çok zor bir durumla karşı karşıyayım siz ne dersiniz arkadaşlar

aslında düşünüyorum da, erkek tarafından altın istemekle başlık istemek arasında hiç fark yok. bir de bu nişan dönemindeki beklentiler karşılanmayınca, neden "dul gibi" oluyoruz. kadın evlenip boşanınca artık hiçbir şeyi haketmez mi olur? kadınlar olarak kadını aşağılayan önce bizleriz malesef. sonra da isyan ederiz..

bu arada kendimi dışarda bırakmıyorum.. ben de gaza gelmiştim nişanlıyken. k.validemler niye bunu yapmadı, niye şunu takmadı diye üzülmüştüm. oysa eskiden erkek 18-22 kız 15-18 evlendirilirdi haliyle işi gücü birikmiş parası olmazdı evleneceklerin. herşeyi aileler yapardı. şimdi şartlar değişti tabi hala bu şekilde evlenenler var. ama neden aileden birşey beklemek?

konu sahibine gelince.. Nedense objektif yorum yapamayacağımızı hissediyorum. konuyu bir de eşinizin ailesinden dinlesek onlar neden birdebire tavır değiştirdiler acaba..

haklısın sanırım peki ya ileride yuvamı bozarlarsa gene kaba kaba karışıp laf söylerlerse sence ileride eşimle yuvamın durumu nasıl olur
yok vazgeçti nişanlım herşeyden vazgeçti ne güzel kendine ait bakkalı vardı bıraktı geldi aylık 2 milyara yakın para alıyordu şimdi ise 800 milyon.o kendi işiydi şimdi ise hamallık yapıyor ordaki bakkalını arabasını da bıraktı geldi annesigile.annesigilde sağolsunn dükkanından kazandığı nişanlımın hakkını bile göndermediler.nişanlımda istemiyorum hiçbirini sen yanımda ol yeter dedi işte ya şimdi böyle diyor sonra dönerse başka arkadaşların dediği gibi ama insan kimse için eşiyle huzurunuda bozmaz demi sen nedersin sence?

Evlendim iki ay sonra eşimin yakını tarafından tacize uğradım ve dediler yalan söylüyor boşan..İki kez düşük yaptım ve bu süreçte hala sorunlar devam etti tabii.Tacizden sonra psikolojik tedaviye başladım.Ailesi tarafından tehditler mi almadım küfürler mi yemedim..bunlara karşılık eşimle hep birbirimize sarılıp ağlamaya yetti gücümüz.Üstüne üstlük eşim şuan epilepsi hastası oldu ve artı askerliğide var yapılması gereken.Artı bebek için ameliyat olması gerekiyor..sayayım mı daha bitanem?şükret haline ben sana demiyorum ki kendini ezdir savun hakkını sonuna kadar ama böyle şeyler için ne kendi canını neden o cocuğun canını sıkma.

öncelikle altını biz istemedik kendileri dediler 10 milyarlık takarız diye.benim ailemde sadece ne yaparsak evlatlarımızın yuvası için yapıyoruz dedi okadar.ben hiçbişey beklemedim yoksa en başta ailemde istemedi nişanlımı.çünkü uzak memleketten diye birde kendi şehrimizden bildik biri olsun diye.ama sonra istediler nişanlımın bana karşı yaklaşımını görünce.haa ailesinden bekliyoruz çünkü nişanlım 2 üniv.te mezunu aslında gider başka işte çalışırdı ama hep annesigil aman yanımızda kal aman babanın fırınında çalış diye göndermemiş en son gitmek isteyincede işte bize sırt döndüler.ee nişanlımda yıllardır babasına annesine çalışmış anlayacağın.bırakmamışlarki köyden çıksın gitsin çalışsın hep gidemezsin gidersen yok ana deme baba deme diye yıllardır oturtmuşlar şimdi yuva kuracak iş buldu gitti diye bize ana baba deme bizden bişey bekleme diyorlar eşimin ailesiyle eşim bile konuşamıyor düşün yıllardır oğulları.eşimin aileis biraz despot yani ya istediğimizi yaparsın yada bizde şöyle yaparız hep böyleler oda huylarını bildiği için konuşmuyor işte oyüzden diyorum ileride yuvamın huzuru bozulurmu

altın bi nevi kadının güvencesidir yani mehirdir dinde yeri vardır

Anne babanın görevi nedir bilir misiniz çocuğuna doğduğunda hayırlı bir isim koymak,okutmak yetiştirmek ve evlendirmek

yoksa her işine çomak sokmak değil...

