- 10 Ekim 2009
- 1.127
- 634
- 648
- Konu Sahibi audrey2016
-
Diğer konularda haklısınız ama kahaltıdaki muhabbet biraz alıngan bir anınıza gelmiş sanırım. Benim de eşim lise terk, ben üniversitesi mezunuyum. Ama o bizzat kendi der inş çocuğumuz senin gibi okur diye. Açıkçası eşim bitek okul değil onun dışında da kendini geliştirmemiş biri yani genel kültürü yoktur kitap okumaz vs . Ama açıkça der inş bana değil annesine çeker kitap okur kendini geliştirir vs. Biz de güleriz bunda kötü bişey yok önemli olan özgüvenli olmak. Ayrıca siz de üni okumadıysanız da kadir kıymet bilen, bilinçli bir insansınuz demek ki. Neden onun dengi olamayasınız ? Diploma nedir ki ?
Bu devir de okuyanın okumayana üstünlüğü yok ki neyin havasında eşin? Sorsan ünide gördüklerinin kaçta kaçını hatırlıyor? Ne öğrenmiş yani hayret birşey. İş hayatıyla okul hayatı o kadar farklı ki birbirinden. Doktor bile olsan okulunla değil yaptıklarınla varsın bu hayatta. Sen ne güzel yuva kurmuş anne olmuşsun. Bir de ben ve ben gibilere bak. 25inde anca kariyer derdinde yalnız. Kim kime acısın bilemedim. Konu da başka yerlere gitti.
Lutfen kendine haksizlik etme. Okumakla adam olunmuyo ozur dilerim ama esin bunun en iyi ornegi. Evet insalla cocugunuz okur uniye de gider master da yapar ama insalla annesi gibi de insanligi saygiyi bilen biri olurda babasina benzemez!
Iste keske herkes bunun farkinda olsaydi ama malesef olamiyo ama yetistirecegimiz cocuklarimiz bizlere umut olsun. Bende ailemden uzaklara gelin geldim ayri kalmanin nasi oldugunu cok iyi anliorm bazen ozellikle boyle tatsiz zamanlarda cok caresiz ve yalniz hissedio insan kendini. Ama kulaklari tikayip duymamazliga alismak gerekio evet bazen cok da zor oluo ama duymamayi ogrenmek gerekio. Cnk bu tarz konusmalar olmaya devam edecek eminim.İnsana herzaman insan gibi yaklaştım okumuş etmiş diye değil ,kimseye saygısızlık etmemeye calisirim kendimi de ezdirmem oglumuda bu yönde büyütmek isterim vasıfları için değil saygı ,sevgi için yaşasın iki günlük dünya kötülüğe ,kalp kırmaya ne gerek var ,bugün varız yarın yokuz
Ne var ki bunda ya. Amma büyütmüşsünüz. Okumamış olsam biri öyle dese hoşuma gider, İnş okusun oğlum veya kızım derim. Yani örnek olan babası ve halası olması kötü bişey mi snlamadım ben.
Bu cümleleri yazan bir hanımefendi cahil cühela olamaz. Ne zekayı ne kültürü yansıtır diploma. İnsanları beş şık arasından seçip ucuz ucuz yaftalamak kadar mide bulandırıcı bir tavır varsa o da bunu yaptıklarının farkında dahi olmamalarıdır. Siz asla ve asla kendinizi üzmeyin. Eğer somut bir şekilde laflarını insanlara yedirmek istiyorsanız amfiler, sınıflar 30 yaş üstü insanlarla dolu. Uzaktan da okuyabilirsiniz, alternatif çok. Ansiklopedi okuyun. İnanın bana ne o çok üniversite mezunu eşiniz ne de türevleri gibi egoları Everest'e rakip üniversite mezunları hiçbir ansiklopediyi altını çize çize öğrenmek için okumamıştır.
