Çok üzülüyorum

Artık daha bilinçli bir toplumuz, otizmin bir hastalık olmadığının farkındayız. Eşiniz söyleyerek iyi yapmış, sır saklama yükünden kurtulduğunuzda çocuğunuza daha iyi odaklanacaksınız. Çevrenizde çocuğunuza olumlu katkıda bulunacak birileri olacak belki, belki de birinin aklınıza gelmeyen bir yönlendirmesi çok sorununuzu çözecek. Hatta olumsuz, art niyetli insanları hayatınızdan elemek için bir fırsat olacak.

Otizmli bilim adamlarıyla ilgili fikriniz var mı?
Bu liste o kadar uzun ki buraya sığdıramam. Çocuğunuzun güçlü yönlerini keşfetmek için daha çok kişiye söyleyin, paylaşın, daha çok seçenek ve yöntemlerle karşılaşıp tanımanızı sağlayabilirler.
  1. Albert Einstein – Bilim adamı ve matematikçi
  2. Bill Gates – Microsoft kurucusu
  3. Temple Grandin – Hayvan bilimci
  4. Michelangelo – Heykeltraş ressam mimar şair
  5. Wolfgang Amadeus Mozart – Klasik Besteci
  6. Steve Jobs – Apple’ın eski CEO’su
  7. Stanley Kubrick – Film Yönetmeni
  8. Isaac Newton – Matematikçi, Gökbilimci ve Fizikçi
  9. Nikola Tesla – Mucit, alternatif akım ve kablosuz akımın yaratıcısı

Yanlış anlamayın ama hiç sağlıklı düşünmüyorsunuz, bence sizin bu konuda bir uzman desteğine ihtiyacınız var
Ozel çocukların ailelerinde kabullenme sorunlari oluyor genelde ama bu kabullenememe durumu çocuğa daha çok zarar veriyor , otizm utanılacak bir şey değil, o sizin evladınız ve ne olursa olsun dimdik yanında durmanız lazim
Bunu saklamaniz ve su anda hissettikleriniz hiç normal değil, çocuğunuzun onu olduğu gibi kabullenen bir anneye ihtiyacı var , kendiniz bunu basaramiyoraaniz destek alın lutfen
Elon musk'in annesinin bu durumu sakladığını hiç zannetmiyorum mesela , adam Twitteri aldı, uzaya adam gonderiyor falan, otizmli çocuklar mucizeler yaratıyor, bunda utanacak saklayacak birsey yok gercekten

Evet ama kendimden bile sakladığım bu gerçek bir anda gün yüzüne çıkınca inanın beynimden vurulmuşa döndüm.
Üzülmenizi, konduramamanızı anlıyorum. Ama bir an önce bu durumu kabullenip ona göre hareket etmeniz lazım. Siz yok sayarak daha normal davrandığınızı düşünebilirsiniz ama öyle değil. Anlattığınız kadarıyla bile bu davranışlarınız çocukta travma yaratır. Evladınız kaç yaşında bilmiyorum ama sizin bu tavrınız onu daha kötü etkiler

Çok teşekkür ederim

Ben sizi anliyorum. Kabullenmek veya kabullenmemekle alakasi yok bu isin. Malesef bizim insanimiz otizmi bilmiyor. Hemen sakatmi damgasini vuruyor. Anliyorum sizi saklamanizida anliyorum kimse cocugundan utanmaz artik yapacak birsey yok ögrenmis. Dik durun cocugunun arkasinda durduguna eminim devam et bu yolda ilerle. Artik duymayacaksin biri birsey söylerse agzinin payini vereceksin. Benimde otizmli bir melegim var ve senin melegin gibi cok sükür agir degil. Ben cocugumu sarmasik gibi sardim kimseyi yaklastirmiyorum kimsede agzini acamaz.

Yaa bitanesinn çok teşekkür ederim

Meraba konu sahibi. Daha cok yeni ve böyle hissetmen inan cok normal kuruma ilk başladığımız donemlerde benimle beraber butun anneler boyle hissediyordu ve kimsenin bilmesini istemiyordu. Zamanla durumu kabulleniceksin ve ozmaan söylemek agir gelmicek o senin yavrun otizm olsada olmasada degisen bisi yok o evladin ve o cok özel sende ozel bi annesin oğlumun doktoru beni bu konu da ikna etti. Cevremdekilerin bilmesini istedi onlarin bu konuda ona gore davranmalari için. Şimdi herkes daha anlayışlı ona karşı, ozel olduğunu kabul ettiler. İnan söyleyince daha rahatlicaksin.tecrubeyle sabittir.bunu omzuna yük etme tek basina kaldirmasi daha zor olabilir.

