- 13 Mayıs 2011
- 3.943
- 3.662
- 373
Çevrenizde böyle şeyler duymuş olmalısınız.
Bazı insanlar vaatler verirler ve tutmazlar.
Kimse vaade göre hareket etmez
Zaten ilk vaat 10 milyar
Ve öyle iyi bir nişanlınız var ki..
sorun çıkmasın diye imkanlarından vazgeçmiş biri
Ona bari yapmayın
bırakın kayvınvalideniz birşey yapmasın
yavaş yavaş halledersiniz.
Çirkinleştirmelerine izin vermeyin
muhatap olmayın onlarla
Nişanlınıza bırakın sizin adınıza (siz derken siz ve nişanlınız) o konuşsun
aslında düşünüyorum da, erkek tarafından altın istemekle başlık istemek arasında hiç fark yok. bir de bu nişan dönemindeki beklentiler karşılanmayınca, neden "dul gibi" oluyoruz. kadın evlenip boşanınca artık hiçbir şeyi haketmez mi olur? kadınlar olarak kadını aşağılayan önce bizleriz malesef. sonra da isyan ederiz..
bu arada kendimi dışarda bırakmıyorum.. ben de gaza gelmiştim nişanlıyken. k.validemler niye bunu yapmadı, niye şunu takmadı diye üzülmüştüm. oysa eskiden erkek 18-22 kız 15-18 evlendirilirdi haliyle işi gücü birikmiş parası olmazdı evleneceklerin. herşeyi aileler yapardı. şimdi şartlar değişti tabi hala bu şekilde evlenenler var. ama neden aileden birşey beklemek?
konu sahibine gelince.. Nedense objektif yorum yapamayacağımızı hissediyorum. konuyu bir de eşinizin ailesinden dinlesek onlar neden birdebire tavır değiştirdiler acaba..
aslında düşünüyorum da, erkek tarafından altın istemekle başlık istemek arasında hiç fark yok. bir de bu nişan dönemindeki beklentiler karşılanmayınca, neden "dul gibi" oluyoruz. kadın evlenip boşanınca artık hiçbir şeyi haketmez mi olur? kadınlar olarak kadını aşağılayan önce bizleriz malesef. sonra da isyan ederiz..
bu arada kendimi dışarda bırakmıyorum.. ben de gaza gelmiştim nişanlıyken. k.validemler niye bunu yapmadı, niye şunu takmadı diye üzülmüştüm. oysa eskiden erkek 18-22 kız 15-18 evlendirilirdi haliyle işi gücü birikmiş parası olmazdı evleneceklerin. herşeyi aileler yapardı. şimdi şartlar değişti tabi hala bu şekilde evlenenler var. ama neden aileden birşey beklemek?
konu sahibine gelince.. Nedense objektif yorum yapamayacağımızı hissediyorum. konuyu bir de eşinizin ailesinden dinlesek onlar neden birdebire tavır değiştirdiler acaba..
Evlendim iki ay sonra eşimin yakını tarafından tacize uğradım ve dediler yalan söylüyor boşan..İki kez düşük yaptım ve bu süreçte hala sorunlar devam etti tabii.Tacizden sonra psikolojik tedaviye başladım.Ailesi tarafından tehditler mi almadım küfürler mi yemedim..bunlara karşılık eşimle hep birbirimize sarılıp ağlamaya yetti gücümüz.Üstüne üstlük eşim şuan epilepsi hastası oldu ve artı askerliğide var yapılması gereken.Artı bebek için ameliyat olması gerekiyor..sayayım mı daha bitanem?şükret haline ben sana demiyorum ki kendini ezdir savun hakkını sonuna kadar ama böyle şeyler için ne kendi canını neden o cocuğun canını sıkma.
