Çok zayıfım :(

Prettylittleliars2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2019
305
337
53
25
Derdim şu ki ben aşırı zayıfım. Aklınıza normal zayıf insanlar gelmesin. Ben çok çok zayıfım. 16 yaşımdayım boyum yaklaşık 1.58 ve 33 kiloyum... Çocukluğumdan beri böyle olan birşey bu hep en zayıf çocuk bendim itildim kakildim her gören kişiden yaaaaa ne kadar zayifsinnnn lafı duymaktan yoruldum. Artik kendimi çok çirkin hissediyorum bir ara o kadar takmiştim ki kat kat külotlu çorap giyiyordu yazın ortasında bile. Pantolonlar olmuyor her şey belimden düşüyor. Oruç tuttum bu ay 2 kilo vermişim dun nasıl moralim bozuldu. Yiyemiyorum hiç iştahim yok kuş kadar yiyorum. Etli yemeklerden çok hoşlanmiyorum mesela tiksiniyorum. Kilo almaya çalıştığım zaman mesela oturup baya yiyorum hirslaniyorum sonra pes ediyorum ayna karşısina geciyorum nedense normal geliyorum sanki hiç zayıf değilim. Cok zayif kisilerin fotograflarina bakinca sanki onlar da kilolu sorunumuz yokmus gibi geliyor. Bazı kıyafetler çok yakışıyor iyiki zayıfım diyorum ama bazı şeyler de hiç. Ve çok güçsüzüm okulumdakiler dalga geçiyor. Kilo almak için ne gibi önerileriniz var? Lütfen artık alayım.

Bunun için doktora gittin mi diye soracaktım, gitmemişsin. Saçma sapan diyetlerle kilo vermeye çalışmak kadar, bilinçsizce yemek yiyerek kilo almaya çalışmak da zararlı. O yüzden doktora gidip, kan değerlerine, hormonları baktırıp, sonra bir diyetisyene danışmandan başka sana verebileceğim bir tavsiye yok. Büyüme çağındasın, özellikle metabolizmanı bozabilecek hiçbir şeye bulaşma.

Ben de 19 20 yaslarinda iken okul stresiydi, evdeki huzursuz ortamdi derken cok asiri zayiflamistim. Ben farkinda degildim tam ama cevremdekiler fark etmislerdi. Ben 50 kilodan 33e dusmustum cok fenaydi. Boyum 1.63. Siz kendinizi bildiniz bileli zayifmissiniz ama yine de 33 cok sagliksiz bir kilo tabiki. Benim icin cok zor oldu, eskiye dönmem 1 yilimi aldi. Diyetisyenin yardimi olmasaydi alamazdim. Annem sarilmaya korkardi kemiklerim kirilacak diye. Hep usurdum, cok halsizdim, hep uyumak isterdim. O zamandan kalma demir eksikligim var mesela o daha 3 4 yil once duzeldi. 15 yil kadar onceydi. Benim icin cok zor zamanlardi 1 yil adet gormedim. Allah'a sukur su an o halimden eser yok ama kendi kendinize ustesinden gelemezsiniz. Psikolog yardimi da almanizi tavsiye ederim.

Öncelikle sakin kilo alayım diye yatmadan makarna ekmek falan yiyeyim deme. Maddi durumunuz nasıl? Spor salonuna gidebilir misin? Diyetisyenin yanında spora gitmen gerekiyor. Ya da yüzmeye de gidebilirsin. Hem acıktırır hem de kolların falan daha güçlenir

Önce doktora gitmelisin, hormonlarına ve kan değerlerine baktır.
Sonrasında diyetisyene gidersin ve hallolur.

Bir sürü insan kilo vermek için çabalıyor, seninle dalga geçenleri umursamamalısın, bunlar hep kıskançlık.

33 kiloyla doktora gittiniz mi hiç? Bazi insanlar zayif olur ama bana pek normal bir zayiflik gibi gelmedi sizinki.

Boylarimiz hemen hemen ayni ve benim en zayif oldugum zamanlar 40 kiloydum, spor yaparak zamanla biraz kilo alip 46 oldum ama 33 kiloyla olacak iş degil profesyonel yardim almaniz, doktora gorunmeniz daha uygun olur saglik sorunlariniz olabilir. Sakin gece tikinmasiyla hamur işiyle kilo almaya kalkmayin vucudunuzu iyice mahvedersiniz.

Canım benim merhaba senin kadar değildi bende zayıftır 45 50 en fazla hep biraz toplu olmak isterdim çoğu insan için müthiş bir kilo benimse annem sürekli annemin çok zayifsin diyisleriyle kafama takip takıntı ettiğim bir durumdu vitamin iğnesi oldum kan ilaclari bı ton bir kilo almazdim çokta istahliydim aslında sonra İbrahim Adnan Saraçoğlu beyin önerilerini uyguladım hergun mutlaka yumurta zorla bir ekmek doldurup yedim gece yatmadan yemek yedim önce çok zorlandım tabi migdeyi patlatacak kadar da değil sonra bir ay sonra beş altı kilo aldım öyle kaldım şimdiyse evliyim ramazandan sonra diyete başlayacağım iki çocuktan sonra kilo almaya başladım çok fazla tatlı yiyorum ama incecik olacağım bayramdan sonra bı doktora da görün görselliği at bir tarafa sağlık için iyi degil

Eskiden çok sorun değildi küçüktüm ama şuan çok sorun yapıyorum ve gideceğim teşekkür ederim

Teşekkür ederim. Benimki de öyle halim yok uyuyorum insanlar kolumu tutmaya korkuyor. Gideceğim artık diyetisyene

Yaptığım sporlar var ama şuan gidemiyorum doğal olarak. Badminton kursum var ,basketbola gidiyorum yazın. Teşekkür ederim

Küçüklükten beri böyleyim annem çok doktora götürmüş testler yapmışlar ama birşey çıkmamış. Bir sıralar mama bile kullandim etki etmedi. Ekmek falan çok yemiyorum zararlı çünkü doğal şeyler ile almaya çalışıyorum. İnşallah gideceğim diyetisyene yada eczanede satılan ürünlerden alacagim

İnşallah sizde sağlıklı bir şekilde zayiflarsiniz. Teşekkür ederim. Midem küçük olduğu için fazla yiyince direk bögürmeye başlıyorum fenalaşiyorum ama annemler anlamıyor çok zorluyorlar. Çok yiyince fenalaşiyorum ve uzaniyorum direk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…