çok üzüldüm gerçekten. inş allah şifasını verir eşine ve evladına. neden insanlar hayatı bu kadar zor ediyor birbirlerine? halbuki tüm müslümanlar kardeştir diyen peygamberimiz değilmi bazen düşünüyorumda ne biçim müslümanlarız ama inş herşey yoluna girer senin için de.

çok üzüldüm gerçekten. inş allah şifasını verir eşine ve evladına. neden insanlar hayatı bu kadar zor ediyor birbirlerine? halbuki tüm müslümanlar kardeştir diyen peygamberimiz değilmi bazen düşünüyorumda ne biçim müslümanlarız ama inş herşey yoluna girer senin için de.

önemli olan altın değil varya ya söz vermemen yada verdiğin sözü tutman..ben onlara hiçbişey demedim şunu yapın bunu yapın diye daha gelir gelmez kendileri sıraladı dedi..ben eşimle kuru ekmekte yer genede gidip istemem kimseden bişey.ama insanın zoruna giden hakkının yenmesi oluyor.belkide bundan öte hem yapıp yapıpta okadar şeyleri ok gibi sözler sokmak hakaretler duymak oluyor insanın içinden bu çıkmıyor tek.ben eşim olsun dostum olsun her durumda yanında olurum tek şartla yarı yolda bırakmaması şartıyla.işte bundan nasıl emin olabilirim nişanlımda bir gönlüm emin bir gönlüm değil kafam 2 ye bölünmüş gibi.ben ne yapayım emin olayım ne diyeyim nişanlıma arkadaşlar ne dersiniz

mehirin yeri var elbette. ancak, bunu karşılaması gereken kocadır. ayrıca bizim geleneklerimizde var zaten, talep etmek neden? talep edilmese de takılıyor düğünde. gerçi konu sahibi kendi talep etmemiş. k.valide söz vermiş biraz tuhaf bir durum sözünden dönmesi.

eskiden evlendirmekle şimdi evlendirmek çok farklı. eskiden, arazi vardır. bağ-bahçe-tarla neyse, ya da ticaret yapılıyordur aile işidir, erkek de bu işi yürütür ya da üniversite okursa aile ona iş kurar, iş bulur vs. yine eskiden gelin almak diye bir şey vardı, gelin erkeğin evine giderdi. bi döşek, bi yorgan çetik lif yazma bakır kap kacak ile ev kurulurdu. şimdi, beyaz eşyalar halılar perdeler mobilyalar.e o zaman da anne-babadan bu kadar çok şey beklemek pek akıl işi değil bana göre. elbette, anne- baba yapabiliyorsa yapsın. ama ben konu sahibinin yaşadıklarında bir inatlaşma gördüm. yapabilecekleri halde yapmıyorlar.

Nişanlınız zaten belli etmiş herşeyi. Dedim ya sahip olduğu imkanlardan kimse kolay kolay vazgeçmez. Müstakbel eşiniz ailesini tanıyor ve huzurunuz için başka bir kente gitmeyi tercih etmiş.
Siz böyle yapmaya devam ederseniz eşinizi ailesiyle sizin arasında da tercih noktasına getirebilirsiniz.
Biraz daha sakin olursanız, ailesiyle yüzgöz olmazsanız eşiniz sizin tarafınızda olmaya devam edecektir.
size tek tavsiyem bu adamı bunaltmayın.
O zaten yapması gerekenleri herkesin gözüne soka soka yapmaz.
Aile bunun hıncını çıkartmak istiyor. Dikkatli olun. Prim vermeyin onlara

Hiç bu sebepten dolayı bitirilir mi sakın derim.Savaş sonuna kadar..altınlarını da alsınlar az yada çok.Evlendikten sonra eline gelir borcunuzu kapatırsınız.

