Çok üzülüyorum

SansizZZZ

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2022
114
65
18
34
Günaydın hanımlar artık kaldıramıyorum sorun annem hasta olsa koşarım bir şey lazım olursa gider yardımcı olurum ama sıkıntım şu ki biraz cik zitlaşsam gelme git diye kovuyor bildiğin karşılık versem tartışma çıkacak ve sonra hiç bişey yokmuş gibi davranıyor bunu sadece bana yapıyor diğer kardeşlerime yapmıyor dışarı atmisliği bile var inat ettim gitmedim sonra yine ben gidip elini öptüm ama artık bu durum benim psikolojimi etkiliyor bana lütfen kırmadan bir yol gösterin

Bekar mısın

annenle hic konustun mu bu konuyu. Eger konusup olumlu geri dönüş alamadiysan azicik mesafe koy geçici süreligine belki hatasini anlar
Konuştum bunu bana yapma üzülüyorum diye ama sürekli bir bahane buluyor bende anneyim örnek veriyorum ben yapamam diye bu sefer kavga çıkarıyor

Annenizle bu kadar sorun yaşayacak kadar sık mı görüşüyorsunuz?
Kendi yaşadığınız (eşinizle sizin) bir ev yok mu?
Aslında sık görüşüyorum işi olunca telefon eder gider yardımcı olup dönerim ama çoğunlukla diğer kardeşlerim misafirliğe gelince bana böyle davranıyor zaten çocuklarımın okulu var onlarla ilgileniyorum

Annenizi doktora götürün. Nazı size geçiyor diye size çatıyordur.

Sanirim sen ters bir laf isitince tavir alamiyorsun o yuzden insanlar nasilsa affediyor sorun etmiyor diye dusunup kirmaktan korkmuyorlar
Gerek annen gerek esin bu kadin alinir mi eder mi diye dusunmuyorlar hic
Suriyeli kadin alicam diyen, cocuguna senin zirto anan ne anlar diyen esini hergun cekiyorsun
Annenin lafini cekmek daha kolaydir kocadan

Bunu bu kadar sık yapıyorsa. Defol git dediği anda gidin. Uzun süre gitmeyin. Siz tepkisiz kaldıkça tekrar ediyor bence tepki verseniz ciddi olsanız belki oda bir daha cesaret edemez.

Artık hiç birini çekemiyorum gidecek yerim olsa bir dakika durmam hangi birine siğinayim iki tarafta birbirinden beter insanları tanımadan keşke böyle keskin yorumlar yapmasanız farkındaysanız artık kaldıramıyorum diyorum içime kapandım

Bakın, sırf anneniz olduğu için sizin enerjinizi hiçkimsenin emmeye hakkı yok burada anlaşalım.
Diğer kardeşlerinizle farklı davranıyorsa, onlarla enerji aralığı ve etkileşimi farklıdır. Belki onlar kendi sınırlarını çizmiştir. Kendinizi hiçbir şeyle kıyaslamayın. İhtiyacı varsa onu giderin, sonra hemen kendi hayatınıza dönün. Böyle davrandığında sizi uzaklaştırdığını görmesini sağlayın.
Bizler, insanların yaptıklarının sonuçlarını yaşamalarına izin vermeyi bilmiyoruz.
Çocuk yetiştiren annelerde de durum bu. Çocuk kahvaltıyı doğru düzgün yemiyor, annesi hemen çantasına sandviç koyuyor ya da yemek yesin diye harçlık veriyor.
Çocuk, kahvaltı yapmazsa gün içinde güçsüz kalacağını öğrenemiyor. Çünkü izin verilmiyor sonuçlarını yaşamasına.
Siz de annenizi eğitmek ve kendiyle yüzleşmesini sağlamak istiyorsanız, izin verin ona. Örnek vermeyin. Ben de anneyim demeyin. Siz ikiniz farklı insanlarsınız. Ne bileyim hastaneye gitti ilacı mı alınacak. Alın ilaçlarını ve ben gidiyorum geçmiş olsun hoşça kal deyip çıkın. Bunu alışkanlık haline getirin ama. Zaten kendinize ait bir hayatınız var, kendi aileniz var. Enerjinizi fazlasıyla alacak çocuğunuz var.
Annenize o polemik yarattığı ortamı oluşturmamayı deneyin.
Dilerim yaparsınız ve işe yarar.

Kıracak birşey yok.
Anne diye herşeyi alttan alınmaz, hele birde evlat ayırıyorsa.
Gitme artık. O arayana kadar.

İnşallah yapabilirim artık kaldıramıyorum araç kullanıyorum aklımda oturuyorum aklımda hiç bişey yokken gözlerim doluyor artık bittiğimi anlıyorum yavaş yavaş

Konuştum bunu bana yapma üzülüyorum diye ama sürekli bir bahane buluyor bende anneyim örnek veriyorum ben yapamam diye bu sefer kavga çıkarıyor
Neden agresif acaba anneniz. Bir de diğer kardeşleriniz mizac olarak biraz daha mi sert sizden

Neden agresif acaba anneniz. Bir de diğer kardeşleriniz mizac olarak biraz daha mi sert sizden
Bilmiyorum bende hiç eyvallahi yok hiç altan almıyor ama diğer kardeşlerime de öyle olsa diyeceğim mizacı o ama çoğunlukla bana yapıyor hele bı ablam var onun yanından geçerse bile aman yanlış yapmayayım diye tedirgin oluyor

Uzulmeniz icin yazmadim elbette
Sadece artik neyse diyip gecmeyin tepki verin yaptirim uygulayin bu tarz davranislar gorunce

Bence artık görüşmeyi iletişimi tamamen kesin, geri dönmeyin. Abiniz, kardeşleriniz soruncada açık açık kocanızın size yaptıklarının yanunda annenizin bu tavırlarını kaldıramadığınızı, zor dönemlerden geçtiğiniz için çok kırıldığınızı, her şeyin üst üste geldiği için kırıcı söylemlerde davrananlardan uzak durduğunuz açık açık söyleyin. Zaten sizin hayatınızda zormuş, sırf baba evinden çıktınız diye el yerine koyuyor sizi gibi geliyor bana çünkü çok var böyle insanlar malesef. Artık bu evden çıktı bizimle bağı yok onun anası babası sahibi eşi diye bakılıyor bazıları tarafından.

bunu önce annenle konuşmalısın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…