çok üzüldüm( bir kayınvalide faciası)

Hem kötü niyetli, hem terbiyesiz... İnsan torunu için böyle laf eder mi.
Ben bebek doğana kadar görüşmezdim.

Muhatap olma.
Kendi yapmıyor yapna da engel olup laf söylüyor. Hevesini kaçırıyor. Bir moral bozuyor.

Her şeyin en görkemlisini yap mutluluğıybu doya doya yaşa, çatlasın da ptlasın.
Allah sağlıkla kucağına almayı onlara muhtaç olmamayı nasip rtsin inş

Laflara bak ya
Hic soylenecek sey mi bunlar ya hayretler icindeyim
Onun da dogacagi ne malum ne demek ya

Ben de yavruma hazirlik yapiyorum erkenden baslamistim cunku haftalar ilerledikce magazalarda dolasmak zorlasiyor agrilarin oluyor hazirliklarini erken yaptigim icin (ilk gebeligim dusuk) laf edenlere sinir oluyordum

Her sey nasip kismet olacak olana engel olamayiz ki ama kotu bir sey olur diye de hazirlik yapmadan olmaz ki

Hadi elaleme kulagini tikiyorsun aman dengesiz konusuyor iste diyorsun ama.kv nin boyle konusmasi cok kırıcı sen kv nin telefonunu acma ya da ona yapilan hazirliklari kimin ne aldigini vs anlatma en iyisi

Yine seninki dusmeseydi şöle böle olurdu derse boyle soyleme artik uzuluyorum deyiver ya o seni uzmekten cekinmiyorsa sen de lafini soylemekten cekinme

" O BEBEĞİN DOĞACAĞI NE MALUM!!!" dan sonrasını okumadım.Bu kadar dengesiz bir kadının varlığının bile oksijen ısrafı olduğunu düşünüyorum.

Sen ne demek.istiyrsun dengesz terbiyesz dha ne gelrse agzma soylerdim bn olsam sn yine iyi susmussun ama bnce kv uzak dur tavrni koy ortaya neyin ne oldgnu anlasn densiz pis karaktersz Allah im yaa nasl bir vicdandir hamile olan bir kadna bunu soylemek ustelik bir bebegni kaybetms bir kadna hayr normal insanada soylenmezde neyse agzmi tutaym.bari mune banlamasn yoksa cok saydrcam

Yanlis anlama soyledigimi ama bebeğini kaybedenlere klasik laflar bunlar malesef. Bende yasadim cünkü. Carsafa sarar getiririz ne gerek var diyorlardi cildiriyordum. Kaale alma umursamamaya calis. Bebek dogunca sevmeye yuzleri olmaz zaten.

yuh ya öyle laf mı edilir.. cidden hadsizin tekiymiş.

siz canınızı sıkmayın, 6 ay olmuş zaten, bu saatten sonra bir şey olmaz :)

gelinler hamile kalınca kv lere bişeyler oluyor.sanki tüm biriktirdiklerini 9 ay kusuyor lar.Bebek doğunca da artarak devam ediyor.yüz bulamazlarsa bi müddet sonra kabuğuna çekiliyorlar.benim kv kendi almadığı gibi bizim aldıklarımıza kriz geçirdi.bebeğime yatak aldık.kv 3 gün hasta yattı.normalde bişey alsak hemen görmeye gelirdi alt kata.bebeğin yatağı kurulurken çekmecesi kırıldı .bizde iade ettik.görümce abi iyiki verdiniz beşiği.annemin hiç gönlü olmamıştı onu aldığınıza dedi.bebeğim 2 aylık olana kadar hiçbişey almadı.ayrıca ilk torunuydu.akrabalarını hamile diye duyar duymaz yeleğini örüp ilk fırsatta takımını alan bi insan.

Çok
çook samimi olmayın
Gerektikçe konusun ve siZi sinir etmek için konustugu seylerde tepkinizi belli etmeyin ki daja da sinir olsun

Doğmamış bebeğe don biçmek diye bir deyim vardır dilimizde. Bu bizim kültürümüzde var yani. Ben kötü niyet görmedim. Bebek kaybı riski her gebede vardır. Allah korusun böyle bir durumda yapılmış hazırlıklar insanın üzüntüsünü arttırmaktan öteye gitmez. Ayrıca bu tip hazırlıklar için 7. ay bitmeli en azından bencede.