Insanligin universitesi diplomasi yok malesef okuyup insan olamamis tipler cok.. duygulandim yazdiklarinizi okurken kendi babam aklima geldi.. asla kendinizi ezdirmeyin gerektiginde lafi tikiverin agizlarina neden kendinizi ezik goruyorsunuz siz de kendinizi gelistirebilirsiniz aciktan okuyabilir kurslara katilabiliirsiniz
Sende git sınava gir en kötü bölüm bile olsa açıkdan üniv oku onlarda çenelerini kapatsın yazık bak ahını almışlar o kadar sıkma sakın canını
Okuyup da anasını babasını çocuğunu v.s öldürenleri de biliyoruz,okumayla insan olunmuyor,eşinizin annesi ne mezunuymuş çok merak ettim?öyle bir lafı ettiğine göre tam okuyamamış o vakit.
Egitim meseleleri konusunda uzulmussunuz ve haklisiniz.Sizin icinizde kalan birseyler oldugu icin bu konuyu fazlaca sorun etmissiniz.Bu egitim konusunun surekli acilmasini engellemek istiyorsaniz , siz de onlari destekleyici sekilde konusun.Yani ,kv zorluklarla okuttum gazeline basladigi zaman, siz de , ben de cocuklarim icin herseyi yapacagim en iyi okullarda okumalilar.Artik 2 dil bile yetmiyor.mutlaka birkac tane ogrenmeliler gibisinden citayi yukseltin yukseltebildiginiz kadar.Esiniz de yine o tarz bisey derse siz de hemen yine destek cikin.Tabii benim cocuklarim okuyacak buyuk adam olacaklar uzatin da uzatin detaylandirin.Ve goreceksiniz ki eskisi kadar bu konu acilmayacaktir.
Haksiz oldugunuz bir konu var.KV ile esinizin kavga etmesini istemeyi birakmalisiniz.ikisi de birbirlerine karsi hep bir butun olacaklar buna kendinizi alistirin her ne olursa olsun et tirnak gibi onlar.Esinizin surati asik oldugunda elbette kv belli olcude tepki verebilir bunu da normal karsilayin bi zahmet.Ama siz o durumda kv nin oglunuzu azarlamasini istiyorsunuz , boyle sey olmaz ki yani niye olsun ? Zaten olmasi gerekeni siz kendi konunuzun son paragrafinda yazmissiniz.Iste o nedenle herkes annesi ile mutludur ona simarir bunu anlayabilmek ve idare edebilmek isidir esas olan.
Yani burda audrey'i yücelticem diye okumuş insanları gömmek te yanlış bence
Canim tesekkur ederim:) tabiki once kendin icin yapacaksin bunu.bazi laflar donum noktasi olar hayatimizda.gun gelir belkide suan uzuldugunuze iyikide o gun yasanmis dersiniz insallah..unutma ser sandiklarimizda hayir olabilir .saglicakla kalNe kadar iyisiniz ,cok tesekkur ederim kimseye bisey söylemeden sınav tarihlerine bakip başvuru yapacağım ,ama kendim için başkası için degil ...
Hey Allahım ne cahiller var dünyada... Canım sen de okursun neden üzülüyorsun ki... Hiç bir şey için geç değil... Üniversiteye girmek eskisi kadar zor da değil. Yeter ki kendine güven... Eşine de aldırış etme. Onun nasıl okuduğu sözlerinden belli oluyor zaten. Mesafeli davran bir müddet. Anlasın hatasını...Bugün kv lerde kahvaltidayken konu konuyu acti eşim oğlumu severken gayet normal bir sekilde ,inşallah babasıyla ,halasina cekerde oda üniversite mezunu olur dedi sok oldum kaldım ,hiçbirşey demedim ama nasıl zoruma gitti anlatamam ağzımda ekmek vardı buyudude,buyudude yutamadim ...
Sadece annesiyle dayisina benzerse bi ise yaramayan insan olur dedim ,okumak cahilligi alır ,esseklik baki kalır sözünü gormus oldum böylece, önce adam olsun diye başlayıp üstteki sozude soyleyebilirdim ama aklima gelmedi... Hiç beklemezdim zaten bu cumleyi bir an sessizlik oldu zaten 3-4 saniye kimse bisey demedi sonra o anlamda mi dedim ,yanlış anladın filan laf olsun diye konustu sadece...
