Çok Zoruma Gitti...

Bu güne kadar hiç sorun değildi hala gurur duyarim esimle ama gerek KV den gerek kp den o kadar çok duydum ki son olaydada tastim sanırım ,tabikide oglum da okusun en iyi yerlere gelsin kim istemez ki

Okusanda okumadan da calisiyorsun tabikide sanırım sizde hemsirelik okuyorsunuz ,eşim afedersiniz poposunun üstüne oturamiyor çalışırken ne bileyim kirildim işte

Lutfen kendine haksizlik etme. Okumakla adam olunmuyo ozur dilerim ama esin bunun en iyi ornegi. Evet insalla cocugunuz okur uniye de gider master da yapar ama insalla annesi gibi de insanligi saygiyi bilen biri olurda babasina benzemez!

İnsana herzaman insan gibi yaklaştım okumuş etmiş diye değil ,kimseye saygısızlık etmemeye calisirim kendimi de ezdirmem oglumuda bu yönde büyütmek isterim vasıfları için değil saygı ,sevgi için yaşasın iki günlük dünya kötülüğe ,kalp kırmaya ne gerek var ,bugün varız yarın yokuz

Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar
Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler
Annesinin bir tanesini hor görmesinler

Boşverin kv yi belli ki bu ilk değil sonda olmayacak. Kapayın kulaklarınızı kayle almayın

Iste keske herkes bunun farkinda olsaydi ama malesef olamiyo ama yetistirecegimiz cocuklarimiz bizlere umut olsun. Bende ailemden uzaklara gelin geldim ayri kalmanin nasi oldugunu cok iyi anliorm bazen ozellikle boyle tatsiz zamanlarda cok caresiz ve yalniz hissedio insan kendini. Ama kulaklari tikayip duymamazliga alismak gerekio evet bazen cok da zor oluo ama duymamayi ogrenmek gerekio. Cnk bu tarz konusmalar olmaya devam edecek eminim.

Buyutmedim hayır bu lafları defalarca duydum ben ,çoğunda şakaya vurdum ,duymamazliga geldim ama hep duydum kendi saygım için artık laf soylemem gereken yerdeyim ,bende herzaman derim inşallah babası gibi okusun diye ama sanki kardesimle beni ima eder gibi gorumcemi karistirmasi ki ben gorumcem evlenmesin ayrılmasın diye konu açtım burda bebeği oldu icim yandı hala aglarim gorumcem değil konu yanı ,bende isterim okusun tabikide evlimisin bilmiyorum ama o sabahki 3-4 saniyelik sessizlik o kadar çok şey söyledi ki anlatamam sana şaka olsaydı benimsenseydim 1-2 cümle söylenirdi ama soylenmedi ...Eşim herkesin söylemek istediğini söyledi çünkü ...

Ne kadar güzel yazmissiniz ,çok.hoşuma gitti agziniza sağlık ,herkes böyle dusunse insan olmanın okumakla alakalı olmadığını anlasalar sanki univ. İnsanlık anlatiliyor o kadar sıkıldım ki artık bu muhabbetten evlendim.barklandim bilerek evlendin bilerek gelin aldin beni istedin yada istemedin oğlun böyle kabul etti ,hırsızlık mu namussuzluk mu afedersin neyin sidik yarısı bu anlamadim...

Kendimi ezik gormuyorum duymaktan sıkıldim artk ,elimden geldiğince kurslara katılıyorum ,ama burda sadece KV ler olduğu için oğlumu bırakıp herzaman başka şeylere gidemiyorum ,ah o baba lafı yuregimi delip geçer babam çok özeldir benim için nasıl burnumda tutuyor keşke hiç ayrilmasaydim yanlarindan şimdi babam olsaydı ona sarılıp kokusunu icime cekseydim herşeyi Unuturdum kimse uzemezdi beni ah babam ah herzaman insanlığa önem vermeyi öğreten babam en büyük sizim kalbi kocaman babam

Sende git sınava gir en kötü bölüm bile olsa açıkdan üniv oku onlarda çenelerini kapatsın yazık bak ahını almışlar o kadar sıkma sakın canını

Daha ne ahlarim alindi benim yazın esimle boşanmanın eşiğine geldik KV bana bosanirsan çocuğu birakirsin ,boşanmak isteyen sensin cocugu birakacakmisin birakirsan tamam dedi nasıl aglattilar beni gözlerim balon oldu içim çıktı ağlamaktan sen kimsinki beni ayiracaksin cocugumdan ben onu ne tekliklerle ne zorluklarla buyuttum 2 yil yakarim bu dunyayida yine vermem nasıl ah ettim icimden nasıl yandı canım ayni aciyi hasatsin Allah sana dedim 2-3 gün sonra gorumcem erken doğum yaptı 10 gün sonrada kaybetti nasıl pişman oldum sonra demeseydim keşke diye ...

Okuyup da anasını babasını çocuğunu v.s öldürenleri de biliyoruz,okumayla insan olunmuyor,eşinizin annesi ne mezunuymuş çok merak ettim?öyle bir lafı ettiğine göre tam okuyamamış o vakit.