Bu arada kv daha uygun bir dil kullanmalıydı katılıyorum.

cahil ve densiz laflar iste..takilma cnm allahin izniyle sağlıkla kucagina alirsin ins..kiskanclik var malesef..bosver bebegine odaklan

benimki de sanki o dogurdu 40 gun lohusa gibiydi..hastalanmalar acillere taşınmalar...bebegimi aptal diye sevmeler..yahu kiskancliktan bitti kadin..ne mi yaptim verdim veristirdim..bigun yine densiz bi laf etti aldim cocugu kucağından bagirdim cagirdim..gitti.Baskasinin aldiklarina laf etmeler malesef klasik kv modeli

Bazı insanlar vardır , nerede ne konuşacağını bilmez . Kayınvalidende böyle biri.
Ama sırf sen gelini olduğun için bu şekilde konuşmamıştır .
Benim eşimin anneside aynı cümleyi kurdu , ilk gebeliği düşükle sonuçlanan kendi kızına .
Bana göre bir hamileye söylenecek son söz bile değil ama o kızının gözlerinin içine baka baka , ne bu acelen ? Ya bu da düşerse dedi .
Yani demem o ki ; sırf kaynanalık değil konu .
Bazı insanlar böyle . Ha çekmek zorunda değilsin bu densizlikleri ama bence tıka kulaklarını , sallama .

Hayırlı doğumlar bu arada .

Seninki hamile iken söylemiş, benim kayınvalide 3 düşük yapıp hala sağlıklı bir gebeliğim olmadığı halde "doğsa idi yaşına girecekti demi? " dedi. İnanamadım onu kastettiğine "efendim? " dedim, tekrar aynı cümleyi kurdu. Bilmiyorum anne hatırlamıyorum zamanını dedim, sonra da eşim hadi bizim dışarda işlerimiz var çıkalım dedi çıkardı beni evden. Ama benim kaynanayı biliyorum kötü niyetli bir insan değil, kötü niyetle söylemiş olsa "sen de 6 sene çocuğun olmadığı dönemi say bakalım oğulların kaç yaşında olacakmış evlendiğinde çocuğun olsa " derdim.

Çocuğun hazırlığına vs karıştırtma kaynanayı hiç. 6 aylık olmuşsun maşallah bundan sonra risk çok çok daha az. Olumsuz senaryoları düşünüp kendini de bebeğini de üzme. Yaşlı insanlar laf nereye gider bilmiyor, doğmamış çocuğa don biçilmez diyorlar hala. Kafana takma , hazırlıklarını kaynana ile paylaşmA.

Sağlıkla kucağına al yavrunu inşallah, Allah isteyen herkese nasip etsin..

Sen niye bu konudaki kırgınlığını açık açık ifade ederek belli etmedin?
Anne beni çok kırdın, ben zaten hamileyim, bir bebeğimi kaybettim, senin beni yatıştırman lazımken niye böyle diyorsun, beni korkutuyorsun, üzüyorsun? demeliydin.
Hadi o zaman şaşkınlıktan diyemedin, şimdi bir laf arasında, anne o gün böyle dediğinden beri hiç iyi değilim, çok üzülüyorum, korkuyorum, demen gerek. Sonra da gerekirse mesafeni koyarsın.
Daha en baştan diyecektin aslında, daha o ilk laf edildiğinde. Saygısızlık değil ki insanlara sınır koymak, kıran kişiye beni kırdın demek..
Hadi neden kırıldığını üzüldüğünü anlayamadı diyelim, hiç değilse ağzı kapanır sana demez bunları.
Yok yüz göz olamam diyorsan eşine söyle, karıma böyle deme anne kabuslar görüyor, yatıştıramıyorum, çok üzülüyor korkuyor, zaten hamile, desin.

Off daha beter bir kv de bende var 12 haftalıkken haberi verdiğimde hımm bakalım doğacak mı dedi. Sonra her telefonda düşük yapan ölü doğum yapan tanıdıklarını akrabalarını anlattı. 7 aylıkken alışverişe başladım daha erken ne gerek var bakalım doğacak mı dedi. 8 aylıkken bana ve doğacak torununa bir çorap bile almaması zoruma gitti 3 sayfalık mektup yazdım (benim ailemin yaptıklarını) o da ala ala bakkal emziği ve uyduruk bir tarak ve 1 çift çorap aldı. Doğumda gelmedi, hiç birşey yapmadı. Oğlum 2,5 yaşında ne bayram ne doğumgünü hiçbir çöp yapmadı . Lohusayken çok üzüldüm yap( ma) dıklarına sütüm kesildi. 4 aylıkken ölümcül bir hastalıktan 10 gün hastanede yattı oğlum onda bile gelmedi daha ne diyim. Kısaca beterin beteri var , mesafenizi koyun, bişey beklemeyin , hiç onu takmayın ( sonra benim gibi sütünüz kesilmesin) babannesi öldü farzediyorum sizinkide daha beterleşirse siz de öyle yapın

Dangalak bir kaynana !!!
Bilerek yaptığı kesin kadının hiç duymayın her aradığında da açmayın çocuk doğduktan sonra da siz lafları sokmakla sakın çekinmeyin herşey sırayla ancak o kadın bundan anlat terbiyesiz size daha çok destek olacağına köstek olmuş !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…