Çok teşekkür ederim

Sonunda gerçekten anlayan biri beni çok teşekkür ederim otizmi bilmiyorlar ve direk deli damgası vururlar Begümun de bir çocuğu var sakatmis niye dedirteym bunu ilerde evladım duyar anlar onun yaşayacaklarını düşünüyorum ben . Çocuk için büyük travma

Bana da öyle geliyor ki çevremde güvendiğim insanlara bir derdimi açıp bilginiz var mı dersem duyduklarını bildiklerini paylaşırlar. O yüzden saklamak yerine paylaşırım ben. Sonuçta dermansız dert değil çok şükür

Evet biliyorum ama kendm çok zor aştım daha doğrusu aşamadm kabullenemedm daha çok yeni . Böyle dillenmesi etrafımi ateşle sardı

O bir nevi yüzlesmek zorunda kalmak gibi olmus sizin icin. Zor oldugunu anliyorum. Bu konuda kendiniz icin de destek almanizi öneririm. Ayni sürecten gecen baska anneler ve babalar ile iletisime gecmenin de faydasi olur.

cok iyi anliyorum seni cocuk ilerde duzelsede bu insanlarda silinmiyor okadar iyi anliyorumki ama dedigim gibi hic bir laf getirme dimdik dur hem yaninda hem arkasinda hem önünde. Onlar bizim herseyimiz.

cok iyi anliyorum seni cocuk ilerde duzelsede bu insanlarda silinmiyor okadar iyi anliyorumki ama dedigim gibi hic bir laf getirme dimdik dur hem yaninda hem arkasinda hem önünde. Onlar bizim herseyimiz.
Kesinlikle öyle. Otizmli tanışmadan önce ben de bilmiyordum otizmin bir farkındalık olduğunu engelli vasfına girmediklerini bilmiyordum araştırdıkça içinde oldukca öğrendim ama gelde bunu diğer insanlara anlat . Beni anladığınz için teşekkür ederim çok ihtiyacım vardi

malesef herkes bilincli degil keske öyle olsa benim terapiden tanistigim bir arkadasim var ve cevresi ona cocugun senin gunahini cekiyor diye sürekli yüzüne vuruyorlar. Yani düsünün o kadinin yasadiklarini keske herkes anlayisli olsa bilincli olsa. Cocuklar büyüyor yarin birgün sende kücükken böyleydin söyleydin diye cocuklara söylenirse düsünün o cocuklarin halini. O yüzden anneyi cok iyi anliyorum

Canım bu kitaplari mutlaka al.sana yol gösterici olucak.

Eklentiler

• IMG_20221114_123802.webp
    50,5 KB · Görüntüleme: 35
kimse icine girmeden bilemiyor malesef. Bende otizmi duymustum ama tam olarak ne oldugunu bilmiyordum. Ama inan zamanla okadar duzeliyorki okadar zekilerki bu cocuklar herkesten daha fazla seyi basariyorlar cok sansliyiz. Allah kimseye tasiyamiyacagi derdi vermez. Cok sukur ne dertler var buna sükür Allah dermansiz dert vermesin. Nezaman istersen yazabilirsin. Yolumuz uzun güzel anne.

Ya gerçekten inan ki bir gün olsun çocuğum otizm tanısı konulduğunda ağlamadım üzülmedim hemen çaresine bakmaya çalıştım önlem almaya çalıştım hiç kendimi bırakmadım ama insanlar öyle acımasız ki çocuğuma bir şey diyecekler de onun canını yakacaklar diye gerçekten çok korkuyorum umarım kimse evlatlarımızın kalbini acıtanmaz

Okadar zorlu bir yolki okadarda güzel bir yol. Terapisi yedigi yemekten tut yatma saati kalkma saatine kadar planlaman gereken bir hayat. Ama insan alisiyor bize 3bucuk sene oldu ve sukur hicbir SIKINTIMIZ kalmadi. Arada bir ufak sinirleniyoruz okadar okadarda olsun artik. Amin Allah evlatlarimizin karsisina iyi insanlar cikarsin vicdanli insanlar

Korkmayin insanlardan cocugunuz gayet sagliklida olsa bi kulp takan cikardi emin olun herseye laf soylemeye bayilirlar. Down sendromlu bi yegenim var bizde isin icine girmedgmzden dogdugnda ogrenip korkmustuk uzulmedik nasil yapacagz diye korkmustuk ama ablam oyle guzel ilgilendiki ve ozel egitime gitti korkulacak bisey yokmus dedik melegimizi buyutuyoruz ve ailenin neşesi oldu cok sey diyenler oldu kimseye aldiris etmedik Allahn bi lutfu olarak baktik ona. Sizde korkmayin utanmayin soyleyin acikca bisey diyene verin cevabini kimin ne oldugunuda gormus olursunuz kim destekci onu anlarsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…