önceden böle degilse su anki ruh halinden kaynaklaniyo yine cogu erkeklerin yaptigi gibi gücü ancak esine yetiyoyasadiklari zor günlerin acisini ve bunalimi sendebn cikariyo..isede girme diyomus yapacak iseyde yok is konusunda sabir canim belki anlar hatasini aklini basina alirr
bende şaşkınım ilkaytoş inanki hiç böyle biri değildi evet , söylenmez belki ama bizimki söylüyo.
Bunların sebebinin hep borçları olduğunu düşünüyorum. başka da sorunu varsa benle ilgili onu bilmiyorum
Kırklareli çok ufak yer zaten iş bulma şansım çok az...
Otomotivde çalıştım bi sene metod mühendisi olarak ama
fabrikalar merkeze çok uzak servis yok her türlü tıkandım sürekli iş başvurusu yapıyorum
iyi bişi olursa zaten direk girerim. Tek şansım kpss kaldı 2014 umudum
Kuzum bence de borclarindan olabilir:26: sanirim ikinci krediyi cektikten sonra böyle oldu degil mi:26: erkekler icin güç önemli ve para demek guc demek.. paralari olmayinca saracak yer ariyorlar:44: tatlim biraz bekle bence itiraz etme sadece dinle onu.. biraz sakinleatigini farkettiginde al karsina konus... nelere kirildigindan bahset.. duygularini anlat.. ayni zamanda yaninda oldugunu söyle.. onunla evli olmaktan mutlu oldugunu söyle. ? Bence parasi olmayinca senin onunla yapamayacağını düşünüyor. Kahveyi begenmemene sinirlenmesinin sebebi de bu..kendi parasi azaldikca, senin beklentilerini gözünde yukseltmis.. sende aslının böyle olmadigini açıkça söyle.. bilmiyor mu deme duymak istiyordur. Kuzum bugunler gececek sabret biraz ve tüm netliginle kocana duygularini ac olur mu
anladim canim benim:26:insaallah hayirli bi is kapisi acilir...üzme kendini düzelir ins..bi bekle esinde degisiklik olacakmi :26:bi tasinin yeni evinize oda bence günler gectikce hatasini anlar bu bunalimli günlerinden kurtulur...
Borçlar yüzünden eşinizin sinirleri bozulmuş demek ki. Birde kirayı istediği kadar arttırmayınca, o zaman çıkarız dedi belki de ev sahibinin çıkmayın orta yolu bulalım demesini bekleyerek, ev değiştirmek zorunda olunca da stresi iyice arttı. Nereye çatacağını şaşırdı, nasılsa evinde onu idare eden ona destek olan hanımı var, ona çatayım dedi. Eşinizin davranışı tabi ki hoş değil, arabasını ödünç vermesi yada birşeyler ısmarlaması falan. Bu konuları onunla konuştunuz mu? Muhtemelen, stresi bittikten sonra sizi kırdığının farkına varacak. Sıkmayın canınızı, ben bazen canım sıkılsada amaann boşver idare edeyim derim, birşey olmamış gibi davranırım. Şaka yaparım falan filan, eğer hala surat ediyorsa yada çatıyorsa bende sinirlenirim. Bunlar böyle birike birike yıpratıyor insanı sonunda. Umarım aranızdaki sıkıntılar en kısa zamanda çözülür
konuştum ama ben kazanıyorum benim param istediğimi yaparım oluyo cevabı. Bende genelde boşveriyordum ama dediğiniz gibi birkince çok kötü oluyor benimde öyle oldu sanırım .
İnşallah çözülür sabrediyorum şuan sadece
Ortada oyle cok da buyutulecek bir sey yok,
ama sanirim maddi sikintilar ikinize de stres yapmis acisini birbirinizden cikariyorsunuz...
Seni adam edecegim cumlesi ise hic hos bir cumle degil .
Evlilik bu gunlerde belli olur.
Sorunlari kol kola, omuz omuza, birbirinize kostek degil destek olarak cozmelisiniz .
Bir kahve icin bunu diyen adama kimbilir daha ne laflar ediyordur .
Allah yardimcin olsun.
Ama bu sikintili gunlerde siz birbirinizi yiyip ,
birbirinizi stres topu gibi kullanirsaniz ,
ilerleyen yillarda bunlari unutmaz ve evliliginizde darbeler acarsiniz ...
Bakin sadece esinize degil , size de soyluyorum .
Bu konularda asla birbirinizin kisiligini devreye sokmayin...
