Üzülmenizi, konduramamanızı anlıyorum. Ama bir an önce bu durumu kabullenip ona göre hareket etmeniz lazım. Siz yok sayarak daha normal davrandığınızı düşünebilirsiniz ama öyle değil. Anlattığınız kadarıyla bile bu davranışlarınız çocukta travma yaratır. Evladınız kaç yaşında bilmiyorum ama sizin bu tavrınız onu daha kötü etkilerEvet ama kendimden bile sakladığım bu gerçek bir anda gün yüzüne çıkınca inanın beynimden vurulmuşa döndüm.
Çok teşekkür ederimBazı şeyleri saklayamiyoruz. Üzmeyin kendinizi. Belki bilince artık daha rahat olacaksınız. Benimde çocuğum özel eğitim alacak yakında öyle pek merak eden olmuyor rahat olun siz. Bunun için kendinizi yıpratmayin . Çocuğunuzun size ihtiyacı var. Musmutlu olun inşallah
Yaa bitanesinn çok teşekkür ederimKarpuzlu araba bu konuda yorumlarından tanıdığım harika annelerden biri eminim sizede çok yardımı dokunur. Onun pozitifliği, enerjikligi ve yavrusuna ona tutumu ona siper oluşu o kadar şahane ki bu utanılacak veya saklanilacak bir durum değil eşinize haksızlık etmeyin. Yavrunuz kaç yaşında?
Çok teşekkür ederimHic kimseye soylememe sozu zaten tutulabilir bir soz gibi gelmedi bana bu kadar kendinizi uzdugunuze degmez biri ogrendi diye. Kendiniz kabullenin bir an once bu durumu. Alabildiginiz her destege bilgiye bakin. Cocugunuzu paketli gidalardan uzak tutun ozellikle. Diyet bu yolda en onemli gelisimi gostermenizi sagliyacaktir. Zaten durumu kotu degilmis insAllah iyilesir.
Sonunda gerçekten anlayan biri beni çok teşekkür ederim otizmi bilmiyorlar ve direk deli damgası vururlar Begümun de bir çocuğu var sakatmis niye dedirteym bunu ilerde evladım duyar anlar onun yaşayacaklarını düşünüyorum ben . Çocuk için büyük travmaBen sizi anliyorum. Kabullenmek veya kabullenmemekle alakasi yok bu isin. Malesef bizim insanimiz otizmi bilmiyor. Hemen sakatmi damgasini vuruyor. Anliyorum sizi saklamanizida anliyorum kimse cocugundan utanmaz artik yapacak birsey yok ögrenmis. Dik durun cocugunun arkasinda durduguna eminim devam et bu yolda ilerle. Artik duymayacaksin biri birsey söylerse agzinin payini vereceksin. Benimde otizmli bir melegim var ve senin melegin gibi cok sükür agir degil. Ben cocugumu sarmasik gibi sardim kimseyi yaklastirmiyorum kimsede agzini acamaz.
Evet biliyorum ama kendm çok zor aştım daha doğrusu aşamadm kabullenemedm daha çok yeni . Böyle dillenmesi etrafımi ateşle sardı
cok iyi anliyorum seni cocuk ilerde duzelsede bu insanlarda silinmiyor okadar iyi anliyorumki ama dedigim gibi hic bir laf getirme dimdik dur hem yaninda hem arkasinda hem önünde. Onlar bizim herseyimiz.Sonunda gerçekten anlayan biri beni çok teşekkür ederim otizmi bilmiyorlar ve direk deli damgası vururlar Begümun de bir çocuğu var sakatmis niye dedirteym bunu ilerde evladım duyar anlar onun yaşayacaklarını düşünüyorum ben . Çocuk için büyük travma
Kesinlikle öyle. Otizmli tanışmadan önce ben de bilmiyordum otizmin bir farkındalık olduğunu engelli vasfına girmediklerini bilmiyordum araştırdıkça içinde oldukca öğrendim ama gelde bunu diğer insanlara anlat . Beni anladığınz için teşekkür ederim çok ihtiyacım vardicok iyi anliyorum seni cocuk ilerde duzelsede bu insanlarda silinmiyor okadar iyi anliyorumki ama dedigim gibi hic bir laf getirme dimdik dur hem yaninda hem arkasinda hem önünde. Onlar bizim herseyimiz.
malesef herkes bilincli degil keske öyle olsa benim terapiden tanistigim bir arkadasim var ve cevresi ona cocugun senin gunahini cekiyor diye sürekli yüzüne vuruyorlar. Yani düsünün o kadinin yasadiklarini keske herkes anlayisli olsa bilincli olsa. Cocuklar büyüyor yarin birgün sende kücükken böyleydin söyleydin diye cocuklara söylenirse düsünün o cocuklarin halini. O yüzden anneyi cok iyi anliyorumArtık daha bilinçli bir toplumuz, otizmin bir hastalık olmadığının farkındayız. Eşiniz söyleyerek iyi yapmış, sır saklama yükünden kurtulduğunuzda çocuğunuza daha iyi odaklanacaksınız. Çevrenizde çocuğunuza olumlu katkıda bulunacak birileri olacak belki, belki de birinin aklınıza gelmeyen bir yönlendirmesi çok sorununuzu çözecek. Hatta olumsuz, art niyetli insanları hayatınızdan elemek için bir fırsat olacak.