İlkokul mezunu ama çocuklarını okutmuş okutmuş zorluklarla okutmuş çocuklarını ama okutmuş okutmuş okumuşlar

O kadar cok şey yasadimki ona rağmen esim azarlansin asla istemem ,asla bozulmasın araları ,bozulmazsa zaten anne oğul onlar ama eşim bana kusunce KV de kusuyor resmen ben yakın olsamda onlar olmayınca yapmacık kalıyor ,benim istediğim esimle tartıştığımiz zaman KV ler anlamasin istiyorum evde eşim yine kussun ama orda olduğu zaman hepsinin yüzü asiliyor haliyle benimde modum dusuyor sonra surat asan sensin oluyor

Yani burda audrey'i yücelticem diye okumuş insanları gömmek te yanlış bence

Eşim gerçekten çok caliskandir Üniv. Hakkıyla kazanıp okudu tabikide ki kazandığı zaman losemiye yeni yakalanmıştı bi laf afedersiniz popo isterim adamda normaldede ek iş yapar müzisyen hafta sonlarida hep çalışır ben biliyorum esimin ozunde nasıl bir insan olduğunu ,okumanın gururunu o kadar emek verip dirsek çürütmek senelerce tabikide kolay değil hele bu devirde hiç değil ,ki bana hep der okumak istersen beraber çalışalım sinavlara gir diye merhametlidir ilgi gosterir sürekli öper sever seni seviyorum der keza oğlumuza karsida çok cok ilgilidir hiç zorlamaz illa çalış yada oku diye sadece sen calirirsan daha rahat ederiz der hiç parasız bırakmaz 1.000 liraya kursa gönderdi,gezdirir ama burda kimsem yok o var sadece seviyor seviliyorum ondan böyle birşey duymak çok zoruma gitti ,hiç beklemezdim hele kv lerin yanında

lütfen böyle düşünmeyin bu bir eksiklik değil. Bende üniversite öğrencisiyim. Ama öyle insanlarla tanışıyorum ki okulda bu adam buraya nasıl gelmiş dersiniz. İki kelimeyi yan yana getiremeyip oralara gelen insanlar var. Eğitim cahilliği gidermiyor maalesef. Siz o okula cidden bir şeyler öğrenmeye gelmiyorsanız duyduğunuz her şey bir kulağınızdan girip ötekinden çıkar. Ayrıca bu durum sizi bu kadar etkiliyorsa açık öğretime başvurun. Ama bunu kendiniz istiyorsanız yapın tabi,insanların fikirleri değişsin diye değil.

Ahh be canım benim emin ol okusan da laf söyleyeceklerse illa bişey bulurlar. Ben yüksekokul eşim lise mezunu. Eşim yüksekokul terk. Ben ünv. mezun oldum 2 sene çalıştım evlendim kocam ünv dondurmuş askerliğini yapmış sonra kaydını sildirmiş vs. benden 5 yaş büyük. Haliyle benden çok çalışmışlığı oluyor. Evlendim kızım oldu çalışmadım 4 yıl şimdi iş arıyorum ama 2 sene tecrübesi olan biri şak diye iş bulamıyor bizim burda illa 4-5 sene tecrübe demişler. Eşimde bugn ünv okumuşunda ne olmuş iş bile bulamıyorsun dedi. Yani bu kocalar laf söylemek isterlerse okumaya bakmıyorlar. O yüzden bunların topu HÖDÜK. Sıkma tatlı canını kendini de üzme okumadım etmedim diye ne insanlar var okumuş ama Körcahil.

Ne kadar iyisiniz ,cok tesekkur ederim kimseye bisey söylemeden sınav tarihlerine bakip başvuru yapacağım ,ama kendim için başkası için degil ...
Canim tesekkur ederim:) tabiki once kendin icin yapacaksin bunu.bazi laflar donum noktasi olar hayatimizda.gun gelir belkide suan uzuldugunuze iyikide o gun yasanmis dersiniz insallah..unutma ser sandiklarimizda hayir olabilir .saglicakla kal

Hey Allahım ne cahiller var dünyada... Canım sen de okursun neden üzülüyorsun ki... Hiç bir şey için geç değil... Üniversiteye girmek eskisi kadar zor da değil. Yeter ki kendine güven... Eşine de aldırış etme. Onun nasıl okuduğu sözlerinden belli oluyor zaten. Mesafeli davran bir müddet. Anlasın hatasını...

Evet kendi ailen gibi asla olmaz ben kendi anneme yakın kv gicigina uzak olmasında çok mesafeli ve ayda bikere giderim.insanin kendi anne ve babasi gibi varmi sende ailene git kal bir sure bunalmissun kocsnida çağırma.üniversite mezunu olmuş başı göğe mi ermiş
koca yada mesafe koymak lazım haddini bilsin dimi sonuçta elin oğlu oda anne gibisi varmi ya ben kızımı yanımdan ayirmican asla..

Ben üniversite mezunuyum ama nisanlimin ailesi 3 yıl once bizi ayırdılar..simdi mutsuz iki insan ayri şehirlerde...emin ol okumakla alakali degil..karsindaki insanlar gorgusuzun ta kendisi..onune bakk

Ay okurken içim titredi resmen ,cok duygulandımm.Önemli olan okumak değil adam olmaktır bence, okulu herkes düşe kalka bitirirde adamlık herkese nasip olmaz babanın insanlığı onları ezer geçer canım boşver "Allah Büyük"dua et kalbini karartma..

İnşallah benzer bir durum yaşarsınız da hoşunuza gidip zevk alırsınız

Yaşamam Canım. Doktoramı da bitirdiğim için. Ama mesela eşim doktorasını yurt dışında yapmış, görümcem de aynı şekilde. Ve ben onları kıskanmıyorum, onlarla gurur duyuyorum.

Ne var ki bunda ya.. Okumak kolay birşey değil Hakkını vererek tabi. Okutmak da kolay birşey değil.. Ne desin adam, çocuğumuz okumasın ayakları üstünde durmasın, başkalarına muhtaç olsun mu ??? Sizi kırmak istemem ama siz kompleks yapmışsınız. Okumanın yaşı yok, okuyun kendinize güvenin.

Sonradan fark ettim. Konu sahibinin avukatına cevap vermişim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…