Çok Yoruldum! Sağlıkmış Aile imiş Sevgiliymiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

semachann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
395
344
103
27
Sanırım ilk kez buraya dert yanmaya geliyorum. Gerçekten o kadar doluyum ki ağlamadan, gözlerim dolmadan bir saatim geçmiyor neredeyse iki gündür. Anlatmaya nereden başlanır bilemiyorum.

Ben yaklaşık iki ay önce bacağımdaki platinleri aldırdım, sağolsun doktorum "koş, oyna, zıpla" dediği için beni hiç ikaz etmediği için erkek arkadaşımla kaldığım ve okula gittiğim yere döndüm. Neyse bir hafta sonra bacağım tekrar kırıldı, tekrar aynı süreci yaşayacak olmak beni çok yıprattı, bilen bilir femur kemiği en sıkıntılı ve iyileşmesi zaman alan kemiklerden birisi. O anın buhranı ve yanımda sevdiğim insanları görmek istediğimden annemgili de çağırdım. Cehennem gibi iki haftaydı. Annem erkek arkadaşımın her şeyine laf ediyor, ben de annemin gazıyla arada erkek arkadaşımla tartışıp sonra gerisin geri barışıyordum. Bir tartış bir barış bir annemle bir erkek arkadaşımla bazen birbirleri hakkında şikayetler duyuyorum bazen annem gereksiz yere laf sokarak konuşunca annem gitmeye karar verdi gitti. Neyse sonra arada tartışma yaşasak da ben bir düzen oturtmuş iyileşmeme bakıyordum.

Her şey dün tekrar tepetaklak oldu, eski ev arkadaşımın kontratı olduğu ve benim olmadığı için kiracı bir anda kirayı 1000'den 1500'e çekeceğini söyledi. Bir de evde bir ay kalacaklarını...

Şimdi muhtelemen 7 - 8 ay boyunca hem sevgilimden uzak, hem annemin sürekli şikayetlerini dinleyerek nasıl iyi olacağım bilmiyorum. Tam bu yazıyı yazarken ilk dönem okulların açılmayacağını da öğrendim. İkinci dönemde de Erasmus'ların tekrar duyurusu yapılırsa ki sanırım tekrar başlayacak bahar döneminde ben sevgilimin yanında olamayacağım. İki gözüm iki çeşme ağlıyorum dünden beri. Çünkü biliyorum uzak kalınca ben de ondan uzaklaşacağım çok tartışacağız o tartışmalar da büyüdükçe büyüyecek.

Psikolojik destek almaya başladım, kemik iyileşmem için sigarayı bıraktım ama delireceğim yakında. Çok zor... Bir de erkek arkadaşım "23 yaşında kadınsın daha ailene hayır diyemiyorsun" dedi ama siz de bilirsiniz ki özellikle baba bir kere hayır dedi mi, izin vermez bir daha. Zaten babam sabah da anneme "ya gelecek, ya gelecek" demiş.

Böyle işte hanımlar, bir sakat halimle taşınmadığım kalmıştı o da geldi başıma. Sevdiğim insandan uzakta...

Son düzenleme:
Ha bu arada annemin yanına gitmekten başlıca sebeplerinden birisi kedim, erkek arkadaşıma o kediyi kapıya mı koyuyorsun, dışarı mı atıyorsun gibi cümleler sarf etti. Bana da "kızım benim için sıkıntı değil" dedi. Şimdi gideceğim sürekli, burayı tırmalıyor, buraya tüy döktü diye 50 laf işiteceğim. Bir de bunun üzerine gelmek istemiyorum diyince "gerekirse saçından tutar sürüyerek getiririm" dedi. O kadar leş bir durum ki.

Siz nezaman kendinize odaklanacaksınız
Ayagınız diyorum uzvunuz saglıgınız herşeyden önemli

Kimseyle tartışmak istemiyorum ama kedim evladım gibidir. Nasıl ki size bir gün aman sen de gel de çocuğun kapıda kalsın derse benim için de bu durum öyle. Bacağıma şu an ekstra bir şey yapmıyorum zaten durumdan canım sıkkın zaten. Yoksa buraya yazmak bacağıma zaten iyi gelmiyor, keza sevgilimin yanında olmak istemem de ailemin hem yanında olmak istemememden hem de onu özlememden anlamıyorum hasta bir insana fiziksel yardım edince her şey bitiyor mu?

Bakıma muhtaçsın ne sevgilisi ne kedisi hiçbirşeyi düşünme annenin yanına git sağlığına kavus bir an önce birde korona var zaten yarının ne olacağı belli değil

Vallahi çok garip gelebilir ama bu meselede bence kedi tam merkezde. Bu meselede bir tarafa daha ılımlı davranmanız lazım, sizin için kediye katlanan taraf ön olana çıkıyor.

