çok üzülüyorum

su1983

bebeğim artık annesiyle
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
609
0
116
42
Manisa
Merhabalar arkadaşlar..
Benim dünyalar tatlısı 2 yaşında bir kızım var... çalıştığım için kızıma kendi annem bakıyor..... kızım çok uslu sakin bir kızdır....... bu hafta annem dinlensin diye kızıma kayınvalidemin bakmasını rica ettik ama çok pişman oldum.... kızımın yanında sigara içiyor, kızım çok güzel yemek yerdi ve kayınvalidem cips, çikolata verdiği için sürekli kızım yemekte yemmeye başladı.... o kadar üzülüyorumki bu duruma ne yapacağımı bilemiyorum.... ayrıca görümceminde 3 yaşında kızı var o kadar huysuz bir çocukki sürekli kızıma vuruyor, elinde her ne varsa alıyor ve ağlatıyor... tamam çocuk olacak böyle şeyler ama hep oluyor ve görümcem bu konuda duyarsız bende kötü olmak istemiyorum..... ne yapacağım görüşmedende olmuyor ama ben üzülüyorum kızım için.... akşam eşimle tartıştık bu yüzden.... ne yapabilirim arkadaşlar...

birdaha baktırmazsınız olur biter,madem uslu bir cocukmus annenızde cok yorulmuyodur kanımca hatta torun bakmaktan zevk alıyodur o

aynen birdaha bırakmayacaksınız o zaman .. anneniz de olduğunda gözünüz arkada kalmayacaktır hemde ..

yapacak pek fazla bişey yok... kızını yine anneciğine emanet edeceksin...

birdaha baktırmazsınız olur biter,madem uslu bir cocukmus annenızde cok yorulmuyodur kanımca hatta torun bakmaktan zevk alıyodur o

evet ama annem de arada dinlenmek istiyor, çünkü hafta içide bizde kalıyor annem, evde işlerim falan var dedi temizlik yapıcam dedi böyle bi çözüm bulduk ama çokk pişman oldum

aynen birdaha bırakmayacaksınız o zaman .. anneniz de olduğunda gözünüz arkada kalmayacaktır hemde ..

zaten annem bakarken kesinlikle gözüm arkada kalmıyor, ben nasıl özveri gösteriyorsam annemde aynı şekilde gösteriyor.. ama arada dinlenmek onunda hakkı ya kıyamıyorum

Allah bağışlasın öncelikle.
Annenize bırakmaya devam edin.
Anneniz çok yoruluyorsa kreşe vs verseniz.Ama uyumlu huysuz bir çocuksa anneniz çokta yorulmuyodur.
Kayınvalidenizide ayrıyeten tebrik ederim çocuğun yanında sigara içmek hazır gıdalara yöneltmek...
Eskiler daha iyi büyütür derlerdi demek eskilerde fast foodçu olmuş

Bir çocuğa kaç kişi bakarsa ona göre davranışları huyu suyu değişiyor gibi madem anneniz bakıyor çocuğunuz da onunla mutlu ve uyumlu bir daha başka kimseye baktırmayın çocuğun bile dengesi bozuluyor belli ki.

evet ama annem de arada dinlenmek istiyor, çünkü hafta içide bizde kalıyor annem, evde işlerim falan var dedi temizlik yapıcam dedi böyle bi çözüm bulduk ama çokk pişman oldum

o zaman şöyle yapabilirsiniz annen aslında yorulmamıs yani düşündüğü şey evinin işi o iş içinde birini bulsanız sorun olmaz diye düşünüyorum ya da hafta sonları evıne gitmiyormu annen zaten o zaman dınlenır

teşekkür ederim arkadaşım, hepimizin çocuğunu allah bağışlasın.
annem pazartesi gelecek zaten yine
bir ara kreşe verdik ama kızım küçük olduğu için yapamadı 1 gün zor durdu kreşte, kreşten ayrıldığımıza çok ağlamış ve susturamamışler mecburen kreşten vazgeçtik.
o kadar üzüldümki kızımı onun yanında sigara içerken gördüğümde uyardık ama devam etti yapmaya.

yok zaten bir daha zaten çok zorda kalmadıkça başkasına emanet etmem.

hafta sonları evine gidiyor tabi bu seferde evde olmadığı için hafta içi ev kirlendiği için temizliğe girişiyor hafta sonu ve dinlenemeden pazartesi geri bize geliyor... yardımcı konusunda annemle konuştum ayarlayacağım inşallah birisini.

yardımcı olursa sıkıntı olmaz bana göre ,peki bekar kardesın falan varmı yemek işi nasıl oluyor

Allah bağışlasın benimde bir kızım var ve annem bakıyor sizi çok iyi anlıyorum el makum çalıştığımız için insana ihtiyacımız var ve bazen bakımlarını beğenmesekte onlardanda yardım istemek durumunda kalıyoruz bence kayınvalidenizle eşiniz önce sonra siz sigara konusunda tekrar tekrar uyarın dışarda içsin elini yıkasın gelsin içmek durumdaysa evdede abur cubur bulundurmayın alın işyerine götürün yemeklerini muhakak yapıp bırakıyorsunuzdur akşam söyeleyin mesela çorba yeriridirsin anne yarın ertesi gün yedi diye sorun sürekli dikte etmek işe yarar belki

sizinde kızınızı allah bağışlasın. sigara konusunda çok uyardık ama malasef bütün yiyeceğini hazırlayıpta çıkıyorum evden. ama aradığımda yemedi diyor geçiştiriyor çünkü yemeğinden önce eline çikolata ve cipsi veriyor çocuğumun iştahı kapanıyor yemiyor haliyle biz evde bulundurmuyoruz zaten kendisi getiriyor ve veriyor. uyarılarımızı dikkate almıyor. annem bir daha dinlenmek istediğinde veya işi çıktığında genel nasıl emanet edicem bilmiyorumm. offff

zaten annem bakarken kesinlikle gözüm arkada kalmıyor, ben nasıl özveri gösteriyorsam annemde aynı şekilde gösteriyor.. ama arada dinlenmek onunda hakkı ya kıyamıyorum

E o zaman bi zahmet kreşe vereceksiniz.

Bi haftada bile bunlar yaşandıysa bi daha bırakmazsınız çocuğunuzu oraya olur biter..

Madem kızın uslu ve annen güzel bakıyor, bakmaya devam edebilir.. Ama mecbur değil tabi.. İstemezse ya bakıcı ya kreş yolu görünür size..

canım kayınvalidenin, senin bişeyleri söylemenle düzeleceğini sanmıyorum.
en kötü eşin konuşabilir,en azından çikolata vs.vermemesi için.
anneni rahatlatmak adına kızın öğlen uyuduğunda oda dinlenebilir.demişsin ya
kızım uyurken yemek yapıyor diye.en azından yemekleri akşamdan sen yaparsın,
sadece çocuğuna bakmış olur.senin ve eşinin senelik izinlerini dönüşümlü kullanabilirsiniz.
kayınvalidenize de arada bir, senede 5-10 defa birer haftalığına bırakıp biraz göz yumacaksınız.
arada bir bakmalarda pek sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
kreş için çok erken bence.
kreşe başlayan çocuklar çok hasta oluyor ve antibiyotik içmek zorunda kalıyor genelde.
en azından anneniz 3-4 yaşına kadar idare edebilirse ondan sonrada kreşe verirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…