E be koooskoca universite mezunu olmus adam sen benimle çıkarken biliyordun lise mezunu olduğumu ,niye girdin o zaman gunahima alsaydin kendin gibi okumus birisini zorla evlendirmedimki kendimle..
Ben seni ananin acik açık istemediğini anneme soyledigi halde ,gurursuzluk yapip aradım,baristim seninle ,hastalık Allah tan gelen birşey ama sen keyfin için cok ciddi hastaligin icin icmen gereken ilaçlarını icmeyip hafife aldığın halde seninle evlendim,annemi ,babamı,kardeşimi ,tüm sulalemi arkamda bırakıp sadece annenlerin olduğu kimsesiz bir şehire geldim ...
O kadar çok şey var ki bunlar 1000 de 1 i sadece çok doldum sabahtan beri agliyorum ,istenmeyen gelin olduğumu biliyorum ,sevilmedigimide, ama bu cümle cok zoruma gitti ben zaten senelerdir bunun ezikliğini yaşıyorum ama almiyor kafam arkadaş sayilsalim 0 ...
Evlendigimden beri ailesinin şöyle zorluklarla okuttum ,böyle zorluklarla okuttum lafını dinledim ,halada dinlerim sen anasiin ,babasın okutacaksin diyemedim akılları sira ailemi ezdiler anlatarak ,Allah ima sukur bir babam varki ADAM GİBİ ADAM...
Bu yasa kadar bizi büyüttü,yetiştirdi kendi yemedi bize yedirdi ,kendi giymedi bize giydirdi halada çalışır annem ne yapsa yer bitanedir nasıl özledim anlatamam :-( asla anlatmaz şöyle yaptım boyle yaptım diye siz benim yavrularimsiniz herzaman yapacağım der ne kendi söyler ne bize lafını ettirir ...
Ne kadar karisik yazdigimin farkindayim,su 2 günde o kadar kötü günler yasadimki hala toparlayamadim kendimi ,ama olayın özeti,
Kimse eşine güvenmesin anası oldumu 2 dk da satılır,anlamazsiniz bile...
Cok iyi geçindiğiniz,sizi çok sevdiğini soyleyen kaynananizin yanında ogluyla evinizde tartisip oraya gittiginizde siz belli etmeseniz ama oglu surat assa ,o guler yuzlulugunuz o size olan sevgisi kalıyor mu bakın ,kötü hep siz olacaksınız hicbirsey yapmak icin ugrasmayin,yaranamayacaksiniz.
Kim olursa olsun eşinizle bile aranızda mesafe olsun herkes duracagi yeri bilsin...
Ve en önemlisi herkes dengiyle evlensin ,ne kadar iyi olursanız olun evde çocukla işle ne kadar yorulursaniz yorulun kendi anneniz dışında kimsenin umrunda olmayacaksınız...Hele okumadiysaniz insan yerine konmayacaksiniz...
Annenizin kıymetini bilin,sarın opun,koklayin ve asla başka şehire evlenip gitmeyin...Kimse sizi anneniz gibi asla dusunmeyecek ...
Ay okurken içim titredi resmen ,cok duygulandımm.Önemli olan okumak değil adam olmaktır bence, okulu herkes düşe kalka bitirirde adamlık herkese nasip olmaz babanın insanlığı onları ezer geçer canım boşver "Allah Büyük"dua et kalbini karartma..Bizim babalarımıza kurban olsun onlar okuyan kendine okur, benim babamda hep bize çalıştı ayakkabısı yırtık sökük senesenerce aynı seeri giydi ses çıkarmadı hiç halada aynıdır annem ona alırsa kizardim niye kendine ,çocuklara almadin diye herşeyin en iyisini biz yiyelim ,biz giyelim diye cok dıdindi hala öyle ben evlenirken kredi çekti hala ödüyor degil lafını ima ettiğini bile duymadım burda bunlarin tam tersini gordum babam herzaman benim 1 numaram ama burda yasadiklarimdan sonra daha da anladım kıymetini...
İnşallah benzer bir durum yaşarsınız da hoşunuza gidip zevk alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?