Evlendim iki ay sonra eşimin yakını tarafından tacize uğradım ve dediler yalan söylüyor boşan..İki kez düşük yaptım ve bu süreçte hala sorunlar devam etti tabii.Tacizden sonra psikolojik tedaviye başladım.Ailesi tarafından tehditler mi almadım küfürler mi yemedim..bunlara karşılık eşimle hep birbirimize sarılıp ağlamaya yetti gücümüz.Üstüne üstlük eşim şuan epilepsi hastası oldu ve artı askerliğide var yapılması gereken.Artı bebek için ameliyat olması gerekiyor..sayayım mı daha bitanem?şükret haline ben sana demiyorum ki kendini ezdir savun hakkını sonuna kadar ama böyle şeyler için ne kendi canını neden o cocuğun canını sıkma.
altın bi nevi kadının güvencesidir yani mehirdir dinde yeri vardır
Anne babanın görevi nedir bilir misiniz çocuğuna doğduğunda hayırlı bir isim koymak,okutmak yetiştirmek ve evlendirmek
yoksa her işine çomak sokmak değil...
altın bi nevi kadının güvencesidir yani mehirdir dinde yeri vardır
Anne babanın görevi nedir bilir misiniz çocuğuna doğduğunda hayırlı bir isim koymak,okutmak yetiştirmek ve evlendirmek
yoksa her işine çomak sokmak değil...
haklısın sanırım peki ya ileride yuvamı bozarlarsa gene kaba kaba karışıp laf söylerlerse sence ileride eşimle yuvamın durumu nasıl olur
yok vazgeçti nişanlım herşeyden vazgeçti ne güzel kendine ait bakkalı vardı bıraktı geldi aylık 2 milyara yakın para alıyordu şimdi ise 800 milyon.o kendi işiydi şimdi ise hamallık yapıyor ordaki bakkalını arabasını da bıraktı geldi annesigile.annesigilde sağolsunn dükkanından kazandığı nişanlımın hakkını bile göndermediler.nişanlımda istemiyorum hiçbirini sen yanımda ol yeter dedi işte ya şimdi böyle diyor sonra dönerse başka arkadaşların dediği gibi ama insan kimse için eşiyle huzurunuda bozmaz demi sen nedersin sence?
ben bir karar versem ah.. ben olanları anlatmak için alıntı ile cevaplıyorum ayrı ayrı. ne yapayım böyle bir ilişkinin bitmesimi daha iyi geleceğim için yoksa kalıp eşimle mutlu olmak kimseyi takmamak mı ne yapsam
haklısın sanırım peki ya ileride yuvamı bozarlarsa gene kaba kaba karışıp laf söylerlerse sence ileride eşimle yuvamın durumu nasıl olur
yok vazgeçti nişanlım herşeyden vazgeçti ne güzel kendine ait bakkalı vardı bıraktı geldi aylık 2 milyara yakın para alıyordu şimdi ise 800 milyon.o kendi işiydi şimdi ise hamallık yapıyor ordaki bakkalını arabasını da bıraktı geldi annesigile.annesigilde sağolsunn dükkanından kazandığı nişanlımın hakkını bile göndermediler.nişanlımda istemiyorum hiçbirini sen yanımda ol yeter dedi işte ya şimdi böyle diyor sonra dönerse başka arkadaşların dediği gibi ama insan kimse için eşiyle huzurunuda bozmaz demi sen nedersin sence?
mehirin yeri var elbette. ancak, bunu karşılaması gereken kocadır. ayrıca bizim geleneklerimizde var zaten, talep etmek neden? talep edilmese de takılıyor düğünde. gerçi konu sahibi kendi talep etmemiş. k.valide söz vermiş biraz tuhaf bir durum sözünden dönmesi.
eskiden evlendirmekle şimdi evlendirmek çok farklı. eskiden, arazi vardır. bağ-bahçe-tarla neyse, ya da ticaret yapılıyordur aile işidir, erkek de bu işi yürütür ya da üniversite okursa aile ona iş kurar, iş bulur vs. yine eskiden gelin almak diye bir şey vardı, gelin erkeğin evine giderdi. bi döşek, bi yorgan çetik lif yazma bakır kap kacak ile ev kurulurdu. şimdi, beyaz eşyalar halılar perdeler mobilyalar.e o zaman da anne-babadan bu kadar çok şey beklemek pek akıl işi değil bana göre. elbette, anne- baba yapabiliyorsa yapsın. ama ben konu sahibinin yaşadıklarında bir inatlaşma gördüm. yapabilecekleri halde yapmıyorlar.