Canım bu kitaplari mutlaka al.sana yol gösterici olucak.Kesinlikle öyle. Otizmli tanışmadan önce ben de bilmiyordum otizmin bir farkındalık olduğunu engelli vasfına girmediklerini bilmiyordum araştırdıkça içinde oldukca öğrendim ama gelde bunu diğer insanlara anlat . Beni anladığınz için teşekkür ederim çok ihtiyacım vardi
kimse icine girmeden bilemiyor malesef. Bende otizmi duymustum ama tam olarak ne oldugunu bilmiyordum. Ama inan zamanla okadar duzeliyorki okadar zekilerki bu cocuklar herkesten daha fazla seyi basariyorlar cok sansliyiz. Allah kimseye tasiyamiyacagi derdi vermez. Cok sukur ne dertler var buna sükür Allah dermansiz dert vermesin. Nezaman istersen yazabilirsin. Yolumuz uzun güzel anne.Kesinlikle öyle. Otizmli tanışmadan önce ben de bilmiyordum otizmin bir farkındalık olduğunu engelli vasfına girmediklerini bilmiyordum araştırdıkça içinde oldukca öğrendim ama gelde bunu diğer insanlara anlat . Beni anladığınz için teşekkür ederim çok ihtiyacım vardi
Ekran resmi aldım en kısa zamanda alcam teşekkür ederimCanım bu kitaplari mutlaka al.sana yol gösterici olucak.
Ya gerçekten inan ki bir gün olsun çocuğum otizm tanısı konulduğunda ağlamadım üzülmedim hemen çaresine bakmaya çalıştım önlem almaya çalıştım hiç kendimi bırakmadım ama insanlar öyle acımasız ki çocuğuma bir şey diyecekler de onun canını yakacaklar diye gerçekten çok korkuyorum umarım kimse evlatlarımızın kalbini acıtanmazkimse icine girmeden bilemiyor malesef. Bende otizmi duymustum ama tam olarak ne oldugunu bilmiyordum. Ama inan zamanla okadar duzeliyorki okadar zekilerki bu cocuklar herkesten daha fazla seyi basariyorlar cok sansliyiz. Allah kimseye tasiyamiyacagi derdi vermez. Cok sukur ne dertler var buna sükür Allah dermansiz dert vermesin. Nezaman istersen yazabilirsin. Yolumuz uzun güzel anne.
Okadar zorlu bir yolki okadarda güzel bir yol. Terapisi yedigi yemekten tut yatma saati kalkma saatine kadar planlaman gereken bir hayat. Ama insan alisiyor bize 3bucuk sene oldu ve sukur hicbir SIKINTIMIZ kalmadi. Arada bir ufak sinirleniyoruz okadarYa gerçekten inan ki bir gün olsun çocuğum otizm tanısı konulduğunda ağlamadım üzülmedim hemen çaresine bakmaya çalıştım önlem almaya çalıştım hiç kendimi bırakmadım ama insanlar öyle acımasız ki çocuğuma bir şey diyecekler de onun canını yakacaklar diye gerçekten çok korkuyorum umarım kimse evlatlarımızın kalbini acıtanmaz
Korkmayin insanlardan cocugunuz gayet sagliklida olsa bi kulp takan cikardi emin olun herseye laf soylemeye bayilirlar. Down sendromlu bi yegenim var bizde isin icine girmedgmzden dogdugnda ogrenip korkmustuk uzulmedik nasil yapacagz diye korkmustuk ama ablam oyle guzel ilgilendiki ve ozel egitime gitti korkulacak bisey yokmus dedik melegimizi buyutuyoruz ve ailenin neşesi oldu cok sey diyenler oldu kimseye aldiris etmedik Allahn bi lutfu olarak baktik ona. Sizde korkmayin utanmayin soyleyin acikca bisey diyene verin cevabini kimin ne oldugunuda gormus olursunuz kim destekci onu anlarsinizYa gerçekten inan ki bir gün olsun çocuğum otizm tanısı konulduğunda ağlamadım üzülmedim hemen çaresine bakmaya çalıştım önlem almaya çalıştım hiç kendimi bırakmadım ama insanlar öyle acımasız ki çocuğuma bir şey diyecekler de onun canını yakacaklar diye gerçekten çok korkuyorum umarım kimse evlatlarımızın kalbini acıtanmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?