Nişanlınız zaten belli etmiş herşeyi. Dedim ya sahip olduğu imkanlardan kimse kolay kolay vazgeçmez. Müstakbel eşiniz ailesini tanıyor ve huzurunuz için başka bir kente gitmeyi tercih etmiş.
Siz böyle yapmaya devam ederseniz eşinizi ailesiyle sizin arasında da tercih noktasına getirebilirsiniz.
Biraz daha sakin olursanız, ailesiyle yüzgöz olmazsanız eşiniz sizin tarafınızda olmaya devam edecektir.
size tek tavsiyem bu adamı bunaltmayın.
O zaten yapması gerekenleri herkesin gözüne soka soka yapmaz.
Aile bunun hıncını çıkartmak istiyor. Dikkatli olun. Prim vermeyin onlara

evet gerçekten yapabilecekleri halde yapmıyorlar üstelik söz verip.yapamayacak insan eltime 3 milyarlık tv alırmı hiç? kıskanmıyorum asla daha çok alsın ona çünkü hamileymiş duyduğuma göre sevindirmek için aldı herhalde.ama yazıktır oğlunada beni sevmiyorsa oğlu için yapsın.ama tek şeye inanıyorum kimsenin hakkı kimsede kalmaz inş dediğiniz gibi eşim dönmez evlendikten sonra yoksa naparım?

burda hosuma gitmiyen bisiler var... erkek arkadasinizkenmi size para veriyodu? sizde kabulmu ediyodunuz bunu? !!!!

burda hosuma gitmiyen bisiler var... erkek arkadasinizkenmi size para veriyodu? sizde kabulmu ediyodunuz bunu? !!!!

Hiç bu sebepten dolayı bitirilir mi sakın derim.Savaş sonuna kadar..altınlarını da alsınlar az yada çok.Evlendikten sonra eline gelir borcunuzu kapatırsınız.

alacaklarını zannetmiyorum artık alırlarsada almazlarsada allaha havale ettim söz verdikleri 10 milyarlık altınla kimse zengin olmaz hele onlar almadıkları için hiç zengin olmaz sadece bitaneme yazık orda burda kalıyor çalışıp yuva kuracam diye ev tutmuyor biriktiriyor kendi oğluna acımayan o anneye ne diyebilirimki ister alsın ister almasın ama Allah için hakkımda onda kalmasın ..senin dediğin gibi bitirmeyecem madem o benim için savaştı bende onun yanında en büyük desteği oluup savaşacağım inş sağolun arkadaşlar çok tşk ederim insanların birbirine yardım etmesi ne güzel

dediğin çok doğru çok tşk ederim cevap verdiğin için.senin dediğini yapacağım

Hangi hak? "Hak" kelimesinin anlamını biliyor musunuz? Edinilmiş bir haktan bahsediyorsunuz bir de?

Onlara yaptıysa yaptı size yapmak zorunda mı? Niye kafanızı bunlarla bulandırıp, ilişkinizi yıpratıyorsunuz ki? Nişanlınıza da bunları sürekli hatırlatıyorsanız yazık. Çocuğun beyni ambale olmuştur...

Yolunuza bakın Allah aşkına. Ona aldı bana almadı, 2 milyardı 800 kazanıyor! Nişanlınız herşeyi ben kendim yapıcam demiş daha ne istiyorsunuz ki?

Bütün derdiniz para gibi geldi bana.

nasıl hangi hak derken? senin 5 evladın var diyelim.durumunda iyi.hepsine ev aldın eşya aldın birine almadın neden? diğerleri gibi oda senin evladın onada alman gerekmez miydi? peki bu durumda hakkını yemiş olmuyormusun evlatlarından tek onu ayırt edip?

para sadece geçim için araçtır amaç olsaydı eğerrr çok daha farklı biri eşim olabilirdi niye uğraşıyımki ? ama ben yinede eşimle gerekirse yarı yer kuru yer huzurlu geçinmeye razıyım sadece tek sorunum ailesi ileride yuvamızı etkilermi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…