ben okuyorum açıköğretimden edebiyat okuyorum.aynı şeyleri yaşadım tıpa tıp işte.diğer 3 oğluna 100 milyarlık ev yaptı hepsine tma takır eşya aldı.sadece insanın zoruna giden ayırt edilmek oluyor çok gururuna dokunuyor dul gibi gelin gitmek hakkının yenmesi.ama nişanlım çalışıyor kredi çekip düğünümüzü de yapacak eşyamızıda alacak biz nişanlımla 9 yıldır beraberiz.ve bu yıl boyunca hep desteğini gördüm çalışmazken hep paralıı gezerdim hiç olmazsa aylık 400 yüm olurdu cebimde tabi o gönderirdi yıllar hep böyle geçti şimdi bıraksam diyorum bir ailesi için bırakmaya değermi üstelik annesinide dinlememiş çıkmış gelmiş gelirken demişlerki sik... bir kız için bizi attın demişler şimdi ayrılsak diyeceklerki oh olsun kız için gittin kızda g.. tekmeyi vurdu
ben okuyorum açıköğretimden edebiyat okuyorum.aynı şeyleri yaşadım tıpa tıp işte.diğer 3 oğluna 100 milyarlık ev yaptı hepsine tma takır eşya aldı.sadece insanın zoruna giden ayırt edilmek oluyor çok gururuna dokunuyor dul gibi gelin gitmek hakkının yenmesi.ama nişanlım çalışıyor kredi çekip düğünümüzü de yapacak eşyamızıda alacak biz nişanlımla 9 yıldır beraberiz.ve bu yıl boyunca hep desteğini gördüm çalışmazken hep paralıı gezerdim hiç olmazsa aylık 400 yüm olurdu cebimde tabi o gönderirdi yıllar hep böyle geçti şimdi bıraksam diyorum bir ailesi için bırakmaya değermi üstelik annesinide dinlememiş çıkmış gelmiş gelirken demişlerki sik... bir kız için bizi attın demişler şimdi ayrılsak diyeceklerki oh olsun kız için gittin kızda g.. tekmeyi vurdu
Hiç bu sebepten dolayı bitirilir mi sakın derim.Savaş sonuna kadar..altınlarını da alsınlar az yada çok.Evlendikten sonra eline gelir borcunuzu kapatırsınız.
Nişanlınız zaten belli etmiş herşeyi. Dedim ya sahip olduğu imkanlardan kimse kolay kolay vazgeçmez. Müstakbel eşiniz ailesini tanıyor ve huzurunuz için başka bir kente gitmeyi tercih etmiş.
Siz böyle yapmaya devam ederseniz eşinizi ailesiyle sizin arasında da tercih noktasına getirebilirsiniz.
Biraz daha sakin olursanız, ailesiyle yüzgöz olmazsanız eşiniz sizin tarafınızda olmaya devam edecektir.
size tek tavsiyem bu adamı bunaltmayın.
O zaten yapması gerekenleri herkesin gözüne soka soka yapmaz.
Aile bunun hıncını çıkartmak istiyor. Dikkatli olun. Prim vermeyin onlara
alacaklarını zannetmiyorum artık alırlarsada almazlarsada allaha havale ettim söz verdikleri 10 milyarlık altınla kimse zengin olmaz hele onlar almadıkları için hiç zengin olmaz sadece bitaneme yazık orda burda kalıyor çalışıp yuva kuracam diye ev tutmuyor biriktiriyor kendi oğluna acımayan o anneye ne diyebilirimki ister alsın ister almasın ama Allah için hakkımda onda kalmasın ..senin dediğin gibi bitirmeyecem madem o benim için savaştı bende onun yanında en büyük desteği oluup savaşacağım inş sağolun arkadaşlar çok tşk ederim insanların birbirine yardım etmesi ne güzel
Hangi hak? "Hak" kelimesinin anlamını biliyor musunuz? Edinilmiş bir haktan bahsediyorsunuz bir de?
Onlara yaptıysa yaptı size yapmak zorunda mı? Niye kafanızı bunlarla bulandırıp, ilişkinizi yıpratıyorsunuz ki? Nişanlınıza da bunları sürekli hatırlatıyorsanız yazık. Çocuğun beyni ambale olmuştur...
Yolunuza bakın Allah aşkına. Ona aldı bana almadı, 2 milyardı 800 kazanıyor! Nişanlınız herşeyi ben kendim yapıcam demiş daha ne istiyorsunuz ki?
Bütün derdiniz para gibi geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?