Nasıl yani? Ne demek kendi kazanıyormuş istediğini yaparmış? Siz bir aile değil misiniz? Ailede senin benim olmaz ki, parayı kimin kazandığı önemli değil, bütçe ortak olmalı. Stresinden, sinirinden, kızgınlığından da öte daha büyük bir sorun var ortada: Benim Param. Şu mübarek günde Allah yardımcın olsun inşallah.
sizinde dediğiniz gibi parasız çokta huzur olmuyor
eşinizfazla strese girmiş canı sıkkın oda sizden alıyor sinirini
tabıkı çok yalnış sizde destek olamay çalışıyorsunuz ama bunu
fark edemıycek kadar stresli anlaşılan eşinzin yaptığı luzumsuz harcamaları örnek gösterın sızde ben tek başına nereye kadar idareli olunur
arkadaşım sen rahat ol takma bence....madem sıkalım biraz diyo hiç gitmesin cafeye falan.seni adam edicem demesi de gerçekten cok ayıp...inşallah farkına varır.
Merhaba hanımlar , çok uzun yazacaklarım ama bana yardımcı olursunuz umarım.
Sorun eşimle ilgili belkide biraz benimle.
Farklı fikirler duymak, dışarıdan bakan gözlere ihtiyacım var anlayacağınız.
Öncelikle biz 2012 Eylül'de evlendik, eşim eczacı ben çalışmıyorum mastera başladım,burs alıyorum.
Bu aralar eşimle çok zor zamanlar geçiriyoruz. Ev sahibi yüzünden sorun yaşadık.Kirayı fazla arttırmak istemiş eşimin söylediği fiyatı kabulde etmemiş. Eşime çıkarım o zaman demiş ve evi değiştirmek zorundayız. (karşı komşumuzada aynısını yaptı ama onlar çıkmıyorlar yasal oranda artırdılar , hala oturuyorlar, ev sahibi bişey yapamıyo , bizde böyle yapabilirdik ama neyse)
Hal böyle olunca da masraf artıyor tabi. Gerçi evi değiştirme kararını eşim verdi , bana sormadan çıkarım o zaman demiş.
Ben birşey demedim kafası rahat olsun diye.
Eczaneyi kredi ile açmıştı ona borçları var, ödüyor çok şükür öyle çok sıkıntımız yoktu ama bu ay bi kredi daha çekti maalesef.
Banada kısalım idare edelim dedi bende tamam dedim elimden gelenide yapıyorum. Dışarı nadiren çıkıyoruz,gereksiz şeyler almamaya(abur cubur gibi) dikkat ediyorum... gibi. Ama o herkese bişeyler ısmarlar, arabasını ödünç verir fln fln...
Sürekli tartışma çıkıyor tabi para olmayınca huzurda olmuyor maalesef
Bugünkü tartışmamızı söylim dışarı çıktık bi arkadaşla ki bu arkadaşın nedense hiç parası olmuyo hep biz ödüyoruz.
Gittiğimiz cafe tanıdık zaten , hem eşimin müşterisi hemde eski iş arkadaşı. Abla abi gibiler bizim için.
Neyse ben istediğim kahveyi beğenmedim aromasını fazla koymuşlar midem bulandı içemedim geri gönderdim.
Eşimde bi surat bi surat... Noldu dedim ben idare edelim diyorum sen içmiyo geri gönderiosun nası idare bu dedi
(cafelerde beğenmediğin şeyi ödemezsin ki gittiğimiz yer hiç ödetmez) Bende içemeyeceğim şeyi napsaydım ,
midem bulandı zorlamı içseydim dedim. Bu surat yaptı kalktık hesabı ben ödedim afiyet olsun dedi abla,
ablacım ben içemedim aroması çok geldi bi garip oldum dedim aaa ölemi o zaman almim parasını içmemişsin dedi
olmaz öle al sen abla dedim yok olurmu dedi peki sen bilirsin dedim. Çıktık bu seferde sen bi daha bu cafeye gelme adam karısı ile kavga edicek şimdi senin yüzünden dedi ya dedim onlar yabancı mı saçmalama birşey olmaz hala surat surat konuşmuyo benle.
Seni adam edicem ben diyo :26:
Anlayamıyorum sorun bende mi gerçekten
ah canım yaa incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebep
ama bence eşin bu aralar biraz hassas, maddi durumlar ve ev meselesi yüzünden... kafasında kaç türlü düşünce dolanıyordur kim bilirbu stresin altında da en yakını sen olduğun için ne yazık ki sana patlıyor bence sen enerjini düşürürsen onun enerjisi de daha fazla düşecektir ve zincirleme bi şekilde yine sana yansıyacak bu süreci atlatana kadar biraz idare et, alttan al, canını sıkmamaya çalış ve kendi moralini yüksek tutup eşine "ben sen varken hep mutluyum" tarzında bi izlenim bırakmaya çalış o da biraz olsun rahatlar belki
umarım bu süreci bir an önce atlatırsınız tatlım
ona göre lüzumlu değil o harcamaları, kendi kazandığı istediği gibi harcayabilirmiş öyle diyor?
haklıdır belkide bilemiyorum
Teşekkür ederim canım inşallah atlatırız. Bende idare etmeye çalışıyorum zaten başka yapacak birşey yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?