karşı tüm bakış açım değişti. Bence böyle bir adamla kesinlikle evli kalmamalısın. Üzülme. Boşa gitsin.
E ben demesem ne olacak adam davayı açmış zatenBosan demeyin, aklını karistirdigimizi, boşanmanın kolay olmadığını düşünen iyilik melekleri var : )
Evet öyleymiş meğer. Saf kafam bende sandım ki adam karısını yanında istiyor. Allah Allah bunun için neden boşanır ki insan diyorum bende.Konu zor yada kolay değiki
Konu gelin evinde keyif yapiyorken kv de oğluşuna hizmet ediyor oluşu. Biz boşunamı gelin aldık, gelin hizmetci kafası. Başka birşey değil yani.
Yoksa eşinin düşünceside karım gelsin hiç iş yapmasın yeterki yanımda olsun değil, maksat ailesine hizmet etirmek.
Çünkü konu sahibi baştan böyle anlatmadı. Benim mesajımi, hayır, iş tarla hayvan beklemiyor, sadece annesiyle evde oturmami istiyor diye cevapladı misal. : )Evet öyleymiş meğer. Saf kafam bende sandım ki adam karısını yanında istiyor. Allah Allah bunun için neden boşanır ki insan diyorum bende.
Bence şimdi adam istiyorken boşanmazsa bunu bir ömür boyu dinleyecek ve durum daha incitici bir hal alacakBosan demeyin, aklını karistirdigimizi, boşanmanın kolay olmadığını düşünen iyilik melekleri var : )
Aynen öyle. Başta açık açık anlatmıyorlar ki.Çünkü konu sahibi baştan böyle anlatmadı. Benim mesajımi, hayır, iş tarla hayvan beklemiyor, sadece annesiyle evde oturmami istiyor diye cevapladı misal. : )
Bundan ne anlarsınız? Anladığımız seyi anlarsiniz. Arkadaşlar da ağaç gölgesinde oturmaktan, kitap okumaktan falan bahsediyor. : ) Çünkü konu sahibi kendini ifade edemedi en baştan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?