Sorularımı sorayım:
1) Kedi şu anda erkek arkadaşınızda değil mi? Anneniz kediyi eve almayı kabul ediyor mu?
2) Bacağınız ilk kırıldığında () ameliyat sonrası bakımınızı kim üstlendi? Bakan kişinin yaklaşımı nasıl oldu, yakından ilgilendi mi?
3) Ameliyat sonrası bakmayan taraf siz başka sebeple hastayken hiç size baktı mı?
4) Aileniz ile sevgilinizin tartışma konuları (genel olarak) nedir? Aileniz sevgiliniz hakkında ne düşünüyor?

Cevaplara göre detaylı görüşlerimi yazmaya çalışacağım.

Çok teşekkür ederim nihayet dümdüz cevap vermeyen birisi yazdı.

- Annem kabullenecek bir şekilde, normalde erkek arkadaşım alacaktı ama hem o otobüsle gidecek hem de zaten kendi eşyaları da olacak o yüzden çok zor olur. Tek problem sürekli söylenecek ve kediye olmadık kurallar koyacak olması.
- Bu kez erkek arkadaşım önceki sefer annem üstlenmişti. Annedir candır vesaire ama o kadar içime sinmeyecek şeyler yaptı ki bana. Kazayı o yaptı, ona hiçbir şey olmadı ben 1 senenin sonunda bile sendeleyerek yürür haldeydim. Gitti kasko parasıyla araba aldırdı kendine bana zırnık vermedi problemini çeken olmama rağmen. Keza bana para çıkma ihtimali vardı (hala çıkmadı) ondan verirsin değil mi vesaire diyor bazen bir şey demeyim diyorum ama... Cidden böyle bencillik mi olur? İşte bunlar dışında eh işte idi aramız. Hep empati yapan, anlayışlı olmaya çalışan ben oldum.
Kısacası iki taraf da baktı yani.
- Annem kontrolcü bir insan sevgilimin kişisel bakımından parayı elektroniğe harcamasına kadar laf etti. Onun dışında bir problem yaşamadılar yani şimdiye kadar. Bir de annem dün erkek arkadaşımdan yüklü sayılacak bir miktar para istemiş onu isterken kedi gibi, normalde ters ve dediğim dedik bir insan. Hani bağırıp çağırarak değil, susarak, laf sokarak insanların canını sıkar. Son erkek arkadaşımla küsüp tartıştık, bıktım sizin tartışmalarınızdan diyip gitti zaten halbuki konuşup yarım saat içinde çözdük. Kaldı ki iki insanın sürekli dip dibe olup kavga etmemesi imkânsız bir şey.

Annen erkek arkadaşından para mı istedi? Öğrenci çocuktan ne parası istiyor annenin paraya zaafı mı var

Ben de femur kemiği kırığı yaşadım ve benimkide tekrarlayan bir kırık oldu. Bilirim acısını...

Çok geçmiş olsun sizin nasıl oldu? Platin içinde mi kırıldı yoksa benim gibi çıkartılınca mı?
Yok ben basmamam gerekirken iyileşmeden yürümeye kalktım. İçinde kırıldı. Hatta ben 2 kez kırdım. Ve kemik birleşme yerlerinde ufalanmalar oldu hücreler öldü tutmadı vs

Yok ben basmamam gerekirken iyileşmeden yürümeye kalktım. İçinde kırıldı. Hatta ben 2 kez kırdım. Ve kemik birleşme yerlerinde ufalanmalar oldu hücreler öldü tutmadı vs
Bir de nasıl çıkartılınca kırılır ne kadar süre basmadan beklediniz kemiğin iyileşmesini?

Umarım şimdi iyisinizdir. Her şey geçiyor bir şekilde bu bir seneyi de atlatacağım umarım. Ne lanet bir dönem ya.

Umarım şimdi iyisinizdir. Her şey geçiyor bir şekilde bu bir seneyi de atlatacağım umarım. Ne lanet bir dönem ya.
İnanın o dönem hayatımda bana çok şey kattı. Şimdi ne zaman zor bir dönemde olsam o günleri düşünerek ancak bir parça rahatlayabiliyorum. Sağlık her şeyden önemli. Şimdi iyiyim. Ha koşabiliyorum zıplayabiliyorum vs ama hiçbir zaman ilk hali gibi olmadı benim.

Size tavsiyem bol kemik suyu içmeniz. Ve tamamen kaynayana kadar üstüne basmayın. Doktoru dinleseydim birkaç ay sürecekti ama ben 2 sene koltuk değneği kullanmak zorunda kaldım

konunuzda tek birşeye takıldım kusuruma bakmayın nolur
okullar açılmayacak ilk dönem demişsiniz neden açılmıyor koronadan dolayı mı başka bir sebep mi

konunuzda tek birşeye takıldım kusuruma bakmayın nolur
okullar açılmayacak ilk dönem demişsiniz neden açılmıyor koronadan dolayı mı başka bir sebep mi
Bizim okulumuz duyuru yaptı evet, Corona dolayısıyla hocalar istememiş ama nihai kararı YÖK verir sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…